- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz MittuDomain_ #57924 üzenetére
én csak most tudtam összehasonlítani az 3D-s S1-gyel. tényleg gyűrűsebbnek látszik az 5A-s BLF A6 vetítési képe, nem is kicsit. lehet, hogy ez a színhőmérséklet kihozza a gyűrűket, amik a 3D-nél is ott vannak, csak nem látod annyira? nincs ötletem, a refi gondolom ugyanaz. a színe amúgy csak picit tűnik sárgábbnak, mint a 3D, de én színtévesztő vagyok.
-
ZozzV6
senior tag
válasz xcsabo #58100 üzenetére
A Li-ion akkuk névleges feszültsége 3,7V. Tele töltve 4,2V.
Amire te gondolsz az 1,2V Ni-Mh akku. Az Ikea Ladda is ilyen. Azt nyugodtan megveheted. Jóféle.
Vagy 1,5V-os Lítiumos elem ami nem tölthetőYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
xcsabo
senior tag
válasz ZozzV6 #58103 üzenetére
Igen ez utóbbi is jó lehet de ezeket ahogy nézem nem éri meg kintről rendelni. Pont ezen gondolkodtam hogy olyan lámpába amit ritkán használ az ember nem éri meg az akku..... Bár az állás nem tudom mennyire használ nekik. Valahol olvastam hogy pár havonta érdemes tölteni ezeket (li ion 14500-ast pl) akkor is ha a fiókban csücsül. Vagy a mélyhűtőbe rakni teljesen feltöltve.
-
bwoay
nagyúr
használ valaki FW3A-t? láttam, hogy korábban többen is írtatok róla, nem volt igazán pozitív a megítélése. ennek ellenére én rendeltem egyet, tegnap érkezett meg, és hát úgy tűnik, hogy ez instant szerelem
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ZozzV6
senior tag
Én egy ideje oldalgomb párti vagyok. Nekem az jobban kézre áll. Az EDC18 ugyanazt tudja mint az FW3A csak oldalgombbal és mágneses tailcappel. De mivel van Emisar D4V2 így nem vettem. Majd ha az EDC18 1 ledes verziója kijön talán azt.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
bwoay
nagyúr
válasz ZozzV6 #58107 üzenetére
én is az oldalgombra szavazok normális esetben, de valamiért úgy ítéltem meg, hogy az F3WA megoldása valamiért tetszene. és bejött, imádom. pedig nem tud helyzetjelzést, nem mutatja a gomb a töltöttséget, nincs tailcap mágnes, mégis... ez egy szuper kis lámpa.
ja és tudtommal az Emisar D4V még erősebben is világít nála. de hiába, marhára bejön. még egy short tube jöhetne hozzá, és az FW1A-hoz van is, csak nem tudom, hogy állnak kompaKtibilitás terén[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
vince
őstag
Astrolux FT03 tokot aki rendelt, megérkezett már? Tracking nékül adta fel a bg lassan két hónapja, de semmi - másnál sem?
Mondjuk a királyi posta nincs mostanában a topon, iatti Emisar D4S lámpája lassan egy hete dekkol a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
10 illetve 20 dollárért melyik 18650-nel működő fejlámpákat érdemes Kínából rendelni?
Köszönöm szépen
-
MittuDomain_
őstag
válasz Gerasz #58110 üzenetére
Szia!
Ékeskedem Zozz tollával:
https://lampamod.blog.hu/2018/08/25/milyen_fejlampat_vegyek_kulonbozo_arkategoriakbanA fenti cikkben pont a középső árkategória hiányzik, amit te keresel, kicsit még részletezem ezért; a kérdés szerencsére egyre jobb, mert a budget fejlámpa kínálat erősödik.
Árban az alja ugyebár a Boruit RJ-02.
Aztán jön azEagle Eye X1R: 18350 és 18650 cső, mágneses, övcsipesz, nincs viszont fejpánt az árban, az további 1,5-2$.
A következő lépcső a Sofirn SP1, kuponnal 14$, az enyém még fel sem adták (ma két hete rendeltem..), ha megjött nyilatkozom róla.
Pánt a csomagban, OP refi, 1000lm. A Sofirn eloxálásra egyesek szoktak panaszkodni.Utána 20$ környékén ott van a Utorch H09 ill. a Convoy H1, de szerintem mindkettőnél jobb az EE-Sofirn páros. A specikben a(z) Utorch (hogy kell ezt kiejteni meg leírni, jutorcs vagy útorcs? ) nagyon meggyőző, a firmware van csúnyén elszúrva, egy javított v2 tarolhatna szerintem. A Convoytól meg mindenki extrára számított, de simán csak jó, viszont nehéz, melegszik, és még töltés sincs. Lehetne ez jobb.
Fölötte pedig a H03 jön, de az már 30$.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Gerasz
aktív tag
válasz MittuDomain_ #58111 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást! Nem a Sofirn SP40-ről van szó? Ez most 17,5$ körül van. SP1-et nem találtam sehol.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ra3
őstag
válasz MittuDomain_ #58113 üzenetére
BG13TH már lejárt, pont a napokban próbáltam újra, az én SP40-em sikeresen feladták még az ünnep előtt.
Csak megnézni lesz időm, mert van rá vevő, de ha bejön lehet hogy rendelek saját használatra is.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
MittuDomain_
őstag
Mákos. Nekem még az FT03at sem vitték el végül, szóval van otthon kettő, de legalább tudunk lézerkardozni.
A budget fejlámpa meg az új hóbort, veszek mindent amiben látok rációt. Ha lesz javított firmware-es Utorch, azt szinte biztosan, az alap tulajdonságai erősek.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
vince
őstag
-
csucsotke
aktív tag
Beírom ide, hátha valakinek jól jön az convoy S2+ sst20 módváltása. Ma jött meg a bangood-os 1050 mA-s verzió. Tehát bekapcsolt lámpánál 10-nél többször kell félig benyomva módot váltani, tehát szaporán, nekem úgy sikerült hogy közben azért engedjem felvillani a lámpát. Majd ilyen sztroboszkóp szerűséget produkált, buzz-t, aközben megnyomtam. Elég rövid ideig csinálja, úgyhogy megtartott míg felismertem hogy ez nem valami sos mód vagy ilyesmi. Utána villogással "üzen a Lámpa", hogy melyik mód van soron, tehát három villanás,3. mód, 5 rövid villanás 5. Akkor kell kikapcsolni a lámpát amikor a választott módszámot lejátszotta. Itt a táblázat.
Mondjuk klasszikus S2+-t akartam, de ez volt akcióban. Számítottam rá hogy hotspotos lesz, (meg op refije sincsen hanem a másik fajta). Nade ezt hogy, van ugyan szórt fénye is, de jó erős kis gombolyag van a közepén, laikus módon kinder C8-nak mondanám. Szélein is látható a határvonal, ez határozottan nem a régi S2+ ha valaki annak akarja. Mindegy, jó lesz . -
stellaz
veterán
Megvettem a Decathlonban a Forclaz Trek 900 fejlámpát. Elsőre elég jónak tűnik, lítium aksis, a két LED benne eltérő színhőmérsékletű és szórású, logikus a működése (+ - gomb), le lehet zárni a gombokat rajta, adtak elem adaptert is hozzá, vízálló, pót lítium aksit is árulnak hozzá 4 ezerért. Nekem elégnek tűnik a fényereje és szép homogén a vetítési képe. 2 év garanciával 8 rugóért eddig korrekt vételnek tűnik
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
-
benfolds
őstag
ilyen ft03 tokot vett már valaki? milyen?
-
vince
őstag
-
WestBam
Topikgazda
Új cikk a blogon egy egészen ritkán tesztelt lámpáról, a Nitecore MH40GTR vadász szettről. Sajnos alul teljesítette a gyártói specifikációt, ennek ellenére nagyon jó fénye van, tényleg távolra elvilágít. Kipróbáltam az Újpesti szemétégetőnél de sajnos a képek elég vacakok lettek a hatalmas fényszennyezés miatt, ezért nem publikáltam őket.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
veterán
válasz WestBam #58126 üzenetére
Nincs esetleg lehetőséged hogy Petzl lámpát kérj tesztelésre valahonnan? Kíváncsi lennék rá hogy sok esetben ha összehasonlítok 1-1 hasonló fejlámpát a Petzl-től illetve mondjuk Olight Fenix stb.. gyártóval akkor miért adja ugyanazt a lámpát a Petzl jóval drágábban?
iPhone 13 Pro Max
-
WestBam
Topikgazda
válasz jozsi252 #58127 üzenetére
Kéregetni nem szoktam tesztelésre semmit, mivel ha valami baja lesz akkor meg tarthatom a hátam, amit én nem igazán szeretnék. Leírni sem tudnám, hogy mennyi ilyen felajánlás érkezik még mostanában is, hogy van neki x-y lámpája, teszteljem már le, kölcsön adja. Én igyekszem ezeket udvariasan elutasítani. Ami nem az enyém azt nem fogom hordani, használni és felelősséget vállalni érte. Mivel a petzl majdnem olyan jó ár/érték arányú, mint a ledlenser, ezért nagyjából biztos, hogy nem fogok érte pénzt kiadni, mert hasonló vagy kicsit magasabb áron szerintem sokkal jobb és érdekesebb termékeket is tudok venni, amikről aztán írhatok. Lesz fejlámpa teszt is hamarosan, csak a vadász cikkeket kitolom egy sorozatban.
-
veterán
válasz WestBam #58128 üzenetére
Persze érthető, ilyenkor szokott az lenni hogy pont akkor megy tönkre mikor nálad lenne. Próbáltam finoman fogalmazni, de a lényeget te is leírtad hogyha a tudását illetve az árát nézem 1-1 Petzl lámpának akkor van hogy a prémium gyártók fölé lövik be az árat amit annyira igazából nem értek, mert a terjedését lassítja.
iPhone 13 Pro Max
-
WestBam
Topikgazda
válasz jozsi252 #58129 üzenetére
Szerintem míg régen "egyeduralkodó" volt a LED fejlámpa piacon azóta kapott nem 1 és nem is 2 jóval erősebb ellenfelet magának, most meg próbál a nevével és az emlékével fennmaradni, mert aki megvette 10 éve és tönkremegy neki az majd megint vesz egyet, mert "milyen jó és tartós is volt". Szerintem ilyesmi lehet az üzletpolitikájuk. Addig, míg az emberek nem nézik meg mik az alternatívák addig ez működhet, de ma már nehéz bizonyítás nélkül fennmaradni.
-
xcsabo
senior tag
Bekapcsolódott a táskában az m200. Azóta furcsa dolgokat csinál. Feltölti magát. Jelzi hogy kész. Aztán ha bekapcsolom alacsony fokozatban kéken világít a visszajelző azaz tele van az akku. Ahogy emelem a fokozatokat a visszajelzo gyengébb teljesítményre ugrik. Mintha az akku rossz lenne. Nincs tapasztalatom hogy mi lehet a baj.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz WestBam #58130 üzenetére
Persze megértem ezeknek az embereknek a hozzáállását is, de ha megnéznek egy jobb lámpát, legyen az egy Wizard Pro vagy H2R vagy Nitecore vagy teljesen mindegy milyen lámpát, rájönnek hogy milyen nagy segítség hogyha kell akkor van 1000 lumen vagy 2000 lumenes fényáram, még ha nem is olyan sokáig de van. Mellette meg a kis fényáramot sokáig bírják.
Viszont Petzl-nél ahogy láttam még le vannak ragadva sok esetben AA AAA elem/akkuknál. Értem én hogy van akinek ez elég, de hasonló áron olyan fejlámpákat lehet venni amik nagyon sokkal tovább bírják, hála a 3500mAh akkuknak pl.
Persze az is benne van amit írtál hogy sokan nem kezdenek el kutatni új gyártók után hogy milyen alternatívák vannak, inkább megveszik x összegért amit eddig használtak, de ez már lustaság.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz UberMutant #58134 üzenetére
Bocs de ez sok esetben hülyeség. Épp azt mondom hogy összehasonlítok egy xy Petzl lámpát, egy Fenix vagy Olight fejlámpával, akkor a Petzl drágábban jóval kevesebbet tud mint az általam kinézett Olight. Magyarán a fejlődés ütemét közel se tartják a többi prémium gyártóval összehasonlítva.
Részemről offolom a témát mostantól, aki tisztában van az adott gyártó termékpalettájával illetve tudásával, az tudja hogy miről beszélek.Hogy On is legyek, az Armyteket végül elvetettem de ez a Fenix HM65R kezd "bejönni" elkezdek tesztek után keresgélni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
bwoay
nagyúr
válasz jozsi252 #58133 üzenetére
ha egy márkát kikiáltanak a kategóriája legjobbjának (adott esetben jogosan), akkor abból akár egy évtizedig is meg tud élni, hiába nem aktuális már a fenti cím. A többségnek kényelmesebb egy megszokott márkára hagyatkozni, és annak az egnyek a kínálatára hagyatkozni, mint időnként feltérképezni az aktuális kínálatot. Azt is vedd számításba, hogy sokan azért nem kutatnak más alternatívák után, mert a Petzl lámpájuk pont annyit tud, amire szükségük van, és fogalmuk sincs róla, hogy ugyanezt mennyivel olcsóbban megkapnák máshol.
ilyen márkák minden területen fellelhetőek. én a munkámból adódóan hallom gyakran snowboardok kapcsán, hogy "a legjobbat akarom, nekem csak a Burton felel meg". és ezek az emberek szentül meg vannak róla győződve, hogy az ilyen kijelentések a tájékozottságukról tesznek tanúbizonyságot, és nem pont az ellekezőjéről. sokan kimondottan büszkék a márkahűségükre. az én szememben ez inkább csak egyfajta korlátoltság, és arról szól, hogy élből utasítsuk el a piac többi szereplőjének termékeit, nehogy kiderüljön, hogy létezhet számunkra jobb alternatíva egy más gyártó palettáján.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ZozzV6
senior tag
Totál egyetértek. Mint az autóknál a márka vagy hajtásfanatikusok. Szardízel meg a fosbenzin. Csakajapán...csakafócvágen...
Nekem volt svéd, japán, német, volvo, bmw, mazda, opel, ford, VW. És úgy tartom szegényebb élményekben az aki egynél leragad. Mind másban jó és másképp nyújt elégedettséget. Néha idegbajt. De örülök hogy nem ragadtam le egy autónál 10 évig bár az államkassza jójora átírási illetékkel lenne szegényebbYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
stellaz
veterán
Azért az is számít, hogy a Petzl bármelyik túra boltban kipróbálható, megvehető, a készülékház, az anyagminőseg pedig az olcsóbbaknál is rendben van. Illetve sok esetben gondolom nem kockáztat, akinek tényleg számít a lámpa üzembiztonsága. Ami bevált, azt veszi és kész, nem érdekli van-e olcsóbb vagy nagyobb fényerejű. Egy márkának ezt a fajta presztízst nagyon nehéz elérnie.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz xcsabo #58140 üzenetére
Próbálhatod tápegységgel, az tartja a feszültséget valamekkora áramig, nyilván olyan táp kell, ami a lámpa terhelését bírja. Így kiderül, hogy az akku feszültsége csoffad le, vagy valami más baj van. Ha van műszered, megmérheted az akkut terhelés közben, ha leesik a feszültség, akkor már tudod is, hogy az akku nem bírja a gyűrődést.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
xcsabo
senior tag
válasz benfolds #58139 üzenetére
Mértem párat:
mágnesen töltőn 4,3 V mérhető;
az akkun 4,093 V;
valamiért akku belső ellenállást nem tudtam mérni (a mérő elvileg nem szereti ha feszülség alatt van a mérendő cucc);
áramfelvételek:
nyugalmi: 0,003A
0,034A
0,13A
0,263A
turbó: 1,34A
update:
megmértem a belső ellenállást egy hagyományos műszerrel is (nem RMS multival) és csak 1000 Ohm körül nem lengett ki.... ez elég nagynak tűnik.
Most így belegondolva, ha a táskában volt bekapcsolva (nem tudom meddig és milyen fokozaton) akkor megfőhetett az akku? -
bwoay
nagyúr
válasz stellaz #58145 üzenetére
ez így igaz. de az is valakinek a döntése, hogy a túraboltban mi kapható. kereskedelmi szempontból fájdalmas és költséges egy kevésbé ismert márka bevezetése/felfuttatása. szóval a jelenség lényegében önmagát gerjeszti.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest