- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Steam Deck
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #50 üzenetére
Hát akkor tényleg régen jártál, vagy rossz helyre.
Tényleg van sok hülye divatkondis is, de azok idővel abba is hagyják. Aki komolyan gondolja, az utánaolvas a dolgoknak, és úgy edz/táplálkozik, ahogy azt kell. Ott pedig minden le lesz edzve rendesen, nem csak bicó/fekvenyomás megy. Aki csak ennyit csinál, az gyökér
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
BÁ Nutrition
addikt
"A pillanatnyi erő nagyobb, nem a max erő."
ez amúgy mit jelent?youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Woodslave
félisten
nem rossz dolog ez, de annyira hülyeségekkel áltatjátok magatokat, ugyanúgy mint a kettlebellesek, meg a cf-esek, meg a mittomén kik.. Hogy ti erősek lesztek meg a mindennapi életben használható erő haggyálmár
persze lehetnek célok, de az miért lenne már cél, hogy meg tudjál csinálni 30 egyekezes fekvőt? Pontosabban milyen real life alkalmazása lehet ennek?
Milyen erőről beszélsz amúgy is? Meg mire is használod ezt az "erőt"?
A test izmosításának, "átformálásának" meg leghatékonyabb eszköze a konditermi edzés (aminek része lehet a saját súlyos (esetleg extra súllyal) gyakorlatok mint a húzódzkodás, tolódzkodás)
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
MODERÁTOR
válasz Woodslave #53 üzenetére
"Egyik nagy előnye, hogy ballisztikus gyakorlatok végezhetőek vele, magas ismétlésszámban. Ilyenek pl. a szakítás és a lendítés (snatch és swing, ld. őket a fenti lexikonban). Ezek kiválóan fejlesztik az erő-állóképességet (az állóképesség sokkal gyorsabban javul, mint az erő), fokozzák a test együttes erejét, számos izomcsoportot megmozgatva. A robbanékonyság is kiválóan fejlődik általuk." [link]
Nekem pl azért nem jó csak a konditerem mert mellette kosarazom és kerékpározom is.
Mi baj lehet abból ha meg tudsz csinálni 30 egykezes fekvőt? könnyebben pakolod a cementes zsákokat
A terem ahova járok ott van 4-5 arc aki szinte mindig csak ugyanazokat a gyakorlatokat csinálja. Deadliftet vagy egy szabadsúlyos guggolást alig láttam eddig.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Woodslave
félisten
és akkor nem ha 200-al nyomok fekve 10-et?
mondom, nem azt mondom hogy nem rossz, én is szoktam kettlebellezni, fekvőt is csináltam már, csak attól kapok agyfrászt, hogy a felsőbbrendűségét próbálja mindenki hangoztatni ezeknek a súlyzós edzéshez képest. (pedig végeredményben mindenki csak jól akar kinézni, és ebben viszont a súlyzós edzés a felsőbbrendű)de ha jó akarsz lenni cementpakolásban, akkor pakolj cementes zsákokat. Én 150-el csinálok 10 deadliftet jó napomon, de szerintem egy 50 kg-os segédmunkás, aki életében nem csinálta lealázna cementzsák pakolásban
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Woodslave #55 üzenetére
Naja, ha 200kg-ot kinyomod 10x.. max kinyírja a vállad.
Amúgy meg mindenki csinálja azt ami jólesik neki. Nekem tetszett a TRX is. A fegyencedzés sem egy új dolog, régen tornaórának hívták
Félig off: [link] inkább egy agyátültetés kéne neki, de nagyon. Ha nagyobb izmai nem is lesznek, a pöcse biztos összemegy
[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
Szerintem egyáltalán nincs értelme bármit is összehasonlítani. Tehát gépi edzést, szabad súlyos edzést vagy fegyencedzést, mivel teljesen ellentétes a két dolog. Az egyiknek 100%ig az a lényege, hogy súlyokkal csinálja az edzést, a másiknak meg pont ennek a hiánya/mellőzése a lényeg.
Itt, ahol én lakok, kiesik a konditermes edzés, több okból is. Amikor konditerembe jártam, a csuklóm/vállam/bokám/térdem bánta. Régebben mindenféle sportot űztem, voltak sérülések. (Megfelelő bemelegítéssel, fokozatos terheléssel) Illetve nem nagyon tudtam azonosulni az ottani emberekkel.
Így az én körülményeimhez sokkal jobban passzol a fegyencedzés.
Nem hiszem, hogy az ilyen topicoknak a meggyőzés a lényeg, hanem ha valakit érdekel az adott téma, akkor látogatja, használjakoxx:
Hivatalból feljelenteni, de ha valaki ennyire buta az élethez, azzal nincs mit tenni....(max cikkezni róla)[ Szerkesztve ]
"Those who want respect, give respect"
-
Idiofil
aktív tag
Mert láttad valahol, hogy ezt írtam?
Illetve az általad említett gyakorlattól nagyon messze vagyok.Az, hogy ha magamra pakolok 8csillió kilót és azzal guggolok, igenis megerőltetőbb, mint extra súly nélkül. De talán ez nem meglepő.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
"Így az én körülményeimhez sokkal jobban passzol a fegyencedzés."
Abban vannak ilyenek, bár ezek szerint akkor még nem tartasz ott. De akkor pl. miket csinálsz, ami megfelelő terhelést is ad a fejlődéshez?
szerk: teremben sem kell felpakolni eszetlen súlyokat, nyilván ott is meg lehet találni a számodra megfelelőt. A súly nélküli guggolás kb. bemelegítésre jó.
[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
Tudom, hogy vannak ilyenek, elolvastam a könyvet. És valóban nem tartok ott.
Most, jelen helyzetemben a szabályosan végzett, alsó szintű gyakorlatok magas ismétlésszámmal tökéletesek nekem.
Az én céljaim eléréséhez tökéletes a CC, ezt kérem fogadja el mindenkiIgen, aki súllyal guggol, tökéletes bemelegítés a súly nélküli guggolás. Szabályosan megcsinálni pl 2*3*30as támasztott guggolást 1-1-1 sec beosztással, számomra megfelelő.
-
Zewa
senior tag
válasz Woodslave #53 üzenetére
Legnagyobb bajom az edzőteremmel hogy látvány centrikus. Ízületek, bemelegítés, nyújtás lesz@rva. Ez főleg a sok kezdő divat majomra érvényes. Akikből akad mindig bőőven. TA tükörben magam nézegetése, feszítés becsurgatásig miközben fotózom magamat... Ez nagyon távol áll tőlem és az ilyen közeg is erősen taszít.
Nekem a mindennapjaimhoz hozzátartozik az elég tisztességes mennyiségű bringázás (extremebb vonal) illetve heti 2-4alkalommal falmászás. Ezeknél a sportoknál fontos a testsúly illetve az izomzat felépítése és mennyisége. (75kg/182cm vagyok.)
Értelemszerűen több izom cipelése és táplása hamarabb kifárasztana. Természetesen rengeteget kell még fejlődnöm de inkább a testzsír % csökkenésével szeretnék fejlődni, nagyjából azonos testtömeg mellett.Nyári melón öntöttvas padokat kellet vinnem ide-oda. Egy sráccal melóztam együtt aki sokkal látványosabb mennyiségű izomzattal rendelkezett -1,5év kondi- viszont úton-útszélen meg kellet állni pihenni mert nem bírta cipelni. lol.
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Én meg csak annyit mondanék, hogy boxolói múltam miatt tisztában vagyok pár dologgal, mind a konditermes, mind a saját súlyos eddzést illetően.
Rengeteg emberrel beszélgettem, kezdőként próbáltam tanulni mindenkitől, aminek egy nagy rakás katyvasz lett az eredménye. De amit már kezdőként láttam: (ugye akkor fingom se volt semmiről) csomó nagy ember, hatalmas súlyokat emelget párszor, aztán tükör előtt pózólnak, meg isznak valamiket nagy dobozokból. Ez már akkor sem tetszett, pedig jó pár év telt el azóta.
Aztán teltek múltak az évek, (mégtöbbmindent láttam, tapasztaltam), egy ideig engem is vonzott ez a dolog,(mármint hogy konditerembe járok, meg milyen jó dolog) aztán hamar kiábrándultam. Akármilyen bemelegítés, kenőcs, szabályos gyakorlat hiába: a konditermes eddzés egy erőltetett eddzés az ín, ízület, izom, tok, és még stb... számára. Akkor ezt így még nem tudtam volna megfogalmazni, csak éreztem hogy mindig fáj valamim. De nem csak nekem, a teremben lévők 90% nak volt valami kínja. És nem magától, hanem pont hogy az eddzéstől.
(ahogy nekem is a sérülésemet ez okozta, de érdekes hogy amit most csinálok, attól nem fáj, se vállam, se a térdem. pedig nézek úgy ki, mint a két gyúrós haverom akik cuccot zabálnak egész nap és kondiba járnak...)Egyik eddzés sem felsőbbrendűbb a másiknál. Mind a két fajtának vannak előnyei, kinek mi felel meg a legjobban, és mi tetszik neki.
De a bizalmamat én egy olyan rendszerre bízom, ami nem az elmúlt 100 akárhány év divatja miatt alakult ki.És szeretném ha ide olyan emberek járnának beszélgetni, akik ezt csinálják, megosztani a tapasztalatokat, egymásnak segíteni, nem pedig leszólni azokat, akik nem kajálják (már) be a divatsallangot.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
MODERÁTOR
válasz Ł-IceRocK-Ł #63 üzenetére
Fegyenc 2-t kezdtem el olvasgatni, a törölközős függeszkedés brutális, jó lenne minél erősebbre edzeni az alkarom, hogy a kettlebell is jobban menjen.
ps: csak egy észrevétel, miért írod az edzést mindenhol 2 d-vel?
-
Kassadin
addikt
"Legnagyobb bajom az edzőteremmel hogy látvány centrikus. Ízületek, bemelegítés, nyújtás lesz@rva."
Csak saját magukkal basznak ki ezek az emberek. Viszont ebből messzemenő következtetéseket (pontosabban te már általánosítasz) fölösleges levonni. Mondjuk engem sosem érdekelt, hogy más mit majomkodik a teremben. Csak az edzésre koncentrálok.
#63 Ł-IceRocK-Ł: Ízületi kopás így is úgy is lesz, ha tótágast állsz, akkor is. Ezzel nem lehet semmit kezdeni, természetes folyamat. Ezt nem kell csak és kizárólagosan a testépítésre kenni. viszont tény, hogy rásegíthetsz vele a folyamatra. És persze emberfüggő is a dolog. Nekem már edzés nélkül is kattog mindenem, amióta csak az eszemet tudom, szóval nem biztos, hogy a testépítés okolható azért, mert fáj valamid, lehet, hogy csak rosszul végezted a gyakorlatot vagy voltak eddig is ilyen problémáid, de csak akkor érezted, amikor olyan gyakorlatokat csináltál, amivel nyírtad a fájdalmas területet. A cucc az mi? Táplálékkiegészítőknek hívják azt, amire te gondolsz. A cuccot szteroidokra szokták használni.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #63 üzenetére
az hogy fáj az izületed valamilyen konditermi edzés hatására azért van mert vagy balfax módon csinálod a gyakorlatot(fokozatosság hiánya, intenzitás nem megfelelő foka, szabálytan végrehajtás) vagy pedig a pl gép minősége a béka segge alatt volt vagy sorozatos rossz tanácsok, és nem ismerted még önmagad, hogy mire hogy reagálsz. ill néha csak egyszerűen egy rossz mozdulattól megsérülsz
ha van is sérülésed esetleg az bármilyen sportban kialakulhat, ill előfordulhat, függetlenül attól milyen sport az. futásnál és vizisíelésnél is..ettől még teljesen jó, és szerethető időtöltés a sport elég sok formája, nem kell fikázni egyiket sem
főleg ilyen olímpiai időkben, mikor látható hogy mennyi mindent lehet magas szinten végezniyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Woodslave
félisten
valami fegyenc írja már le a fekvőtámasz edzését. Heti hányszor, mennyit stb. Most nincs kedvem előkaparni a könyvet
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Gondolom beidegződés.
Woodslave: ez attól függ hol jársz.
Szeretném ezt a témát annyival lezárni, hogy személyi edzővel csináltam a gyakorlatokat, nem rossz gépeken. Én nem tudom csinálni, ez egy másik fajta eddzés, ami nekem testhezállóbb, illetve tudom mi a különbség a táplálékkiegészítő, és a steroid között is.
Szóval annyi a lényeg hogy itt kialakíthatnánk egy jó közösséget, akik űzik, vagy szeretik ezt csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Ł-IceRocK-Ł #69 üzenetére
sehol, most kezdeném el, persze mittomén 30-40 fekvőt meg tudok csinálni egyszerre edzésterv kéne, mit ír a könyv
-
-
Kassadin
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #69 üzenetére
Akkor megegyezhetünk abban, hogy neked nem jött be valamilyen oknál fogva, de ettől függetlenül nem kell fikázni.
[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #75 üzenetére
Nem mezei emberre gondoltam, hanem teszem fel megcsinál simán 40 fekvőtámaszt gond nélkül, akkor nem kell heteket-hónapokat eltölteni az 1. szint kezdő lépcsőfokán. Erre értettem, nem úgy, hogy valaki elkezdi mindenféle edzéselőzmény nélkül és lépked hetente.
-
Idiofil
aktív tag
Én még nagyon az elején vagyok, de igyekszek mindent teljesen szabályosan csinálni, még hogy ha lassabban is haladok
Most volt 2*2*20 húzódzkodás(1) és 2*2*25 guggolás(2)"Those who want respect, give respect"
-
spammer
veterán
válasz BÁ Nutrition #79 üzenetére
2 kiló súllyal 2x 20 húzódzkodás
Én sem értem
-
Idiofil
aktív tag
válasz Woodslave #82 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy amikor már normál módon megy (tehát nem kell erőlködni az utolsó ismétlésnél sem) akkor következő héten megyek a 2*3*35-re. Amennyiben az túl megerőltető, megyek vissza egy ideig a 2*2*20ra.
Nem értem, hogy érted az "ahogy tudod" dolgot."Those who want respect, give respect"
-
-
Idiofil
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #84 üzenetére
Sry, így van:
"
Kezdő: 1 sorozat 10 ismétléssel
Középhaladó: 2 sorozat 20 ismétléssel
Haladó: 3 sorozat 40 ismétléssel
"
De a könyvben le van írvaNe felejtsük el, hogy az alacsony szinten van. Későbbi szint teljesen másképp néz ki:
"
Fél egykezes húzódzkodás:
Kezdő: 1 sorozat 4 ismétléssel
Középhaladó: 2 sorozat 6 ismétléssel
Haladó: 2 sorozat 8 ismétléssel
"[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nekem pont ma lesz húzózkodás. Kiváncsi vagyok hogy fog menni.
-
Woodslave
félisten
válasz Ł-IceRocK-Ł #89 üzenetére
de az is qrva jó, főleg ha olyan módon csinálod, ahogy a fekvőnél mondtad...
-
Idiofil
aktív tag
válasz Woodslave #88 üzenetére
Hát igen. De mivel ez pl a legelső szint (függőleges húzás) , így nem meglepő a magas ismétlésszám. És ez a lényeg, hogy pl egy 3*40es sorozat után a következő szinten (vízszintes húzás) ott pl csak 1*10el csinálsz és annak a vége már nem 3*40, hanem 3*30.
Tehát minél nehezebb a gyakorlat, úgy megy majd lentebb az ismétlésszám.
Így jön ki a lépcsőzetesség és ez biztosítja, hogy ha alacsonyabb szintet tudod csinálni a haladó módon, akkor a következő szinten nehezen is, de tudod csinálni a kezdőt. És természetesen minden tökéletesen szabályosan kell csinálni.Edzőteremben régebben kérdezték, hogy mennyit tudok 1kezessel bicepszezni. Mondtam, hogy X-et. Erre ők nevettek, ők csinálnak 2X ennyit. Aztán elkezdték csinálni és olyan szabálytalanul, hogy még a combjuk is feszült, az egész felső test összevissza mozgott. Mondom ennek igy semmi értelme. Szépen lassan, szabályosan elvégzett 20 darab sokkal többet ér mint teljesen szabálytalanul megcsinált 40. De sokan csak annyit látnak, hogy az 20X csinálta, a másik meg 40X....
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Woodslave #90 üzenetére
a végén már hajlamos vagyok kicsi segítésre, de alakul szépen a dolog. most fejeztem be, 4x 10 teljes , közbe meg ment a 4x 20 has (lábfelhúzás) meg a húzózkodás csak bicepszre kihgyezve. hát így elég fárasztó
-
Woodslave
félisten
válasz Ł-IceRocK-Ł #94 üzenetére
ja ok már megijedtem mert állva húzogatni magad az ajtófélfánál az qrvára nem nagy teljesítmény
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Woodslave #95 üzenetére
nekem biztos nem, hiszen én anno kondiztam is , boxoltam is, az nulla nekem. a csuklófogós húzózkodásból csak 2-3 x 4 megy még
de pl aki sérülés után épülget, vagy sose eddzett még, annak hidd el bőven elég
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Ł-IceRocK-Ł #96 üzenetére
persze van akinek járni is nagy teljesítmény
mondjuk nem szeretnék a sitten lenni legalább a 7. szintig
-
Woodslave
félisten
válasz Ł-IceRocK-Ł #98 üzenetére
sehol, igazából csak a fekvőtámasz része érdekel, meg a második könyvből talán a nyak rész
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest