Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • i2k

    senior tag

    válasz _drk #142830 üzenetére

    Szimplán pszichológia és marketing ismeretek.

    Csak rakjuk össze:
    2000 környékén, amikor tényleg kezdett beindulni a publikus mobiltelefon használat, egyetlen rohadt Nokia 3210-es telefon 72000 Ft körül volt. Nyilván, az árak időről időre fluktuáltak, de induljunk ki ebből.
    Az emberek akkor így álltak hozzá: akarok telefonálni, helyhez kötöttség nélkül, és egyúttal rohadt menő lenni a környezetemben, netán az üzleti érdekeim is fűződnek a dologhoz? Ha igen volt a válasz: megérte.
    A telefonnal tudtál már SMS-ezni (Sony-kkal még faxolni is), monochrome volt, és tényleg napokig bírta az akksi.

    2024-ben megveszel egy telefont 200-300 ezerért, és azzal nyugtatod magad, hogy "de hát van rajta Netflix, meg Chrome, meg...", közben 90+%-ban csak telefonálásra használod.
    Vehetnél 2024-ben is OLCSÓ (tapizós) okostelefont (max. 72000 Ft)? Persze hogy ja.
    De akkor jön a közösségi pszichó, meg a mindenhonnan ömlő marketin' bullshit (agyadba beszivárgó reklámok PH-n és más "IT" lapokon ertc.), hogy a DRÁGA = csak a jó.

    Tehát, az emberek baromira tudnak 1 bitesek lenni, különösen KÖZÖSSÉGBEN, melyhez tartozás - legyen az kimondott/közvetett - igenis ráveszi az embert a hétköznapi/józan paraszti ész felülbírálására. Ilyenkor vesz az ember impulzusból elektromos autót, iphone-t, meg 4K OLED tévét etc. - mindegyiket zéró, vagy erősen ahhoz tendáló tartalmakkal és indokoltsággal...

    Szóval, ja 35000 Ft-ért is el fog kelni minden játék 2026-ben is.
    Mert... ott van az aláírásomban.

    A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

Új hozzászólás Aktív témák