- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- LG 34GS95QE-B: OLED paneles, ívelt gamer monitor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Az alaplapgyártókra hárítja az Intel az egyes Core CPU-k stabilitási gondját
Hirdetés
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Premier előzetesen a Gray Zone Warfare
gp A mai naptól hivatalosan is elrajtol a játék korai kiadása PC-n.
-
Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
it Egyre nagyobb probléma az AI hallucinálása – most az osztrák adatvédelmi hatóság veheti elő a ChatGPT miatt az OpenAI-t, alapvetően a GDPR megsértése miatt.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#75501312
törölt tag
Pár csirkés alap recept tőlem, hátha hasznos lesz. Ha ezek tetszenek, akkor gondolkozom még, mert van bőven recept, csak elő kell halászni a memóriámból.
Mézes-mustáros tejfölös csirke
0,5 kg csirkemell vagy comb
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál liszt
2 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
1 dl víz
1 kis doboz tejföl (150g - 20%)
só, bors
opcionálisan: kb. 20 dkg bébirépa vagy 2 répa felcsíkozva centi vastagra - 5 centi hosszúraA felkockázott csirkét kevés olajon fehérre pirítom, ha enged kis levet azt hagyom elfőni magas hőfokon (nálam ez a 10-es fok a 12-es maximumból). Utána rádobom a hagymát, a vöröshagymát fél centi vastagra csíkozom, a fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágom és így sütöm pár percig kicsit kisebb lángon, hogy a hagyma ne égjen meg (nálam ez 7-8-as állás). Pár perc után rádobom a répát, lehet mirelit is. Amikor újra elkezd sercegni és kicsit pirult a répa is akkor mehet rá a liszt, ezt 1-2 percig kavargassátok. Utána mehet a mustár, méz és a tejföl is de ez már csak közepes hőfokon. A tejfölt beleöntés előtt fél órával vegyétek ki a hűtőből, így nem lesz hideg és nem fog csomósodni, nyugodtan rá lehet borítani. A hőfok mindenképpen legyen közepes vagy kisebb, különben a szósz hamar el fog főni mielőtt sűrűsödne, ezért kell bele az 1 dl víz. 1-2 percig rotyoghat vagy kavargathatjátok is, a lényeg, hogy maradjon szószos és a liszt megfőljön benne rendesen. A fűszereket csak a végén adom hozzá.
Ehhez vagy tésztát csinálok (csavart cső / orsó) vagy jó kis pergős rizst.
Pergős rizs
1 egység rizs (jázmin rizzsel próbáltam eddig)
2 egység víz
só, bors
opcionális fűszerek: nálam morzsolt petrezselyem és metélőhagyma
+1 szál újhagymaÉn a felaprított / karikázott hagymát és a rizst is lepirítom nagyon kevés olajon majd ráöntöm a vizet és hozzáadom a fűszereket. Hagyom forrni / főni közepes lángon, de nem nyúlok hozzá, nem keverem meg, egészen addig, míg majdnem elfő a lé és már látod a rizsszemeket a tetején. Közben ha mégis vegyíteni akarjátok, csak rázzátok meg az edényt. Ekkor elzárod a tűzhelyet és lefeded egy fedővel majd hagyod 20-30 percig pihenni, ne húzd félre, hagyd azon a helyen / égőn, ahol főzted. Nem ragad, szép fehér lesz a rizs és nagyon finom.
Szaftos csirkemell serpenyőben
A csirkemelleket oldalanként 3 percig pirítom kevés olajon magas hőfokon majd dobok alá kis vajat, és oldalanként még 4 percig pirítom őket fedő alatt közepes hőfokon.
Ha felezitek a csirkemellet, akkor elég a 4x3 perc is. A fedő alatt kicsit ereszthet levet is és párolódik így nem szárad ki a vajjal együtt. Fűszerek ízlés szerint, nálam általában csak só, bors és pici pirospaprika.Csirkés-zöldséges húspogácsa
0,5 kg csirkemell vagy csirkecomb
1 kisebb cukkini vagy egy fél nagyobb
1-2 répa
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 szelet kenyér vagy 4-5 szelet toast kenyér
só, bors, fűszerek ízlés szerintÉn minden beledobálok aprítóba és felaprítom őket. A hús mehet pépesre, a zöldségeket nem szoktam pépesre darálni, így lesz kis textúrája. A zöldségek miatt lesz benne bőven folyadék, így egy nagyon nedves (kicsit ragacsos) de formázható masszát kaptok. Formázzatok belőle kis lapos húspogácsákat, mintha hamburgert csinálnátok.
Ezt többféleképpen szoktam kisütni, van, amikor csak kevés olajon pár percig lepirítom, és már kész is, az oldalán látszik, meddig sült meg.
Vajas olajon is nagyon finom, de úgy kicsit édesebb lesz.
És van, amikor 1-2 percig pirítom mindkét felét kevés olajon majd ráborítok egy konzerv paradicsomot, ami inkább legyen leves / püré, mint sűrű és pár percig rotyogtatom. De csináltam már úgy is, hogy 2-3 friss paradicsomot felaprítottam és azt dobtam rá a pogácsákra.Ez nekem vastag hasábbal a kedvencem és tényleg nagyon könnyű a sok zöldség miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Autós topik
- LG 34GS95QE-B: OLED paneles, ívelt gamer monitor
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új 63A Wifi-s Okos Megszakító Fogyasztásmérő Kijelzővel Kétpólusú, Egyfázisú Tuya Google Alexa
- Használt 3,5L Xiaomi air fryer eladó
- Fieldmann gyepszellőztető - újszerű, alig használt
- GARMIN DriveSmart 76 EU MT-S autós navigáció eladó
- Eladó kétoldalas, kényelmes komfort matracok - Magyar gyártás, Német rugózat, gyakorlatilag ÚJAK!