-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli1222
addikt
válasz callmeakos #52447 üzenetére
Első ránézésre olyan , mint egy turbó csiga!
Mostanában készült skandináv filmeket tudnátok ajánlani, ami nézhető?(mondjuk 5 évre visszamenőleg)
[ Szerkesztve ]
-
bagyulajuve
addikt
-
pohár
félisten
válasz Zoli1222 #52451 üzenetére
akkor keress rá a Resident Evil 6 logójára, abból mit nézel ki?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
callmeakos
veterán
Hát ez mekkora
All→M8
-
spammer
veterán
válasz Predator2 #52444 üzenetére
Elég egyszerű szerintem, de ha nagyon semmi az angol tudásod, akkor egy google translate segíthet lefordítani akár az egész oldalt: letterboxd Ez például pont értékelése és naplózásra lett kitalálva.
szerk: de ugyanígy imdb-vel is megoldható, igaz, az nem annyira naplózásra való, de értékelésre/csillagozásra jó az is.
Egyébként azt a pár gombot/funkciót megszokod, utána már simán megy, tökmindegy milyen nyelv.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Tibiajax
nagyúr
-
Integra
titán
indulhat a linkelési verseny, gyorsan-gyorsan, még lehet elsőzni
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
callmeakos
veterán
-
Bad Pritt
félisten
válasz Integra #52459 üzenetére
Mimimi? Mit kéne linkelni?
Na várjál majd linkelek: a legjobb beszéd, amit valaha filmre vettek. Kicsit szégyellem, Aizen92 kolléga mutatott egy videót, ami ezzel a szöveggel volt aláfestve és elsőre nem ismertem föl, viszont a minap újranézve az egész filmet (nagyon rég láttam) azt kell mondjam, ez igen. Minden szó kalapács, minden mondat pöröly ebben az alig 4 percben, ráadásul az a mód, ahogy előadja... 10/10, főleg ezzel a zenével aláfestve.
(Szöveg hozzá, ha valakinek kellene.)Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Tibiajax
nagyúr
filmmania-n Bosszú börtönében.
jó kis film volt ez -
gzbotii
nagyúr
Valaki látta már a Fury-t? Kedden ezt kéne meglesni.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Integra #52465 üzenetére
Hát amíg nincsenek jó német Második VH-s filmek, addig be kell érnem az amerikaiakkal.
És mivel rég nem voltam moziban, közeljövőben meg nem jött/jön ki semmi jó szerintem megnézem.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
válasz Integra #52465 üzenetére
Csak egy kérdésem van: ha már amerikai, az agyonhájpolt ryan közlegény megmentésénél ugye
jobbelfogadhatóbb nyálasságban? Mert ha "csak" annyira amerikai, mint pl az Elitalakulat című minisorozat, azaz nem értelmetlen (lásd anyu utolsó fia) a cél, és hiteles, realisztikus a megvalósítás, annak nagyon örülnék.[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Integra
titán
válasz lezso6 #52468 üzenetére
én azt sem hájpolom. okkal. viszont annak idején moziban láttam azt is és akkoriban az volt az első ilyen film, amelyik hozta a realista szemléletmódot.
korábban leírtam a véleményem, keresd vissza, mármint a fury-ról, csütörtök este láttam.
és azt írtam benne, hogy igen, érdemes megnézni az elkúrt vége ellenére is, pont azért mert hála a jó égnek teljesen hiányzik a melldöngetés belőle és egyetlen egy usa zászlót sem látni
igen, korhű, modern megvalósításban, itt is fröcsög a vér és a testrészek, szóval hajrá
viszont számomra semmilyen katarzis etc nem volt, egyszerűen n+1 háborús film és semmi extrát nem adott, de a jobbik fajtából van szerintem is.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz lezso6 #52470 üzenetére
hogy kötelező?
nem mondanám így, viszont ha háborús filmet akar látni az ember, ami még egész pöpecül megvan csinálva, akkor viszont uzsgyi nézni, mert érdemes rá kiadni pénzt, ez egyértelmű
és az egész film alatt a zene is szuper. nekem az egész filmben a reggelizés tetszik a legjobban, igaz, ez pont nem gyilkolós rész....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
A Most Wanted Man (2014) 7-8/10 (?)
[SPOILER]
Nem tudom még teljes mértékben értékelni, sajnos csak angolul sikerült eddig megnéznem, de nagyon-nagyon rendben van. Egyik kis apró párbeszédrészletet muszáj belőle idéznem, nekem legalábbis hatalmasat ütött, pedig annyira triviális, de valahogy mégis durván elgondolkodtatott így egybesűrítve az adott szituációban hallva:
- I do not want the money.
- What? [...] But without it you have nothing.
- I have God.
[/SPOILER]Egyébként a filmről egy másik alkotás jutott eszembe, ugyan nem kicsit más, de semmi nyoma a topikban, pedig kötelező darab:
Arlington Road (1999) (A szomszéd) 7/10
(#52473) Integra: Még van 2-3 hónapom reménykedni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Integra
titán
válasz lezso6 #52474 üzenetére
nagyon jó film a most wanted man, szintén megérte a mozijegyet
az arlington road-ot tévében láttam anno, ritkán adják amúgy, szintén tetszett, de tényleg fura, hogy ez a film jutott a most wanted manről eszedbe
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
SPOILER
ami nekem baromira bejött az hoffman egysorosa volt
-She sails and spies. I don't sail.
badass
/SPOILERamúgy nem is tudom, ebből készült egyáltalán szinkronos verzió?
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
válasz Integra #52475 üzenetére
Ja, azért jutott eszembe, mert A Most Wanted Man pont is arról szól, hogy a potenciális terroristát ma egy arab származású szakállas emberrel azonosítják mindenhol, bár ez a film számomra nagyon kellemes csalódást okozva jól "kezeli" ezt a helyzetet. Aztán ha meg 90-es évekbeli filmet nézünk, akkor ez (még) fel sem merülhet, lásd Arlington Road.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
lsc
nagyúr
Tegnap megnéztem a Harag című filmet, meglepően jó lett. Asszony szerint túl realisztikus, de végülis elismerte hogy nem a szokásos zászlólengetős hollywoodi maszlag, csak még nem tudja hogy tulajdonképpen miért nem tetszett neki annyira.
Az élet kegyetlen .
-
brownus
veterán
the homesman - lassuk
...ha saját munkáiból nem is nagyon derül ki, innen tudható, hogy a derék franciának legalább az ízlése rendben van még ma is.
a the three burials... tenyleg egy remek film!
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
5/10
Szeretett volna a Conjuring kezdete lenni, de nem tudott felnőni a feladathoz tisztességesen és emiatt csak árnyéka marad a James Wan féle ijesztgetésnek. A Conjuring legelső képkocája is borzasztó nyomást helyez az ember elméjére és tudatára, de ez az Annabelle-nek nem sikerült. A szereposztás borzasztóra sikeredett. Ennél idétlenebb 2 főszereplőt régen láttam. Bele-bele kapnak különböző történetekbe és érdekességekbe, de abszolút nem fejtik ki elégséges szinten sem.
Viszont volt benne 1-2 rész ami tetszett és ami számomra igen meggyőző volt:
SPOILER
- A Manson családos vonal
- Amikor a szomszédot megölik
- Amikor Mia lemegy az alagsorba és összetalálkozik az "ördöggel"
- Amikor a pap áll az ajtó előttSPOILER VÉGE
Ezektől függetlenül klisés volt a film, semmi különlegességet nem hozott.
- mozi bolondéria -
-
Tibiajax
nagyúr
válasz devil-k #52482 üzenetére
- Amikor a szomszédot megölik
ja ja, az fasza volt.. hajazott régi, klasszikusabb misztikus thrillerekre a stílus
és lám, még mindig működik a hatásapersze, egyébként nem egy nagy szám film, a két fsz -főleg a gyerek- borzasztó és ráadásul klissés is, dehát ez van. én azért jól szórakoztam, megmaradt valamennyire bennem. ellentétben más, szintén nem rég látott mozival..
-
devil-k
nagyúr
válasz Tibiajax #52483 üzenetére
SPOILER
Az a rész jött be ott, amikor hirtelen felvillant a világítás és a fickó az ágyon volt.... Brutális hangulata volt, meghűlt bennem a vér. Kár, hogy előtte-utána agyonütötték a hangulatot klisés dolgokkal.
SPOILER VÉGE
Nicole Kidman új filmje (Amnézia) is várós lesz nekem, de előtte elolvasom a könyvet. Neked hogy tetszik? Hallottál/olvastál már róla?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Tibiajax
nagyúr
válasz devil-k #52484 üzenetére
jah. és közben, nem volt hang.
igen, ez nevezik pszichikai fájdalomokozásnak a filmvásznon
bahhhhh, királyság.
ez kell. hát ez az, amitől igazán rettegünk és fosunk a moziban
minden más ijjesztgetés, hatásvadász jelenet csak röhögést vált ma már ki a nézőtéren.
lásd itt is, mit várt a pórnép a záró scene-nél?.. h megmozdul a baba. már előre röhögötek.
de aztán, szerencsére, csalódniuk kellett[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
A Most Wanted Man:
[SPOILER]
Az általad írt párbeszéden én is sokat gondolkoztam... Tényleg lenne valaki, aki gond nélkül lemondana euro milliókról? Ez teljesen ellentmond a nyugati világban uralkodó szemléletmódnak, és pont ezért tűnik a saját szemszögemből elképzelhetetlennek (mármint azt el tudom képzelni, hogy egy másik kultúrából érkező ember így tegyen, de senki ilyet nem ismerek, és szerintem én se jutnék el erre a pontra soha).
A film mindenesetre tetszett, talán a második felére leült kicsit. Ami még érdekes volt, mikor Hoffmann karaktere rádöbben a végén, hogy megint csak egy bábú volt abban a játszmában, amit teljesen a magáénak érzett, és a többi szervezet csak felhasználta (valószínűleg ugyanez történt vele Beirutban is, legalábbis a párbeszédekből erre lehet következtetni).
[/SPOILER]Sabotage: Arnie még mindig tud badass szerepben tetszelegni, de sajnos a kora miatt egyre nehezebben komolyan vehető - legalábbis ebben a filmben, a karaktert, akit játszik kb. 50 évesnek gondolnám... Maga a film az nagyon gyenge lett, pedig ebben az elit DEA ügynökök témában megvan a potenciál, hogy egy tisztességes akciófilmet összehozzanak belőle.
X-Men: Days of Future Past: számomra az utóbbi idők egyik legjobb képregényfilmje - sikerült egy egész jó storyt úgy elmesélniük, hogy az Avengersnél sokkal élvezhetőbb (ott leginkább a castinggal van problémám, Thor és Amerika Kapitány szerepére én más színészeket keresnék pl.), és az előző X-men filmeket is túlszárnyalja (igaz, hogy itt most kevesebb karakter szerepel, de szerencsére pont a jobb színészek kapnak szerepet ebben a filmben). Kíváncsi vagyok, hogy Hugh Jackman még meddig bírja majd a Wolverine szerepére való fizikai felkészülést.
-
addikt
The Hobbit: The Desolation of Smaug - Extended
Nagyon jó. Tényleg. A plusz jelenetek sokat hozzáadnak, egy helyen elég komolyan is (új szereplő, kár hogy aztán nyomtalanul eltűnik, bár nem nehéz kitalálni mi történhetett vele, a dolgát elvégezte). A többi meg érdekesség, kis bővítés, némi plusz.
Az egyetlen bajom még mindig (bár ugyanez volt már az eredetivel is), hogy Jackson baromi jól kezeli a drámát, meg a vígjátéki elemeket is, de a kettő együtt valahogy nem az igazi (folyós jelenet). És itt a plusz jelenetek is inkább drámaiak voltak, mondjuk pont emiatt nem volt olyan zavaró egy-egy kis döccenő.
9,5/10Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Bad Pritt
félisten
Legnagyobb forma a kopasz barátjával együtt. Kész.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
SunMount3r
nagyúr
Egy kérdés: Az új Hobbit-ot annak is érdemes megnézni, aki az előzőn "banánra" unta magát?!
A LoTR 3 epizódja bejött, de a Hobbit 1 nem nagyon, javított valamit ez a Jackson bácsi az unalom faktoron?
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #52492 üzenetére
Nekem sem jött be annyira a Hobbit. Azért nézd meg, hogy elmondhasd, hogy láttad. A LOTR nekem tetszetősebb volt.
- mozi bolondéria -
-
szajoco
csendes tag
Urak!
Gyors kérdés...
Fickó valami pirulától lesz szuper intelligens.
És a sütőben rejt el egy zacskónyit.Tudom, hogy tudjátok.
Köszi!!![ Szerkesztve ]
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
-
Realradical
őstag
válasz SunMount3r #52492 üzenetére
Igen, ebben átvette Tom Cruise a főszerepet. Leszállt egy űrhajóval és lézerrel szitává lőtte az őslakosok nagy részét. Most a túl szapora orkok támadják az űrbázisát ahol nagymellű szőkéket kell megmenteni az Overmind Sauron támadásától. Tom természetesen elindul leszámolni vele...
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Pearce
aktív tag
Akció részlet a John Wickből: [link] hát nem tudom, mintha nem lenne súlya az egésznek, persze, elég rövid klip, de akkor is. Bár a kritikák elég jók.
(#52495) Realradical
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs