- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
plexi
tag
Helo Mindenkinek! Kezdő vagyok és nemtudom ez mit jelent :
CPU-Z: http://images.netbag.hu/20080420/21331917102.JPG
Ez jó, rossz vagy mit csináljak vele? Választ előre THX
Kingmax DDR2 2*1Giga 1066mhz hivatalosan szal nem túl márkás. de miért csak 520on mennek?
"amennyiben nincs mérték, úgy nincs gyönyör sem.'
-
Ősember
őstag
probáltad ujrainditani a cou-z-t? lehet cask egy gyor mérési hiba... az idözitéseket elnézve mindent manual-on hagytál még. probáld meg esetleg a gyári értékeket manuálisan beadni a ramnak.
az elsö fül a cpu-z-ben mit ir? fsb mennyi? 266-nak kellene lenni...______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Sziasztok!
Vettem egy geil black dragon kitet 4Gb CL5-t. Semmi feszért (még 2,3-at is adtam neki!) se akar stabilan 900-on menni, ha még CL6-ba teszem akkor se. Ez a cucc télleg ennyire gagyi tuningra?Valakinek van tapasztalata még ezzel rammal? A ram tuning mennyire BIOS függő? Mert nekem még gyári BIOS van a lapomon (P5K-Pro), aztán lehet hogy azért nem megy De feleslegesen nem akarok BIOS-t frissíteni (kicsit félek tőle, miután elcsesztem egy lapot vele, én hülye winfosból akartam frissíteni, és persze nem jött be, megy is gariba ).
Jelenleg 5-4-4-10-en használom 2,1 volton betonstabilan, ami végülis annyira nem szörnyű, de sztem kevés
Make Asia Great Again!
-
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Azt áruljátok már el miért van,h ahogy rákattintok a coretemp ikonjára, újraindul a gép?
Már ott tartok,h ha be akarok lépni a bios-ba, csak kattintok a coretempre.
Ez már a 3. c2d, amivel csinálja /4300,4500,6300/.
Ráadásul mindhárommal alapon is.
Egyébként mással semmi probléma nincs.Ez vmi bug, vagy mi?
mod: uppsz, ez rossz helyre ment...a c2d tuning-ba akart menni...
mod2: off
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ősember #3506 üzenetére
végülis én nem vártam tőle semmit, csak azt szerettem volna tudni hogy télleg ilyen szar-é-e
Azt tudom hogy a geil ramok nem a legjobbak, de hogy ennyire...A két szép szeméről meg annyit, hogy szép pirosan világítanak
A geil inkábbb tesz a ramokra 2-2 LEDet, minthogy normális chipeket tegyen rájuk.
Jellemző.Make Asia Great Again!
-
plexi
tag
http://images.netbag.hu/20080421/07204281823.JPG. Ezt írja még CPUz. Procim az igazából 2.6on megy csak néha lecsökken. sztem össze vissza állítgattam BIOS-t. Alaplap : Gigabyte P35 DS4 rev 2.1. meg E4500as C2D. nemtudom hogy kell beállítani
-
plexi
tag
Tehát akkor a 5 7 7 25 nemtom mi az jó a ramnak vagy mit állítsak rajta?
(jó kis biosom van mindent enged állítani) Gigabyte
[ Szerkesztve ]
-
Geil Black Dragon 4GB 800MHz CL5 @ 1000MHz 5-5-5-15 2.0V
Sajnos nem találtam semmi programot, ami igazolná hogy 2 volton megy ram
Az everest legalábbis nem mutatjaDe higgyetek nekem!
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
Performance level 5 nem veszélyes? mert látom itt feljebb volt róla szó.
Ram nem melexik. Meg még pár subtiming alanyoabb, mint emre33-nál (trrd, trtp, stb...), míg a alapidőzítések magasabbakszerk.:
everest:
read: 8404
write: 6812
copy: 7352
latency: 56.1Ezek mennyire számítanak jónak?
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Mankó
veterán
Hi!
4*1Gb Kingmax 1066-al kínlódok, 8200, és Giga P35-DS3-ban. Az istennek nem tudom belőni stabilra. 2 magában megy 1104-en 18-5-5-5-ön, 2.1V-al. A 4 meg nem akar menni 950en 15-5-5-5ön alapon. Valakinek van valami éppkéz-láb 5lete, mit cseszek el?
Köszi -
Brumi˘
addikt
Fledobtam ddr2tuning.extra.hu-ra ha nem baj.
-
Bálint85
senior tag
hali
ezt a tipusu memoriát hol lehet kapni? QIMONDAhttp://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Beowulf_78
addikt
Ősembertől szereztem 2x2gb 1000mhz G.Skill memót a Maximus Formulába, és úgy tünik az X38 nagyon szereti ezeket a memókat (1130mhz,5-5-5-15,hard), mert olyan eredményeket kaptam, hogy a leggyorsabb D9GKX,GMH csippes memóknak is "odanyom egy fricskát"...ilyen 2x2gb 1000mhz KIT-et még nem láttam ami így teljesített volna.
[link]Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
keIdor
titán
-
Beowulf_78
addikt
Köszi!
Engem is meglepett ez az eredmény amikor először láttam, nem akartam elhinni hogy a 2x1 ST 1000mhz ramoknál jobban megy, és persze a 2x1gb 1066mhz Crucial Ballistix Tracer-eknél is! A Crucial 1200mhz 5-5-5-15 beállítással is jóval gyengébb volt!Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
tom_tol
addikt
válasz Beowulf_78 #3535 üzenetére
dobhatnál mellé egy memset ablakot kiváncsi lennék a többi timingre
-
-
loosht
senior tag
válasz Beowulf_78 #3535 üzenetére
A memória írás miért ilyen "lassú"? Nekem az általában gyorsabb, mint az olvasás. [link] Egyébként a 4-5-4-16 időzítés gyilkos a memóknak? Stabilnak stabil, csak nem tudom, hogy hosszabb távon gázos-e...
-
-
Beowulf_78
addikt
2x1 eleve gyorsabb (elvileg) mint a 2x2 főleg memó írásban. Meg ne felejtsd el hogy 500fsb még húz rajta nem keveset. Meg nem mellékesen a 2 magos procik gyorsabban kezelik a memóriákat, pláne a wolfik (nekem is volt E8200 és E8400 is, utóbbiból 2db is).
Egyébként szép eredmény, a memó írás mindenképp. Nem tartom kizártnak hogy hasonló paraméterekkel, amit nem tudok "modellezni"(Quad max. 480fsb-t tud) lehet jobb lenne az írási sebessége a 2x2 G.Skill-eknek.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
-
Kicsizso
tag
Hy Urak!
Egy kérdésem lenne ha nem gond,most cseréltem cfg-t és vettem DDR2-es ramot Kingmax 1Gb 800Mhz.Nekem a tesztek azt mutatják hogy 400Mhz-n mennek de ez is ugy hogy meg van húzva a procim de miért??Nos a tesztet everesztel csináltam és ott írta.A kérdés hogy a 400Mhz helyett nem 800Mhz-nak kellene lennie???Vagy hogy van ez!
Sry de nem étrtek ehhez kis felvilágosítás jól jönne,mert én ugy gondolom hogy csak félgőzön megy a memóm.Köszönöm előre is a segítséget!
bb
-
válasz Kicsizso #3545 üzenetére
Az a 400MHz nagyon valószínű hogy nem az effektív sebesség, szal 800-on megy ramod, nyugi.
Ha brisbane magos procid, van, akkor azért mehet alapon kevesebben, mert a feles szorzó miatt olyan szám jön ki órajelnek (nálad asszem 2100MHz) (alap fsb-vel) ami tuti nem osztható 400-zal, ezért kisebb frekin fog menni a ramod.
2100 MHz esetén 2100/6 = 350MHz, vagyis effektíven 700MHz jön ki a ramnak.Szóval vagy húzod, vagy esetleg visszaveszed a szorzót féllel kisebbre, ha nem akarod húzni, hogy 800-on menjenek a ramok.
Ha esetleg hülyeséget írtam volna, akkor majd a többiek kijavítanak
Make Asia Great Again!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest