Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz krizmo_ #3153 üzenetére

    Köszi! :R
    Általában semennyit, max 10 percet. Ha kiveszed egy idő után nagyjából ki lehet tapasztalni, hogy eléggé megkelt-e. A formakenyér, amiről a blogon írok, még a hűtő után 4 órát volt szobahőn, mert úgy láttam, hogy nem kelt meg (lehet, hogy túl is ment egy kicsit... :B ).
    Hűtő után jobban fog emelkedni, könnyebb bemetszeni, és mozgatni a tésztát (tálba beemelni pl.), cserébe picit savanykásabb lesz a kenyér. Hidegben az ecetsav baktériumok dolgoznak inkább, melegben meg a tejsav baktériumok, így a melegben/szobahőn kelesztés lágyabb ízű kenyeret eredményez.
    (Élesztővel is meg lehet csinálni a hűtős kelesztést, majd írok hozzá receptet. ;))

    [ Szerkesztve ]

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák