- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
válasz t_ferenc #4652 üzenetére
B.U.É.K.
Ez egy olyan kérdés, hogy így láthatalanban nem igazán lehet még jósolni sem! Ez attól is függ lényegesen, hogy melyik alkatrészből milyen minőségüt fogtál ki!! Ugyan is, nincs kettő egyforma semmiből!! Esetleg felületes tippeket lehet adni a beálításokra!![ Szerkesztve ]
-
t_ferenc
őstag
B.U.É.K.!
hasonló kérdéseket olvastam a topikban és meg is válaszolták őket
de a lényeg, hogy van-e esetleg valakinek tapasztalata ilyen ramokkal? még arról sem találtam infót, hogy milyen chipekből rakták össze
nem igazán szeretnék csak úgy nekiesni, bár úgy látom ez lesz a vége.
[ Szerkesztve ]
if you fall seven times, stand up eight
-
Rica
senior tag
válasz Hurkaleves #4647 üzenetére
Aggregátornak van igaza, csak nem emelekdő sorrenben vannak az értékek :
2/2,4/3,2/4+/2,5/3/4~
Használtam is a 3-ast, most 1155-ön 4-5-5-15-ön 2,3 Volttal stabilak. A proci egy kicsit gyorsabb, 3465, de ugyanúgy langyos alapfeszen. Így marad a rendszer.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Zsubi
őstag
4x1Gb OCZ Reaper HPC: 1200Mhz 4-5-5-15 2.4V
-
F.B.I.
veterán
válasz Hurkaleves #4647 üzenetére
Egy kicsit megnógatom őket de nem kellene lefüstöltetnem, mondjuk a hűtése brutál...mindent megbír.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
t_ferenc
őstag
okés
alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3 rev.2. Bios F13
proci: E2160 @ 9x333~3GHz
memória: Corsair XMS2 2x1GB Auto timing (5-5-5-18 2T)
pciE fix 100MHz
minden feszültségérték Auto-ra van állítva, kizárólag az FSB-t emeltem 333-ra és a pciE-t állítottam fix 100MHz-re. memória órajele ha jól sejtem most 800MHz.if you fall seven times, stand up eight
-
Tidus
addikt
válasz t_ferenc #4659 üzenetére
Egyenlőre a PCIe-nek nincs jelentősége, ted auto-ra vagy alapra.
A DRAMnak adjál, 2.1voltot, a tRAS-t késleltetésben vedd vissza 15-re
Proc voltage: 1.2 tizedet+
Add meg mennyi az FSB alapod, és a proc frequenci, de amiket írtam addig ne álítsd be még ezek nincsenek beálítva! És nézd meg mennyi a dram Freq., most alapban, 800MHz? -
pengegyerek
aktív tag
Heló szeretném megkérdezni, hogy 2 giga Kingston HyperX6400D2LL- t meddig lehet húzni, most 4-4-4-12- es időzítéssel mennek 800 MHz- n de ennél csak feljebb szeretném vinni és mit érdemes tuningolni mi ad több gyorsulást az időzítések vagy az órajel?
[ Szerkesztve ]
"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
nagyúr
válasz pengegyerek #4661 üzenetére
Nálad az órajel.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Overlocker
veterán
1: Az új CPU-Z validator egy fos, nem tudom miért bírálja felül és teszik egy validszámok alá a különböző validokat..
-
pengegyerek
aktív tag
Intel Core 2 Duo proci és 3300 MHz- n megy
"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
DzsedalY
tag
sziasztok!
ez jó eredménynek számít?[ Szerkesztve ]
-
-
gtamate2
veterán
1066-os kingmax giga p35-ben megy 1180-1200 mhz-et?
*Sn0w
-
nagyúr
Az eredményére nyilván. Te belinkelted, hogy menyit mutat a konfigod memteljesítménye, én pedig belinkeltem az enyémet.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
barnam_
nagyúr
válasz gtamate2 #4685 üzenetére
Gondolom nem 2.5V-t akarsz adni a memóriáknak, hanem a 2v, 2.5v, 3v a szorzókat akarja jelenteni
Keress olyan fsb x szorzó párt, ami jobban megfelel a ramoknak.szerk.: a 2.5v = 960 mhz-ből ítélve, 384 mhz-s fsb-vel próbálkozol, 3-as ram szorzóval az 1152Mhz, annyit bírna a memóriád 2.1V körül.
[ Szerkesztve ]
-
Fricc
tag
Hali!
Giga EP45 UD3P-be e8400 mellé szeretnék venni vmi jó ramot max 20-25 ig. (2x2GB)
A cél az hogy atomstabil legyen, ne kelljen szarráfeszelni, és vigye CL4ben a 900-at vagy CL5ben az 1000-1100-at. Igazából még nem döntöttöttem el mi lenne a jó beállítás, de úgytudom célszerű szinkronban hajtani az fsbvel 1:1-ben. Ez miért van, ha használok 1:1,2 / 1:1,3 -at akkor nem gyorsul tőle árdemben a rendszer vagy miért van szükség? Ha valóban az 1:1 fsb:ram a célszerű, akkor az a terv h 450 fsb / 900CL4 vagy 500-520 fsbCL5.
ezekkel a cuccokkal hogyan érdemes beállítani a rendszer? (+ennek megfelelő ramot venni) -
plaszy
őstag
Valóban az 1:1 arány a leghatékonyabb, viszont az 500-550-es fsb kissé merésznek hangzik, mert nem minden proci bírja, vagy kell neki több fesz. és jobb hűtés.
Olvasottaim alapján elég jónak tűnt az OCZ Reaper 4x1 GB 1200 MHz kit, ami alapból megy CL5-ön 1200-at, a gyári fesz.-ekkel. Mondjuk azt nem tudom, hogy a Giga EP45 támogatja-e az 1200-at, de az Asus P5Q igen, és azzal egy fórumos kollégának szuperül muzsikál az OCZ.Én meg tegnap vettem használt 4x1 GB 1066-os CL5-ös Kingmax-ot, szintén egy fórumos kollégától, remélem hétfőre itt lesz a posta és tudok eredményekkel szolgálni.
Ui.: A jelenlegi 2x2 GB 1066-os Kingmax-aim 1073-on mennek CL6-ban 447-es fsb mellett.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
kokoato
aktív tag
Üdv!
Közben megoldódott a probléma, a geil black dragon nem valami tuning barát ram amit kilehetett hozni belőle az 1088MHz itt még stabil! Azok a beállítások amit te írtál 452x9 nekem nem jó el sem indul a gép, max amit kilehetett hozni 435x9 így tud menni 1088MHz-en oszt itt a vége! Köszi a segítséget!... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/
-
senior tag
Hi!
szerintetek ha 1 olyan deszkába amibe 800-as ramok mennek, és veszek bele 1066-ost, visszaosztom azokat, akkor melyik variáció a jobb?
válaszotok köszöni:Sanyi!"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
Zé_Mester
őstag
üdv midnenkinek.
hétvégén szórakoztam kicsit az új szerzeményemmel.
íme egy eredmény :Team Xtreem 2x1GB 1200 CL5 @ 1500MHz 5-5-5-15 ON AIR
folyt.köv. jövőhéten, akkor már nem léggel lesznek hűtve
ui.: van még pár teszteredmény itt is
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
lumx
csendes tag
Sziasztok
Látnék valami változást játékokban ha a 2 gb kingmax ddr2-es 1066-os ramok nem 800-on mennének? -
nagyúr
Pusztán az FSB/RAM arány növelésétől nem igazán. Ellenben, ha az 1066MHz-et az FSB növelésével éred el, akkor igen.
-
lumx
csendes tag
Szia
őőőőőőőő bocsi de nemigazán értek még hozzá leírnád úgy is hogy megétsem?
és bocsi hogy madár vagyok
jah és még egy kérdés nem lehet baja a ram-nak tőle? -
lumx
csendes tag
köszi szépen már csak 1 picike gond van hogy nemigazán értem azt sem ami oda le van írva de majd holnap elolvasom még 20 x
-
nagyúr
Akkor hagyd. Mint mondtam, pusztán a RAM szorzó emelésétől nem lesz látványos változás játékok alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest