Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    Sziasztok!

    Már egy ideje van egy Dune BD Prime HD-m. Mostanában egyre gyakrabban csinálja azt, hogy mikor NAS-ról filmet nézek, egyszerűen belefagy a lejátszásba, és csak áramtalanítás után visszakapcsolva használható ismét. Jellemzően ezek a filmek nem valami durva, magas bitrátájú anyagok, hanem általában sorozatok 40-50 perces epizódjai, általában SD minőségben. Éjszaka szoktam ilyen sorozatokat nézni, néha 3-4 részt is, és majdnem ugyanennyiszer bele is fagy.
    Először a NAS-ra gyanakodtam (immár harmadik éve szolgál), ezért megcsináltam rajta mindenféle karbantartást. De ez sem segített. Ugyanakkor édesanyám szintén ugyanerről a NAS-ról egy teszkós médiajátszóval (ami egyébként meglepően sokat tud és egész jó minőségben, csak noname), volt, hogy félnapon keresztül nézte a kedvenc sorozatait, minden probléma nélkül (lényegében nála hónapk óta egyetlen fagyás sem volt, míg nálam naponta akár több is), illetve nekem is van egy Asus O!Play-m, ami szintén nem fagyott még egyszer sem le.
    Mi lehet az oka a Dune fagyásnak? Csak nagyon ritkán használom USB HDD-ről, illetve van benne egy egyterrás belső vinyó is, amin csakis BD minőségű koncertfilmek vannak. De ezekről olyan ritkán játszok le bármit is, hogy nem igazán mondhatom azt sem, hogy onnan is fagy, de az ellenkezőjét sem. Amúgy az is gyakran fordul elő, hogy elcsúszik a hang a képhez képest, illetve a kép néha megakad, de hang megy tovább, majd a helyére ugrik a kép. Ez persze simán lehet hálózati probléma, de a teszt funkcióval még a legdurvább BD anyagokat is simán viszi, akár 40-45 megás bitrátával. Szóval nagyon tanácstalan vagyok...pedig imádom ezt a lejátszót.
    Ötlete valakinek? :R

Új hozzászólás Aktív témák