Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adamssss

    veterán

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni.

    21 éves vagyok, és 15 éve sportolok rendszeresen. Judo, atlétika, tenisz, Aikido. Az első háromban versenyző voltam, nem rossz eredményekkel. Viszont mindegyik sporthoz kifejezetten károsak voltak a nagy izmok, így sohasem edzettem specifikusan a nagyobb izmokért. Mindig csak az állóképesség, és a robbanékonyság számított. Mára már csak az Aikido, és a tenisz maradt, mind a kettő hobbiszinten. Ezért úgy gondoltam, hogy fel kéne szedni nagyobb izmokat a látszat és az erő kedvévért. Minden ami gép, és súly az nálam elvből nem jöhet szóba, mert sportolóként pontosan tudom, hogy idővel mivel jár a használatuk, épp ezért maradt a Calisthenics, ami gyakorlatilag erőt generál, és szobor szerű testet.

    Na mármost elkezdtem a fegyencedzést. Jelenleg 4 gyakorlatot csinálok, fekvő, guggolás, húzódzkodás, hasizom. Az elsőt az ötödik szintről kezdtem, mert azt évek óta úgy csinálom, szóval abból már most is megvan a haladó szint, de még pár hétig biztosan maradok ennél. A többit az elsőről.

    Amivel viszont nem vagyok tisztában az az, hogy egy edzésen mennyit csináljak belőlük. Olvastam, hogy nem szabad túlfeszíteni a húrt, de mégis hol van a határ? :F Idővel lehet/érdemes fokozni az intenzitást?

    A másik, hogy nyújtani érdemes, ha az ember erőre vágyik, és nem rugalmas robbanékony izmokra? (azok már megvannak, bár tudom, hogy beköthetnek)

    Valaki le tudná írni, hogy ő pl hol tart és hogyan edz?

    Köszi

    Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

Új hozzászólás Aktív témák