Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz mephi666 #3683 üzenetére

    Na, akkor így szól a recept.
    180 g 80% hidratációjú kovász, 900 g liszt, 620 g víz (32-35 fokos), 20 g só. A vizet és a lisztet összekeveri, letakarja 20-30 percig pihenteti. Hozzáadja a sót, a kovászt és összedagasztja. (25--26 fokos tészta a cél.) Olajozott tálba teszi, 2szer hajtogatja az első 1-1,5 órában. 12-14 óra múlva 2-2,5szeresre nő, ekkor kiveszi a tálból, 5 részre osztja (darabonként 340 g körül), labdává gömbölyíti mindet (virgolja:) ). Lisztezett sütőlapra teszi a tésztagombócokat, a tetejüket lekeni olajjal, letakarja és 6 órára a hűtőbe teszi. Utána nyújtja/formázza és süti. (A sütést úgy írja, hogy a lehető legforróbb legyen a sütő és a grillt is bekapcsolja és csak 5-6 percig süti a legfelső rácson.) Ha nem sütjük meg mindet, akkor 2-3 napot bírnak a labdák a hűtőben. Egyéni tapasztalat, hogy ez inkább 2 nap, mert a 3. napon már eléggé kezelhetetlen volt a tészta, túlkelt, ragadt, nyúlt, nehéz volt kezelni. Lehet, hogy nem volt eléggé hideg a hűtőm.
    Sok sikert, majd számolj be ha elkészíted.

    Ja és fontos: a recept Ken Forkish Flour Water Salt Yeast könyvéből van.

    [ Szerkesztve ]

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák