- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz Gizmo94 #5101 üzenetére
Basszus, tényleg elírtam... Kimaradt a ne szócska... Na, ezt most már le nem mosom magamról... El is adom a vasat gyorsan!!!
Nem akartam i7-re váltani, tavaly ilyenkor volt egy nagyon tuti Q9550-em, ami lazán, kis fesszel vitte a 4 GHz-et, szerintem azóta is nagy kincsként őrzi itt valaki a PH-n. Csak egy gyilkos Corsair táp megölt két alaplapot is alóla, és két VGA-t is (először egy GTX 260 OC-t, majd egy GTX 280 OC-t). Azt hittem, hogy a garanciális cserék során szinte fillérekből át tudok térni a még most is felesleges i7-re, de aztán természetesen iszonyatosan elszálltam a költségekkel. Bár így még brutálabb a gépem, valóban semmi nem indokolja nálam, hogy egy ilyen PC-t birtokoljak...
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz AirBooms #5102 üzenetére
Én meg ezzel úgy voltam,hogy eladtam a második gépemet, mert mindenképpen át akartam térni i7-re. Tél vége felé viszont észrevettem,hogy a kocsi mintha kissé kész lenne , nyilván kellene ráköltenem valamennyit.. Úgy számoltam,hogy visítva kijön még az i7 is, lesz nagy FSX-ezés.. Sajnos kiderült,hogy kinyiffant a klímakompresszorom is, ami végleg megpecsételte a projekt sorsát , így maradt a 775 egyelőre.. Egyelőre továbbra is csak nézegetem az i7-eket...
-
AirBooms
addikt
válasz Gizmo94 #5105 üzenetére
Nincs szerintem semmi gond a 775-tel, ha csupán FS9 szempont (bár te FSX-szezel, azt meg annyira nem ismertem még ki, hogy részletesen lássam a gépigényét). FS9-hez még most is bőven elég szerintem egy 4 GHz-re húzott E8xxx proci, lehetőleg minnél gyorsabb ramokkal, talán már jobbak a DDR3-asok, minimum 2x2 GB-vel, VGA-ból pedig az említett GTX260-GTX275-GTX280. A GTX285 már felesleges luxus, bár a kisebb csíkszélesség miatt kevésbé melegszik, s nem is fogyaszt olyan vészesen. A többi hardverelem meg úgyis ugyanaz, mint i7 esetében. A quad proci egyelőre tényleg felesleges, csak akkor jó, ha stabil magas frekin tud futni, s akkor jól jön a több mag, mert egy W7 alatt el lehet osztani magok között az egyéb szükséges progikat.
(Mellesleg nekem a húsvéti vidéki látogatásom pont egyhetesre sikeredett (két órája értem vissza Pestre). Az autó miatt. Mikor leértem a múlt héten, az új M6 autópálya utolsó pár kilométerén szállt el az autón egy ékszíjfeszítőgörgő (teljesen megolvadt és beékelődött), majd ledobta az ékszíjat. Töltés elment, víz azonnal felforrt, elment a hidraulika, a kormányszervo és természetesen a klíma is (amit persze abban a pillanatban leszartam). Tegnap estére sikerült megszerelni az autót, mert reggelre jött meg az alkatrész pestről, s senki nem vállalta a Merci A-osztály javítását, ugyanis a szerelők szerint képetelenség ilyen autót javítani, csak akkor kerülhet vissza az ékszíj, ha kiszedik a motort. Nos végül is sikerült keríteni egy műhelyt, ahol félóra alatt fenn volt a görgő és az ékszíj, s újra tökéletes volt a kocsi. A két pluszpoén: a korábbi görgő azért állt be, mert egy jóval rövidebb ékszíjat eröltettek fel a kocsira, ami persze a feszítőgörgőt terhelte leginkább. A másik, hogy itt Pesten, a lakásomtól 300 méterre van a Mercedes központi szervize, ahol nagyon jóban vagyok mindenkivel... - ez idő alatt vidéken kényszerpihentem, s még csak nem is repülhettem... )
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
Még a 3xxx és 4xxx ATI-khoz jók voltak 9.8-as és azelőtti driverek, de az 5xxx VGA-khoz már csak újabbak vannak, amik tökéletlenül kezelik az AA-t és az AF-et DX8 és DX9 alatt több programban is, így az FS2004-ben is.
SS AA-hoz pedig egy szimpla 5770 ereje nagyon kevés, nekem az i7 rendszerrel olyan 3-5-re esett vissza vele az FPS!!![ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz AirBooms #5106 üzenetére
Voltaképpen nincs gond a 775-tel, Kb. olyan szerencsés 9550-em van most mint neked volt, szépen megy léggel 3.8-on kicsi fesszel. A lapom XFX 780i, a 4 giga ram is megvan, ugyan csak ddr2, de "jófajta" így bírja a húzást. Táp Mushkin, így az is rendben van. Kártya GTX260 black, ez elég kb, jól is megy most az FSX, de azért szeretnék jobbat.
Az autóval nemcsak te szívtál, habár az enyém pont a konkurrens márka. de nálam úgy történt a dolog, hogy egyszer csak kerregést meg diszkrét csörömpölést véltem hallani a motortérből. Átvizsgálás során kiderült,hogy az összes feszítögörgő kuka, ékszíj szintén, a két első futóműszilentnek annyi,(típushiba) lengőkart se ártana már cserélni,mert az egyik gömbfej lóg, amúgy féktárcsákat és betéteket sem. Olajat meg szűrőket pedig egyértelmű,hogy kell.. A jó kis útjainknak köszönhetően mind a négy lengéscsillapító is cserés, vagy felújítandó, amit nem kívántam,tehát csere. Kezdtem örülni :S Éppen megrendeltem ezeket, amikor talán két napra erre a stresszre úgy gondoltam, kipróbálom a klímát, hátha fel kell azt is tölteni. Ezt a próbálkozásomat iszonyú csörömpölés és visítás díjazta, ami után kiderült, hogy minden alkatrész összetört a kompresszor belsejében, ami csak van benne. Na itt volt az i7 i-jén a pont, hogy nem lesz..
Szerencsére nem rohadtam le sehol, ment a szerencsétlen jószág tovább, de a szerelő haverom tépte a haját,hogy hogy tudtam így leélni az autót. -
cintula187
addikt
A madárkát velem egy kifutóra akarták letenni. Mókás néha a Mytraffic
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
lesaux
veterán
válasz cintula187 #5111 üzenetére
Ha a view szót kiveszed a linkből, értelmesebben néz ki.
-
fatal`
titán
válasz cintula187 #5111 üzenetére
Ilyen az FS ATCje, kaptál egy go aroundot utána, ez nem mytraffic bug.
-
AirBooms
addikt
válasz Gizmo94 #5110 üzenetére
Hát mint említettem, nem tudom, FSX-re mi kell, csak azt tudom, hogy az i7-et is meg lehet vele borítani. FS9-re nagyon is elég a hardvered!
Szerencsére én sem az út szélén robbantam le, hanem pár kilométerre a megérkezés előtt történt az egész, s már lendületből elgurultam anyámékig. Csak ugye jött a húsvét, s nem tudtam alkatrészt szerezni, de közben szétszedtem az egészet. Így az egész javítási költség (mivel én csináltam majdnem mindent) kb. 15k volt, s ebben már benne van a futár is. Ha szervizbe viszem, nem állunk meg ötven alatt, sőt, valószínű tréler is kellett volna, ami szintén többször 10k lett volna... Szóval nekem csak az egyhelyben tétlenül várakozás hergelte az idegeimet, a többit szerencsésen úsztam meg...
(#5109) v!ct0y : igazából nincs ötletem, de mintha lett volna már arról több fórumon is szó, hogy az FS9 nem kezeli (vagy nem szereti) a CF-et, illetve a több GPU-s VGA-akat. Tehát lehet, hogy hiába raksz össze két 512 megás 4850-et, nem fog megoldódni ez a problémád, pláne az újabb driverekel. De ez csak egy tipp, lehet, hogy mindjárt lehurrog egy hozzáértőbb, hogy rosszul tudom (jogosan!).
Amúgy melyik drivert használod?
Fatal itt a nagy ATI és ATI driverguru![ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz Gizmo94 #5123 üzenetére
A húzott wolfdale-nél talán semmin nem megy jobban..
Dehogynem! Húzott i7-en!
Falconer: ha lenne lehetőséged kipróbálni egy 1 GB-s, vagy mindenképpen 512 MB-nél több VRAM-ot tartalmazó Nvidiával az FS9-et, szerintem más lenne a helyzet. De ez csak egy tipp. RAM-ból sem ártana több (persze, ha nem 32 biten vagy)...
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz Gizmo94 #5125 üzenetére
Egyébként egy 3,8-ra, 4 GHz-re húzott Q9550 is jobb tud lenni szerintem, mint egy 4 GHz-es Wolfdale, mert jobban szét tudod osztani a magok között az egyéb programokat. Talán nem árt ez sem a sebességnek és a stabilitásnak. De ez már csak szőrszálhasogatás... A Wolfdalenek 4 GHz környékén valóban bőven elégnek kellene lennie. Szerintem is.
-
andorra
őstag
Az FS9-nek ez már túl jó, nálam full maxra húzva minden, hibátlanul, akadásmentesen fut, pedig csak 3200Mhz.
-
AirBooms
addikt
Ez így van. Egyet értek. Nekem volt egy ilyen Q9550-em, ami szinte feszemelés nélkül tudta vízzel a 4 GHz-et. Majdnem az összes hajam kihullott, amikor pár napos használat után a tápom megölte az alaplapot (Asus Rampage Extreme), s így hetekig csak nézegettem ezt a különleges procit, majd végül eladtam - szerencsére jó áron - aztán jött az i7.
Hogy melyikünknek mennyit ér meg az FS? Hmm, ez egy érdekes szociológiai és egyéb témaköröket boncolgató kérdés - szerintem! Ha naponta órákat, s hetente napokat vagyunk képesek mindenféle problémamegoldással szöszölni, hogy "egyszer majd repülhessünk" egy-két órát, hát nem vagyok benne biztos, hogy igazad van!
Érdekes kérdés lenne - persze csak, ha mindenki őszintén válaszolna - hogy egy valóban repült órára, hány szöszöléssel, bajlódással töltött óra jut az egyes júzereknél az FS-sel?
Nálam ez most egész jó arány, szinte nem kell a cucchoz nyúlni (le is kopogom!!!), de nem olyan régen volt, amikor akár 15-20 óra is elment repülés nélkül, csak a problémák megoldása miatt! -
Gizmo94
veterán
válasz AirBooms #5129 üzenetére
Jobb tud lenni talán a 9550 ez igaz, ha a processeket szétosztod, ez tény, mivel több a mag. Viszont a farkas sorozat talán a legtuningosabb intel széria és véleményem szerint FS9-hez bőven sok. Mivel csak egy magot kezelnek az FS- gamek, így szerintem kettő is elég,hogy csoportosítsd a folyamatokat.
A függő kérdésedre részemről az őszinte válasz, hogy rengeteg időt töltöttem tweakeléssel és hibajavítással, esetemben ez össze sem hasonlítható a repült órák számával.
Hogy "mennyit ér meg ez a szar" á' la Fatal, arra azt tudnám mondani,hogy nyilván sokat, mert nemhogy ennyit, de semennyit nem nyúltam más játékoknál a gépekhez, beállításoknál minden maxon és el volt intézve, meg sem érzi a gép a többi játékot.
Utóbbi időben már eltolódott az érték a repült órák javára, mert beállt ez a retek FSX, szép is meg smooth is, én is csodálom,hogy mitől, valamit sikerült eltalálni, fogalmam sincs,hogy mit, de jól megy.. Másrészről már annyira tele van addonokkal és gépekkel,hogy nem nagyon van mit pakolni bele, valamint rájöttem arra,hogy a mértéktelen mesh és scenery pakolás- egyiket a másikra - felesleges és felettébb instabillá teszi a gamet. Pl UTX-től amióta megszabadultam és felülírtam GEX cuccokkal worldwide, szebb az egész, mert pl. az UTX-nél bugosabb szart még nem láttam FSX alá. Kiirtani nem sikerült,de pár maradványtól eltekintve mint pl. a tegnapi Cintula által is bemutatott "Madeira szakadékok" és társai, eltakarítottam.
Azért még mindig belepiszkálok sokat az FSX-be, mert mindig van néhány újdonság, XPax, stb, de mentettem a bevált textúrákat, simobjects mappát,stb, így elrontás esetére csak egy overwrite és kész. Valamint van az egész szarról egy ghost is. Tehát mostmár többet repülök mint szerelek, de ez nem régóta van. -
fatal`
titán
válasz AirBooms #5129 üzenetére
A szoftveres cseszekedés az más, avval nincs bajom bár egy idő után azért f*szkivan. Mint most, hogy az Airbuson hol kinyílik a spoiler leszálláskor, hol nem, de azt hiszem az FSRecorder 2 beta okozta, majd ki fog derülni. A hardverek szétgyilkolását nem éri meg az FS, meg úgy általában semmilyen játék. Ha dőlne a lóvé és naponta vehetnék új procit biztosan nem érdekelne.
-
haky
senior tag
Azért sajnos a wolfitól se kell hanyatesni ha FSX-ről van szó. Én ezért cseréltem i5-750-re (@3.6Ghz), mert amint a forgalmat följebb tettem vagy az autókat bekapcsoltam ki is feküdt, i5-750-nél (4 core) ez kb 1 fps-t se jelent -ban. Pedig azt volt , h 4,21-en járattam.. FSX-hez kell a 4 mag akárki akármit mond FS9-hez elég az E8500.
Aki másnak retyvetyutyu...
-
AirBooms
addikt
Kedves haky! Pont erről beszéltünk!
FS9-nek bőven elég egy jól megrántott Wolfi, míg az FSX-nek egyelőre talán még a jó ég sem tudja mi az elégséges, nem hogy a bőséges...hunfatal: szerencsére ma már nem kell szétgyilkolni a hardvereket - legalábbis FS9-hez! S talán a gatyánkat sem kell rákölteni. De ez pár éve még nem volt igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Falconer
aktív tag
válasz AirBooms #5134 üzenetére
Na akkor kifejtem részletesen a személyes tapasztalataimat:
Az FS9nek szintén nem elég semmi. Vagyis ha a min 18fps elégnek számít valakinek, akkor ok, egyébként meg... A 4gigás Wolfdalenál is van jó pár hely, ahol lemegy 18 fps-re, nagy forgalmú repterek, felhős idő, stb... Általában 22-24 fps nagy géppel VCben, nekem meg kéne vagy 30-40 hogy elégedett legyek. (REX 512x512 felhők, AS jópár réteg, Skai Traffic 100%, max graf, 8xAA, 16xAF)
A két mag bőven elég neki, mert a mellette futó segédprogramok is alig használják a másik magot, a win pedig szépen leosztja őket, szóval nem kell vele foglalkozni, FPS szempontból lényegtelen.
Honnan lehet tudni, hogy proci limites?
-100% az egyik mag kihasználtsága
-ha kikapcsolom az AAt és az AFet, akkor is ugyanannyi FPS, egy fikarcnyit sem több, bárhol bármikorRAM jó ha van sok, de az fps-t lényegében nem befolyásolja.
-
AirBooms
addikt
válasz Falconer #5135 üzenetére
Miért ne lenne az FS9-nek elég mondjuk az i7? Nálam még egyszer sem fordult elő olyan, amiket te írsz. Sosem esik le az FPS 18-ra, de még 22-24-re sem. Fix 39.9! Pedig aztán van grafika, meg miegymás. A REX-ben 1024x1024-es felhők...!!!
Honnan lehet tudni, hogy procilimites? Hát pontosan onnan, hogy tök mindegy, mit csinélsz a VGA-va, ha bekapcsolod vagy kikapcsolod az AA-t és az AF-et, akkor is ugyanannyi lesz az FPS-ed... -
haky
senior tag
Nekem kezd elegem lenni az FS9 és FSX engine-ből . Nem akar valaki itt egy igazán jó szép gyors szimulátort írni PC ála??? adok érte 5.000Ft-ot
Aki másnak retyvetyutyu...
-
Gizmo94
veterán
Nekem tegnap sikerült 3 és 5 -között produkálnom, de utána hamarosan Fatal rokona is tiszteletét tette. Valami már betöltéskor összeakadt benne, még csodálkoztam is, milyen gyorsan betöltött..
Haky, ötezeré' 2010-ben csak tanács van, Sim nincs. Minden addon delete, minden csúszka balra és gyors lesz. A széphez tegyél még mellé egy keveset...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest