Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Általánosból a konkrétba - avagy 1917 és a svájci mozi (gyöngyöt a disznók elé)

    Az egész film minden porcikáját annak a koncepciónak rendelték alá, hogy egyetlen egy darab jelenetnek hasson a film, erre reklámmal szétb.sszák, mert a telezsúfolt vetítőtermek (és a büféfogyasztás) generálta bevétel sem elég, hanem a reklámbevételek is kellenek, meg minden is - semmi sem elég.

    A pénz mindenekfölött, avagy a művészet seggberúgása - másik példával.
    A Terminator: Dark Fate ugyanilyen csúnyán bánt el a saját teljes franchise-ával, csak más eszközzel; Cameron pedig - az egész ötletgazdája - asszisztált is ehhez! Szép. Nincs végzet, csak ha bevégzed! Ő bevégezte: Cameron a Terminátor, a történet John Connor. Nem lett Happy End.
    A Dark Fate tulajdonképpeni nyitójelenete kukázta a teljes Terminátor-sagát, hiszen az első és második rész is a "felnőtt John Connor" tényből indult ki. Erre lelövik, vagyis meg sem történik az a jövő, aminek a következményeképpen értelmezhető lenne az 1-2. epizód. Ennek mondjuk pikantériája, hogy Sarah örül ennek: mert még nem tudja, mi az ára.

    Ugyanígy - és ugyanebből adódóan - értelmetlenné válik Sarah Connor teljes szála a Dark Fate-ben, valamint a Schwarzi-terminátorok teljes léte is, tehát a Kárpitos-Schwarci létjoga is megszűnik.
    Vagyis széthullik a film, már a nyitányakor. De a bevételek dőlnek, mi más kell. :F

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák