Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz McLaca #6671 üzenetére

    szebbek, illetve pontosabban fogalmazva élénkebbek (vivid). hogy megnyugtassalak, hozok erre egy ellenpéldát: amikor megjelent az N95, akkor egy csomóan el voltak ájulva a fotóitól, mert nagyon szaturált, élénk színei voltak a vele fotózott fényképeknek. de viszont nem voltak természetesek a színek :) amúgy meg a képernyőt driverből színhangolhatod igényeid szerint, amivel elvileg lehet segíteni az alapbeállításokon.

    a betekintési szög miatt ne aggódj, vacak az mindkét panelnél. nekem a matton ugyan olvasható marad a szöveg viszonylag nagyobb szögeknél is, de függőlegesen kb 10°, vízszintesen meg olyan 30° eltérés a merőlegestől, és lőttek annak a kevés színhűségnek, amit a TN panel tud. fényerősség hasonló változásokon megy át a betekintési szög variálásával. de ez nem a fényes vagy matt felülettől függ, hanem a gyártástechnológiától szerintem.

    én amúgy most kb. 1 méterre ülök az ablaktól, oldalfényben (most éppen nem, mert már sötét van :P ), erről tudok nyilatkozni. oldalfénynél nem az a legnagyobb baj, hogy a kijelzőre süt a nap, mert a fényesnél ez nem a szemedre verődik vissza (hátfénynél igen), hanem az, hogy mondjuk egy világos felületet (pl. az arcodat, ruhádat) megvilágítja, és ennek a tükörképét látod a moitoron. ez viszont mattnál is lehet zavaró, még ha felcsavarom a fényerőt, akkor is néha. ezért nem vagyok én az ellensége annyira a fényes kijelzőnek, mint egyesek, mert volt mindkettő, és nagyjából tudom mi a különbség.

Új hozzászólás Aktív témák