Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    Ez az Indy 5 tényleg korrekt kis film lett, valahogy így kell hozzányúlni egy klasszikus franchise-hoz, bár azért nem hibátlan. Kicsit hosszú lett, rengeteg az akciójelenet és azok is baromira el vannak nyújtva, szóval egy idő után az ember túltöltődik az impulzusokkal. Harrison Ford nagyon öreg már egy ilyen szerephez, üldözéses részeknél olyan fordulóköre volt szegénynek, amit egy csatahajó is megirigyelne, viszont cserébe ügyes trükkökkel oldották meg, hogy ne kelljen illúzióromboló verekedéseket felvennie. A sztori szerintem érdekes volt, szokásos MacGuffin hajhászás, de végig érthető volt, mi miért kell és hogy találják meg, nehéz megmagyarázni, de olyan kellemesen organikusan követték egymást a lépések, nem érződött erőltetettnek. Az rohadtul tetszett, hogy nem igazán akarták hülyére magyarázni az időparadoxont, láthatóan nem ez volt a film lényegi eleme, illetve érdekes módon ugyanígy háttérbe szorult Indy emberi tragédiája a fia elvesztése, Marion elhidegülése, épp csak meghúzódott a háttérben ez a szál.
    A múltbeli rész jóval hosszabb volt, mint vártam, a fiatalított Harrison Ford külsőre olyan 50-50, amikor jó, akkor gyakorlatilag tökéletes és meg nem mondanád, hogy deepfake, amikor rossz, akkor nagyon kilóg a lóláb. Amit nem értek teljesen, hogy a Mandalorian-ből házon belül van technológiájuk arra, hogy a hangját is fiatalítsák, de mégsem tették, szóval a negyvenes éveiben járó Indy hangja egyértelműen a nyolcvanéves Harrison Fordé, ez eléggé kizökkentett.
    Egy dolgot nem értettem: Basil Shaw írt egy levelet Indy-nek, benne a két dátummal (1939.08.20. és 1969.08.20.) ezeket ő vajon honnan tudta a fél tárcsával meg anélkül, hogy beszélt volna Vollerrel? Illetve arról csak én maradtam le, hogy a második végülis miért volt fontos?
    Én nagyon remélem, hogy elengedik a karaktert mozgóképen jó időre, úgyis jön a játék, talán megpróbálhatnák ott építeni tovább a franchise-t ezek után. Kevés karakter van a világon, amire azt mondom, hogy újracastingolhatatlan, de Indiana Jones egy közülük és örülök, hogy egy ilyen kalandfilmmel búcsúztatták a karaktert.

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák