Hirdetés
-
Az Apple iPadOS-t is megrendszabályozza az EU
it Az EB közölte: az Apple iPad táblagépekre írt iPadOS rendszere is kapuőrnek számít, az üzleti felhasználókra gyakorolt fontossága miatt.
-
Nézzük élőben az iD@Xbox Showcase legújabb adását!
gp Akik kedvelik az indie játékokat, azoknak érdeme lesz követniük a bejelentéseket.
-
Digitális detox a Nokiától
ma Három új, 4G-s készülék közül lehet választani, ha valaki, elérhetőségre, de digitális disztrakció nélküli időtöltésre vágyik.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
Gyoza: japán, vagdalthússal töltött gombóc
Recept:
Tészta 30 gombóchoz
300 g liszt
250 g vaj
egy csipet só
6 evőkanál hideg víz
1 evőkanál ecet
Töltelék:
400 g darált sertéshús
100 g finomra aprított káposzta
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál szójaszósz
3 cm-es darab friss gyömbér, meghámozva, reszelve
2 gerezd fokhagyma, zúzott
1 evőkanál növényi olaj
zöldhagyma a díszítéshez
A mártáshoz:
12 ml teriyaki szósz
1 teáskanál szezámolaj
Elkészítés:
1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk minél vékonyabbra, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki.
2. Tegyük a káposztát, darált húst, szezámolajat, szójaszószt, gyömbért és fokhagymát egy tálba, keverjük össze.
3. Tegyük a már kiszaggatott tészta lapokat a munkafelületre. Egy körbe 1 púpozott teáskanál töltelék jár. Nyomjuk össze a széleket és körmünkkel fodrozzuk a széleket. Közben egy lábasban forraljunk fel vizet.
4. Forrósítsunk fel egy serpenyőben kevés napraforgó olajat, tegyük bele a gombócokat és 1-2 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalukat. Vegyük ki az olajból a gombócokat és a lobogó vízben főzzük kb. 5 percig. Csepegtessük le a gombócokat.
5. Készítsünk mártást: keverjük össze a teriyaki szószt és szezámmag olajat. Tálaljuk a gombócokat a mártással és zöldhagyma karikákkal.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?