-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
válasz FollowTheORI #99850 üzenetére
..szerimtem hiba lenne túl sokat képzelni erről a frencsájzról, de Scott-ról is... szerintem így is felülmulta önmagát, és engem is meglepett hogy milyen mélyebb tartalommal sikerült megtöltenie az új részeket.... én továbbra is kitartok amellett hogy a promi epic, ami sztem 10-20 év múlva lesz csak elismerve... viszont ezzel a köztes részel egy még iszonyatosan epic-ebb befejezést várhatunk nem utolsósorban egy tökéletes trilógiát...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezzel énis így vagyok, sőt örülök annak amit kaptam/kaptunk. Írtam is korábban.
Nekem a Promi és ezis simán ~8/10-es film még a hibáival együtt is.
RT-n így is értékeltem mindkettőt. (Mondjuk mint írtam még 1x a héten megnézem majd, addig nagyon nem artam értékelni, csak nem bírtam nem belemenni a témába. )UI: Spoilerekkel azért légyszi vigyázz! Még csak
maholnaptól nézhetik meg először sokan.(#99853) GhostPetya
Jogos.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
KaitouP
nagyúr
válasz FollowTheORI #99852 üzenetére
Nem csütörtöktől vetítik nyilvánosan?
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
spiky03
veterán
válasz Bad Pritt #99842 üzenetére
Igen ezt tudom én is, hogy kik szerepelnek benne.
Ezért is kérdezem, hogy akkor most, hogy is van ez?Mert olvastam már én is mind a két verziót is.
Nah mindegy, szombaton majd megnézzük.
@(#99853) GhostPetya
Már szerda estétől elérhető a mozikban.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
Hányszor megfogadtam már, hogy nem olvasok indekszet, de valahogy mindig belefutok. Most is kár volt. Aszongya a csávó a kultúr részlegen, a Hunt for the Wilderpeople cikkben Sam Neill-ről, hogy aszongya:
"Sam Neill, akiről a többség a Jurassic Park óta nem hallott semmit, és színészi karrierje javarészt középszerű tévésorozatokról és érdektelen filmekről szólt."
"egy erősen B-listás színész"
Ja, végülis Neill tényleg qrvaszar volt pl. az Event Horizon-ban, meg mondjuk a Daybreakers-ben is, meg természetesen a két évadnyi Peaky Blinders szerepet is vérgyengén hozta. Ami amúgy valóban egy középszerű sorozat. Aha.
Kultúr újságíró. Értem.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bad Pritt
félisten
-
vond
MODERÁTOR
Akkor én szerencsére csak jó szerepekben és jó filmekben láttam. A Peaky Blinders-ben meg egyenesen zseniális volt. Ami amúgy is minden idők egyik legjobb sorozata szerintem.
SN-t B-listás színésznek, a PB-t meg középszerűnek nevezni azért elég nagy böszmeség.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Vertigo18 #99849 üzenetére
regebbi expediciok voltak. vannak teruletek amik meg mindig nincsenek felderitve, a keresocsapat se feltetlenul talaja meg oket. a masodik resz az USA cut alapjan indul, ahol Sarah megmenekul es tudjak hol keresnek. szerintem ezert is eros a film, van egy kifejezetten jol felepitett kapcsolatrendszere.Junonak viszonya van a ferjjel, a ferj pedig elkalandozik (mert nincs a felesege mellett). az a jelenet a csonaknal 2-3 percben gyonyoruen felvazolja az alap viszonyokat. a szornyek valoszinuleg osemberek akik eleg jol alkalmazkodtak a barlanghoz, legalabbis ez a sajat motivacioja. a szorny vak, ott abban a pillanatban meg Sarah eppen uszott egyet a ver / uruleklerakoban elotte. Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
pohár
félisten
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
spiky03
veterán
Hoppá, ez durva lesz. Látványilag tuti
IAMX-re fel!Kár, hogy ellőtték azt a trailer végi Bumblebee "átalakulást" De biztos durva lesz IMAX-ben.
Remélem tényleg sok jelenet lesz majd abban forgatva, mert a trailerben is igen sok jelenet abban volt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
pohár
félisten
válasz spiky03 #99862 üzenetére
ráadásul 3D IMAX formátum lesz, dupla kamerákkal forgattak sok részt az IMAX-esek közül is
amúgy miért nem IMAX-es formátumú az egész film? sokkal drágább lenne a gyártási költség?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
vg
addikt
Van ez a The Hunter's Prayer film, Sam Worthington-al. Három nap alatt végig is néztem. Nagy részét Pesten fogatták, lövöldöznek benne a keletiben is egy jót. Amúgy gagyi mint a fene. Az elején elindulnak a Blahánál lévő Osváth utcából és a vége felé elérnek a keletibe. Taps. Itt az előzetese, 1:16-nál van a keleti főbejárata. Olyan 3/10.
-
spiky03
veterán
Ige tudom.
A 4.részben is voltak ilyen jelenetek, de nem túl sok.
Majd újra nézem az 5.rész előtt.Hát azt nem tudom, de gondolom igen, mert ott ugye dupla kamera, meg ezek elvileg tán a legújabb fejlesztésű kamerák voltak.
@(#99864) vg
Ilyen a Die Hard 5-ben is volt, hogy mennek a belvárosban majd 1-2 kanyar után már a rakparton vannak.
De ugye ezt csak azoknak tűnik fel akik ismerik Pestet.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Laraxior
titán
Nincs valami érthető leírás a Transformers 5-höz, hogy tulajdonképpen mi is történik?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
oriic
HÁZIGAZDA
The Great Wall
Egynek simán jó volt, semmi extra.
Szóval ha jól értettem amúgy, akkor földönkívüliek ellen harcoltak. Live-Die-Respawn
-
emiki6
veterán
-
Bad Pritt
félisten
Lehet, hogy a Lego lelőtte a Wonder Woman főgonoszát az új 76075 számú szettel. A Steve Trevor és Diana figurák egy az egyben a filmből vannak, szóval adná magát, hogy a gonosz is. Nyilván nem egy akkora reveláció, mint egy én vagyok az apád szöveg, de azért mókás.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
Én úgy tudom nem. Megerősítve sosem volt, a trailerben látszik ennyi, erre rákérdeztek a szemfülesek a Warnernél, de nem kaptak választ, meg korábban volt egy akciófigura szintén hasonló kinézettel, csak arra meg azt mondták, hogy lehet kamu.
David Thewlis IMDb-n amúgy Sir Patrick-ként van listázva, viszont a Wiki azt írja, hogy ő lesz Ares, de ez sem lett 100%-ban megerősítve.Amúgy de, közvetve vannak infók róla, hogy Ares benne lesz, csak a külsejét lőtték le a figurákkal. Így viszont tök érdekes (jó értelemben), hogy a trailereket full Dr Poison-ra építették fel. [ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Jim-X
őstag
-
.LnB
titán
válasz ígyvanferi #99880 üzenetére
[link] Szinte fullos DC licence.
A Lego Ideas révén meg aztán szinte minden lehet. Big Bang Theory, Doctor Who... bármi..
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
eeXaa
addikt
King Arthur
...hát G.R. begyujtotta a rakétákat... next level shit! Kihagyhatatlan....
10/10 -
nagyúr
Szerintem túl kritikusak ezzel a filmmel kapcsolatban, mármint a King Arthur... ennel sokkal jobb tényleg, mint amit kap... kár érte.
G.R. meg egy időre azt hiszem búcsút mondhat a nagy költségvetésű filmeknek.
De talán majd visszajön még, mint M. Night...[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
emiki6
veterán
válasz FollowTheORI #99888 üzenetére
+1 bőven nem olyan rossz, mint mondják. Noha nem 10/10, de nagyon kellemes film. Semmi extra, de egy mozijegy árát pl simán megéri. Olyan mint egy Sherlock Holmes csak kevesebb csavarral. A poénok szokatlanok (nem csak verbálisak), ezért üdítőek, ritkán látni ilyet. A történet nem bonyolult, de a történetvezetés jó. A drámai rész egyszerű. A fényképezés, vágás Guy Ricsis, akinek a többi filmjében tetszett, annak itt is fog.
Nem rosszabb, mint egy átlag marvel film!
Nyilván aki tudja mit akar látni, az csalódni fog, mert úgyse azt kapja...Vajon a Warner filmjeit direkt húzzák le jobban a Disney-éihez képest?
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Ispy
veterán
Igazán érdekes film volt, olyan B kategóriás movi, érdekes volt látni az agyon cgizett Budapestet, mint
. A film valahol ötvözött sok másik sztorit, volt benne egy kisMoldova , egy kevésFinal fantasy egy csöppnyiHalo , de egynek elment, jó volt látni a sok magyar nevet a stáblistán.MacGyver [ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
PuMbA
titán
"amúgy miért nem IMAX-es formátumú az egész film? sokkal drágább lenne a gyártási költség?"
Nehéz és nagy a kamera, kevés felvett anyag fér rá egyszerre, szóval szinte lehetetlen használni egyes helyzetekbe, ahova mondjuk nem fér be vagy nagyon gyors mozgás kell.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz emiki6 #99890 üzenetére
Nem hiszem közvetlenül direkt.
De nagyon gyakran látom hogy néha olyanokat rónak fel bizonyos filmeknek és rendezőknek vagy stúdióknak, amit más esetekben meg figyelembe se vesznek, vagy átsiklanak felette.
Oké hogy szubjektív műfaj, de néha olyan dolgokat hoznak be vagy kérnek számon, amit nem is értek.
Meg sok függ a témától, ha valakinek kedves vagy kevésbé az egy adott téma, akkor a saját fantáziájának elvárásait is beleszövi az értékelésbe és a szempontokba. Szóval már eleve valami prekoncepcióval vagy az ő szubjektív adott szintű elvárásával ül be, és ha ahhoz közeli akkor jól ír róla meg áradozik, ha nem akkor meg azért is leszólja hogy a csomó a kákán nem jó irányba lett megkötve...
Aszolút nem ott kezelik ami pl a film célja volt vagy a rendező szándéka... hanem ahhoz mérik amilyenre ők csinálták volna, vagy ahogy...Legalábbis nekem ez jön le nagyon gyakran pár olvasott kritikából.
Pl szerintem a Passengers erre jó példa, az egy romantikus scifibe öltött minidráma vagy nem is tudom mi, egy könnyű kis emberi kapcsolatokról szóló film. A sci fi szinte csak egy mellékes dolog benne...
És erre mi van a legtöbb kritikában? Az hogy mint sci-fi ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni meg valami "Stanley Kubrick-i szintet" kellett volna megugrania (ez lenne a minimum? ), stb... meg hogy így vagy úgy ment volna a cselekmény meg ilyen meg olyan csavar lehett volna benne stb.
Hát szvsz szerintem ez sose volt a film célja... így nem is értem pl az ilyen fajta számonkérést.
Csak furcsa hogy, ha nekem, mint józan paraszti ésszel rendelkező (remélem ) egyszerű embernek átjött a filmről, és tudtam a helyén kezelni, akkor egy igazi szakmabeli kritikus, akinek ez a munkája miért nem tudja?Amiket meg az új Alien filmről olvasok itt ott... hát
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...egyértelműen kultfilm... persze nem nektek, hanem a filmkészítőknek... ...ugyanis ehhez a mesterműhöz sokan, sokszor fognak még visszanyúlni... aki nem érti, hiába is magyarázom
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
De amugy némelyik tényleg annyira "művészi" néha, hogy hát... énis csak forgatom a szemem mikor nézem.
Nekem pl a Blade Runner abszolút nem jött be, akármennyire kultfilm...
De azért én nem is emelném a King Arthur-t művészi/kult szintre...
Ezt akkor meghagyjuk eeaa kollégának.De az hogy a közönség átlag értékelése a RT-n 80% szerintem sokat elmond... ez egy igenis szórakoztató film.
Csak nem kell Shakespear-i magasságokat elvárni tőle.[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz FollowTheORI #99896 üzenetére
A blédranner nekem se
-
marilllyo
veterán
Logan kérdés...
?Ugye látjuk a snittet arról, hogy a kiscsaj is kap adamantiumot a csontjaira. Na de az, hogy fog növekedni? PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest