Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totasenior

    tag

    Nos, az utóbbi időben számos hozzászólás, vélemény jelent meg.
    Nem tudom az okát, miért ennyire alulreprezentáltak a Pocketbook olvasók.
    Nekem volt már Koobe (több féle -> ezek voltak az elsők), Nook (gombos, és tapis), Icarus, Boyue, Wayteq olvasóm.
    Mélységes tiszteletem a Nook iránt, de miután nem fejlesztették, illetve a legutóbbi tipus (vízálló) nekem nem hiányzott (főleg, mert nem bővithető memóriakártyával -> éppen a vízállóság miatt), bepróbálkoztam a Pocketbbok olvasókkal.
    A TL 3 volt az első. Valamint kipróbáltam az PB Ultra LE-t is, de rájöttem, hogy minden előnye - ez a mérete és a súlya volt, (és többlet szolgáltatása -> fényképező) - ellenére, nem ez a jobb választás (nekem).
    Rendkívül jó tapasztalataim voltak vele (PB TL 3) natív állapotban is, de mikor LittleBig007 egy régebbi hozzászólása alapján (noha android alapon ismertem már) kipróbáltam a Brucelee által fejlesztett - kifejezetten Pocketbookra - Coolreader alkalmazást, teljesen elragadott.
    Volt még rövid ideig Kobo Glo HD olvasóm is, de visszatértem a Pocketbookhoz.
    Jelenleg PB Touch HD olvasót nyúzok. A korábban olvasottak alapján komoly igény van a fizikai gombok iránt, ennek ez is van, a tapizás mellett nekem a tapi jött be (ami mozog, amit nyomogatni kell hamarabb, és biztosan el is romlik).
    Úgy érzem, hogy - bár Kindle talán még a kezemben sem volt, de ismerőseim (szavahihetők, sőt, többüket én "fertőztem meg") elmondása, valamint a fórumon olvasottak alapján ez egy jó választás volt - igaz, nem trendi, nem a fő áramlat.
    Így mindenkinek csak javasolni tudom, akár az árát, akár szolgáltatásait (felhő, Dropbox, szótárak, stb. - bár én nem használom ezeket) tekintve.
    Tapasztalataim szerint főleg német nyelvterületen van elterjedve, itt sokat írnak is róluk (pl: https://www.e-reader-forum.de/ebook-reader/board42-pocketbook/), nem elhanygolható a korábban említett Coolreader fórum sem (https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=256917).
    Elnézést, hogy kicsit hosszúra nyúlt, de ki kívánkozott.
    Természetesen a személyes preferenciákat nem akarom befolyásolni, nem akarok semmilyen készüléket ledorongolni.

Új hozzászólás Aktív témák