- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz kolosanyi #1750 üzenetére
Csak mint említettem sw-s napokon nem tudok súllyal vegyíteni.
csak kedd és csütörtök amikor súlyózhatok majd.(#1752) tatabánya
Azért azt nem mondanám hogy hamar elérem, az erőt-izomzatot, lévény egy eltoló zászlóhoz még iszonyat sok törzsedzésre van szükség, az még 2-3 év kb.
De ha sajnos csak így tudok edzeni hogy nem sikerül teljesen felbontanom akkor nem tudok mit tenni, maximum felbontom, felsőtest-törzs-láb edzésre, hétvége meg a pihenésé.[ Szerkesztve ]
-
tatabánya
senior tag
válasz Oppenheimer #1746 üzenetére
más módszerek ezt 10 napa alatt garantálják
(#1744) westcoastog: egy bizonyos szintig igen,de ezt hamar eléred saját súllyal
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #1751 üzenetére
Akkor nyomjad úgy, hogy a két súlyzós napon mell-váll és láb edzéseket tartasz. A váll oldalsó részét, illetve hátsó deltát nehezebb leedzeni súlyzó nélkül, illetve a láb is körülményes. A többi sw nap pedig lehet mell-tricepsz, hát-bicepsz és törzs. Csak így figyelned kell a túledzésre, két mellezés egy héten durva program.
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #1754 üzenetére
Az is jó, és akkor a mellezős súlyzós napra mehet a fekvő mondjuk. Ahhoz úgyse kell semmi eszköz.
--------------------------------------------
Nálam meg workout time.
-
dokee78
félisten
Totál kezdőtől lassú fejlődés ahol én járok?
20. hete csinálom:
3x25 fekvőtámasz előre dőlve
3x25 térdfelhúzás fekvésben3x12 vízszintes húzás
3x15 bicska guggolás -
SkyS1gn
félisten
Na jobbkézzel már megy 10-15 egykezes fekvő, bal kéz le van maradva kicsit, egylábas guggolásánál is lejjebb tudok menni jobb lábbal mint ballal
Mai "túlevés": Rántott cukkini
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Physicist03
senior tag
válasz dokee78 #1757 üzenetére
Azt hiszem, hogy mi kb. egyszerre kezdhettük. Talán én 1-2 héttel később. Én most itt tartok.
Fekvő térdelve - 3x29
Hajlított lábemelés fekvésben - 3x22Bicska húzódzkodás (vízszintest kihagytam, úgy döntöttem, hogy majd ez uán fog következni) - 3x14
Fél guggolás - 2x26Nekem kb úgy jött ki, hogy 4-5 hét alatt tudtam lekűzdeni egy-egy lépést. De most már érzem, hogy eljött az a pont amikor már ennél jóval több idő kellesz. A Hajlított lábemelés fekvésben pédául egy eléggé kémény gyakorlat, sokkal nehezebb mint a megelőző lépés, az nagyon könnyen ment.
-
dokee78
félisten
válasz Physicist03 #1759 üzenetére
Tehát ezek szerint lassan fejlődöm.
-
Rabbitf_24
addikt
13. hete csinálom.
széles fekvő: 5x35
szűk fekvő: 5x18
guggolás szűken: 5x35
tolódzkodás: 6-7-8-7-6 (most emeltem )
húzódzkodás: 5x3 (kalapács fogással)tekerés: 30km / 10/30 erősség / kb 50 perc / 35km/h átlag / 1220 Kcal
Mielőtt felhízódisznósodtam, már volt egy kis alapom.
-
Physicist03
senior tag
válasz Rabbitf_24 #1761 üzenetére
A has edzése hol maradt?
Szép eredmények egyébként -
Rabbitf_24
addikt
válasz Physicist03 #1762 üzenetére
most hogy lassan 100 körül leszek, rendeltem egy ilyet. Ezzel kezdem meg a felzárkózást.
Lassan megpróbálok fejen állni, kézen állni stb.. Az lesz a kihívás...
-
kolosanyi
veterán
Na, összefoglaltam a tapasztalataim az első napomról a blogban. Nem nekem való az időszakos böjt. Egyszerűen a szintentartáshoz nem tudtam eleget enni a 8 órában. Szarul vagyok, ha ennyire tele kell zabálnom magam, kész. Maradok a többször, de keveset, odafigyelve a tápanyagbevitelre. Nekem ez vált be.
-
kk831228
addikt
válasz Rabbitf_24 #1763 üzenetére
jó cucc! nem tudom hogy próbáltad-e már?! ha nem, egy jó tanács hogy ne járj úgy mint én!! : nagyon figyelj oda a tartásodra a gyakorlat közben hogy mindíg egyenes legyen a csípőd, ne hajoljon vissza felé a derekad!! mert akkor másnap nem bírsz fölkelni... nekem is a bnőm szólt amikor próbáltam a végén hogy hagyjam abba mert már nem egyenes a törzsem. persze hogy nem hagytam abba!! Másnap voltak is gondok... A plank is hasonló izmokat edz... Én inkább azt szoktam.
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Dumas
csendes tag
válasz dokee78 #1760 üzenetére
Szerintem nem haladsz lassan. Nem tudhatod, hogy a másiknak mekkora alapja volt előtte, mennyit mozgott stb. Magadhoz viszonyítva nézd. Én is mindig ilyen vagyok egyébként, hogy úgy érzem, hogy lassan haladok, de magadhoz kell mérni nem másokhoz. (Persze, ha kitartást ad az, hogy utól akarsz érni másokat akkor nem árt egy kis ösztönzőként leinformálódni a többiekről, de engem pl egy idő után frusztrál, és olyankor könnyebben abba hagyom az egészet) Ha meg mindig úgy érzed, hogy lassan haladsz, rakj bele kicsit mást is ne csak fegyencet. (Már, ha van rá időd) Nekem pl jót tesz (Akár feszültséglevezetésnek is) hogy ütögetek kicsit a pontütő párnán. (Lehet hülyeség amit mondok, de nekem ez vált be)
-
kolosanyi
veterán
válasz Rabbitf_24 #1768 üzenetére
Ezt mondom én is. Nyugodtan vigyél bele hagyományos testépítő edzést, crossfit jellegűt, próbáld ki a Kettlebellt, TRX-ezz (vagy bármi hasonló, pl. G-Flex), variáld ahogy csak tudod/mered. A lényeg, hogy erősebb/egészségesebb legyél és jobban nézz ki. Az ehhez vezető utak között meg lehetnek átfedések. Mindegyik módszer ezt célozza meg, de egy kicsit más. Megvannak az előnyeik, hátrányaik, amikkel tisztában kell lenni és akkor nem lesz gond. Persze ehhez felkészültnek kell lenni, különben jönnek az olyan vélemények, hogy az egyik jó, a másik sz@rt se ér, ami nem igaz. Na, valami ilyesmi az én véleményem.
-
Tyer
őstag
válasz kolosanyi #1769 üzenetére
Az elsődleges az, hogy mozogj. Aki nem mozgott, és elkezd mozogni,egyböl leugrik pár kilo, elkezd formálodni.
Jó példa erre anyukám. 100 fölött volt, sikerült rávennem, hogy valamit csináljon. (Volt egy agyvérzése, epillepsziás /nem lehet magas a pulzusa, nem melegedhet ki nagyon, másmint lázas nem lehet pl/ lett, magas a vérnyomása) Pl. jóga, ilyesmi.
Elkezdte a pilatest. Sose mozgott, olyan béna volt, mint állat.
Ez volt kb 2 éve. Mostmár lelöni nem tudom, hétfö-szerda-pénteken a teremben van, nyomja a pilatest, már gerinctornára is jár, meg iylen botos edzésre, meg labdás dolgokra. Tök mindegy neki milyen óra van épp, ö h-sz-p. ott van, és nyomja. (pedig elöször viszolygott az ujdonságtol, elég neki a pilates), leadott 13 kilot, tiszta izmos (mm egy 50 éveshez képest, aki sose mozgott)
Jah, és kikoptak mellöle az emberek, már ö a legrégebbi aki oda jár, és tök büszkén jön haza mindig, hogy:
Megint megizzasztottak, de most tovább birtam az xy gyakorlatot, meg már megérintettem a lábam, tartottam a lábam, miegymás...
Szoval ha egy ilyen... "semmit sem csinálok" edzéstöl iylen eredméynt lehet elérni...
Úgyhogy hajrá elöre, és mindenki csinálja ami tetszik, és probálja ki, ami érdekes lehet, aztn több tapasztalattal döntsön mindenki amellett, ami neki hatásos.Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
kolosanyi
veterán
Ez teljesen így van. Én is küzdök az egész családdal, hogy rávegyem őket a mozgásra, majd eljön az idő, amikor kedvet kapnak hozzá. Ezt elsődlegesen magunkért csináljuk, hobbiból, annak megfelelően kell kezelni. Ez nem azt jelenti, hogy ne dolgozd ki a beled edzésen, meg ne vedd komolyan a kaját. Ez annyit tesz szerintem, hogy reális célt tűzz ki magad elé. Hiába tisztelem a profi sportolókat, nem akarok egy Mr. O. szintet elérni. Egy hétköznapi ember nem főállásban foglalkozik edzéssel meg étkezéssel, ott a meló/suli, család, egyéb feladatok, ami mellé biztos, hogy nem fér be egy profi sportoló napirendje. És akkor ott az anyagi ráfordítás is. Én egyetemistaként pl. marhára megéreztem most a kilós fehérje árát is. Hol van ez még akkor egy profi kajálásától kiegészítőitől? És akkor még a genetikáról nem is beszéltünk. Szóval igen, a lényeg, hogy csinálja az ember, legyen következetes és örüljön minden kis fejlődésnek, amit elért.
-
Dumas
csendes tag
válasz kolosanyi #1771 üzenetére
Az idő a legrosszabb tényező szerintem. Mostanában megint csak este 10 körül jutok oda, hogy edzek kicsit, és rendesen érzem, hogy akkor már kevesebbet bírok jóval mint mondjuk amikor 6-8 között sikerült elkezdeni edzeni. Én is próbálom rávenni barátnőmet, hogy mozogjon velem kicsit, szóval fegyenc első szintjét tényleg még ő is tudná csinálni, de sajnos nem nagyon sikerül. Meg az a "baj", hogy mindig azt mondja, hogy jól vagyok én így, csak azt nem veszi figyelembe, hogy én nem érzem magam jól így. Aztán ez még jobban nehezíti az edzést sajnos. Nah, már nagyon átmentem off-ba bocsi
-
Jim-Y
veterán
válasz Rabbitf_24 #1763 üzenetére
Nekem is ilyen van, elég masszív, fasza cucc, a minőségére szerintem nem lehet panasz
-
Jim-Y
veterán
válasz Rabbitf_24 #1774 üzenetére
Mondjuk szerintem egy haskerék nem kezdőnek való, sajnos a derekat nagyon igénybe tudja venni, és ezzel a legkönyebb (legalábbis nekem) sérülést/fájdalmat okoznom magamnak. Javaslom próbáld ki, lehet, hogy neked más lesz, ha te is érzed, hogy ez (még) rossz a hátadnak, akkor csinálj hídtartást, esetleg szerezz be egy kettlebellt, és azzal erősítsd a mély hátizmokat, meg mehet a GHD is, majd ha már a törzsed feszítése megoldott, akkor lehet kínozni magad haskerékkel
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Ismerős. Barátnőm szintén lusta, ha nem muszáj, nem mozdul meg. Aztán panaszkodik, hogy, jaj, már 68 kg és amikor kézizett, 60-62 volt a versenysúlya. Nem arról van szó, hogy rosszul néz ki, a 185 centijével karcsúnak számít, de a mozgáshiány és a sok édesség ezt eredményezi. Persze ha ezt mondom, akkor én vagyok a bunkó, meg az edzésmániás. Ki érti a nőket?
-
brownus
veterán
válasz kolosanyi #1776 üzenetére
igen, és a legjobb amikor édes és mosolygós szemekkel rád néz, és azt mondja, hogy olyan kis ducika lettem ugye? tehát kimondja az igazságot, de én meg, áááá, neeeem, talán egy picikét
hogy kapnák be....
amúgy nem szoktam köntörfalazni, a hét elején megmondtam neki, hogy következő héttől jön velem reggelente futni, különben nincs szex egy hétig!
ha én nem baszogatom, akkor magától sajnos semmit se csinálna, maximum néha egy kis jóga, de az mire elég??
szerk: az a nagy szerencséje, hogy a segge még mindig vadállat.... tényleg csak egy kis formálás kell neki is... pocak, felső kar, comb és csókolom.
még azt kellene beleverni az emberek agyába, hogy hosszútávon kell gondolkozni, nem azért sportolni, hogy most fiatalon jól nézzünk ki, az egy plusz és pozitív hozadéka a sportolásnak (persze kurva jó dolog jobban kinézni mint az átlag, nem akarok hazudni) de idős koromban én nem akarok bogyókon élni, és félig rokkant lenni!
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz brownus #1777 üzenetére
Ok, hogy ezzel akarod "fegyelmezni", de te hogy bírod ki az egy hetet? (Szobatársam szokta mondani, hogy megéri a nőkkel jóban lenni, náluk van az összes p*na. Sajnos ez igaz... )
De amúgy nem értem. Mi okozza, hogy mostanában a csajok ennyire hajlamosak ellustulni (tisztelet a kivételnek)? -
-
Dumas
csendes tag
válasz kolosanyi #1778 üzenetére
A poén, hogy barátnőm meg iszonyat keveset eszik, szóval, ha kicsit mozogna (Tényleg nem kéne sok) szerintem nagyon hamar lefogyna (Fele annyit SEM eszik mint én) csak nem tudja elszánni magát rá.
Brownusnak pedig olyan heteken jön el a plusz egy kezes edzés, amikor befenyíti a barátnőjét a szex megvonással. Végülis az is mozgás. (Komolyan ne vedd, csak ugratlak )
-
brownus
veterán
válasz kolosanyi #1778 üzenetére
igen, a hatalom az ő kezükben, khm a lábuk között van hogy bírnám ki? hát bal kézzel fordítva olyan mintha nem is te csinálnád
szerintem ez a férfiakon is múlik, hogy gyávák megmondani a nőnek, hogy szarul nézel ki, nem vagy már húszon éves, most már (sajnos) meg kell dolgoznod azért hogy csinos legyél, és húzzál a terembe vagy a rétre futni, vagy tökmindegy mit csak csinálj valamit. szóval azt gondolhatják a nők, hogy a pasimnak így is jó vagyok, mert hát mindig azt mondja amit hallani akarok, amit jól esik hallanom.... it sucks
mennyi mindent megoldana az őszinteség! nem?
(#1780) Dumas, no para
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Na és nálad milyen érv győzte meg a mutert? Mert az enyémnek is van minden baja, így tuti nem ér még az átlagéletkor közelébe se. Bár nem is ez a fő baj, hanem az életszínvonal, vagy esetében talán már helytállóbb a betegségszínvonal.
Ő hallani sem akar bármiféle mozgásról, mert dolgozik eleget, és így is elég fáradt, és így is egyre nehezebben bírja - legalábbis ő így érvel. Eddig még nem voltam képes elmagyarázni hogy ugyanez az öngerjesztő folyamat működik visszafelé is, tehát minél többet edz annál jobban bírja majd a munkát meg egyáltalán elviselni saját magát. De nála ez már egyenesen a baromság kategória hogy hogy lesz ő az edzéstől egyre kevésbé fáradt...
Pedig általában jó vagyok a vitatkozásban, de úgy érzem hogy ő kizárólag akkor gondolna csak egyáltalán bele a dologba ha valamelyik szomszéd vagy barátnő is megmozdulna, de hát sajnos pont nem az a társaság.Barátnőt meg nem nyaggatni kell, meg sexmegvonni, hanem lecserélni. Legalábbis szerintem ez a legjobb motiváció ha ezt sikerül elhitetni.
(#1785) Rabbitf_24
Nem lesz ... már.[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
válasz atillaahun #1784 üzenetére
vagy akkor, ha beigazolódna amit sejtetsz, hogy vérnyomásos / cukros stb lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Tyer
őstag
válasz atillaahun #1784 üzenetére
Hogy mi? Szerintem a mérleg. Meg a vérnyomásmérő.
Anyum nem cukros, de a családjában mindenki kövér, és szépen beköszöntött a cukor...
4:50kor kel, 6:16-kor indul.
16:30ig dolgozik, 6:15-re ér haza. Vágod, 12 óra... Majd7re megy Pilatesre.
- Bocs, ma torna van,ugyhogy egyetek amit találtok. Na pá. Hazajön negyed 9kor csapzott frizuval, oszt nyomja az itthoni dolgokat...
"Aki meg akar valamit tenni, talál rá megoldást, aki nem akar, talál kifogást."
"Mindenkinek arra van ideje, amire akar"Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
Tyer
őstag
válasz Rabbitf_24 #1789 üzenetére
Az egy dolog, hogy lehetne többet, de a legtöbb ember 10 percet sem áldoz arra, hogy megcsináljon 50 felülést, vagy azt mondván, hgoy az semmit nem ér, vagy azt, hogy majd edzek, ha már jol nézek ki, addig csak kiröhögnek. Erre gondolok.
Ti edzetek, mert edzeni akartok, és nem sört isztok helyette, és tespedtek a tv elött.
És ha jol értem Rabbitf kollégát, akkor még egy kérdést is feltennék: Frissebb vagy edzés után, ha 4kor kelsz, vagy fáradtabb, mintha 5kor kelnél, és nem edzenél?[ Szerkesztve ]
Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
Rabbitf_24
addikt
-
Dumas
csendes tag
Ha nem alszol egy idő után edzeni sem fogsz tudni. TV-t pedig nem nézek. Természetesen vannak olyan "üres szakaszok" a napokban mint pl a jelenlegi, hogy melóban felnézek ide és írkálok, esetleg lefekvésnél elindítok egy filmet a gépen. De lássuk be, előbbit a főnök nem veszi észre, ha viszont a két szekrénysor között elkezdenék tolódzkodni, vagy mondjuk fekvőzni az iroda közepén, az elég feltűnő lenne. (Bár elismerem, kíváncsi lennék a kolegák arcára. Főnökére már kevésbé ) Értem én egyébként, hogy ezzel nem belénk akarsz belénk kötni. Szimplán csak tovább viszem a gondolatot, mert szerintem érdekes. Teszem azt olyan egy körül sikerül elaludnom, előbb nem igazán szoktam. Ha még erre ráhúznék reggel egy órát, azaz 5-kor kelnék, nem lenne az az edzés ami felfrissítenie, lehet, hogy kislány vagyok, de akkor vállalom a gyengeségem.
Hogy ne legyen annyira off, ajánlanék még valamit az edzéssel kapcsolatban. Kell egy haver aki kb veled egy szinten van, és pl páros gyakorlatokat csináljatok (Pl, lefekszel a földre, talpad a földön, a térded felhúzva. Haver föléd áll, két kezében megkapaszkodsz egy kézzel, és felhúzod magad addig, hogy a tested párhuzamos legyen a földdel, a térded pedig derékszöget zárjon be), vagy lehet azt amit mi is szoktunk, hogy egyikőtök kitalál egy gyakorlatot és ő határozza meg, hogy meddig csináljátok, amikor vége a másik is kitalál valamit és így tovább(Nálunk ez pl úgy zajlott, hogy én mondtam, hogy láncütés (kb 4-5 percig) aztán haver: Kitartás (Csak annyi, hogy szétteszed a két kezed, mint egy nagy T betű, pár perc múlva ez is elég brutál tud lenni), aztán én erre, mondjuk köríves rúgás (Ezt lehet egymásra is). Ez több okból is jó (szerintem).
1. Nem olyan unalmas az edzés monotonabb része sem.
2. Megvan a kihívás, mert ez nálunk úgy szokott menni, hogy amíg a másik nem rakja le a kezét addig te sem akarod.
3. Ebbe aztán tényleg bele keverhetsz mindent, a boxtól kezdve, minden küzdősporton át a harcművészetekig bármit.(Bocsi, ha túl hosszú lett a mondandóm, ígérem tovább nem írom.... Na jó, ez az utolsó sor, de ezt már tényleg nem húzom tovább...)
Látjátok, tényleg nem... Hopp
-
anorche1
őstag
válasz dokee78 #1793 üzenetére
Muhammad Ali, mikor megkérdezték, hány felülést tud csinálni, azt válaszolta:
"Nem számolom a felüléseket. Én csak akkor kezdem számolni, amikor már fáj, amikor nem bírom tovább, na ekkor kezdem számolni, mert ez az, ami igazán számít. Ez tesz téged bajnokká. Ez a módja mindennek. Nincs fájdalom, nincs növekedés.""It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
kolosanyi
veterán
-
Dumas
csendes tag
Egyébként én már azzal is megelégednék, ha valamikor a távoljövőben akár oda elérnék mint Statham volt a szállító egyben. Nem volt szálkás mint egy kárász raj, de sztem szégyenkeznie sem kellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest