- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
Nem tudom mit csinálunk másképp. Csak ismételni tudom magam, 2000km átlaga lett 7 liter a nyáron amit 4fővel +klímával +telepakolva tett meg az autó nagyrészt pályatempóval de volt benne kb 400km helyi járat is.
Országúton tötymörögve szerintem simán 6 liter vagy alatta.
Téli kerekekkel többet fogyaszt mint a nyárival azt már észrevettem korábban, de ez a 11 liter ez már annyira magas szám lenne nálam hogy én biztos nem tankolnám -
flymi
addikt
-
diablo1984
veterán
Nálunk is az mk2,5es kombi focus 1,4 benzin csak rövid távon télen bekapja a 10 litert. Nyáron kb 8-8,5 ugyanezen a távon(vegyesben 8 alatt. Ami furcsa, hogy mióta feleségem megkapta(ő 22km-t ingázik) valahogy nem tud jó fogyasztást elérni, most is 8,2-t tankolt, előtte egy astra h-t használt, 1,4 benzinnel, 8-8,5 litert télen sem nagyon kért ugyanezen használattal. (nyáron tankolt 6,7et is).
Tud az 1,4 benya jól fogyasztani, de annak a titka az egyenletes tempó. -
ldn218
tag
válasz diablo1984 #45155 üzenetére
Az én feleségem is ilyen. Az 1.6 tdci be is bele taposott majd két literrel többet. Pedig én minden környezetben tempósabban megyek vele. Nagyon számít a vezetési stílus.
-
törölt tag
Az enyém 1.4 benzin. Most van benne kb. kerek 150.000 km.
Munkába járok vele Debrecenbe Hajdúszoboszlóról, de előFordul, hogy Debrecenben és Hajdúszoboszlón is cirkálok vele vásárolgatni. Most 7.5 a fogyasztásom, de néha odalépek neki. Nyáron, mikor nagyon óvatosban vezettem 7.1 alá nem tudtam gyűrni a fogyasztást.
Pályán viszont 140-150 km/h mellett felment vagy 2 éve 9-re. (Előtte lenulláztam.)
Igaz akkor forgott vagy 4500-on -
gabor9991
őstag
válasz #31600896 #45157 üzenetére
Teletankolva a fedélzeti ámítógép nyáron közel 900 km hatótávval számol
Most 810-re saccolja a teletankot.
Pár éve iskolajáratban, rendes téli, nappal is fagyos időben, napi 5-6 hidegindítással 540-et számolt egy tankra.
Ha ez a fogyasztás ennyire jónak számít focus szinten mindjárt bontok is egy sört[ Szerkesztve ]
-
sparta2
tag
Ez a fedkomp dolog érdekes! Nekem a csúcs pontossága 1 dl mínusz volt a számoláshoz képest. Általában 3-5 decivel több a tényleges fogyasztás, mint ami a kijelzőn van. Vagy jól mutat a fedkomp és a különbség az amit csak kifizettetnek a kúton, de nem kerül a tankba.
Próbáltam állítani a menüben, hogy pontosabb értéket mutasson, de mivel teljesen random a különbség visszatettem alapra és inkább számolok.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Hellosztok!
Focus 2018 start stop aksi csereérett lett szerintem.
12.0-12.2 között mértem eddig reggelente.
Rátettem a Lidls töltőt, két óra után be is fejezte, szerinte fel van töltve.
Amúgy pöccre indul, bár SS nem működik..nem is hiányzik.
60-as EFB varta van benne.
Ilyen gyárit már alig kapni, viszont egy 60-as varta 175mm helyett 190 magas. Be fog ez férni?
Mármint a műanyag fedél rá rámegy?
Nem lehet agm-et helyette betenni?
Focus mk3.5 ben cserélt már vki? Milyet tett bele?
KösziJa a BMS
Tényleg elég úgy nullázni, hogy 5x hátsó ködlámpa, meg 3x elakadásjelző?
Fedcomp
Nekem rendre 5-6 dl szinte mindig, néha több, 8dl
Ennyivel több a valós[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
A hűtő vízcsőnek lenne egy dupla rögzítője ami a kereszttartónál, vagy merevítőnél van. Az enyémen hiányzik, le volt már törve, ezt szeretném pótolni. Tud valaki cikkszámot vagy valami robbantott ábrát?
Illetve tudja valaki fejből, h az ajtókárpit mögött milyen patentok vannak? Van kettő ami megadta magát és rohadt idegesítő, de lusta vagyok leszedni...[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Alemida
tag
Ajtókárpit patent: http://patentcentrum.hu/spd/10-053/10-053-FORD-FOCUS-C-MAX-KUGA-ajtokarpit-rogzito-pa#
Nyáron mókoltam a bal első hangszórót, tört is vagy kettő patent nekem is...pedig patent kiszedővel csináltam.
-
törölt tag
válasz Alemida #45164 üzenetére
Nekem is egyszer benne maradt az ajtóban vagy 5 darab, kárpitból meg kiszakadt a fészek amibe bele kell pattintani -> (kárpitcsere)... Kihívás volt olyan kopásmentest találni, mint amilyen a többi 3.
Én csak a csavarok kiszedése után "letéptem" az ajtóról, ahogy youtube videókon láttam.
Két hátsó ajtóban érdemes lenne a hangszórókat kukázni mert nem szólnak, de nem akarom, hogy megszívjam a patentokkal ott is. Maradnak némák. -
nfsu17
veterán
válasz sparta2 #45168 üzenetére
camelferr
Próbálom holnap megmérni.
175 magasból alig van vmi (spoiler alert! mégis van )
60e-t meg nem annyira szeretnék a gyáriért adni. Bár meglepően jól bírta, ha egy évvel korábban feladja, akkor sem lepett volna meg.sparta2
Ja, nálam is sok város.
Ez a Varta ez jónak tűnik...méret, ár, tudás, stb. Jó találat.
A 60-as ilyenből 190mm magas, lehet az már sok.Az exide is jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz TigerCat #45184 üzenetére
Próbáltam felszerelni a TPMS szelepeket/jeladót, de nem jártam sikerrel. Remélem a gumisnak nagyobb rutinja van. Mintha nem tudnám annyira benyomni a szelepet a felnibe, hogy a kis pöcök beérjen a helyére...
Mintha a szelep alján levő gumi tömítés túl vastag lenne. Vagy én értettem félre és az egész szelepet a felnin keresztül kell dugni anélkül hogy szétcsavaroznám?
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Próbáltam ma kézzel begyömöszkölni, de ehhez kell az a célszerszám ami megfogja a szelepet és erőkar segítségével a helyére húzza.
⭐ Stella
-
hramon94
tag
Sziasztok. Mi lehet az oka annak hogy Forscannal kiolvasva az adatokat az autóból akkor a PCM - Táplálási Soros Szabályozó Modulból kiolvasott kilóméter állás mást mutatni mint az összes többi modulé? Amit a többi modul mutat azt jelzi a műszerfal is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz diablo1984 #45193 üzenetére
Jaja, láttam már ilyet de reménykedtem benne, hogy megy kézzel is.
Nem⭐ Stella
-
Dnalorr
tag
Sziasztok!
Egy mai napig megoldásra váró problémámmal fordulok hozzátok, remélve hogy tudtok valami jó tanáccsal, tippel szolgálni. Második alkalommal volt kifejezetten ezzel a problémával szerelőnél a 2008-as 1.6 benzines (101 lovas) MK2.5 Focusom. Indítás után fulladozik az autó, össze-vissza "zakatol" (2-3 hengerezik), kék füstöt pöfékel. Ilyenkor elkezd villogni a check engine és P0300-as hibakódot dob az autó (google szerint véletlenszerű gyújtáskimaradás) , majd többszöri indításra mintha mi sem történt volna, szépen jár a motor, és van hogy napokig, akár hetekig nem is jelentkezik ez a probléma, check engine se világít. Menet közben pedig abszolút nem érzékelhető semmi rendellenesség.
Először a szerelő a gyertyákat cserélte ki, rendben van, elhoztam az autót, de ugyan úgy produkálta ezt a problémát, majd később gyújtó trafó (és a trafó csatlakozóra is ránézett, de nincs megtőrve, korrodálva) utána mivel nála sem szünt meg ezzel sem a probléma, első lambdaszonda csere történt (mindkettő Bosch), mondván, hogy nem megfelelő működést tapasztalt a diagramon és biztos ez lesz a ludas. Hát nem jött be, kis időre rá ugyanúgy produkálta.
Már vagy 2-3 hete rendben indul az autó, de félek hogy ez csak a vihar előtti csend...
Ha valaki járt már hasonló cipőben és/vagy van ezzel tapasztalata, megosztaná velem?Nagyon köszi!
-
ldn218
tag
válasz Dnalorr #45196 üzenetére
Legutóbb egy ostoba Chevrolet Spark-ot műtöttem. Csak hidegen ugyanezen tüneteket produkálta. Ugyenezen hibakóddal. Élőadatos olvasásnál nem találtunk semmit. Lebontottam a szivóoldalt a szivócső talptömítés szottyatt volt. Mindent átnéztem még ultrahangos injektor tisztítást is kapott de érdemi javulás nem nagyon történt. Aztán kicseréltük a vízhőmérséklet jeladót hátha nem jó értékeket küld és megjavult a "szörny". Hidegen melegen úgy megy mint a sárkány
-
törölt tag
2008-as Ghia Cmax-ban sajnos nincs tükörfűtés. Szeretnék utólag beszereltetni egyet. Megveszem hozzá a fűtött tükörlapot. Szerintetet a kábelezés is hiányzik egy Ghia felszereltségű autóból? Ha igen akkor a villamossági szerelőnek annyi a dolga, hogy ráköti a hátsó szélvédőfűtés gombra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs