Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Gyermekként a Star Wars egy csodálatos űrmesében mesélt a jó és a rossz küzdelmét, de ez nagyjából be is határolta a mozgásterét, mert űrfantasy révén újra és újra ugyanazt a történetet próbálta elmesélni a következő generációknak, de tette ezt úgy, hogy az első generációs rajongók elméjét még nem burkolta homályba a demencia.
    Mert ugye a régi jól bevált recepten ne változtass, de miként lehet überelni egy ikonikussá vált mondatot, "én vagyok az apád", mondjuk úgy, hogy ismét bedobod, hátha ugyanakkorát fog szólni mint anno.
    Nem szólt, mondhatom ezt első generációs rajongóként, de a mai csillogó flitteres hálivúdi filmes cunamiban már a fiatalok sem szorítják meg az ülőhelyek karfáit egy ilyen fordulaton.

    Egy Star Trek univerzum annak sokszínűsége miatt élvezhető, viszont a Star Wars kong az ürességtől, van az erő és annak két pólusán az ezt használók, mi meg ezt nézzük újra, meg újra. Az ember időnként már azzal is elégedett lenne, ha nem látná újra ilyen vagy olyan formában a halálcsillagot, de a főnixként folytonosan feltámadó, csak nevet változtató rend a világ, akarom mondani galaxisuralmi terveivel is csak maximum ásításra fog bennünket késztetni.
    A Disney érthető módon nem mer változtatni a recepten, őket igazolják a befolyó dollármilliárdok, a rajongók viszont más is szeretnének látni az univerzumból, lassan ott tartunk, hogy rajongó oldalak, blogok tartalmát olvasva próbáljuk megismerni az egyes mellékszereplők élettörténetét, mert a hócipőnk van már tele jó vs rossz, jedi vs sith koncepcióval.

    Ott tartok, hogy azért nézhető számomra egy The mandalorian, mert nem az erőre fókuszál, hanem egy kedvelt karakteren( Boda Fett) keresztül egy zsoldos mindennapjait mutatja be a kedvelt univerzumban, adva neki egy misztikus szálat is.

    A Skywalkerek története alapjában véve nem rossz, de már láttuk korábban és őszintén szólva sem a gonosz, sem a jó oldal nem tudott szimpátiát, vagy ellenszenvet kiváltani. Darth Vader időről időre felbukkan minden idők gonoszai listás szavazásokon, próbáljuk hozzá hasonlítani Kylot, nehezen megy, Rey megítélését meg meghagynám másoknak, számomra érthetetlen az ő szerepeltetése, nem akarom még a metoo-val sem magyarázni, bár nem emlékszem, hogy annak kirobbanásakor éppen a trilógia első része már kijött-e avagy sem.

    Nem tudom a Disney milyen irányba fog elmenni ezt követően, marad a biztonsági játék vagy megpróbálkoznak terjeszkedni az univerzumban. Nem a huttok szerelmi életét bemutató filmre várok én a Jedi visszatér óta, hanem egy színesebb világra, ahol nem kizárólag az erő, meg egy család létezik csak 100 ezer fényéven belül.

    #értékelés

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák