Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz eeXaa #99848 üzenetére

    Szerintem meg lenne értelme... az Engineer vonal tényleg összecsapott, HA így marad... ahhoz képest aminek indult a Prometheussal (ebben igazuk van). Ez így kevés azt elismerem. Az tényleg hülye állítás hogy ez nem egy folyatás... egyértelmű hogy az. Csak annyi hogy most tényleg az Alienekre koncentrál, és azok eredetét magyarázza meg a későbbi filmekre, mint előzmény. Erre a kérdésre végre pontot tett Scott és magyarázatot adott. Szerintem elég kielégítőt is. :)

    Ettől független engem érdekelne az Engineer vonal is és bőven lehetne folytatni. Ez a bolygó még csak nem is volt fejlett... semmi űrhajó nem volt, csak amivel David-ék jöttek. Szóval csak valami kolónia vagy telepes bolygó volt Engineer oldalon is. Megannyi bolygólyuk lehet még, ennél sokkal fejlettebb szerte a galaxisban.
    Engem legalábbis még mindig érdekelne, miért van ez a fegyver, és hogy kik valójában az Engineer-ek és mit akarnak, mi a vallásuk, stb stb. Ezen a vonalon megannyi kérdés maradt még, mert ez a film nem erre koncentrált, nem erre adott/keresett válaszokat.

    Ez a film abszulút az Alien első része felé veszi az irányt... nyilván a folytatás még inkább összeköti és zárja a hézagot. Pl David küldte a tojásos hajót ami lezuhant az LV-426-on és amit megtaláltak Ripley-ék, vagy lehetett kimondott David által állított csapda, az üzenettel amit a Weyland cég fogott és odaküldte őket... stb.

    Jó kérdés, hogy a pletykált valódi Prometheus közvetlen folytatásból lesz e valami és kifejti e jobban a David/Shaw sztorit... vagy marad ez a 3 percben elintézett sztori. Pl engem érdekelne azis, David miként jutott erre a konklúzióra az emberekkel. Persze nyilván a film nyitánya azért sokat sugallt, hogy David-hez hogy viszonyult Weyland (utálta saját teremtményét, csak egy szolga volt, és örökké élhetett ő meg nem, stb., sok utalás a Promira és amit ott történt ígyis) és Davidben miért lehetnek ember ellenes dolgok és + a Promi történései nyilván. De akkoris, ezt még ki lehetne fejteni jobban egy köztes filmben a Promi - Covenant közé pl. Akár több flashback-el a földre és Weylanddel. Illetve megalapozni mégjobban egy Engineer központúbb filmnek is. Persze aztán lehet a Promi "bukása" tényleg elvetette Scottal ez a vonalat... sajnálnám ha csak ennyi maradna ebből.

    [ Szerkesztve ]

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák