- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurman
tag
válasz subaruwrc #4051 üzenetére
De hogyan lehet állítani a Ramokon, és mit? a BIOSban van egy állítási lehetőség. Állítható a MHZ és még 4 vagy 5 féle adat. Azokat ha állítgatom mit nyerek? És mire érdemes állítani? Kíírja hogy mi a ramoknak az értékei 667-en, próbáltam erre beállítani manuálisan, de csak sípolt. Mit tegyek? Mit lehet rajta tuningolni?
-
wid22
aktív tag
Giga EP35 DS3 lapot veszek azt szeretném megkérdezn hogy az XP mellé érdemes 3x1GB 1066 s Ramot venni vagy elég a 2X1GB is. Nem lesz vista az XP meg max 4GB ramot kezel a videokártyával ezért nem akarok 4X1GB 2X2GB meg nincs .Ja az is már 4GB.
Kösz -
haky
senior tag
Sziasztok egy kis segítség kellene:
Adott 2x2GB Geil Black Dragon 1066 5-5-5-15 a gyári időzítése és nem hajlandó még 2,4V-on sem menni.. memória hibát nem dob memtest86-al viszont amint elindítok egy töredezettségmentesítést egyből kékhalál...vagy csak zenét hallgatok akkor is kékhalál, teljesen össze-vissza helyzetekben.. ugyanez 800 -5-5-5-15-ön hibátlan....vigyem vissza a ramokat?alaplap X38-DS4 eddig 800-as ramokkal ment hibátlanul...netán a tápegység?? már minden hülyeségre gondoltam...
üdv és köszi
Aki másnak retyvetyutyu...
-
Beowulf_78
addikt
Volt szerencsém "gyors" tesztelni Ősembernél kapható két csúcskategóriás DDR2-es OCZ ramot. Az egyik 2x1GB FLEX XLC 1200mhz, a másik pedig 4x1GB Reaper 1150mhz. Mivel tuning ramokról lévén szó megnéztem mit mennek a Maximus Formula-ban egy tuningosabb Q6600 társaságában.
Nos...a 4x1GB Reaper-t CL4-ben nem tudtam működésre bírni, viszont 5-5-5-15 1160Mhz tudtam kihozni belőlük normális 2,1-2,2V fesszel, tehát ez 24/7, ami 4x1GB ramtól kiemelkedően jó teljesítmény.
A 2x1GB FLEX XLC-ből egyenlőre még csak 2x1GB tudtam tesztelni, a másik 2x1GB még úton van Magyarországra. 1220mhz-et sikerült elérnem 2,1-2,2V-tal 5-5-5-18 időzítéssel amit szintén jó eredménynem tartok mivel ez is 24/7.
Pár kép az eredményekről:
[OCZ FLEX XLC 2x1GB 1133mhz]
[OCZ FLEX XLC 2x1GB 1220mhz]
[OCZ Reaper 4x1GB 1160mhz]Ezek után mit is mondhatnék? Aki tuning ramokat akar nem kérdés hogy mit vegyen!
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Zájec
veterán
válasz Beowulf_78 #4061 üzenetére
ahhoz képest hogy csúcskategoriás ramok,, nem sok tuning jött ki belölük az alapórajelükhöz képest.. mondhatni közeli a nullával.
-
Beowulf_78
addikt
Idáig mennyi volt a 4x1gb max. eredményed amit teszteltél? És a 2x1? Persze 24/7-be... Lehet hogy igazad van, de akkor mutass jobb 4x1-es KIT-et ami 1160mhz-et tud. Ne az XS-ről ha lehet... én direkt nem néztem meg 2,4-2,7V-vel egyik KIT-et sem. Ja és a DS4+Kingmax párosítást is hagyjuk ki, mert számomra az nem tuningram ami 1 lapban hajlandó csak jól menni.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
tzimash
őstag
üdv!
2x1Gb Geil Black Dragon-nak árt-e hosszútávon a 926MHz, 4-4-4-12, 2,2v-os beállítás?
eddig cl5-ön ment, aztán ma gondoltam egy merészet, és megpróbáltam cl4-en, bár még nem teszteltem, de legalább bebootolt régebben már ment cl5 1050MHz-en 2,1v-tal stabilan egyébként. -
Beowulf_78
addikt
válasz tzimash #4064 üzenetére
Nem árt...akkor árthat ha nem teszteled ki alaposan, és túl "szűkek" az időzítések. Egyébként az utsó értékre figyelj...a 12-es ne nagyon legyen kevesebb, mert 10 alatt tartósan meg van az esély hogy összefossa magát. De a 4-4-4-12-vel amúgy semmi gond nincsen.
-
Martin2004
tag
válasz Beowulf_78 #4061 üzenetére
Valaki ellopta a hozzászólásomat! és Brumiét is, aki utánam következett.
[ Szerkesztve ]
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
Martin2004
tag
Az előzőhöz: 2*2GB OCZ Reaper 1066 Mhz...
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
tzimash
őstag
válasz Beowulf_78 #4065 üzenetére
köszi a választ, nem viszem 12 alá. orthos large fft tesztjét futtattam 1 órán át, semmi gond nem volt.
-
VIBO
őstag
ollo
4x1 gb ddr2 800 kingmax ramnak mennyi fesz kell sztetek?
az normális hogy niosban adok neki 2.3v ot?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
VIBO
őstag
válasz Martin2004 #4070 üzenetére
de akkor nem indul a rencer már.
ááá
2.3 alatt 430as fsb vel nem megyiPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
haky
senior tag
Sziasztok!
Igaz nekem nem T-s lapom van hanem sima EX38-DS4 de ide írok hátha tudtok nekem segíteni. A probléma a következő:
Adott az alaplapom egy Geil Black Dragon 2x2GB 1066 CL5-ös mem,GE8800GTS(G92)512 VGA,Q6600 (3GHz)cpu..stb.stb...lásd konfigom
2 hete szórakozik velem a gépem. kékhalál windows alatt többnyire akkor amikor pl töredezettségmentesítés csinálok,zenét hallgatok,stb...ha durván leterhelem a gépet akkor nem...de van, h az előbbi dolgok is mennek rendesen.szóval ilyen össze-vissza kékhalálozik.. Majd van amikor a boot képernyő után/közben lefagy. MIndenféle feszültségeket állítgattam, a memóriát teszteltem memtest86-al semmi baja. Előtte 4db 1gb-corsair 800-asok voltak benne azzal nem csinált semmit. Itt godoltam arra,h a black dragon lesz a ludas..uccu neki szereztem 2db kingmax-ot 667-t. beleraktam gyári időzítéseken ment tegnap egész este. Reggel bekapcsoltam megnéztem a mail-emet majd hátat fordítok a géptől és láss csodát egyszer csak kikapcsol. majd bekapcsolásra megint hibátlan a tápegységgel lehet gond????az is jófajta...meg eddig hibátlan volt. alaplap bios-át már cserélgettem F3 és F5-el is ugyanezt csinálja...
segítsetek légyszi..
mert hiába viszem vissza a ramokat lenyomják memtest86-on és semmi baja..engem néznek hülyének. az gép meg olyan szeszélyes, h van, h 1,5 napig hibátlan.mindenféle nyúzó tesztelés ellenére is..
Üdv és köszi, h végigolvastátok
laciAki másnak retyvetyutyu...
-
Martin2004
tag
nekem ilyen bajom egy (boot-nál ing hangkari használat közben ) egyszerencsétlen, ms win+daemon tools összeveszés miatt volt winxp x64-en. Nem raktál fel valamit mostanában (két hete)? szsvsz nézd végig a telepített programokat. Én ilyen szoftveres összeveszésre gyanakszom!
-
Tails111
aktív tag
válasz Beowulf_78 #4063 üzenetére
Ne haragudj de ezek az eredmények szerintem elég normál értékek ettől az alaplaptól illetve ramoktól és még finoman fogalmaztam. Hát a tuning nem az erőssége a ramnak az biztos.
Lehet hogy csak a lapot nem kedveli.P5K Deluxe 4x1GB Mushkin 1066@1200Mhz 5.5.4.12
P5Q Deluxe 4x1GB Mushkin 1066@1230Mhz 5.5.4.12Ezek csak 1066 os ramok még is elmennek 1200 on 4x1GB felállásban is.
És nagyon sokan hajtanak 1066 os ramokat 1150-1200 Mhz 4x1GB felállásban.
P35 ill P45 ös deszkáknál 2x1GB on stabil exra tuningot tudott az 4x1GB al is megcsinálta.
Természetesen kivételek mindig akadnak szerencsémre én még nem találkoztam ilyen problémával.A-Data 1066Mhz 4x1GB ugyanúgy ment mint a Mushkin csak pár Mhz ment kevesebbet.
És ezek hétköznapi tuning memók semmi extra.
-
haky
senior tag
-
gareet
csendes tag
szevasztok
nekem egy olyan problémám(?) lenne,hogy sehogy nem sikerül a ramom 1200mhz-n hajtani most alap feszen 1081mhz de ha állítok rajta egyáltalán nem indul el
most ez a 24/7 [link] [link]beállításom de vhogy megakarom oldani hogy meglegyen az 1200 viszont félek és nem tudom mennyire szabadna feszt adni neki az az egy biztos hogy a 2,1v-vel nem megy, tovább meg addig nem merem amíg nem vok biztos hogy bírja már a 2,1-t is sárgával kiemeli a bios ami gondolom csak azért van mert emelt fesz de csak mostanság kezdtem tuningolgatni így nem vok túl bátorők lennének azok:
CSX CEC-1066-4GB KIT[ Szerkesztve ]
Asus Maximus II Formula, E8500 , CSX 1066Mhz DDR2 4GB, CM690, Samsung 206BW
-
VIBO
őstag
sztem adhacc neki biosbol kb 2.2-2.25v-ot is.ezeknek birniuk kell.
más....
vizsont az én kérdésem hozzátok hogy:
4gb ramnál kell-e vmi extra beállítás hogy kezelje a vista vagy alapbol keni vágja a témát?
az időzítéseknél van vmi szabály ami szerint változtatjuk?
vagy mondjuk most van 55515 és ezt szeretném csökkenteni de a 44412őt nem viszi akkor lehet mondjuk 44513 vagy ilyesmi?fesz ügyileg meddig lehet elmenni biosbol olyan ramnál ahol alapban 2.15V-2.25V fesz van 44412nél 800mhzen?
konkrétan exceleramrol van szo 2x2 gb EX-DDR2 PC6400...
-
sgergi
veterán
4 GB-nál nem kell semmi beállítás, 64bites Vista kezeli mind a 4 Gb-ot, 32 bites Vista meg összesen 4GB-ot.
5-5-5-15/08 és 4-4-4-12 gyári értékek, de ezeken kívül bármi mást is be lehet állítani Pl: 3-5-4-15
Ehhez meg kéne tudni mennyit dropol a lap, de szerintem bios 2,3-at még biztos lehet naki adni. (ha 2,25 van megadva). Azért én hosszú használatnál 2,2 fölé nem mennék(valós)
[ Szerkesztve ]
-
-
tom_tol
addikt
ami nekem bejött az a cellshock gkx-k voltak viszont nem lehet kapni nem tudom miért
ST-t sosem próbáltam nálunk nincs forgalomba
Team ramokról már olvastam igen jókat is de nincs tapasztalatom
van mushkin 2*1Gb 1066-s kittem de csak az egyik modul szalad (az nagyon) a másik átlagos ezek gmh-k
ez a lista 1300-ra vonatkozik
ha elég 1200 arra nagy a választék majdnem mindegyik 1066-os tudja több-kevesebb volttal
2*1Gb OCZ flex 9600-s megy nálam 2,1v-al , (ezeknek a vége 1250Mhz) nagyon jó a hűtésük -
hossszú
őstag
válasz tom_tol #4089 üzenetére
Nem is feltétlen olyat keresek ami gyárilag garantált 1200MHz-es, megelégednék olyannal ami tuningban viszi ezt az órajelet
A jelenlegi ramom Ballistix 800 CL4, ez tudja stabilan CL5-ben az 1150MHz-et DFI P35 T2R lapban.„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
-
VIBO
őstag
mijen biosbeállítást javaslatok ram tyunnghoz
vmiért 500fsb dölé nem enged adhatok bármekkora feszt
ja meg vki eemongya röviden érthetően mi is ez az időzités?
-
Qru
MODERÁTOR
Időzítésről bővebben.
Milyen beállítások:Látom, négy modulod van... Akkor nem lesz egyszerű a dolog, 4 modult általában nehezen hajtanak magas órajelen a 965-ös deszkák (már ha megtudják egyáltalán). Memenek adjál 2,2V-ot, 1:1-es ram osztót használj és úgy keresd meg a végét.
#nincsbennetarcsi
-
Th3Ac3
tag
Hello mindenkinek! Nekem az a problémám lenne hogy amióta új alaplapom van (Gigabyte X48-DS5) a memtest állandóan hibázik, pedig alapórajelen jár a memória. Régebben elment 910 Mhzen a másik (Gigabyte P35-DQ6os) alaplappal.Igaz azt vettem észre hogy nem igazán szeretik a Gigabyte lapok a GEIL memóriákat.Ja és a ramom 2x1 Gb GEIL Black Dragon az időzítés 5-5-5-15 a fesz. 1.8v. Légyszi segítsetek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs