- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
XmoD
senior tag
Uraim! Lenovo t61-hez van valakinek elfekvőben lvds kábele egy teszt erejéig? (De teszt után ha eladó akkor megegyezünk. ) Elég érdekes dolgokat csinál a kijelző. Külső monitoron van jel, DE néha a kijelző alsó részén megjelenik egy csíkos rész. Illetve randomra van kép, nincs kép( Van amikor első bekapcsoláskor ad képet, van amikor csak 150. kinyitásra ad valamit. A megvilágítás is csak randomra kapcsol be. )
-
thomasvold
őstag
Sziasztok, keresek erős fényű asztali olvasólámpát esti olvasáshoz. Nem tudom milyen lenne jobb, halogén izzós, vagy LED-es, olyan kellene, ami természetes fehér fénnyel világít. Segítséget szívesen elfogadok, esetleg konkrét típust is, ha van olyan, aki otthon van a témában.
[ Szerkesztve ]
-
Blabcsi
senior tag
válasz thomasvold #82954 üzenetére
Ledes meleg fehér!
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
PLaci58
addikt
válasz thomasvold #82954 üzenetére
A LED-es teljesítményét 6-al szorozva kapod a normál izzónak megfelelő teljesítményt.
Pl. 5 W x 6 = 30W-osnak felel meg. Én 10W-osnál kisebbet már nem veszek."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
thomasvold
őstag
válasz PLaci58 #82957 üzenetére
Értem. Akkor a LED-es előnye csak annyi, hogy keveset fogyaszt? Halogén izzós asztali lámpám volt, az azt hiszem 20W-os volt, de bevilágította az egész szobát, olvasásra nagyon tökéletes volt, de sajna tönkrement. A LED-es cuccokat nem ismerem, azért is kérdeztem, hogy fényerőben melyik lenne jobb. Köszönöm a válaszodat.
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Nem tudjátok, ha albérletet adunk ki azt be kell valahol jelenteni, vagy csak az adóbevallásnál kell bevallani?
Campustol 5 percre, külön bejáratú, szuterén házrész kiadó max. 3 főnek. ~75nm, konyha, étkező, két szoba, fúrdő, padlófűtéses részben bútorozott, gépesített. 80+ rezsi
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem tudjatok, hogy holnap hogy lesznek nyitva az uzletek?
Lidl, tesco, forum..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
PLaci58
addikt
válasz thomasvold #82958 üzenetére
A halogénnél kevesebbet fogyaszt. Olyan 4-5W-os LEd elég lehet helyette. Éppen ma nézegettem, hogy a közvilágításoknál kicserélik a nátrium lámpákat LED-esekre. A nátriumgőz lámpaknak 100 lm/W az energiahasznosítás a LED-nek 80-85 lm/W. Tiszta energiatakarékosság
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
HUTCHDB
nagyúr
Koszi sracok!
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
saril
senior tag
válasz thomasvold #82970 üzenetére
ez nyilvánvaló Hajdúböszörményben ki lett cserélve a f@sza jó közvilágítás ledes h@kira, folyamatosan romlanak el, semmit nem érnek, egy nagy nulla a polgármesterre együtt, mert ugye az ő zsebébe ment a pénz...
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Sebestyen01
őstag
Most miert mondod, 4 utan csak kutyaval, es gazsprayvel kozlekedunk... Valakinek megerte, nekunk nem, a haz elott van egy lampa, annyi fenye nics hogy ha este kimegyek az udvarra bagozni lassam a porta elejet Teljesen jo, ami ennel is jobb az az Invitel, hang van kep nincs, vagy forditva, nem volt olyan nap hogy ilyen anomaliak ne jottek volna elo De tudom tudom, mashova kelletett volna koltozni!
[ Szerkesztve ]
-
csapee
őstag
-
mackosajt
addikt
válasz PLaci58 #82966 üzenetére
Már ahol Na-gőz van.
Előttünk valami csöves vacak van az utcában, nem tudom pontosan mi, de ami előttünk van, az pont kb. 40% fényerőn megy a többihez képest.
Az udvari lámpában lévő 15 wattos LED "izzó" nagyobb fényt ad, mint bármelyik lámpa az utcában.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Borosz
őstag
Eladó ZTE Blade III. Telenoros. Doboz, töltő. Jó állapotban. 6K
[ Szerkesztve ]
-
Gercsa
senior tag
Eladó VGA!
Sapphire Ultimate HD7750 1GB GDDR5
Gyárilag teljesen passzív üzemű.
Ettől a passzív hűtéstől nem kell félni, ennél a típusnál bőven tettek bele anyagot, nem forrósodik a kártya egyáltalán!!!!
PH-s teszt: LINK
Ára: 17.500 HUF
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
csapee
őstag
Nagyjából itt jól körbejárták:
http://uh.ro/itthon/kozelet/17452-jol-vizsgaztak-az-uj-utcai-lampak
Összefoglalva: aki eladta annak jó a többi meg örülhet ha nem bukik.[ Szerkesztve ]
Csapee
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Lumia 640 DS-et használ valaki?
Vélemény róla teljesen hétköznapi használat során?
(A topikját már böngésztem, de messziről jött ember azt mond amit akar. ) Találkozott valaki valamilyen bosszantó, erre a típusra jellemző hibával?"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
-
dewil666
őstag
válasz lizakattila #82992 üzenetére
Szia!
Sima L 640 LTE amit használok. Nekem nagyon bejön és megbízható viszonylag jó akku idő. Szép fényképeket készít. Nyáron vettem. Szerintem tökéletes telefon!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
NSiS
tag
válasz lizakattila #82994 üzenetére
A Lumia 730 is dual sim-es telefon. Ilyet használok, nagyon meg vagyok vele elégedve, gyors, stabil, a 640 DS-el viszont nincs tapasztalatom, de az adatai alapján nekem is úgy tűnik, hogy főleg az előlapi kamerában van eltérés a kettő között.
-
stb123
tag
Sziasztok!
(át)Vennék 4GB-os mikro sd kártyát, hasonló kaliberű pendrive-ért cserébe!! Nem fontos a gyorsaság, mp3 lejátszóhoz kellene.
-
PLaci58
addikt
válasz csapee #82984 üzenetére
Érdekes cikk, jól megvilágítja, hogy hogyan lehet félrevezetni az embereket laikus körülményekkel és "mérésekkel".
Összehasonlítja a kiégett, hibás lámpákat újakkal.
Közel 50 éves technika összehasonlítása egy 3-4 évessel.Azt azért megmagyarázhatná nekem valaki, hogy hogyan lehet a két azonos technológiájú (higanygőz) lámpa eltérő fényteljesítményű. (125W vs 40W és a 40-es szemmel láthatóan jobban világít.) Egy 125 W-os higanygőz lámpa 1300 Ft körül van, egy indukciós "DML" 22000 Ft.
Magyarul az indukciós lámpákban az élettartamot növelik meg, ami kétséges, mert ugyanúgy higanygőz, ami kicsapódik az idők során a fényporon, csökkentve a fényteljesítményt.
Csak találtam adatlapot is: [link]
80 lm/W-ot adnak meg többféle teljesítményhez is. Na ez biztosan nem mért érték!!!
A régi higanygőz lámpák tényleg nem tudnak ennyit ([link]), de a nátriumgőz lámpák igen : [link]
Összegezve a dolgot, nagyon nehéz kiigazodni. Nehéz bármire is rámondani, hogy ez az igazi, csak ez kell nekem"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Crypto Trade
- LEGO klub
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest