- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo94
veterán
Mindent. Inkább nem részletezem, mert írhatnék egy rakás dicsőítést, annyira komoly, életszerű. Ráadásul ami jó hír számodra is, megy FS9 alatt is, dual compatible... A HiFisim nagyon belehúzott mostanában a profi add-onokba, úgy tűnik..
Itt utánanézhetsz komolyabban. ASE ill. REX komolyságú add-on a maga nemében, nem valami kókány..
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
Jó látni, hogy micsoda élet folyik a fórumon. Komolyan mondom öröm látni, hogy értelmes emberek segítenek egymásnak, érvelnek, vitatkoznak. Ritkaság ez manapság. Minden elismerésem a kedves tagoknak. Komolyan.
Két dolog miatt jelentkezem.
1. Az NGX-ről egy hónapon belül (+- két hét) megjelennek az első képek. Ma legalább is ez az infó jutott el hozzám. Remélem így is lesz.
2. Látom hogy az OOM-jelenség a téma. Olvastam a hozzászólásokat. De nem láttam olyan mindenre gyógyírt jelentő megoldást, ami minden - FS9-et vagy FSX-et - használónak segíthet, aki ebbe a problémába ütközik és szerintem nincs is ilyen. De ha gondoljátok, utána nézek, érdeklődöm a fejlesztőknél.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
Gizmo94
veterán
válasz Cypresss #5063 üzenetére
Szia,
1., Azt szerintem mindannyian nagyon várjuk jó ideje, így minden információ örömteli, előre is THX.
2., A magam részéről szkeptikus vagyok, mert ez mindkét FS esetében alapvető fejlesztési hiba, az egyik, aminek a fő eredménye eltúlzott gépigény. Így nem hiszem,hogy igazi megoldás is lenne rá, csak különféle tippek-trükkök, amiket mindenki különféle fórumokról szedett, majd megosztotta a többiekkel. Tökéletes megoldás sajna úgy tűnik valóban nincs, de amennyiben mégis találsz, úgy azt hiszem mindenki eszeveszett hálálkodásba fog kezdeni.
-
AirBooms
addikt
válasz Cypresss #5063 üzenetére
Sajnos én sem hiszem, hogy az OOM jelenségre lenne általános gyógyír, ezt tapasztalom a pmdg, az Avsim és az Aerosoft fórumain olvasgatva is állandóan. Szerintem minden ilyen eset okát egyénileg/egyedileg kell felkutatni és megszüntetni. Minden esetre, kedves tőled, hogy ha bármilyen hasznos információhoz jutsz, azt megosztod velünk. Bízom benne, hogy a nagynevű fejlesztőktől távol állnak a komolytalan, már-már "ráolvasással" egyenértékű varázslások, megoldások.
-
Gizmo94
veterán
Ha így csináltam, nekem az is összekeverte a gépeket, így ott is repterenként adtam hozzá őket. Zip csomagokat meg nem találtam egyben, csak olyanokat, amik totálisan érdektelenek voltak, mindenféle lehetetlen társaságok egyrakáson. Az term.igaz,hogy MyTrafficben ráment pár óra amíg azon a pár reptéren ahová repülök megcsináltam a forgalmat, de elmentettem és többé nincs vele gond.
-
Taylory
csendes tag
Egy érdekes olvasmány ! Do you believe in miracles? http://www.fsdeveloper.com/forum/showthread.php?t=19460
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz Taylory #5077 üzenetére
Igen, érdekes valóban. Egy headshot is az lenne, ennek a hülyének. Bufferpools 0?? Ez kikészült valamitől alighanem.. Azért kipróbáltam, bár pontosan az történt amire számítottam. Természetesen közepesen ocsmány kép kísérte a tesztet, a végeredmény pedig egy pretty crash. Mondjuk nem is lepődtem meg. Azért köszi,hogy megosztottad.
-
AirBooms
addikt
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Visszaolvasva megkaptam a választ, de azt a tényt, hogy az FS nem szereti az ATI -t...vagy az ATI nem szereti az FSX-et szeretném megerősíteni.
Most cseréltem egy agyontuningolt 9600GT -t egy HD5850 -re, ami nem kevéssel erősebb.
A 9600GT -vel 780/1950/1000 MHz-n, kiváló minőség+16X anizo driverből ráerőltetve, 28..35 (lim) FPS.
HD5850 -el dx9-el - programban ugyanazok a beállítások -, szintén kiváló minőség+16X anizo driverből ráerőltetve 15..25 FPS Dx10-ben mintha kissé gyorsabb lenne (18...28 FPS), szerintem fogok még egy darabig kísérletezni...Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
haky
senior tag
-
Colos1
őstag
válasz AirBooms #5083 üzenetére
Az "ATI" alatt nem csak a kártyát, hanem a teljes rendszert (kártya+driver) értettem.
A kettő összefügg, és jelen esetben nem lehet külön említeni őket. De mivel a driver működteti a kártyát, így szerintem is sokkal valószínűbb, hogy azzal van a probléma. Azt nem hiszem, hogy a más architektúra ennyire befolyásolná a teljesítményt.Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Gizmo94
veterán
Az 5077 hsz alatt Taylory által linkelt írásban a srác jól rámutat a dolgokra, ami miatt az ATI hátrányba kerül az FS-nél, csak a tweakje nem ér semmit. Igazából az ATI kártyák mindig jók voltak, csak a driverek sosem sajnos. Nagy ritkán lehetett kivadászni egy eltaláltat, de szenvedés volt mindig is. Az FS sem az ATI architektúráját támogatja sajnos, így az is gond, de inkább a kártyát optimálisan kezelni képtelen driverek az elégedetlenség forrásai.
Amint írtam korábban is, megfelelően konfigolt driverrel (sőt, anélkül is) egy jóval gyengébb Nvidia is agyonver egy jóval erősebb ATI kártyát FS alatt. Legalábbis én ezt tapasztaltam.Haky: Ha kizárólagosan egy játék, az FS miatt választasz kártyát akkor igen, de amúgy nem feltétlenül... GTX 260 választása esetén buksz az 1GB video ramból, mert a 260 csak 896 MB rammal bír. GTX285 választásakor lesz egy giga ramod szintén.
Cintula: FSGlobal 2010 tud pl. ilyeneket produkálni, ha fentvan.. Ha az okozza szerkeszthető, benne van a tutorialban a módszer.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz gabitoo88 #5087 üzenetére
Legélesebben azok láthatnak, akik vásárlás előtt néznek alaposan körbe és ez nem csak rád vonatkozik. Úgy látom, néhányan akik korábban vitatták, hogy az Nvidia jobb az FS-hez, saját kárukon tanultak. Többször belinkeltem FS hardver teszteket, amik egyértelműen erről szóltak.
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz cintula187 #5088 üzenetére
Megnéztem, nálam még rosszabb a helyzet, ugyanígy be van szakadva a földbe az egész, csak nálam a runway is, a föld alól indulok. Nagyon tuti amint a gép elegánsan kiemelkedik a fűből. Pedig nincs is fent FSGlobal, régen szanáltam. Lehet,hogy az GEX Europe műveli ezt? Nem tudom. De szép nagyon...
-
Gizmo94
veterán
válasz cintula187 #5088 üzenetére
-
AirBooms
addikt
Én FS9-ben 0.6-os zoom-ot használok. Így tűrhető a torzítás, és kellően átlátható a cockpit MD-11-ben. Még az IRF leszállásokat is így csinálom mostanában, mivel élvezem, hogy minden gombot, kallantyút, kart az egérrel vezérlehetk (vagyis, mintha a kezemmel tenném), nem pedig billentyűkombinációkkal... De másnak lehet, hogy nem tetszik ez a beállítás.
Én csak ajánlani tudom, hogy térj át egy Nvidia karia, s a GTX260 már bőven megfelel a teljesítményigényeknek. Korábban sosem tettem volna ilyet, s még mindig nem tudom egzaktul megindokolni, hogy miért ajánlom az ATI-val szemben, de kétségtelen, hogy egyszerűen Nvidiával gyors is az FS és szép is a képe (nincsenek AA és AF gondok). De ebből kérek szépen mindenkit, ne nyissunk vitát. Nem vagyok Nvidia fan, tehát nem fogom védeni a mundér becsületét, egyszerűen csak akartam egy olyan konfigot, amitől nem tépem ki az összes hajam minden egyes alkalommal, amikor elindítom az FS9-et, s ez Nvidia VGA-val teljesült.
-
AirBooms
addikt
teljesen egyet értek veled!
(#5089) Gizmo94 : nem érdekes, hogy a GTX260-on "csak" 896 MB ram van, volt ilyen karim, azzal is tökéletesen futott az FS9! Tökéletesebben, mint egy ATI-n, pláne az 5770-en! A GTX 260 elég jó ár/érték most FS9-hez (hogy más progihoz, újabb játékhoz ez az állítás mennyire állja meg a helyét, azt nem tudom, szinte semmilyen játékkal nem játszom, nem vagyok ebben a témában tájékozott). Viszont azt is látom, hogy a GTX 275-öket is nagyon jó árakon adják időnként 2x896 MB rammal is ki lehet fogni kedvező árú példányokat, talán ez az Nvidia most a bestbuy. A GTX285 már túlzás, de aha valaki megteheti, úgy is az erősebb felé fogja húzni a szíve...
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest