Új hozzászólás Aktív témák
-
IRON STORM
őstag
válasz kicsirigó7 #4649 üzenetére
Csak jó lemezt írok 16x-os sebességgel. Mindig letesztelem az adott hengert és az alapján írom meg. Pl ha minimális különbség van a 8x ill 16 x írás között akkor bizony gyorsabban írom. Ha óriási a különbség akkor természetesen nem írom meg gyorsabban.
De eddig gondom nem volt, pedig a lemezeim kb 70% 16 x írással készült.Csak a TDi!
-
kicsirigó7
senior tag
válasz IRON STORM #4651 üzenetére
Ez nálam is így megy minden hengernél. Csak én 8-12x es sebességen pörkölöm először. Ha ez nem vált be, akkor csökkentem 4-6x-os írási sebességre. Valahogy a 16x-os írást, én nem preferálom.
Én nem költök drágább márkásabb lemezekre, kivéve Sony. De ennél is a 8x-os a megfelelő az íróimmal. Nem is írok annyi lemezt hogy az a 2 perc,előrébb hozna időben.
A minőségi lemezeim meg, RICOH 8x gold, és OptodiscR08. Ezeket nem is lehet, csak max 12x sen pörkölni. -
gg72
veterán
Most jött válasz a Gold-Media-tól UAE Verbatim lemezek ügyében:
A kérdéses termék jelenleg nincs készleten, az utolsó szállítmány származási helye viszont az volt. Amennyiben szüksége lenne rá kérjük adja le rendelését online, mivel a rendelésre készletállapotú termékek csak beszerzésre elérhetők.
Szóval semmi garancia nincs rá, hogy a következő szállítmány is UAE lesz. Sajnos.
-
verybigboy
senior tag
Az még egy dolog hogy nem biztos hogy Made in UAE a lemez eredete, de valószínű mint ahogy a többi Made in Taiwan, Made in India lemezek közt így itt is szórás van a minőségükben.
Az biztos, ami jött a héten Verbatim DVD+R lemez Made in UAE felirattal az a többi, piacon lévő lemezek közt is hogy úgy fogalmazzunk über alles.
Kíváncsian várom majd a fejleményeket, lehet-e ezeket az eredményeket még fokozni???
A mai lemez kínálatban (nagyon sok gagyi lemez van a piacon) ez most abszolute de a toppot jelenti.
-
gg72
veterán
válasz verybigboy #4654 üzenetére
Szerintem ezt a kiváló írás(lemez)minőséget már nem lehet tovább fokozni.
-
verybigboy
senior tag
Én most nem rendeltem + os Verbatim lemezt, így nekem úton van a következő "szállítmány" ... visszaigazolták, felhívtak, hétfőn itt lesz.
Kíváncsi vagyok most mi fog jönni
-
verybigboy
senior tag
Ha már szó volt Róla (igen, nagy betűvel) mai írás:
Maxel Xtreme Protek DVD+R
Samsung SH-S222L
@6x -
Flashget
félisten
válasz verybigboy #4660 üzenetére
azért ez érdekes..engem még mindig nem hívtak..te meg már másodszor rendelsz tőlük
Realme GT Master Edition
-
verybigboy
senior tag
Ricoh Silver 8X DVD+R DL
Liteon Ihas 624B
@ 8x[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz verybigboy #4661 üzenetére
Ez szép!
Gratula. -
Flashget
félisten
válasz verybigboy #4663 üzenetére
betudsz a gépedről is tallózni képet..az jobb lenne mert tudnám nagyítani
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz verybigboy #4663 üzenetére
4 vagy 6x írással pörköld szerintem.
nálam a 4x nem lett jó a 6x elfogadható vagyis 3-as.Realme GT Master Edition
-
Gbi82
tag
Üdv. Lenne egy kérdésem, vettem 10 db Maxell +r-es DL lemezt és mind a 10-et eltontotta az íróm.
Van amelyiket már írási folyamat alatt, hibaüzeten kíséretében, van amit megírt látszólag de mégis hibás lett.
Ugyanebből a tipusból , szériából már 2x 10-es pakkot megírtam, mindegyik pakkból max 2-t rontott az író, de ebből a szériából mind a 10-et.
Mik a tapasztalatok az olcsó Maxell-okkal, találkoztatok már ilyen mennyiségű hibás dvd-vel ,vagy gyanakodjak az íróra?
Egyébként xbox játékokat írtam Imgburn-el, eddig semmi gond nem volt.[ Szerkesztve ]
"ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
-
Gbi82
tag
Mod. Kiírtam az utolsó dvd-t egy asztali gépen ,másik íróval és ez is rontott lett.
Ennek most örülök, nincs kedvem a lapost szervízbe adni.
Később beszerzek valami normálisabb fajta lemezt és kiderül, hogy hol van a kutya elásva."ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
-
verybigboy
senior tag
Ricoh Mid-es lemezt (DL lemezt) milyen író írja meg a legszebben?
... heh, meg is válaszolom az elmúlt napok tapasztalata alapján ... jó alapanyagra lehet közepes minőségű íróval is jól írni, sz.r alapanyagra a jó író sem tud jót produkálni ... sz.rból nem lehet várat építeni ...
De mégis, melyik író szereti jobban a Ricoh Mid-et? (Samsung, Optiarc, Liteon)
-
Hurkafej
aktív tag
DVD iró teszteknél olvastam a hibákról, PIE, PIF, POE. Ha kiirok egy lemezt, akkor milyen programmal tudom ezt megnézni? Vagy benne van a Nero-ban?
-
verybigboy
senior tag
Ricoh Silver 8X DVD+R DL (MID: RICOHJPN D01)
Liteon Ihas 624B
@ 6x... sajnos ezen DL lemez mindegyikének a vége ezt a képet mutatja különben jó írás lenne ... relatíve
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
Nekem megjött a rendelt csomagom.
Sajnos épp hogy csak bele tudtam nézni, de a találomra kiválasztott Philips DVD-R most már (köszönet gg72-nek) INFOMEDIA Mid-es!!! S-Z-U-P-E-R
Nálatok semmi mozgás, ki mit kapott ... ha kapott ... kapott???
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz verybigboy #4679 üzenetére
én lemondtam..még mindig az volt, hogy "rendelés alatt"
Realme GT Master Edition
-
gg72
veterán
válasz verybigboy #4679 üzenetére
Engem hívtak tegnap, hogy az 50-es Verba helyett adnak 2X25-öst, mondtam, hogy az nem jó, elmagyaráztam miért. A hölgy megértette és azt javasolta, hogy várjunk csütörtökig, akkor kapnak árut és megnézik majd a hengert, hogy UAE gyártmány-e.
A többi rendelésem már szállítható lett volna, de mivel nekem nem sürgős, így tudok várni, nem mondtam le. -
verybigboy
senior tag
Oh, szuper, végre van ki megérti mi a gond (máshol nem igazán tudták, vagy akarták megérteni) ... nem az a gondunk hogy darabra nincs meg az 50 db (2x25) hanem hogy nem mindegy hogy hol gyártott verzióról beszélünk ... persze tovább cifrázva még az sem mindegy hogy milyen kiszerelésű verzióról (lásd engem, Philips DVD-R Made in Taiwan 120-as csomag NEM Infomedia Mid-es, a 30-as Made in Taiwan csomag meg Infomedia Mid-es) beszélünk.
Kiváncsi leszek mit fognak kapni és hogy milyen minőséget fog majd képviselni
-
Flashget
félisten
válasz verybigboy #4683 üzenetére
hát ez az..lehet más gyártásból lesz ami nem lesz ilyen jó lemez..
Realme GT Master Edition
-
verybigboy
senior tag
Volt egy gyorstesztem (Liteon Ihas 624 és Samsung 222L-el, 6x) INFOMEDIA lemezzel, de nem igazán azt hozta mint amire számítottam volna ... meg sem közelítette a nemrég linkelt lemezteszt eredményét
Persze ez most tényleg 1 gyorsteszt volt, holnap próbállok többet kideríteni.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz verybigboy #4686 üzenetére
Hát ez csak picit lep meg, ui. a 624 FW-je még messze nem kiforrott, a Samsung meg valahogy mindig is jobban szerette a +os lemezeket szerintem.
Azért egy screenshotot feltehetnél. -
verybigboy
senior tag
Majd holnap teszek fel képet az eredményekről (a másik gépemen vannak).
Esetleg Optiarc 7243-al jobb eredmény lenne ? Milyen sebességen írjam?
Neked milyen Stamper és Hub code van a 30-as lemezen (a nem nyomtatható verzión)?
Elvileg ugyanaz a szériának kellene lennie mint amit én is beszereztem. Elvileg, mert direkt kértem a Hölgyet hogy csak raktári tételből szolgáljanak ki, semmiképp nem új beszerzésből.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz verybigboy #4688 üzenetére
A kódokat meg most én nem tudom megnézni, mert nem otthon vagyok, majd szombaton.
A 726X elvileg jobb sorozat a 724X-nél. -
kicsirigó7
senior tag
válasz verybigboy #4692 üzenetére
Más íróknak sem.
Philips 16x DVD-R 60cw, mid:INFOMEDIAR30
Sony NEC Optiarc AD-5200S,6x pörkölés:
Ez utóbbi 5200S, közel áll gg72 7203S írójához.Ez a kistestvére az övének, de mégsem tudott olyan minőséget.Nem túl rossz lemez, de van tőle jobb is. Azt a maradék 58db-ot majd csak elírogatom.Viszont ebből vettem pár darabot. Sajnos már ezt nem kapsz sehol, én vettem meg az utolsókat.
DATASAFE 8X DVD+R 50cake -
Flashget
félisten
válasz verybigboy #4692 üzenetére
azért nem olyan nagy baj az, ha a Pioneer izé QSI írókra gondolsz
Realme GT Master Edition
-
gg72
veterán
válasz kicsirigó7 #4693 üzenetére
Szerintem nagyon jól sikerült a Philips lemez a NEC 5200S-ben, messze a legalacsonyabb a Jitter a többi lemez/író páros közül. Ezt se felejtsük el soha megnézni, szerintem fontosabb érték a PIE/PIF átlagoknál. A magas Jitter könnyen okoz kompatibilitási problémákat egy gyengébb asztali lejátszóban. A Samsung íróknak sajnos szinte mindig magas Jittert produkálnak, ill. igaz ez általában a 8X gyorsabb írásra is.
-
bulgesz
tag
az alábbi lemezek közül melyiket ajánljátok? cél a hosszú tartós adattárolás. (valamint milyen tárolóeszközöket javasoltok? tok, vagy a mappák is megfelelnek?)
a lemezek:
maxell dvd-r 16x (sárgás színű)
tdk dvd-r 16x (kék)
tdk dvd+r 16x (kék)
verbatim dvd-r 16x (ezüstös)
verbatim dvd+r 16x
phillips dvd-r ill. dvd+r 16x
és a ricoh-ról mi a véleményetek?én a verbatimokat preferáltam eddig, de gondoltam megpóbálkozok az olcsóbb kategóriával. eddig sok tdk-t vettem, és most olvastam, hogy nem igazán jó a minősége. a maxell is jobb tőle állítólag. igaz ez? pár éve úgy tudom elég ramaty márka volt a maxell, meg a ricoh (vagy ridisc?)
és nem utolsósorban a fenti lemezeket milyen sebességgel ajánlatos írni? én mindig 4x-esen írok és utánna vissza is olvastatom őket (általában nero,vagy imgburn)
privátba is lehet válaszolni
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
Na senkinek nem hozott semmit a gyorsposta??? Valami hírek???
Új hozzászólás Aktív témák
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Packeta
- Hardcore café
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nagy chili topic. :)
- Parfüm topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest