- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz zsolthee #1500 üzenetére
Hát gondolom ők másképp gondolnak a kezdő szintre. De nyilván ezek az edzéstervek úgy működnek, hogy saját magadra szabod. Akinek megy függeszkedve, az nyomja neki nyugodtan, akinek meg nem, az csináljon térdfelhúzást helyette, vagy lábemelést fekve stb. Én pl kézenállásból nem tudok fekvőzni. Hiába vagyok erős, a 114 kilómat nem nyomom úgy ki. Helyette pike fekvőt szoktam csinálni feltett lábbal. (Pedig kézen állva megtartom magam 1 percig, de a nyomáshoz gyenge még a vállam.)
Vagy pl ha egy kondis edzésről van szó, én mindig kiveszem a tervekből a nyak mögül dolgozó gyakorlatokat, mert féltem az ízületeim. A gépes gyakorlatokat se szeretem, mert a 195 centimmel a legtöbb gép kicsi és kényelmetlen nekem. Plusz jobban is szeretek szabad súlyokkal edzeni, a gépek olyan ridegnek vagy minek hatnak nekem.(#1501) aizen92
Nincs mit. Én is egy kedves edzőtársamnak köszönhetem, ő mutatta.[ Szerkesztve ]
-
mm18
csendes tag
Üdv,
Összefoglalóban írtátok, hogy hiányos a park kereső.
Ajánlanék egy másik oldalt, ahol ajánlani is lehet parkot és fel is töltik:
http://www.24plusz.com/parkfinder/huhttps://www.youtube.com/channel/UCZGinXc8IfSHNfejrE89f0Q
-
SkyS1gn
félisten
Zárt lábas guggolás és egylábas között nincs valami félgyakorlat? Unom a simát meg megy is, de az egylábas...
Most gyakorlom, ha pl jobb lábbal csinálom akkor balt balkézzel lábfejt megfogva vízszintesen tartom és addíg tudok ereszkedni hogy majdnem vízszintes a jobb combom.
Remélem majd egyre lejjebb tudok ereszkedni!
(#1504) Rabbitf_24 Dunántúl is jó kihalt
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
kolosanyi
veterán
-
aram01
nagyúr
valaki linkelné a fekvőtámaszos edzéstervet?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
kolosanyi
veterán
Tegnapi edzésem. Épp most megyek uszodába, emellett már el is terveztem a mai edzésem. Fincsi lesz.
(#1507) aram01
Én variációkat szoktam kombinálni. Pl aszimmetrikussal kezdem, folytatom szélessel (ezt kombinálva szoktam a "fekvő világ körül" változattal), aztán pike fekvő (feltett lábbal), zuhanóbombázó, szűk és a végén tolódzkodás. Mind más nyomóizmot terhel elsősorban, így megvan a nyomóizmok edzése. De gyakorlatilag akárhogy kombinálhatod, a lényeg, hogy tudd, melyik izom dolgozik elsődlegesen, mire akarsz terhelni.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz westcoastog #1485 üzenetére
Üdv!! Te jársz sw-ni... Tudnál segíteni hogy milyen átmérőjű csövek vannak húzódzkodáshoz?? Üdv!!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Hangm4n
tag
válasz bagyulajuve #1511 üzenetére
Ez is ilyesmi.
-
dokee78
félisten
Mint korábban írtam kaptam egy doboz kreatint.
Nem szeretném rendszeresen szedni,de nem akarom kidobni ezért felszedném.Csak itt a gond,van egy leírás és nem jövök ki belőle.
Valaki segítene,átolvasná?
Napi hányszor,mikor mennyit?
Edzés előtt,után? -
kisbe88
tag
Hali!
Jár innen valaki az Avar utcai parkba edzeni?(Csak hogy tudjam mikor menjek égetni magam )
"Egy jó harcos nem tökéletes. Nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá."
-
Oppenheimer
nagyúr
Most nyomtam le a 2. szerdai edzésem a jó magaviselet programban, de nem tudom hogy fejlődtem-e múlthéthez képest. Húzódzkodásból a 2. lépésnél tartok és 2x20-at, majd 2x15-öt, majd 2x13-at tudtam, kb pont mint 1 hete. Hasból se csináltam többet. Ezért is kérdeztem, hogy lehet, hogy felváltva kéne csinálni az edzéssorozatokat? Tehát hát-has-hát-has, azaz 3 szériánként csere.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
kk831228
addikt
válasz westcoastog #1514 üzenetére
Akkor azok szerintem nem igazán jó méretűek...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz westcoastog #1521 üzenetére
jaaash... Én meg létrán
-
kk831228
addikt
Tegnap ezt próbáltam nem nagyon ment még : [link]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #1516 üzenetére
Erre valaki?
-
Integra
titán
válasz Oppenheimer #1524 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, de ez így nem mérhető. ha pedig azt hiszed, hiszitek, akkor ez marketing hablababla. senki sem fejlődik hetek alatt.. azt mondom, hogy nyomd 3 hónapon át és aztán picit talán már változást érzel, de inkább években mérhető az eredmény. 2 év kell csak ahhoz, hogy kezdőből egy kezdő haladó szintű edzett ember legyen. és akkor hetekről beszéltek? ne dőljetek ennek be. csak tessék edzeni kitartóan
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Oppenheimer #1526 üzenetére
mégis csodát vársz
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Oppenheimer #1528 üzenetére
a te tested mit válaszol a kérdésedre? kipróbáltad?
próbáld ki a saját öteleteid, ne kövesd kőbe vésve azt amit olvasol vagy más itt mond. hajmeresztő dolgokat lehet itt is olvasni néha. halgass a saját ösztönödre, kombinálj és próbáld ki. lehet, hogy az jobb amit és ahogy most csinálsz, lehet, hogy az lesz a jó, amit változtatsz. de sosem fogod megtudni, amíg saját magad nem próbáltad ki és a tested nem fogja megmondani rá a választ.
én pont ezt csinálom. próbálgatok, kísérletezek. miért ne tenném? nem vesztek semmit vele, bárhogy is csinálom, csak edzettebb és erősebb leszek
tudnék mondani példákat, de nem akarom szétoffolni golyózással a topicot, mert nem tartozik ide. de az elv és a gyakorlat ugyanaz...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
kolosanyi
veterán
válasz Oppenheimer #1524 üzenetére
Szerintem a legjobb, amit tehetsz, az az alapelvek betartása. Akár konditeremben súlyzóval, akár a saját testedet használva, akár kettlebellel, TRX kötéllel (és társaival edzel), a legjobb az, ha szétválogatod az izomcsoportokat az elsődleges terhelés szerint és úgy osztod be a heti edzésterved. Figyelj arra, hogy folyamatosan progresszív legyen az edzésed, nehezítsd úgy a gyakorlatokat, hogy a kívánt hatást megcélzó ismétlésszámokat tartsd (erő-, tömegnövelés, vagy állóképesség fejlesztése). Emellett kerüld a túledzést. Egy izomcsoportot a teljes regenerálódás előtt ne dolgoztass meg újra, felesleges. Jó megoldás pl push/pull a módszer. Hétfőn nyomóizmok, szerdán húzó, pénteken láb. Közte meg mondjuk kardio és törzs, amolyan aktív pihenésnek. Ja és persze étrend. A legfontosabb dolog, enélkül nincs eredmény. Ha kondiztál, akkor tisztában vagy ezekkel amúgy is.
-
Apollo17hu
őstag
válasz Oppenheimer #1516 üzenetére
Szia!
Nem tudom, konkrétan miből áll ez a program, de ha a fejlődésed szeretnéd látni, akkor vezess edzésnaplót, és minden edzésnél (de legalább egy edzéscikluson belül pl. hetente) ugyanazokat a pihenőidőket alkalmazd!
Az utolsó sorozatoknál mindig annyit csinálj, amennyit bírsz, és látni fogod, hogy már két hét alatt is ismétlésekben kifejezhető a fejlődés.
(Én a 100 fekvő programot csinálom, a pihenőidő 30 és 90 másodperc között váltakozik, de úgy csinálom, hogy a hét adott napján mindig ugyanannyi legyen.)
-
Oppenheimer
nagyúr
Köszönöm a válaszokat.
-
Apollo17hu
őstag
válasz Oppenheimer #1532 üzenetére
Ez a kb. "kösz a semmit" kategória.
Integrának van igaza, a te szervezetedtől függ, hogy milyen terhelést visel el, mire hogy reagál. Ezt magadnak kell kikíséreltezned, de ha számszerűsíteni is akarod, akkor mindenképp vezetned kell az edzéseken teljesítetteket.
-
dokee78
félisten
Jól emlékszem ugye ha betegen edzek legyengül jobban az immunrendszerem.
Úgy is,hogy csak a 2. szinten járok mindenből? -
kolosanyi
veterán
válasz dokee78 #1535 üzenetére
Attól függ milyen betegen. Ha nincs lázad, akkor különösebb kockázat sincs, max rosszabbul leszel, akkor meg úgyse csinálod. Viszont lázasan edzeni tilos. Egyik volt csapattársam megcsinálta, szívizom gyulladása lett. De pl ha csak hasmenésed van, nyomjad nyugodtan, de azért legyél budi közelben. Meg igyál sokat.
Szerk.: Akkor szerintem pihend ki magad. Annyit nem ér az egész, hogy az egészséged kockára tedd. Jobbulást.
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Oppenheimer #1538 üzenetére
Simán mehet a napi 2. Ezt csinálom én is. Minden reggel kardio. (30 km tekerés, intenzív)
Délutánonként meg megy a fegyencedzés természetesen osztva, váltogatva az izomcsoportokat.[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Oppenheimer #1538 üzenetére
2. Szinteknél még nem kemény ez.
Pl hétfő :
3x20 fekvőtámasz előre dőlve
3x20 térdfelhúzás fekveEz reggel 9 körül és este is.
-
anorche1
őstag
Voltam a faterrel a zamárdi kalandparkban. Őt elég hamar létrával kellet leszedni, mert nem bírta az edzőteremben edzet karja és lába. Nekem fegyencként semmi gondom nem volt, el se fáradtam, csak egy kicsit fáj a tenyerem Biztos jó az edzőteremi edzés valamire, de még nem jöttem rá mire
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
kolosanyi
veterán
Hát a héten egyszer nem tudtam konditerembe menni. Sebaj, itt van a jó öreg saját súlyos edzés. Ma lábaztam. Bemelegítésnek (gimnasztika után) guggolást csináltam, szépen lassan, hadd fájjon. 10-20-30-20-10 ismétléssel. Majd ugyanezt zárt lábassal. Olyan mélyre mentem, amilyenre csak tudtam. Jól megnyújtotta a fájós derekam. Növeltem a terhelést, csináltam 2*10 bolgár guggolást, majd 2*30 sec izometrikus tartást guggoló pózban (lábszár és comb derékszögben) és megint 2*10 bolgár guggolás következett. Ezt követte 2*20 nagyterpeszben guggolás térdfelhúzással (gyakorlatilag egylábas szerűség ez is), majd 2*20 kitörés. Utóbbiaknál ugye 10-10 mindkét lábra. Zárásként vádliztam lépcsőn, meg hasaztam. Nem egy világbajnok edzés, de érzem, hogy dolgoztam. A combom kellemesen ég, a seggem meg kifejezetten fáj. Holnap érezni fogom.
Talán jobb is volt, hogy nem edzettem nehéz súlyokkal a héten, fájós derékkal kezelnek épp. Vízitorna, masszázs, fizioterápiás cuccok stb. Meg úszok minden nap, ez mondjuk nagyon fasza. Kiváló kardió edzés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest