- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
őstag
válasz fatpingvin #131144 üzenetére
Lia Thomas egy illusztris példa.
Egy 185 cm-es férfi, aki nőként versenyez női atléták ellen. És guess what, lenyomja őket, de dulván.
Teljesen fair, hogy "normális" női atléták ellen engedték indulni...
Itt egy elég jó kis szatíra az egészről, hogy miként megy a dolog és miként kezelik azokat, akik tiltakoznak. Futás, úszás, súlyemelés területén vannak példák, de tutira van több sportág.
-
npera
őstag
-
Samott
addikt
Nem tudom mit kell ezen gorcsolni, a doppingvzsgalat miatt ugyis vesznek vert, akinek csak XX kromoszomaja van, az indulhat noi versenyen. Akinek van Y is, az ferfi. Vagy ha eppen ugy adja ki hogy nemet valt, akkor legyen nekik is egy kategoria a paralimpian. Ha egy veseatultetes is feljogosit erre, akkor nekik is kijar. Aztan versenyezhetnek egymassal.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
fatpingvin
addikt
vihar a biliben... valszeg soha nem fogom megérteni azokat akik szerint pont ez a kérdés akkora kardinális probléma hogy pont ezzel kéne foglalkozni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
MrSealRD
veterán
válasz fatpingvin #131157 üzenetére
Mármint ezt hogy érted? Mert annak a sportolónak fontos aki évekig keményen edz nőként, hogy eredményes legyen, aztán jön egy ilyen önérzetes kisebbségi komplexussal felturbózott PC aktivista, biológiai előnyével letolja... Na ebben a helyzetben téged is érdekelne a dolog.
Szerintem vicc, hogy ez az ultra PC világ teljesen elment agyatlan irányba az "elfogadás" meg a "PC" hozzáállás miatt.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Samott
addikt
válasz MrSealRD #131158 üzenetére
Szerintem ugy erti hogy ez tenyleg nem fontos kerdes. Onerzetes lator nem lesz no mert ugy gondolja. Kar ekkora ugyet csinalni ebbol, rovidre kellene zarni ezt a kerdest.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
MrSealRD
veterán
válasz Samott #131159 üzenetére
Ja, hogy úgy... Abban egyetértek. Ezt szerintem is nagyon röviden zárni lehetne.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-igu-
addikt
mivel elég sok ember dolgozik az élsportban, igencsak fontos kérdés ez
nem mellesleg lehetne egy iránymutatás a társadalom felé is, mert előbb vagy utóbb ezekből a "piszlicsáré" ügyekből qrva nagy gond leszA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
WiZARD
addikt
válasz MrSealRD #131158 üzenetére
Anélkül, hogy védeném, a másik oldalt is nézzük meg.
Adott Thomas, aki férfinek született, ennek megfelelően edzett, versenyzett kicsi gyerekkorától kezdve, erre tette fel az életét.
Utána rájött hogy ő inkább nő lenne. Egyéni magánügy, legyen, joga van hozzá.Na innen tovább hogy lenne korrekt? Nőnek túl férfi, férfinek túl nő (hormonkezelés, amivel bukott állítólag sokat a "férfi formájából").
Kivel versenyezzen? Tényleg ki kell dobnia azt a 15 év munkát amit a versenyzői karrierjébe tolt?
Talán tényleg csak valami sokadig kategória lenne jó.
De azt a kategóriát hogy szabályoznák? Ott is lenne külön nőből lett férfi, meg férfiből lett nő meg még mit tudom én milyen variációk?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
MrSealRD
veterán
válasz WiZARD #131162 üzenetére
Szerintem ideje lenne ha ezek az emberek elfogadnák a döntésükkel járó következményeket... Enyhe isten komplexust érzek benne. Ők majd eldöntik emberként, hogy a természeti törvényeket megváltoztatva újra drótozzák azt amit évmilliók evolúciója formált ilyenné?
(Ez nem azt jelenti, hogy számkivetettként tekintek rájuk, mert sok esetben támogatnám az egyenlő bánásmódot...más általánosabb területeken.)El kell fogadni, hogy nem mindenkiből lehet bármi IS... mert fizikailag nem adja ki... Érdekes módon, más emberek el tudják fogadni, hogy nem lehetnek tűzoltók, vagy hosszú táv futók...vagy kísérleti fizikusok ilyen olyan hiányosságuk miatt... pedig amúgy nagy álmuk lenne... Ez erre a területre is igaz.
Egyébként értem a példád, mert objektív szempontból nézve szeretnéd megoldani a problémájukat. De azt gondolom erről is, hogy nem kellene mindenki problémájával foglalkozni, csak azért mert van egy hangos kisebbség és forduljon meg a bolygó forgás iránya, hogy neki jó legyen.
+1: Amúgy leírtad a megoldást... Alapítsanak saját kategóriát...saját versenyeket, és mivel ők ismerik ezt az egészet a legjobban a szabályozását is ők tudják legjobban megoldani... DE ez teljesen triviális megoldás. A gond az, hogy ők csak azért is a standard keretek között akarnak menni... Következésképp ők akik az elfogadást követelik, nem tudják elfogadni a azok véleményét akik meg nem akarnak velük közösen indulni.... Nehéz ezt jól megfogalmazni úgy, hogy ne legyek nagyon bántó.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
Ebből már most szopás van civil meg egyéb életben is, aztán innen már csak nagyobb byr lenni. Ha valaki élsportolóként küzd, mint állat, más meg keresztbe szopatja az amúgy évezredek alatt kialakult szabályokat, akkor had ne hisztikézzen már egy kicsit.
-
Jahno
veterán
"Tényleg ki kell dobnia azt a 15 év munkát amit a versenyzői karrierjébe tolt?"
Ha rájött, hogy nő lenne, akkor tényleg. Van egy csomó olyan munkakör is amit valamiért fel kell adni, vagy ha tengerjáró hajó kapitánya szeretne lenni az sem biztos, hogy minden mással összeegyeztethető. IJ kártya.
-
WiZARD
addikt
Ez a téma nálunk különösen szívás, mert nem tud már az óvodában nemváltó műtétre menni.
Bezzeg, ha időben ment volna, akkor talán 5 évesen már lányként készülhetett volna sportolónak, vagy legalább időben szólhattak volna neki hogy így nem fog egyik kategóriába se beférni, szóval el se kezdjeSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-NoVa-
addikt
Igen, ki kell, ha ez a célja. Ha nem lenne fórumon belül rá jó közvetett példa, hogy a szeretett család vs azzal nehezen/sehogy sem belső identitás mekkora macera... Ezek áldozattal járnak, nagyon nem könnyű, de... A társadalom 95%-a (vagy több) emiatt szívjon? Tudjuk, hogy van ilyen, tudjuk, hogy ez nem.választott teher, hanem így jött ki az élete. Nem útáljuk érte, de nem teheti tönkre a sportot
A gond az extrém szélsőségek hangerejéből jön. Az ország nagy része 35 éve képes volt vállat vonva tudomásul venni, hogy Freddie Mercury felől nem lesznek kisgyerekes bulvárhírek, mostanra meg odáig fajult a hisztérikus műprüdéria, hogy a köztévén dícsérik a muzulmánok melegekre kiszabott halálbüntetését.
-
eattila
őstag
En sokszor valtok nemet.
Elfogadom ha nincs igazam es igen lesz belole. Ennyikeh.Amugy haverral toltunk egy nekunk meghalos 22k-s kort. 25-os atlag varosi utakkal. Trekkinggel.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Grillo
őstag
válasz eattila #131170 üzenetére
Holnap el akarok menni én is, legalább a 20as kört jó volna megejteni, talán nem lesz akkora szembeszél sem.
Szembejött egy TT Visegrád-Szentenndre vonalon, 30k, 1000 szint. Mondom nem is rossz, közel van, hajrá. Aztán jobban megnézve szintidő 6 óra, mert hogy terefutás. Úgyhogy majd valami mást nézek.
Most meg néptáncos családi megmozdulás, jó hosszú lesz, remélem nem alszom el a nézőtéren, lehet megpróbálok fotózni, hátha. -
eattila
őstag
válasz Grillo #131171 üzenetére
Holnap nekünk vinni kell a leányt templomba. De lehet nyomok még egy kört majd. futni azt se tudom mikor voltam utoljára.
Azért ez a mai kör megkészített. 28-30-as tempóval visszafelé már a hátam is szúrt...Ja és egy ideje a cycplus nem a moving time-ból számolja az átlagsebességet, hanem a totálból. Az azért bosszant (ez van mikor féltávon eldumáljuk az időt )
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
-
-
npera
őstag
Más részlegeken volt 2 "kolléga", aki "kolléganő" lett menet közben. Úgy nézem, hogy ez igazából sziszifoszi küzdelem, mert sosem lett egyik sem elégedett magával.
Az első egy középkorú csávó, aki elektromágneses sugárzások és immunitás expertje, de nő akart lenni. Volt mindenféle "átalakítás", aztán nőként dolgozik tovább, de szerencsétlen teljesen szétfolyt és olyan lett mint egy nagymama.
A másik egy német figura volt, kábé 40-es korú amikor elkezdte a "transzformációt". Az meg magas nyomású öntvényekkel dolgozott és egy ideig azonos épületben voltunk, csak a két ellenkező oldalán párszáz méterre egymástól. Neki még tetszettem is, ami elég fura dolog, hogy rádizgul a biológiailag férfi kolléga.
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha más akar lenni és nem erőlteti rá a többségre, hogy ezt mindenkinek magasztalnia kell, akkor felőlem hajrá. Még azt is el tudom fogadni, hogy hatalmas belső harc lehetett bennük évekig, mire belevágtak. És ha nem mindenkinek a torkán lenyomva kommunikálják az egészet, hanem visszafogottan "élni és élni hagyni" módon szépen csendben átmennek nőbe akkor tőlem megkapják a szupportot. Ameddig nem akarják az egészet erőből lenyomni mindenkinek a torkán addig ez egy egyéni döntés és vélhetően igen komoly áldozat és kockázat. Ha bevállalta és végigviszi, akkor részemről tisztelem a kitartását és mint egyén és ember ugyanúgy értékes.
A különféle extrém politikai nyomást élvező pride napok, amikor teherautó platón üvöltő zenére megy a vonaglás és egymás kikormolása valami fétis "ruházatban" szerintem többet árt a transz személy egyének ügyének, mint használna. Amikor kisiskolásoknak drag queen csávók olvasnak mesét és mindenkinek tapsikolnia kell az szintén egy eléggé megbicsaklott dolog.
A média üvöltve kommunikálja, hogy el kell fogadni, miközben az egész abból indul ki, hogy egy kisebbség saját magát nem tudta elfogadni (!), átvarratta magát, aztán mindenki másnak kell (!) elfogadni ezt.
Az, hogy az élsportban a saját biológiai kiindulási alapjából évek munkájával csúcsra edzett nők hirtelen kábé 2x olyan erős "nőkkel" kell versengjenek és ha bármit mondanának, akkor őket rekeszti ki és marginalizálja a média totál abszurdum. Egy férfiként totál átlagos fizikumú transz-személy (ahogy a svédek mondják) gyakorlatilag röhögve nyom le egy specifikus sportágban egy éveken át keményen edző atléta biológiai nőt. Kábé mint amikor a szatírában a kerékpárosokat lenyomja a literes sportmotorral a pufifánk.
Majd szépen kifut ez is, mint minden hasonló extremitás, de addig elég sok női atléta évtizedes munkáját teszik tönkre ezek a furcsa hibridek. És nekik senki nem fog utána bocsánatot kérni, őket az agyhalott tapsikoló többség tette tönkre, mert felült a propagandának.
-
zetor2000
őstag
#mindeközben:
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
-
npera
őstag
Blueboi, Nova, good news!
Kijöttek az új (igen, megint, he-he) AOS EVO vázak és van 4"-os AOS is. Most kérdeztem meg Rossert, hogy a 4"-os karok felmennek-e a 3,5"-os vázra, mert akkor újra lehet 4"-os gépem
-
fatpingvin
addikt
válasz MrSealRD #131163 üzenetére
"Ők majd eldöntik emberként, hogy a természeti törvényeket megváltoztatva újra drótozzák azt amit évmilliók evolúciója formált ilyenné?"
anélkül hogy nagyon belelendülnénk abba hogy szakmai kérdésekről szájkaratézunk úgy mintha vélemény kérdése lenne, csak szeretném szóvá tenni hogy NEKEM mi b*ssza a csőröm erősen, biológusként:
amikor valaki a biológiára hivatozva próbál valamit védeni ami alapvetően nem biológiai kérdés, a biológiai aspektusa meg tökre nem arról szól amit az illető narrálni szeretne. aki szeretné vegye magáraA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-igu-
addikt
válasz eattila #131172 üzenetére
Péntek délután meló után felborultam, így akkor megvolt a 4+7 óra alvás. Szombaton kitakarítottuk a kertet, 8 talicska lehullott levél és faág ment vissza az erdőbe. Közben beesett a téli tüzelő is, már a placcon szárad ügyesen.
Ezek után kitaláltam, hogy beállítom az első váltót az új hajtóműhöz - lett belőle egy 21 km-es kiskör, az idei első az outival.
Ma reggel jött cimbora, megraktuk az 56 km-es Jegesmedve-kört (legelső alkalommal elkapott bennünket a jégeső, akkor neveztük el így). Délután kis szunya, aztán előszedtem a grillt, lesütöttem 1.5 kiló fokhagymás csirkeszárnyat meg némi grillsajtot. Pukkasztottam hozzá egy radlert - mármint egyet a sütéshez, egyet meg a vacsorához - és akkor most így jó.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Grillo
őstag
válasz -igu- #131182 üzenetére
Én (gondolom) az erőteljes múlt hétnek köszönhetően kettő után bealudtam egy jó két órára, világomat sem tudtam felébredve, úgyhogy le is mondtam a biciklizésről. De mentek a szomszédok fagyizni, kiscsaj menni akart, úgyhogy végül lett bicikli, persze kb. 1,5 km, de legalább a lányka ismerkedett a montival, ügyes is volt, menni fog.
Most lehet benéz egy kis szalonnasütés, de majd alakul, lehet egy pohár bort megiszom hozzá, szigorúan eltartott kisujjal. -
-igu-
addikt
válasz npera #131179 üzenetére
Még Máltán laktunk, amikor ukrán cimbora ránk bízta a kedvenc (és egyben egyetlen) szobanövényét, amíg ő hazalátogatott. Elvittük a susnyát városnéző körútra, focizott a parkban a srácokkal, udvarolt a csajoknak a strandon, napi híreket elolvasta az újságosnál, bámészta a kirakatokat a plázában.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
Ejjj, elmentünk Normafához kódorogni ha már ilyen szép idő lett. Véletlenül összefutottam ezer éve nem látott haverral, akivel pont ott ismerkedtünk össze valamikor bezzegrégen az úttörő táborban. Majdnem ettem egy lángost a büfében, de embertelen volt a várólista és kiszolgálás sem volt sebességben a helyzet magaslatán. Éppen elég volt egy jó sörért megküzdenem.
Majd a topik szakavatott sportolóit kifaggatom, hogy miképpen induljak neki ott egy kiadós körnek. Nyár felé megnézem mit tudok teljesíteni, de azt sem tudom keressek-e valami tettestársat ilyen 4-40 kilométer közti kerülőre. Vagy legyen ami van, nagy táska és akkor tudom mit bírok ki, vagy csak fél vállas minimál táska, egy pakk sör, Balaton szelet, izotóniás basz, egy pakk sör, némi víz meg persze fotómasina 1 obival. Vagy még egy obi. Meg ahhoz fotómasina, hogy ne cserélgessem, de akkor meg már berakom a harmadik obit is és kisvakut meg lámpákat színező fóliákkal és egy pakk sört
Felfelé fogaskerekűvel mentünk, visszafelé busszal, az átszállás mentesebb.
No meg tegnap egyet léptem és ez a gatyám is elment borért. Kezdem unni, asszem keresek egy színpadépítős bandát és kifaggatom mit hordanak, mennyiért adják mert ez nem állapot:
-
npera
őstag
-
MrSealRD
veterán
válasz fatpingvin #131181 üzenetére
Ha már nekem válaszoltál, akkor nem sok értelme volt a végére írnod, hogy ki vegye magára...
Címszavakban miről volt szó... Sport, férfi vs nő relációban van előnye az egyik nemnek... ez biológia nem? Nem a biológiai felépítésből adódó különbség adja ezt?
A döntés, hogy ki minek akarja gondolni magát, az valóban nem biológiai kérdés... de azt szerintem mindenki igyekezett körbe bástyázni, hogy ezt nyugodtan tegyék meg...senkit nem zavar(na)... ha nem menne az arcba erőltetés.
[ Szerkesztve ]
-
eattila
őstag
válasz -igu- #131182 üzenetére
Grat! Nekem megvolt a templom, aztan fagyiztunk. Adel baratnoi is jottek, jo volt. Utana toltam egy Berekfurdot oda-vissza jol. Egyedul. Az is jo volt. Szerencsere mar nem volt sok orias nunuke amit kerulgetni kell. 2-3-at lattam csak.
Szoval ez us jo nap volt
-
Sipi-
őstag
Kinéztünk ma ebéd utáni sétának két túrát. Végül az egyszerűbbet választottuk, mert az csak 330 m szint volt, a másik pedig 530 m (táv ugyanannyi, kb. 10,5-11 km). Ez sem volt végül egyszerű, mert egy patakon kellett sokszor átkelni. Ez nagyon visszavett a tempóból, mert a gyerekek is lassan jutottak át rajta, feleségem meg főleg. Szóval kb. 2 óra és 4 km után visszafordultunk, mert lett volna még 7 km és kb. 300 m szint és még 2-3 patak átkelés. Majd egyszer megcsináljuk korábbi indulással
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Grillo
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #131190 üzenetére
Cégnél UVEX márkájú topánt kaptam, egész tetszetős. Kényelmes is, meg valami betét is van az elejében, mert az kemény, de nem fém, hanem valami műanyag. Volt választási lehetőség is, mert van "piros", meg "zöld". A cipő fekete, de a sarokbetét és a fűzők ilyen színűek. Annyira fain, mert a lábfej szélességéhez igazodóan is van méret, azaz lehet 42es lábad, meg 10...14es lábfej szélességed. És akkor a 10es szorít, ha szélesebb a lábfejed.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #131192 üzenetére
Na ha hétvégén errefelé szédölögsz, akkor megdumáljuk. Még nem tudom mi lesz, de többiek most kezdenek feleszmélni és rámozdulni. Vasárnapra meg helyet kell találnom a Volvós fotózáshoz és vihetem el a balhét, mert kevésbé lesz demokratikus :-D
Péntek este átviszem haverhoz a hóbelebancot, mert szombaton tuti busszal megyek és tudok fröccsözni. Ebédre B tervnek Marika néni menüválaszték, de egyik srác erősen mondja, hogy teker nekünk egy bográcsételt sok személyre. Az mondjuk gazdaságosabb lesz. Kávét majd intézem, abban már pro vagyok
-
Bujdy81
aktív tag
válasz zetor2000 #131149 üzenetére
Az ultrás csaj befáradt és elb...ta. Elvileg a track alapján eltévedt és kocsival vitette vissza magát a pályának arra a pontjára, ahol elhagyta a pályát. Ultrában a pályaelhagyás nem számít bűnnek, sőt, ha minimálisan másik nyomvonalon megy valaki (pl. párhuzamos utcában) abba sem feltétlen kötnek bele. Ellenben az eltévedés "saját rezsis" tehát nem vitatheti vissza magát kocsival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest