Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96349952

    törölt tag

    válasz Viszlát #107269 üzenetére

    Értelemszerű módon a saját tapasztalataimból indultam ki. Nem hinném, hogy a mainstream filmek mindössze 2%-át láttam volna, volt annyi belőle, hogy tapasztalatból mondjam vagy írjam azt, amit.

    Ne haragudj meg a véleményemért, de szerintem a mai filmgyártás egy fostalicska. A nem mainstream filmek terén biztosan vannak pótolni valóim (ezen a vonalon szoktam jókat csalódni és rácsodálkozni, hogy hogy-hogy ezt még nem láttam és nem hallottam róla...), de egyrészt ennyi ideje egyetlen halandó lénynek sincs, másrészt azért azokból is volt szerencsém megnézni a nevesebbeket és hát...

    Sajnos (???) több ezer filmen vagyok már túl, úgyhogy ez lehet egy kiégési jelenség is nálam, de tényleg, a legtöbb filmet úgy nézem végig, hogy előre megmondom mi fog történni, mi lesz a "fordulat", a "meglepetés", a sztorikra tudok mondani egy halom korábbi filmet amikben ezt már elmesélték, és hát a színvonal is keményen esett az utóbbi 10 év során.

    Mondjuk - random kiindulási időpont - 2010 óta született egy Keresztapa, egy Sebhelyesarcú, egy Casino, egy Volt egyszer egy vadnyugat, egy 2001 Űrodüsszeia, egy 12 majom? Erről beszélek.

    Marvel és DC dömping van (ja, meg Disney...) a full egyforma dramaturgiával felépített óvodás f@szságokkal, ezen kívül gyermeteg, súlytalan sci-fik, ötlettelen és bárgyú újra forgatások, néha egy-egy nézhető dráma és persze a fingós vígjátékok. Ki az új Pacino vagy De Niro, esetleg Jeff Bridges? Ki az új Coppola, Scorsese, Kubrick, Polanski, Hitchcock, Fincher? Hát ez itt a probléma.

    Merem állítani, hogy idén nem volt 10 igazán jó film. Ebben szinte teljesen biztos vagyok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák