Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    Gyoza: japán, vagdalthússal töltött gombóc
    Recept:
    Tészta 30 gombóchoz
    300 g liszt
    250 g vaj
    egy csipet só
    6 evőkanál hideg víz
    1 evőkanál ecet
    Töltelék:
    400 g darált sertéshús
    100 g finomra aprított káposzta
    1 teáskanál szezámolaj
    1 evőkanál szójaszósz
    3 cm-es darab friss gyömbér, meghámozva, reszelve
    2 gerezd fokhagyma, zúzott
    1 evőkanál növényi olaj
    zöldhagyma a díszítéshez
    A mártáshoz:
    12 ml teriyaki szósz
    1 teáskanál szezámolaj
    Elkészítés:
    1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk minél vékonyabbra, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki.
    2. Tegyük a káposztát, darált húst, szezámolajat, szójaszószt, gyömbért és fokhagymát egy tálba, keverjük össze.
    3. Tegyük a már kiszaggatott tészta lapokat a munkafelületre. Egy körbe 1 púpozott teáskanál töltelék jár. Nyomjuk össze a széleket és körmünkkel fodrozzuk a széleket. Közben egy lábasban forraljunk fel vizet.
    4. Forrósítsunk fel egy serpenyőben kevés napraforgó olajat, tegyük bele a gombócokat és 1-2 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalukat. Vegyük ki az olajból a gombócokat és a lobogó vízben főzzük kb. 5 percig. Csepegtessük le a gombócokat.
    5. Készítsünk mártást: keverjük össze a teriyaki szószt és szezámmag olajat. Tálaljuk a gombócokat a mártással és zöldhagyma karikákkal.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák