- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsif12
csendes tag
válasz Gargouille #59799 üzenetére
Köszi szépen!
Még egy kérdés, hogy melyik postát választottad? Bár ha nem DHL, akkor lehet a végén lényegében teljesen mindegy, átadják a M.kir.postának....pár Aliexpresses rendelés mostanában csomagpontra jött munkahely helyett
-
ZozzV6
senior tag
Zanflare F2 gearbesten "ZANFLAREF2" kuponkóddal 4.99$
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
xcsabo
senior tag
A 18650 akku hu-n is akció van. Alap 20‰ kuponnal 30.
-
sarajhvh
tag
A Fenix is kidobott egy 18650-es pipalámpát, HM-61r, kár hogy nem 21700, legalábbis nekem.
-
ZozzV6
senior tag
Armytek.com 50% BF akció
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Gargouille
őstag
válasz sarajhvh #59806 üzenetére
Nem tűnik rossznak, a piros fény ötletes benne. A legalacsonyabb szint 5lm ami fejlámpaként nem gond, zseblámpaként lehet jól jönne bele a moonlight. A fejpánton a lámpatartó megoldás nagyon jó. Kellemes darab.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
peestike
őstag
Egy gyors csoportos armytek vétel?
Vince?42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Plafoon
tag
Maglite elemlámpáról mi a véleményetek? Van egy 20 éves Maglite-om, tökéletesen működik, józan paraszti ésszel úgy gondolom hogy ha veszek ebből a márkából akkor az is örök életig kitart.
-
ZozzV6
senior tag
válasz Gargouille #59809 üzenetére
Én csak szóltam
-
WestBam
Topikgazda
-
(jan)
őstag
s2+ esetén crescendó fw-vel hogy lehet a módmemoriát bekapcsolni ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Plafoon #59815 üzenetére
SOLITAIRE, MICRO 2AAA, XL200, MINI PRO, MINI PRO+ (szerintem 1 éven belül frisítik), ML50, ML300 amit nyugodt szívvel tudok ajánlani, nálam bevált. Persze vannak CR123 -as, tölthető modellek is. Tényleg nagyon strapabírók, az idők végezetéig +1 nap kitartanak. Igaz nem lm bajnokok, és fényintenzitásban is vannak erősebb lámpák, de ha ezekkel nem csinálsz valami hülyeséget, kb az idők végezetéig lámpák maradnak. Nálam ezek a vész, készenléti, tartalék lámpáim, mivel otthon a távirányítóban is megtalálható elemekkel is tudnak üzemelni huzamosabb, áramszünet esetén, bárhol, bármikor lehet ilyen elemeket kapni. Ezek a lámpák -40 °C -ban is fognak üzemelni, nem úgy mint pl az Acebeam amit nyomogathattam, mikor az autóban felejtettem a fagyban (hiába nyomogattam a kapcsolóit, nem kelt életre). Felületkezelése 2 tipusú, mégsem kopik jobban mint a magasabban kezelt lámpák. Ezeket a lámpákat nem forralták, hanem tábortűzben sütötték, és működtek, nyugodtan az autóban lehet felejteni nyáron. Igaz nem csupa üveg meg alumínium a feje, de nem is törte össze a csempés lépcső sarka. A NiMh akku sosem fog kifolyni benne, ha az érintkezői bepiszkolódnának az évek alatt, elég csak megtisztítani őket, sőt a legtöbb esetben öntisztítók. A legtöbb modeljük valódi gyertyaként is üzemel, mert ugye a természetben nincs plafon ahonnan visszaverődhetne a fény, a diffúzor meg ugye otthon maradt a lámpással egyetemben (mert úgysem fog kelleni). A mai napig a leggyorsabb fokozatmentes állítása a XL200 -nak van, és nem csak a fényerő állítása fokozatmentes, hanem a villogás sebessége is. Persze lehet más lámpákon is állítani mindent, de ehhez képest, nagyon hosszadalmas művelet ez, az XL200 esetében pillanatok alatt megvan. Működik a 10 év gari is, ha véletlen mégis beadná az unalmast. A régi, még égős modellek tartozékai, alkatrészei felhasználhatók a legújabb termékeknél is, ha netalán szükségessé válna, mert passzolnak a méretek. Engem még egyetlen nálam használatban lévő Maglite sem hagyott cserben, az évek folyamán.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz FBLLMAG #59820 üzenetére
Az Acebeam egyébként a 24 - 48 órás autós fagyasztást túlélte, miután kiolvadt, bekapcsolhatóvá vált, és azóta is, köszöni szépen jól van. Csak hát azon az estén kellett volna.
Ezt csak azért említettem, mert több ocó lámpa kb meghalt volna a fagyasztás után. Az Acebeam is elég deres volt mikor bevittem a szobára.
-
ZozzV6
senior tag
Fú abból is volt több verzió. Az elsőt Gchart csinálta aztán Toykeeper is belenyúlt és változtak dolgok. Megpróbálom megkeresni.
-
Vlah
tag
Sziasztok! Keresek egy 1xAA-s lámpát, ami tud kb 300 lm-t, jó hatásfokkal, lehetőleg kis tömeggel és méretekkel, értelmes fokozatokkal(pl 300-100-30-1).
Ismerünk nem túl drágán? Az Armytek akcióban láttam hasonlót, az féláron már elfogadható áron volt, de még 20$ szállítás... Ezt ni-mh-val, vagy elemmel hajtanám.[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
Ja, vannak ilyen boltok, ahol az ár amit látsz az még nem a teljes ár, mert jön a postaköltség. Mikor megkaptam a hírlevelet én is megnéztem újra, 18650-es lámpák ár szerint sorban, az első kettő sold out, a harmadik 33 $ plusz a 20 $ posta. és máris 53 $ egy 1000 lumenes csőlámpa. Persze sétálni, kamrában keresgélni, kertben szétnézni jó, de odaturbózni 100-200 m-re már kevés. De ennél a lámpánál nem is ezt kell nézni, hanem a 10 éves garanciát, amitől drága, és mivel drága, kell a garancia, ami drága....
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #59824 üzenetére
Is - is. De veszélyes próbálgatni, mivel mint írtam, olvadáskor deresedik, víz csapódik ki, ami zárlatot okozva, a lámpa végét jelentheti. Armytek lámpáim működtek, a Nitecore MH23 szintén. Az Acebeam viszont amíg ki nem olvadt, addig nem. Lehet, hogy valami védelem is lehet benne. A Fenix és többi lámpáimmal nem próbáltam én sem. Autóban is véletlen maradtak -20 °C körül, télen a hegyekben. Én iszogattam, szórakoztam a társasággal, és csak másnap d.u. mentünk kicsit túrázni, ahova magamhoz akartam venni. De szerencsére volt más lámpám is nálam.
-
ZozzV6
senior tag
válasz Zoli-bácsi #59827 üzenetére
Az most elég jó vétel. Be is dobtam egyet én is. Ami van abban már osram led van. Ebbe meg majd rakok samsungot.
-
FBLLMAG
senior tag
A ZL SC53w tudja a 300+ lm -t, jó hatásfokkal bír. Tesója a SC5w már 500 lm felett teljesít. Ezek kezelését szokni kell, és kicsit drágábbak is. De ezeknél olyan fokozatokat állítasz be ami neked tetszik, és olyan kapcsoláshoz, ami neked a legszimpatikusabb.
Az Armytek Prime A1 PRO szintén jó, picit gyengébb mint a ZL SC5w.
Az Olight S1A is nagyon jó választás lehet. Nagyon széles hot spottal, kisebb távra való. Mágnes talppal, időzítővel, 14500 / AA akkuval is elmegy. Bár az AA (NiMh) akkuval gyengébb. Lehet, hogy M.O. nem kapható. 14500 -as akkuval teljesít hasonlóan mint a felső 2 modell. (Viszont biztos tudsz venni S1R2 -est, de ez nem AA -s)
Fenix LD12 ez talán az egyik legerősebb lámpa ebben a kategóriában, ez világít a legtávolabb, de csak 14500 -as akkuval. Viszont nem a legmagasabb fényárammal, ami viszont az üzemidőre van jó hatással.
Lumintop TOOL AA 2.0 - már nem rendelkezik stabil kimenettel, így olcsóbb is lehet. Fényerejét csak 14500 -as akkuval tudja leadni.
Érdekes lehet még a Lumintop EDC05 is, kicsit gyengébb fényintenzitással. Ha kell a nagyobb fényáram, ehhez is 14500 -as kell. Ez, és az ehhez hasonló lámpák a Manker E11 klónjai, csak ez kissé drágább.
Léteznek még egyéb gyártók is pl Klarus (de ezzel a gyártóval nem vagyok megelégedve). A Sofirn SP10A / SP10B viszont érdekes lehet számodra.
-
FBLLMAG
senior tag
Jól is néz ki, olcsó is, kár, hogy nincs rendes holdfény benne, és csak 14500 -assal tudja a max fényerőt, ami viszont az üzemidőt rontja le.
-
Vlah
tag
-
Vlah
tag
válasz FBLLMAG #59829 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Igen, a Zebra és az Armytek tudja, amit szeretnék, de 15-20K-t kicsit sokallok érte. 25$-t még kifizetnék.
A sofirn sajnos szintén gyenge hatásfokú, ahogy az edc05 is, viszont az eredeti mankert még nem néztem. Ezt most pótolni fogom.
Elvileg a Skilhunt m150 egy akcióban jó lehetne, de úgy láttam ő sem tudja az ígért üzemidőt.
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz Gargouille #59834 üzenetére
Kígyó a farkába harapott.
Erősebb autó amire nagyobb kerék megy és ahhoz erősebb nehezebb futómű. Ha gyors akkor több anyag kell hogy biztonságosabb legyen meg merevebb. Így nehezebb lett. Még több erő kell.........Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
gyapo11
őstag
válasz FBLLMAG #59826 üzenetére
A párásodást egy zacskóval meg lehet oldani. Be is tettem egy lámpát a fagyasztóba, egy fokozatú zoomos, zöld színnel világít, 1.86 $ volt aliról, és egy régi Trustfire 18650 van benne.
Ha csupaszon van a lámpa, akkor a természetben könnyen lepárásodik, majd mínuszban ez rá is fagy, és olvadáskor vizes lesz az egész. Viszont egy elvileg vízálló lámpának ez nem árthat. Autóban meg nem is párásodik, mint ahogy zacskóban sem. Ha az autóból kiveszed a lehűlt lámpát, és csupasz kézzel megfogod, az páralecsapódással jár, de ennek sem kellene bejutnia a lámpa belsejébe. Vagyis ha egy lámpa hideg miatt nem világít, akkor vagy akku, vagy a lámpa kuka, mert nem bírja a hideget. Legalábbis mínusz 20-at bírnia kell.
Ezért ha holnap kiveszem és nem világít, akkor teszek bele egy szobahőfokú akkut, és kiderül mi a helyzet.
Aztán más lámpákkal más akkukat is lefagyasztok, kíváncsi vagyok melyik hogyan reagál, mert azért ez tényleg gáz, hogy az ember fölkapja a hideg lámpát és nem világít.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
WestBam
Topikgazda
válasz jozsi252 #59840 üzenetére
Ezt szerintem nem helyesen látod. A tölthető modellek mind LiFePO4 akkut használnak. Tartósabb (ciklusállóbb), jobban tolerálja a szélsőséges hőmérsékletet és sokkal biztonságosabb mint a Li-Ion. Mivel nincs agyonhajtva egyik lámpájuk sem, ezért nem hátrány, hogy nem olyan jó az áramleadó képessége. Nekem ez pl. szimpatikus, hiszen ismét csak azt látom, hogy tartósságra törekednek.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Vlah
tag
Van egy 2/15-ös kuponom.
-
veterán
válasz WestBam #59841 üzenetére
Azért is írtam hogy szinte ismeretlen, mert a tölthetősök Lítiumosak. Viszont ez a paletta kisebb részét teszi ki. Nagyon sok embernél számít a méret, ezért a böszme rúd lámpák ki is esnek a kosárból. Egy mondhatni 10/10-es Seeker 2 Pro-nak nagyon nehéz ellenfelet találni használhatóság, világítási időtartam, minőség terén.
Azt is megértem amit te mondasz, mert nyilván ha nincs túlhajtva akkor ők is szép eredményeket tudnak világítási idő terén elérni, viszont ha meg néha kellene a nagyobb fényáram akkor nincs. Kicsiből nem lehet sok lument csinálni, viszont sokból keveset igen. Persze ehhez kell egy nagyon jól megválasztott driver.
Elismerem teljes mértékben amit lerakott a Maglite az asztalra, volt is a kezembe, de egyszerűen a méret/súly kombó nekem nem jön be. A másik ami nem jön be, hogy meg kell venni azt a fránya C D elemet, miközben Li-ion akkut meg bármikor fel tudom tölteni, és ráadásul jó sokszor is.
Tudom hogy aki sokat használja annak tölthetős Maglite-ot érdemes vennie, de akkor már kellene valami közte állapot a C illetve D elem kiküszöbölésére hogy aki nem tölthetőset szeretne venni, annak se kelljen drága pénzért megvenni a D elemeket.
Vannak nekem 6 éves Keeppower 18650-es 3400mAh akkuim, és még mindig nagyon jól szuperálnak, nincs érezhető kapacitás csökkenés.iPhone 13 Pro Max
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #59838 üzenetére
Mi ennek az oka? A drágább lámpába tehetnének jobb szigetelést, pontosabb a megmunkálást, jobb alkatrészeket használhatnak, jobb nyákot, forrasztást. Ha a pára nem jut be és az akkut kizárjuk, akkor csak a led, kapcsoló és driver makkanhat meg. De legvalószínűbb a driver. Milliónyi elektronika működik hidegben is, az autóban van led is, kapcsoló is, bírják.
Az Acebeam nem adott meg minimum hőfokot, ahol még garantálja a lámpa működését?[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest