- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bedvóter
tag
válasz stellaz #59239 üzenetére
Megnéztem ennek a Trelocknak a vetítési képét.
Én ilyen lámpával nemigen mernék nekiindulni sötétben.Amúgy a nagy elvakítási hűhó kapcsán áruljátok már el, hogy amikor autóban ültök, akkor is ennyire rettegtek a szembejövő elvakításától ?
Mert autóban ülve 100 szembejövő autóból engem 99 elvakít.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Alin most a Sofirn SF13 "csak" 9.60$. Ez jó árnak számít? Illetve jó a lámpa, van valakinek tapasztalata vele?
-
xcsabo
senior tag
válasz Gargouille #59254 üzenetére
Mi a baj a xenonnal? Ha gyári akkor nem vakit mert szintallitas van benne.
-
Ra3
őstag
válasz xcsabo #59257 üzenetére
Valószínűleg az ezeréves rozsdaboglyákba utólagosan betákolt gagyi xenonokra gondolt, amihez egyszerűen nem megfelelő a lámpatest, be se lehet rendesen állítani.
A projektoros lámpákba legalább ha rendesen be van állítva akkor nem vakít le minden szembejövőt az utólagos se.
Meg vannak ugye átépítések is, amit pl Zozz kezdett el, de vannak akik ezt üzletszerűen, profin űzik, azok is jók, csak ott meg a műszakin köthetnek bele a nem gyári cuccokba, pedig ez az esetek nagy részében ez éppenhogy balesetmegelőzés, mert a gyári lámpa egy mécsessel ér fel.
Egyébként a szintállítás se mindenható, induláskor belövi a szintet a lámpában aztán annyi, ha belemész az úton egy gödörbe és felfele vakít egy pillanatra azt nincs az a rendszer ami kikompenzálja.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
ZozzV6
senior tag
Ha működik még. És a szintállítás adott elmozdulásra adott értéket mozdít a lámpán de azt nem tudja hogy az alapérték jó-e. Tehát ha manuálisan eltekergetik vagy csattant már az autó az is állhat akárhogy. Xenonos autók is vannak már 20 évesek. Így lehet már karcos bemattult stb a búra ami megszórja a fényét.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
Egyetértek. Dimbes dombos utakon járok és nem elég gyorsak az állítók. Plusz azt hogy a dombtetőn jön velem szembe én meg fel az emelkedőn az ő autója vízszintes ezért az elektronika úgy lövi be a szintet. Én meg jövök lentről.
A másik eset mikor ugyanúgy hullámzó úton mögöttem jött egy suv ledes automata állítós cuccal. Nagyon jó fénye volt. Le a kalappal. De...
A tükrökből megvakultam és két oldalamon olyan fényt vetett elém az út jobb és bal oldalán a bokrokra fákra hogy ahhoz alkalmazkodott a szemem így a magam előtt lévő saját lámpám olyan volt mint ha fel se kapcsoltam volna. Semmit nem láttam mibe megyek bele. Plusz az automata szintállítója is küzdött a dombokkal és ezért kb pont ellenütembe mozgott mint ahogy kellett volna. A szép késsel elvágott alsó fényes terület és felette a tök sötét megvilágítatlan rész hullámzott előttem összevissza a két oldalán az útnak így 10 perc után inkább félreálltam hogy menjen előttem mert tengeri beteg leszek és beszopok egy orbitális kátyút.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Gargouille
őstag
Tudom, hogy mindenféle szipiszupi szintállítás meg mágia van benne, a gyakorlatban mégis 10-ből 7-8 vakít és zavaró. Zozz leírta jól a dolgot, tesztpadon tuti nagyon jó, de a való életben a legtöbbje inkább balesetveszélyes a többi közlekedőre, pont azért mert túl erős és leszűkül a pupilla tőle. Elég ha belevillan kicsit a szemembe utána már hiába korrigál az elektronika, már elvakított. Szerencsére balesetem még nem volt, de ez sokszor csak azon múlt, hogy óvatos vagyok.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Misser
tag
Készítettem újabb felvételt a xanes sfl01 ről.
-
ZozzV6
senior tag
válasz Gargouille #59261 üzenetére
Azt le se írtam: Ma 7-kor este hazafelé szemből rosszul beállított lámpás autó jön. elvakított. Annyit láttam hogy elkerüljem. De azt már nem amit vontatott. Egy az autótól jóval szélesebb lakókocsit. 1-2 centin múlott, hogy nem vertem telibe a bal oldalammal a kiálló lakókocsit.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
xcsabo
senior tag
válasz Gargouille #59261 üzenetére
Mondjuk ha suv be rakják akkor engem is vakit. De csak mert magasan van.
-
stellaz
veterán
válasz bedvóter #59251 üzenetére
Hogy érted, hogy nem mernél sötétben elindulni vele? Elég jó vetítési képe van, speciálisan kerékpáros lámpa. Én jópár ezer km-t lenyonyomtam vele sötétben, kifejezetten jól használható.
Régen a karbid lámpával, meg a dinamós izzós lámpával is elközlekedtek, ezek azokhoz képest meg foton ágyúk.
Amúgy a vakító autós is zavar, de egy erősebb LED lámpa bringán, ami vakit, az azt jelenti, hogy 50 méter messziről konkrétan kisüti a szemed, volt már akit elküldtem a picsába a lámpájával együtt.
[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
válasz stellaz #59268 üzenetére
Nagyon szűk a csóva. Szerintem egy belógó ágat nem fogsz észrevenni, ill. egy kátyút sem fogsz időben észlelni. Városban megteszi. Egy kicsit a ló túloldalának érzem a fényét.
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz stellaz #59270 üzenetére
Én régebben, 8-9 éve, még Maglie MINI PRO+ / XL200 és Led Lenset lámpákkal kezdtem. A Maglite -tok elég szűken világítottak. Később tértem át a több lámpás megoldásra. Ma meg a Nitecore BR35 -töst használom. Azért láttam a különbséget az évek folyamán, ahogy használtam a lámpákat a bicajon.
Ha már bicajlámpák, többen írtátok, hogy fejlámpát és pl Convoy S2+ lámpát használtok a bicajon. Fejlámpa + Convoy S2+ + 2 db akku + töltő + szerelék, nem lenne értelmesebb pl. a Fenix BC25R használata bicajon?
-
vince
őstag
válasz FBLLMAG #59271 üzenetére
Ez a Nitecore BR35 nem vakít ugyanúgy, mint bármelyik reflektoros lámpa? Ha nem, miért nem? Felépítésre (csak fotón láttam) nem különbözik azoktól: középen ül a led, körülötte a reflektor, pont, mint egy S2+ esetén (fotó).
A másik említett lámpa, a Fenix BC25R aszimmetrikus elrendezést használ (fotó), ott érteni vélem, hogy miért nem vakít.
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore BR35 esetében 2 reflektor van. Az alsó ami nem vakít, nevezzük közelséginek, mert hát az is. A felső pedig a távolsági fény. Több oka is van, hogy az alsó közelségi fény nem vakít, nem húzza a szemet annyira.
1., Viszonylag gyenge a fényereje (cd) mivel inkább szórja a fényt. 800 lm a legmagasabb fényárama, ezen 2100 cd a fényereje. A 150 lm minimális fényáramon a gyártó 400 cd fényerőt (fényintenzitást) ad meg. 10 m távolságból erősebb fénypont, ha közvetlen a kormány mögött ülőre lenne irányítva, 100 m távolságból meg legalább látja, hogy ott vagyok.
2., Közelebbről azért hiába nem reflektor, azért közvetlenül ne nézzenek bele, ezért a lámpatest alatt, kb 3 cm -re az elejétől helyezték el. Így felülről a lámpatest maga takarja el.
És van pozitívum is, hogy a lámpatest alá rejtették. Felette, előtte fehér visszaverő réteg van a lámpán. Hasznosítva ezzel a felfelé igyekvő szórt fényt, amit lefele irányít, mintha lenne ott 1 db 3. reflektor is, ami lefelé világít. Így, elég szélesen, nagy területen van körbevilágítva a bicaj is.
Többen látták működés közben, köztük ZozzV6, WestBam, G@ben, lehet, hogy pontosabban le tudnák írni. G@ben esetében direkt bicajon próbáltuk, összevetve más lámpákkal.
-
vince
őstag
válasz FBLLMAG #59273 üzenetére
ok, köszi, így már értem, a felső akkor ugyanúgy vakít, mint bármelyik hagyományos lámpa.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
HUNited
őstag
Tudja valaki hogy hol lehet 20mm-es (S2+, X1R, X2R) előtét üveg lapocskát venni nagyon olcsón? Zozz által javasolt Fasttech oldalon már jó ideje elfogyottnak jelzi
https://www.fasttech.com/products/1606/10001022/1203406 -
stellaz
veterán
válasz FBLLMAG #59271 üzenetére
Én is próbáltam ilyen zoomos cree lámpát, meg valami trustfire lámpát, működik, de jónak nem nevezném semmilyen szempontból. Inkább mondanám gagyi megoldásnak a vetítési képétől kezdve a rögzítéséig. Az említett maglite sem az ideális erre a célra, ezért biztos jobbnak találod azt a nitecore-t.
Mondjuk én az elmúlt 11-12 telet végig tudtam tekerni 2019-es csúcs lámpa nélkül is, meg egész éjszakás túrákat is tudtam tenni, meg 1000km-es túrákat is tudtam tenni világítási problémák nélkül Ettől még fejlődnek a lámpák, csak ne csináljunk már úgy, mintha most találnánk fel a meleg vizet.
-
FBLLMAG
senior tag
A felső igen, és úgy is világít mint pl a BLF A6. Csak pl City (lakott terület) módban, a felső távolsági fényt ha aktiválod, 3 mp múlva automatikusan lekapcsol, senkit sem fogsz vele vakítani. Közúton meg oda - vissza lehet kapcsolni a 2 fényt (1× -re csak az egyik világít). Nehéz terepen meg csak a távolsági fényt tudom ki - be kapcsolni, a közelségi végig bekapcsolva marad. A +/- gomb hosszú lenyomásával a MAX/MIN fényerőre kapcsol.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz stellaz #59276 üzenetére
Az egyszerűbb égős lámpák után jó volt a 245 lm - nos Maglite MINI 2AA PRO. Később a LL M7 -nek a szórt fénye elég látványos volt. Később a LL TT / LL T2 páros jött. A Fenix FD20 már jó széles szórt fényt biztosított, ahogy az Armytek Tiara A1 PRO is, ehhez válogattam a lámpát / lámpákat. Volt, hogy 4 db lámpa volt a kormányon. És egy ideje megvan a BR35 is. Azóta is előfordult, hogy lámpa került mellé, pl. Viking, Predator, stb.
-
WestBam
Topikgazda
Az alsó a "tompított" fény, ami nem vakít, a felső pedig a távolsági reflketor, ami vakít, ellenben van hozzá vezetékes távvezérlő, rá lehet villantani a szembe jövőre, hogy kapcsolja le a refit, vagy fel is lehet kapcsolni vele. Igencsak profi megoldás, és ahogy a dedikált bringa lámpákat nézem még nem is vészes az ára, van ott bőven márkás, de gagyi lámpa 50-100e körül.
[ Szerkesztve ]
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
vince
őstag
válasz WestBam #59281 üzenetére
Jól hangzik, de annyi lámpa (és bicajos tartó) van már itthon, hogy még magamnak sem tudnám megindokolni egy dedikált bicajlámpa vásárlását
-
vince
őstag
válasz HUNited #59282 üzenetére
Ez olcsóbb, de az általad linkelthez hasonlóan nincs tükröződésgátló bevonata és csak egyet adnak ennyiért, nem ötöt, viszont vastagabb és kapható
Vastagabbakból van ft-n is választék.(#59284) iatti
Inkább ajándék vagy családon belül megy el, ami elmegy, de a nagyja tetszik, marad
Köszi az áfonyalekvárt, nagyon finom[ Szerkesztve ]
-
ricsif12
csendes tag
Van valakinek konkrét tapasztalata, hogy ha nincs feladott poggyász, akkor Zanflare F1 felvihető repülőre (üvegtörő végett kérdem)?
-
MittuDomain_
őstag
válasz ricsif12 #59286 üzenetére
Nálam még sosem panaszkodtak, bár én kést is vittem már magammal véletlenül.
Mondjuk csak card knife, a tárcámban maradt.Az F1 gyakori társam, nem szokott vele gond lenni. Kérdés hogy hová mész, visszafelé lehetnek szigorúbb előírások a Li-ion akksira, de ha nincs tartalék és a host-on belül van, szerintem nem fognak problémázni.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
-
ricsif12
csendes tag
válasz MittuDomain_ #59287 üzenetére
Köszi szépen, ennyire gyorsan, ennyire releváns infóra nem is számítottam
Anglia, de nem lesz visszafele, mert barátomnak vettem, aki már kint él (nekünk poén, hogy 95-ben egy lámpa-csavarhúzó cserével kezdődött a barátságunk).
-
syler123
veterán
Sziasztok!
11-11-es akció keretében vettem egy Liitokala töltőt és hozzá 2db 18650-es akkut. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Convoy S2+ továbbra is az ajánlott olcsó, otthonra, általános használatra, esetleg bringára / fejlámpának?
Hol érdemes most megvenni? Melyik verziót, mert ugye itt is van már hideg fehér, melegfehér stb... -
HUNited
őstag
válasz Tartarus #59288 üzenetére
Ez is jóval drágább, mint amit szerintem ér. Amúgy nem S2+-ba kell (az még meg sem jött), hanem a Zozztól vett Eagle Eye X1R -be, mert az üvege sajna törötten érkezett.
Ő mondta, hogy ugyan az a mérete (20mm) mint az S2+-nak. De az S2+ ahogy elnézem 20,5 MM. Akkor most mi az igazság? -
ZozzV6
senior tag
-
gyapo11
őstag
válasz syler123 #59291 üzenetére
Olcsó, általános otthoninak jó, kerékpárra és fejlámpának nem ajánlom. A kerékpáron vakítja a szembe jövőt, hacsak nem eszkábálsz rá valami takaró elemet, vagy erősen lefelé állítod, fejlámpának meg magasan világít, nem lehet lefelé fordítani, ami egy fejlámpánál alapkövetelmény.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
vince
őstag
válasz HUNited #59292 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen kialakítású az X1R, nincs meg a törött üveg, hogy meg tudnád mérni a vastagságát?
-
vince
őstag
válasz syler123 #59295 üzenetére
Így van, az azonos leddel szerelt lámpák között nem lesz különbség a vetítési képben, csak a színhőmérsékletben. A hidegebb fehér erősebbnek hat, de fárasztóbb hosszú távon. Én a három középső közül választanék, attól függően, hogy a természetesebb (4C), a hidegebb (3B) vagy a melegebb (5B) fényt szeretném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest