Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • btomi9

    aktív tag

    válasz Ribi #37464 üzenetére

    Megnézem, köszönöm! Hallottam a picoPSU -ról, próbáltam google -ben egy "picoPSU vs. HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX" keresést, de nem találtam pont ilyen összehasonlítást. Viszont a hdplex wide típusú ezek szerint.

    Az audiofil világban azért mennek rá erre a minél kevesebb zajjal járó táp témára, mert a végeredmény befolyásolja majd a hangminőséget. Nagyon szépen le van írva a kapcsolóüzemű tápegység működése, én úgy tudom, hogy ettől a nagyfrekvenciás ide-oda kapcsolgatásoktól keletkezik az a zaj, ami nemkívánatos, és igyekszünk megszűrni.

    Aztán ott van az alaplapon is egy csomó ilyen "zajkeltő" eszköz, amit mondjuk a SoTM USB kártya hivatott megszűrni, és ezért próbálunk a DAC -nak is nem az USB portról tápot adni, hanem lehetőleg külső forrásból lineáris tápról.

    Amiért ezeket összeírtam, az pont az aggodalmam, miszerint hiába lineáris a külső tápom, ha utána egy kapcsolóüzemű panel (mondjuk rajta a sok kondi gondolom azért jól szűr) végülis zajos tápot ad tovább az alaplapnak.

    De aztán itt már olyan szintű finomhangolásról beszélünk, hogy bőven jó eredményt lehet ezzel is produkálni, illetve hát ki kell próbálni :)

Új hozzászólás Aktív témák