- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace22
tag
Rendeltem a BG-ről Samsung INR18650-30Q 3000mAh akkukat. A Lii-500S töltő 3200-3300 mAh kapacitást mutat. Ez a Samsung fejlesztése, vagy hamis akkukat kaptam?
A Lii-500S eddig sacc/kb az akkura írt kapacitásokat hozta...
-
Gargouille
őstag
válasz WestBam #58696 üzenetére
Köszönöm ezt a hozzászólást. Nem feltétlenül a szokásos "jómagyar tróger" hozzáállásról van szó esetemben sem, a hazai importőrök - mint a képeken is látható - a maguk oldaláról azért megteszik azt ami elvárható.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
válasz WestBam #58698 üzenetére
Tulajdonképpen most pechem volt. Pont egy "ritkább" fajta lámpám van, amiből nem kaptak már egy ideje és elfogyott a raktárkészlet. A Wizardok hegyekben állnak például náluk, azt azonnal tudná cserélni.
Ebbe akármelyik importőr belefuthat, ez ellen nincs orvosság, maximum csak az, ha ésszerűtlenül nagy készletet halmozna fel, de annak meg az a vége, hogy áll benne a pénze és a nyakán marad mert kijön egy újabb típus és már senkinek nem kell a régi... szóval ilyen ez a popszakma.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
kugyu21
senior tag
válasz FBLLMAG #58681 üzenetére
Szia!
Ez a másodlagos elektronika már a múltkori írásodkor is megmozgatta a fantáziámat.
Van valami visszajelzésed, hogy már a tartalékot fogyasztod, és kellene valamit tenned? Mert ha nincs, akkor ugyanúgy fény nélkül maradhatsz, amikor a második is tönkremegy.
Ez akkor kezdett el engem érdekelni, amikor CD-re DVD-re kezdtem menteni fotókat, egyebeket és amikor elő akartam venni hibás volt a lemez. Ekkor elkezdtem duplázni a mentéseket, a másodikat lehetőleg az előzőtől eltérő gyártmányú lemezre. De itt azzal találkoztam szembe, hogy ez csak akkor jó, ha bizonyos időnként leellenőrzöm az egészet, és ha valamelyik elhalt, akkor pótlom. Ha ezt elmulasztom, akkor csak reménykedhetek, hogy a másik még épp.
Tehát ezzel a duplázással csak növeltem a készültség esélyét, biztosra csak akkor mehetek, ha folyamatosan ellenőrzök is. -
FBLLMAG
senior tag
válasz kugyu21 #58708 üzenetére
Ezt először a Nitecore Explorer sorozatánál tapasztaltam. Az elektronika meghibásodásával az azonnal elérhető fokozatokon kívül a többi kiesett, nem használta azokat, de a lámpa továbbra is működött.
Az Armytek Viking, Predator PRO sorozatánál van másodlagos áramkör. Már alapból egyszerűbb ezeknek a lámpáknak a kezelése a Wizard, ELF, Tiara, Prime lámpákhoz képest. Az a tartalék áramkör meg szerintem, még egyszerűbb lehet, ráadásul ilyenkor a led sincs túlhajtva. 3 hónapot garantálnak, hogy túléli a fő áramkört.
-
koala69
tag
Sziasztok,
egy nagyon kezdo kerdesem lenne:
mi a gyakorlati finkcioja a stoboszkop uzemmodnak?
koszonom! -
Gargouille
őstag
válasz koala69 #58710 üzenetére
WestBam kolléga írt egy remek ismertetőt pontosan erről a témáról.
-
koala69
tag
koszonom!
-
HUNited
őstag
Sziasztok, itt szabad vásárolni? Normális áruház? Úgy látom ugyan azt árulja kicsit drágábban mint a sárgák, csak nem kell várni (és az ÁFA visszaigényelhető akkor még csak nem is feltétlen drágább).
-
WestBam
Topikgazda
válasz HUNited #58715 üzenetére
Szabad vásárolni, az ár az kb. dupla ár, főleg a kuponos árakhoz képest.
Ha van készleten akkor hamar kapod, ha nincs akkor meg kell várnod míg a sárgáktól megrendeli ahonnan Te is megveheted, majd feladja és utána kapod meg. Ha nem megy a google fordító és nincs paypal számlád akkor simán megéri onnan vásárolni.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
BennyRay
tag
Üdv Urak,
megkívántam egy 3-4 * 18650 sokledes flooder-t, mert ilyenem még nem volt Emisar D18-at, Astrolux/Mateminco MT18-at nézegettem, hadd érdeklődjem, milyen további ilyen lámpák vannak még és melyiket ajánlanátok?
Köszönöm!
-
MittuDomain_
őstag
válasz -szabi- #58719 üzenetére
Na, ha már úton van, meséld el kérlek, hogy woodoo-ztad meg őket.
Még mindig nem adták fel egyik 09.20-i SP40 rendelésemet sem arra hivatkozva, hogy nincs készleten.Komolyan, mert kezdem rajtuk nagyon felhúzni magam, mit töketlenkednek...
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
-
stellaz
veterán
válasz HardSanyeee #58723 üzenetére
Pontosan ez fogalmazódott meg a fejemben nekem is
Más: IKEA fryele lámpát használt már valaki?
Háztartási lámpának lehet, hogy tök jó. Olcsó, fali töltő/tartó van hozzá, 2700K, 200 lumen, 3xAAA. 5 LED van benne. -
HUNited
őstag
-
pittlaren
csendes tag
válasz HardSanyeee #58723 üzenetére
Nem ismerem annyira a lámpás-szakszlenget, de lapos / szélesen terített a fénycsóva, marha jól bevilágítja előttem az utat, szemből még senki nem panaszkodott, hogy vakítana.
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
WestBam
Topikgazda
válasz stellaz #58724 üzenetére
Nem megy valamiért az ikea kereső, de szerintem tudom melyik lámpáról van szó, törtem is a fejem, hogy veszek egyet mint érdekesség/béna de működő vészvilágítás.
Most nem vettem, de beszereztem egy Jansjö USB-t. Nem tud semmit, de azt pont jól csinálja. Ha nem kapcsolt volna ki a powerbank az alacsony áramfelvétel miatt akkor bírtam volna nagyon. De kikapcsolt, maradt az S2R2 a kórházban míg bent voltam⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
vince
őstag
válasz HUNited #58725 üzenetére
C8 XPL HI az ac18 kóddal $15 körül elhozható. A V2-1A verzió (leghidegebb fényű) ennyi, a többi picit drágább.
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
nemethbalazs
tag
Megérkezett az október 14-én rendelt Astrolux EC01-em. 26 dollárért nem is tudom van-e jobb vétel, meglepően jó kis lámpa, igaz egyenlőre nem érkezett meg a 21700-as akkum bele . Ami nekem fura, hogy az 5000k-s verziót rendeltem, a dobozon is az szerepel, de... hát eléggé hideg a fénye. Ugyanolyan mint a Nitecore HC65 színhőmérséklete. A neutrál lámpáim, mind jóval melgebb fényűek, de ezt leszámítva remek kis lámpa, jó vetítési képpel, és Andúril fw-el. Szóval megéri a cuccos, és töltő is van benne.
-
ZozzV6
senior tag
Új játékszert sikerült beszerezni. Most sokáig csak az igen drágám válasz elfogadott tőlem otthon bármire
De megéri. Nekem van a legjobb feleségem
Emco Compact 5 eszterga-maró-oszlopos fúró kombinált gép. Az L6-ot nem gyalázom le csak próba volt be tudja-e fogni. És be.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
HUNited
őstag
3000 ft és elvileg még lejön belőle a lámpablog kuponja (nem próbáltam még mert ezen a banggoodon nem ismerem ki magam még). Hol az átverés? Megvehető?
[link] S2+
-
HUNited
őstag
Ez nagyon vacak?
[link] Xanes 1102. 1600 lumen tuti kamu, hiszen a benne lévő led max 1100 körül tud, viszont elvileg van benne akksi és töltő is... -
xcsabo
senior tag
-
xcsabo
senior tag
válasz xcsabo #58738 üzenetére
Hogy érthető legyen - hátha a videóból nem egyértelmű:
bekapcsolom teljesen feltöltött elemmel, és attól függően, hogy
milyen fokozatban kapcsolom be ó, más-más töltöttséget mutat.
De mielőtt bárki azt mondja, hogy az akku nem bírja a nagyobb áramfelvételt,
azoknak leírom, hogy kedves fórumtárs 30q akkujával is ezt produkálta. -
HUNited
őstag
válasz Zoli-bácsi #58734 üzenetére
No lámpablog kupon nem volt elérhető (pedig annak a promóciós oldalán volt a termék, szóval ezért egy magyar céget már fogyvédnél kergetnék), de talán 3060 Forintért is megérte (szállítási biztosítással).
Mit kell még ehhez vennem, hogy használni is tudjam? 18650 akksit, meg egy töltőt? Van arra most valami BB ajánlat? Érdemes kettő aksit venni? Elvileg ez órákon át világít, és amikor elkezd lemerülni még akkor is használható kisebb fényerőn fél-1 órát nem?
-
bwoay
nagyúr
válasz HUNited #58740 üzenetére
több kérdés is felvetődik:
a lampablog alatt az elemlampablog.hu-t érted?
annak melyik a promóciós oldala?
mi köze a fogyasztóvédelemnek egy lejárt kuponhoz?
vagy ahhoz, ha netán eleve akciós terméknél próbáltad felhasználni a kupont?
írtad, hogy nem sürgős: miért nem vártál, vagy kértél kupon ügyben segítséget tőlünk?
válaszok:
18650 kell meg valami egyszerű töltő.
amikor elkezd merülni, akkor alacsony fokozatra vált
és emlékeim szerint bizonyos időközönként villan egyet.
tartalék akkut annak függvényében vegyél, hogy milyen módon fogod használni.
egy 18650 normál fényerő mellett sokáig kitart, de ha full fokozaton hajtod a lámpát,
akkor gyorsan lemerül (meg közben fűt is rendesen).
kuponok lelőhelye[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz stellaz #58735 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, ezt láttam kitéve a pesti Ikeában. Mondjuk nem szedtem szét és néztem meg tüzetesebben, azt hittem beépített akku van benne. A fénye nem volt valami túl izmos, ha meglepett volna akkor elhoztam volna.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
HUNited
őstag
Akut viszont nem érdemes kínából rendelni. A legolcsóbb normális amit találtam, 4 db 54xx ft + 13xx szállítás + biztosítás, tehát üszkve 7000 Ft és várni kell rá sokat.
https://www.banggood.com/4Pcs-SAMSUNG-INR18650-35E-18650-Power-Battery-3500mAh-20A-High-Drain-Rechargeable-Li-ion-Battery-Protected-Button-Top-For-Flashlight-E-Cig-Electric-Bike-p-1526361.html
Ehhez képest itthon a LitooKala 3400-as védett akksi darabja 3000 ft bruttó, 2360 Ft nettó. Bruttó 5000 felett ingyen szállítás. Azt olvastam ez a LitooKala nagyon jó márka (életemben nem hallottam), ilyen töltőt is kell venni.
Van valakinek jobb ajánlata/javaslata?
-
HUNited
őstag
A topikgazda blogja. Van más forrás is?
https://elemlampablog.hu/A kuponok nem jártak le, december 16-ig érvényesek, tehát a fogyvédnek ha a Banggood magyar cég lenne, sok köze lenne (szakmámba vág, hidd el tudom miről beszélek):
https://www.banggood.com/marketing-elemlampablog-X-Banggood-Flashlight-Big-Deals/tid-1427.htmlAmúgy szerintem 3.000 Ft jó ár a termékért, csak vagyok annyira zsidó, hogy a 20%-ért összepiszkítom magam. Segítséget kértem, írtátok is hogy jó vétel (58734).
-
gyapo11
őstag
válasz HUNited #58740 üzenetére
Tartalék akkura vonatkozóan lehet azt, mint sokan az okostelefonnal, hogy mindig töltött állapotban tartod, ha használtad, utána rögtön feltöltöd, így mindig teljesen töltött akkuval indulhatsz. De ezt nem nagyon szereti a LiIon akku, inkább a közepes töltöttséget, akkor viszont kell a pótakku mondjuk 70 %-ra töltve, és ezt mindig magaddal kell vinned. Ez még 30 %-os töltöttségű elsődleges akkuval is kiadja a 100 %-ot, de ha fölötte van, akkor már hosszabb ideig világíthatsz, mint a csurig töltött egy akkuval.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest