- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Vagy két éve végeztem egy tárgyat. Kiselőadni kellett volna, de nem szeretek, ezt a tanár is tudta, nekem adta a weblapot, hogy én majd felrakom a többiek kiselőadásait...
Most, 2009 májusban küldött vki egy kiselőadást, hogy rakjam már fel. Te, mondom ezt honnan szedted? 2weblapfelelős volt, de én mondom már rég letudtam, el is felejtettem a tárgyat, a párom meg már le is diplomázott Hát de akkor kinek küldje? Mégis én honnan tudjam, hogy órán kit jelöltek kis erre a feladatra?!Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
bbazsy
őstag
vizipipát nem akar vki lenni? csakh olcsóbb legyen a szállítás...
..
-
skoda12
tag
Diákat vetítettek, meg elküldtünk két jobot. Diákon csak annyi volt, hogy melyik menüpont alatt mi található, meg hogy miért jobb a p-grade, mint ssh klienssel küldeni a parancsokat. [link]
Világvégét már megjártam, hungridre regisztráltam, adminisztrátori megerősítő e-mailre várok.
Bevmat minimum 4-es, de fél óra múlva lesz EA, ott tudom meg a pontszámot.[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
Tudna valaki segíteni ebbe a feladatba?
Feladat: Egy folyón N helyen mérik a vízállást, amit egy referenciamagassághoz képest centiméterben adnak meg. Elsőfokú árvízvédelmi készültséget kell elrendelni, ha a magasság meghaladja a 800 centimétert, másodfokút, ha meghaladja a 900 centimétert és harmadfokút, ha meghaladja az 10 métert. Folyószakasznak nevezzük a leghosszabb egymás mellett levő egyforma tulajdonságú mérésekből álló sorozatokat. Árvíznek nevezzük azt a szakaszt, ahol minden hely legalább elsőfokú készültségű. Készíts programot, amely meghatározza a leggyorsabb áradás helyét, azaz azt a helyet, ahol legközelebb van egymáshoz árvízmentes és harmadfokú készültségű hely!
Kb. egy hónapja szarakodok vele, de nem sikerült megcsinálni. -
Matthewus
őstag
Hopp az kimaradt. C++, progalap. Ami nem megy, hogy milyen sorrendben kellene ellenőriztetni a bevitt adatokat a beolvasás után. Addig még megvan, hogy végignézem a tömbben, hogy van-e 10 méter feletti és 800 cm alatti adat / ugye akkor ha nincs 800 alatti vagy 10 feletti vagy egyik se akkor nincs ilyen hely és kész/, de hogy utána, hogy a viharba kellene megnézni, ha pl. több áradású hely van, azok közül melyik a leggyorsabb.
-
bbazsy
őstag
válasz Matthewus #3913 üzenetére
egyszerű minker.
a legbutább módszer:
végigmész a két válogatott adatsoron (>1, <800), kivonod egymásból az N -eket és ahol az abs a legkisebb, az a jó neked.megvalósítani STL -el marha egyszerű (2 list mondjuk, amibe pakolod a >1, <800 N -jeit + iterátorokkal végigrohansz rajtuk párszor). de ha nem tudsz estéelül(), akkor se olyan bonyi.
ez a legegyszerűbb és a leglassabb.
ezt gyorsíthatod, hogy figyeled az aktuális minimumot és mivel N szigmon nő, ezért ha ezt túllépi, akkor ugrasz egyet az első adaton.
ezt tovább gyorsíthatod, ...[ Szerkesztve ]
..
-
Mawyx
őstag
Még tovább halasztottuk a kirándulást, ebből már nem lesz semmi Most nincs sulim, de jövő héten lesz, utána héten meg vizsgák már végig meg javító zh-k... Nekem a holnap lett volna jó. Utálom, hogy mindig ha valami van, azt berakják 10 vagy 12órára, hogy pont félbevágja az ember napját, se délelőtt nem lehet tartarmasat csinálni, de délután megint kevés már az idő pl elutazni. Csodálatos idő van pedig, végre nem kell megdögleni, igazi tavasz, hosszú nadrág, fölsős idő. Fuck, fuck, fuck
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Mawyx
őstag
Busszal jársz? Honnan melyik járat megy?
Gondoltam kölcsönözni kellene egy robit, egy hétvégén felmennék Normafához meg a Budai hegyekbe, meg-megállnék fényképeznék és bámulnék, innen lentről úgy tűnik csodaszép házak vannak a hegyoldalakban. Csak ha bkvról fel-leszállok, arra a gatyám is rámegy, autóval körülményes parkolni meg nem lehet tötyörészni, bicajjal nem birnám, a robesz kézenfekvő lenne, nem túl gyors, de mégis fürge, könnyen leállok vele, fotó itt-ott-amott, aztán go továbbEgy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
bbazsy
őstag
-
Mawyx
őstag
Elektromosságtan 5-ös, wehhehe
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Mawyx
őstag
válasz peterszky #3922 üzenetére
Az az elektronikának az alapja Kész a riogató, ajtónyitásra küld egy sms-t, hogy baj van...
Ez kemény volt és nemtom hogy lesz meg a vizsga, elektrosztatika, magnetosztatika, nem egyszerű
-
Mawyx
őstag
Figyelj mán, azért nem villamosmérnök vagyok, ezt is segítséggel is alig birtuk megcsinálni
Jó ez, ha el akarják lopni, úgyis ellopják, de ez azért nem rossz, a riasztót nem hallom, de pár perc alatt ott vagyok, ha jön sms. Nem hagyok benne az égvilágon semmit, amit el tudnának lopni. Egyébként meg ha be birják indítani,akkor vigyék, egészségükre Nekem most is alig indult ez a szar Meg a kormányt ugye alapból kiveszem kiszálláskor.
A lakásba is be akarom szerelni, nem 10mp alatt fogják kirámolni a kéglit, addigra meg küldöm a szomszédot vaslapáttal meg én is húzok haza.Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Matthewus
őstag
Thx a választ bár nem sokat értek belőle, stl-ül nem tudok, gyorsítani meg ilyenek nem kellenek, csak az, hogy legalább működjön, de az órai feladatokból összeszedett tudással nekem baromira nem megy. Előző félébe is olyan beadandót fogtam ki, aminek az összetettsége nem volt fogható az órai feladatokhoz. Csak nem értem, hogy hogy van pofa hozzá kiadni olyan nehézségűeket, amilyeneket nem csinálunk. A másik, hogy olyan címszóval nehezítik az évfolyam zh-t ,hogy az "előző félévbe túl jó eredmények születtek".
-
Mawyx
őstag
sajnos nem Pedig én tök kedves voltam...
úgyhogy vagy engem várna vaslapáttal vagy legalábbis segítene kirámolni a lakástde ma viszonylag rendes volt, adott kölcsön söprűt...
Milyen köcsög emberek vannak: elmentem vásárolni, mire visszaértem kegyetlen sok, de rengeteg csótány hulla volt a folyosón előttem. Nem mertem továbbmenni, mondom meghalok, ahogy ropognak a lábam alatt, féltem továbbmenni, de nem söprűvel mászkálok alapból, csöngettem egyik szomszédhoz, de nem volt otthon, így hozzá kellett csöngetnem kérni egy söprűt és adott. A fölöttünk lévő vagy vmelyik másik szomszéd oda söpörte elém a csótányhulláit és otthagyta Még egy ilyen és összeszedem őket, becsöngetek hozzá és beöntöm a szoba közepére
+ a gyönyörű kertembe, sziklakertbe rendszeresen csikkeket hajigál+cigisdobozt. Sose látom ki az az a bajEgy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
rexmester
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen tanulmányi háttérrel kell rendelkeznie valakinek, hogy jó esélye kegyen hogy felveszik? (pl.: nyelvvizsga(milyen szintű?), verseny, érettségi, emelt szintű(miből, hányasra?))...
Köszi
-
Matthewus
őstag
válasz rexmester #3930 üzenetére
Tavaly 290 körül volt a ponthatár, nem nehéz bekerülni. Verseny nem kell, ha jó vagy matekból és van rá lehetőséged, akkor csinálhatsz emeltet, az segíteni fog egy ideig az egyetemen, Infóból is csinálhatsz emeltet, ha van rá lehetőséged, az is segít. Nyelvvizsgából nem árt, ha van egy angol középfok. De nem szükséges az emelt szint, anélkül is be lehet kerülni. Pl. 5ös matek+infó+angol középfokú nyelvvizsga és tuti benn vagy. Ha van nyelvvizsgád, de mindenképpen akarsz emeltet valamiből, akkor elég 1ből. Bekerülni nem nehéz, de úgy bennmaradni hogy 3 év alatt teljesíteni a 3 évet nehéz, főleg úgy, hogy köztudottan arra mennek az egyetemek, hogy 3 év alatt ne végezd el semmiképpen, inkább 5 év alatt, és most már nagyon erőltetik, majd, hogy menjenek a mesterképzésre, de addigra sokaknak elveszik a kedvét az egésztől. De olvasd el még más ember véleményét, mert én utálom és szarnak találom az egész magyar oktatási rendszert /diplomagyár/, és az egyetemmel kapcsolatban is egyelőre több a rossz tapasztalatom, mint a jó. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.
-
rexmester
csendes tag
Hu köszi a gyors választ!
Hát ha már felajánlottad akkor felteszek még egyet-kettőt, bár én még "messze" vagyok tőle, de már most próbálok rá készülni
Akkor még néhány kérdés:
1.) Csak a matek-infó-angol-t emelted ki hogy ha abból 5-ös akkor nyert ügyem van. És ez azt jelenti hogy az irodalom-nyelvtan, töri senkit nem fog érdekelni hogy hányas? ha hármas az sem gáz, bár remélem nem lesz annyira rossz2.) Az évvégi bizonyítványok számítanak, ha igen, akkor hányadiktól?
3.) Ha nem vagy matekzseni, de van hozzá szorgalmad hogy tanulj, tanulj, tanulj, akkor van esélyed bent maradni?
4.) Ha van rá lehetőség a sulimban, hogy 3.-4.-ben emelt szintű korepre, akkor azt érdemes kihasználni, akár úgy is hogy nem teszek emelt szintű-t?
5.) Tényleg igaz, hogy egy diplomához 2 nyelvvizsga szükséges, legalább középszinten?
6.) Te hány ponttal kerültél be, és azokat mire kaptad ?
7.)Azt meg tudod mondani, hogy az első évben, melyik osztály tananyagát fogják a legjobban számon kérni, az elmúlt 4 évből?
8.) Ha nem gimiből mész az hátrány, baj?, hanem szakközép iskolából ahol az infót emelt számban tanítják, most éppen a 2 helyett 7 infónk van egy héten? (ez rossz vagy jó?)
Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
válasz rexmester #3932 üzenetére
1.) Senkit nem fog érdekelni. Azt ajánlom neked, hogy számolgass egy kicsit. Duplázással és nem duplázással is számold ki, hogy kb mennyi pontod lenne, ajánlom, hogy figyeld majd az idei ponthatárokat.
2.) az évvégi bizonyítványok csak az egyik fajta pontszámításnál számítanak bele, de a pontos pontszámítási rendszert megtalálod a felvi.hu oldalon. Amíg te eljutsz a felvételiig lehet, hogy megváltoztatják. /mindig kitalálnak valami hülyeséget/
3.) Fontos a szorgalom, nem kell feltétlenül matekzseninek lenni, de fontos az is, hogy milyen a tanár /sokak azt mondják, hogy ez nincs így, de ez nagyon is így van/.
4.) Ha ez nem megy a többi tárgy rovására és szívesen csinálod, akkor igen.
5.) Jelenleg az informatika karon legjobb tudomásom szerint, egy darab középfokú C típusú nyelvvizsga szükséges a diplomához.
6.) Erre inkább nem válaszolnék, legyen elég annyi, hogy bőven a ponthatár felett voltam
7.) Számon kérni? Semmit. A legtöbb dolog új lesz, de egy biztos matekos tudás jó alapot szolgáltat a matekos tárgyakhoz, ahogy a programozásos tárgyakhoz a programozási ismeret. Középiskolai anyagot nem kérnek számon, az ismeretek 90%-a új lesz, már az első félévben.
8.) Ha nem gimiből jössz nem hátrány, hanem inkább előny, ha jól tanítják az infót, a matekot és tanultok majd programozni.
//Én pont emiatt szívok, gimibe szar volt az infó, szartak a fejünkre a fakultációval kapcsolatban és a matek is khm. elég gyenge volt /szar tanárok//.
Még egy pár gondolat. Az egyetemen senki nem fog a szádba rágni semmit, nem fognak biztatni arra, hogy tanulj vagy igyekezzél jobban, az egyetemnek nem érdeke az, hogy te jól megértsd, megtanuld, amit kell. Tökmindegy melyik egyetemre mész mindenhol ugyanaz a szar van csak egy kicsit más mindenhol. És az egyetemen is fogsz tanulni felesleges dolgokat. És lesz olyan is, amikor olyan feladatokat kapsz, amihez órán nem kaptad meg a kellő tudást. Nem akarok senkit se elkedvteleníteni, de ez a helyzet, sok szar dolgon kell keresztül menni a diplomáig, de ha már belevágtam én végigcsinálom az tuti, csak most nagyon szarba vagyok, lehet, hogy nem lesz meg két félév alatt az elegendő kreditem, és akkor átsorolnak költségtérítésesre, ami az egyetem végét jelentené számomra, az ettől való félelem is rányomja a hangulatát az írásomra. -
rexmester
csendes tag
-
snow.man
tag
válasz Matthewus #3931 üzenetére
Szerintem csak az szidja ennyire a magyar felsőoktatás rendszerét, aki nem igazán boldogul benne. Persze, nem azt mondom, vannak hibái, de azt nem az egyetem szabályozza, hogy elvégzed-e a szakot az előírt félév alatt vagy sem. Minden tárgyból megvan a minimum követelmény, ha azt nem teljesíted, nyilván meghúznak. Nem ülnek le minden hallgató teljesítését átnyálazni és mindenkit direkt megbuktatni legalább egy tárgyból úgy, hogy biztos ne férjen bele a mintatantervbe, ez azért abszurd lenne...
-
Matthewus
őstag
válasz snow.man #3936 üzenetére
Nem a csak a felsőoktatást szidom, hanem az egész oktatási rendszert. Hajjaj, hallottam én már nagyon jól boldoguló embert is szidni az oktatási rendszert, a buktatás meg benne van a rendszerbe, ez nem úgy megy, hogy leülnek és kiválasztják. Köztudott, hogy arra mennek az egyetemek, hogy ne végezd el pontosan annyi idő alatt az egyetemet mint amire meghirdették, főleg most a bolognai rendszerben mert mesterképzésre baromi kevesen mennek, és valamiből kell a lóvé, így is baromi sokat vonnak el tőlük. Megvan a minimum követelmény, persze. Csak amikor nem adja le a minimum követelményhez szükséges anyagot, akkor persze, hogy megbuksz. Azt utálom amikor az egyetemi tanárok sírnak, hogy milyen állapot van a felsőoktatásban, hogy bambulnak az előadáson, nem járnak gyakorlatra, de egy egyetemi tanár, kvára nincs kitéve olyan dolgoknak, mint pl. egy óvónő, aki napi 8 órában szenved a neveletlen 3-6 évesekkel, mert a szülők otthon szarnak a gyerekre, és ezek az emberek nincsenek se megfizetve se elismerve, pedig sokkal nehezebb dolguk van. És igen, szar az oktatási rendszer, aki ezt nem ismeri el az elvakult vagy álomvilágban él. Soha nem volt még ennyi problémám a tanulásban, mint itt az egyetemen, hogy hiányosan oktatnak és utána meg elvárják, hogy tudj. De még szerencse, hogy van pár jó tanár, aki ebből a szarból is kihozza a legjobbat. Van statisztika is, hogy mennyi ember végezi el a 3 évre meghirdetett szakokat 3 év alatt, és elszomorító, hogy milyen alacsony százalék és ez nem csak a hallgató, hanem a tanár és az egyetem hibája is. Ezt a kredites, átsorolgatós mókát meg nem találom valami jónak, mert sok ember nem teheti meg, ha fizetni kell, hogy tanuljon, és ezt hamar be fogják szüntetni, ugyanis kiderült, hogy az átsoroltak nagy része nem jár költségtérítésesre, hanem befejezi az egyetemet és újra felvételizik. Nem azért tanultam 12 évig, hogy utána átsorolgassanak. Szívesen vitázok a témáról, de a véleményemet fenntartom.
-
bbazsy
őstag
válasz Matthewus #3937 üzenetére
szerintem sincs igazad.
qrvára nincs százalék, hogy most ennyit meg kell buktatni. de egyszerűen nem is kell ennyi ember, mint amennyit felvesznek (nyilván a pénzért) és így kiszóródnak. sztem pont nálunk vannak jófej és segítőkész tanárok, akik leadják az anyagot. miből is nem adtak le olyat, amit később számonkértek (légyszilégyszi ne programozással gyere) és nem lehetett megtanulni ? sztem max a logikád tudnád mondani..
nyilván első év szopás, túl kell élni. ezilyen. de sztem _direkt_ senki se akart meghúzni. hallgass át BMEre egy félévre, megtanulod milyen amikor _meg akarnak húzni_.
a másik részre pedig csak annyit, h egy egyetemi tanár nem csak oktat. baromira semmi értelme összehasonlítani másokkal. teljesen más a két felsorolt példa.
..
-
Mawyx
őstag
Holnap tuti megb@sznak numanalból
Nem volt most konzultáció, ami nagyon hiányzik nekem. Összegyűjtöttem a kérdéseim, elküldtem a tanárnak, de cseszik válaszolniEgy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Matthewus
őstag
Dehogynem van százalék, dehogynem. Te minek neveznéd azt, hogy olyan címszóval nehezítik az évfolyamzht, hogy "előző félévbe túl jó eredmények születtek". Vannak segítőkész tanárok, nem azt mondtam, hogy nincsenek, de hiába segítőkészek, ha órán nem adják le az elegendő anyagot, amiről nem feltétlenül ők tehetnek, hanem aki a tárgy felelőse vagy mittudomén, hogy ki. De jövök, a programozással, a közgázzal, a matalappal, diszkrét matekkal /irreális elvárások vannak a vizsgán/. Nem is azt mondtam, hogy személyenként buktatnak, hanem nagy átlagba. BME-s helyzetet ismerem, ott is szar van, itt is szar van csak kicsit más. Anyám óvónő, belelátok a munkájába, és sokkal többre becsülöm őket, mint az egyetemi tanárokat.
Más: miért van az, hogy az összes eltés takarító néni egy bunkó? Mellette még nem is takarítanak... Egyetemre nem szokott kijárni az ÁNTSZ? Géptermekben nem sokára lábuk nő a cuccoknak akkora dzsuva van rajtuk. -
skoda12
tag
válasz Matthewus #3940 üzenetére
Szerintem jogos, hogy nehezítik a progalap évfolyamzh-t. Az előző félévben a nehézségi szintje nem érte el az info emelt érettségi prog feladat nehézségét. Most ehhez vedd hozzá, hogy számalapból az első zh-n excel meg frontpage feladatok voltak, és hogy állítólag ezen a helyen egyetemi szintű programozó képzés folyik. Kicsit paradox, nem? Én a számalap helyébe is visszahoznám a régi progkört. A matalap tényleg alap, semmi olyat nem kértek, amit érettségin ne kérhetek volna. Diszkrét matek tényleg nehéz, de mindenhol vannak szórótárgyak, ha nem lennének és tömegesen végeznének a hallgatók, akkor elértéktelenedne a diplomájuk.
-
Matthewus
őstag
válasz skoda12 #3941 üzenetére
Nehezítsék, jah. Minden gyakorlaton ott voltam, csináltam a példákat, figyeltem, mégse sikerült. Infoból meg nem mindenkinek volt lehetősége emelt szinten tanulni. Számalap? Mi egy percet se exceleztünk, végig unixoztunk. Épp az egyik gyerek a csoportban kérdezte beadandó előtt, hogy fogunk e wordot, excelt, html tanulni? És nem elsőéves volt... Vannak még csodák. Szórótárgy, pont erről beszéltem, bizonyos mennyiségnek meg kell bukni. Nem kellene szórótárgy, ha nem vennének fel sok embert, vegyenek fel kevesebbet ez egy baromi egyszerű megoldás. A diploma így is elértéktelenedik már. Meg mondta, az egyik általam nagyra tartott ember, B.Lajos: Sokkal kevesebb egyetem kellene! Ezáltal nem kellenének szórótárgyak, minőségibb oktatás folyhatna. A szórótárgyak létezése is egy jó bizonyíték arra, hogy nem érdek az, hogy te megtanulj jól valamit, hogy azt ne csak a zh-n tudd, hanem 2 év múlva is.
-
bbazsy
őstag
válasz Matthewus #3942 üzenetére
hidd el, tényleg nem jól látod. ezt egy általam igen nagyra becsült leendő oktatód fejtette ki, addig én se így láttam:
egyetemre mindenki fel kell venni. egyrészt az egyetem érdeke pénz miatt (állambácsi), másrészt -ahogy pont Te említetted- nincs egységes oktatás középiskolákban. ergo lehet úgy elhasalsz matek emelted / akármin, ahogy kell, de egyetemen -ahol önállóan kell főként dolgozni- ott meg össze tudod magad szedni.
valamilyen szinten talán a kreditesdinek is ez a lényege.másik mondás, amiről Ti lemaradtatok, nincs már ilyen oktatótok: nem mindenkiből lesz programozó (nekem lesz papírom, mégse leszek sose az, már beletörődtem).
egyetemet is talán picit rosszul látod. itt nem fognak alád tolni az égvilágon semmit soha. amit tanulni kell zhra és főleg vizsgára, azt magadtól. lehetne diszkrét matekot tartani 3* ennyi órában, az se lenne elég. ergo vagy leülsz otthon és addig rágod, míg meg nem érted (/be nem magolod), vagy szimplán ennyi. és diszkrétet sehol nem tudod kikerülni, az mindenhol szórótárgy.
programozni itt _nem_ fognak megtanítani. nem és kész. ha programozni akarsz, át akarsz menni a beadandókon, akkor van n+1 doksi / segítség NETen, tessék használni. programozáshoz gyakorlás kell, arra ott nincs idő. oké lenne, de akkor a szint lenne a 0 -n. tényleg ezt szeretnéd ?
igen kevesebb egyetem kell, de nem vagyok benne biztos, h ezáltal minőségibb lenne a képzés. 1. évben talán, amikor tényleg nem lehet csinálni semmit gyakon, mert 90% úgyis megbukik félév végére, de aztán úgyis csak az marad bent, aki amúgy is maradt volna. szóval nem igazán látom mit is szeretnél belőle kihozni.
minőségibb oktatás (=keményebb?). akkor 600ból nem 40en diplomáznánk idén, hanem 10en ? csak nekem sántít ez a gondolat ?nem akarlak megbántani, -azért is van a végén- de:
- számalapon excel, word ?! nanehogymártitkárnőtképezzünk.
- matalaphoz is írtam egy szépet, de inkább azt nem hagyom bent. a lényeg, h matalapnak nem szabad gondot okoznia...
-
snow.man
tag
válasz Matthewus #3937 üzenetére
Úgy látom, lassan egyedül maradsz a véleményeddel.
Az egyetemen tényleg nem fognak semmit alád tenni, senki nem fog könyörögni, hogy tanulj, mindenki magára van utalva. Az oktatók munkáját lehet szidni, de szerintem felesleges, sok tárgyat más sem tudna jobban megtartani. Aki már egyetemen oktat, az valószínűleg nem buta ember és a szakmájában otthon van. Persze az ismeretek átadásával és a tanítási hatékonysággal lehetnek gondok, de senki sem tökéletes. Ahogy én látom, a nagyon kevés és rövid órákon azért próbálja mindenki a maximumot hozni. Nem csoda, hogy csomó mindent nem értesz meg, hiszen mondjuk egy gyakon nagy a rohanás, nem is nagyon van idő ott megérteni, de egy jó jegyzet alapján otthon leülve ki lehet silabizálni. Nekem is nem egy olyan tárgyam volt, amiből egész féléven át egy kukkot sem értettem, mindig csak körmöltem a táblára felírtakat (némelyek táblára gyorsabban írnak, mint én papírra), órán figyelni sem tudtam, de zh-k előtt otthon mindig megértettem a nagyját.
Abban van némi igazság, hogy jóval kevesebb egyetem is elég lenne. Pont múltkor hallottam, hogy Angliában valami harmadennyi felsőoktatási intézmény van, mint nálunk, pedig jóval fontosabb és nagyobb ország. De gondolom ott az a teória, hogy kevesebb egyetem legyen, de azok nagyobb létszámmal. Náluk szinte minden egyetem elte méretű vagy még nagyobb. A vidéki kis főiskolákat nálunk is meg lehetne szüntetni, ott kb. semmit nem kell küzdeni egy diplomáért. Meg különben is, egy Szarvas vagy egy Békéscsaba méretű városba minek felsőoktatási intézmény? Ha már infó szakokról beszélünk, nemrég hallottam, hogy pl. a dunaújvárosi főiskolán az infó majdnem büfé szak. Vizsgaidőszakban alig van vizsgájuk, mert majdnem mindenből megajánlott jegyet kapnak, az anyag meg sem közelíti a nagy egyetemekét, stb. Tehát valóban lehetne tömbösíteni a felsőoktatást, csak ezzel meg az a baj, hogy a nagyobb városok (Bp, Debrecen, Szeged, Pécs) már lehet, hogy nem bírnának el még nagyobb egyetemet, még több hallgatót.
Ergo a megoldás valóban az is lehetne, hogy kevesebb embert vesznek fel. Nem is kell olyan régre visszatekintenünk (20-30 év), amikor ez még működött. Aki akkor bekerült a felsőoktatásba, az valószínűleg el is végezte az adott szakot. Ráadásul akkor valóban egy minőségi rendszer volt, a diploma értéke is nagyon jó volt, stb, stb, nem kell tovább ragozni. Ez a tömegesítés nekem sem túl szimpatikus, de mint előzőleg már írtam, valóban vannak hibái a hazai felsőoktatási rendszernek (melyiknek nincsenek?)...
-
proof88
addikt
Én nem szidom az oktatást, én elismerem, hogy lusta disznó vagyok és ezért bukok meg. Érzésem szerint, ha meglenne bennem az a szorgalom, mint mondjuk 3-4 évvel ezelőtt, akkor minden tárgyam meglenne elsőre és 3-asnál rosszabb jegyem nem is lenne (egyetemi 3-as, úgy értem).
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
- számalapon excel, word ?! nanehogymártitkárnőtképezzünk. -> egy másik srác kérdezte nem én, úgyhogy nem bántasz meg
- matalaphoz is írtam egy szépet, de inkább azt nem hagyom bent. a lényeg, h matalapnak nem szabad gondot okoznia. > Este hatkor nem bírok jól koncentrálni, főleg, hogy előtte 8-tól órám volt, mindkét zh előtt, készültem is rá pedig feladatokkal, én is nagyot néztem a jegyre amit kaptam.
snow.man: igazad van, 20-30 éve működött a rendszer, most meg nem. Miért? mert ugyanaz van, mint 30 éve. Ezért nem haladunk semerre, ezért van ennyi buta, sötét ember, mert nem változik semmi, ezért toporgunk egy helybe. Abba is van igazság, amit ti írtok, de abba is, amit én, de valószínű, hogy változni fog a véleményem /teljesen nem fog az tuti/, ha végre sikerül jobban belerázódnom ebbe az egészbe. -
Matthewus
őstag
Indexet ki lehet már kérni?
-
peterszky
őstag
válasz Matthewus #3947 üzenetére
Én nem akarlak megsérteni, de ha egy matalap nem megy, akkor tényleg gondolkozz el rajta, hogy jó helyre jöttél-e. Ez nem piszkálás, nehogy annak vedd, ez egy jó tanács. Lassan már én is ezen kezdek agyalni, pedig "annyira" nem állok rosszul.
What else you gonna do on a Saturday?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netflix
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs