- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaNce87
addikt
Én is gondolkodtam rajta... Most egy ismerősömön keresztül próbálok egy céget rávenni egy vx450es beszerzésére
Mondjuk az azért jó lenne ha 50% körül enne a konfig és 90%os hatékonysággal használná az áramot a táp. Ehhez meg kellene az 500W-os Bronze kategóriás táp. Amik meg nem olcsók meglátásom szerint -
vzsryl
nagyúr
válasz BalaNce87 #1551 üzenetére
Gondolom nem mindig terhelnéd a géped, sőt még talán többet menne idle, mint játékkal, tehát nem valószínű, hogy mindig 50%-ra terheld a tápot. Idle-ben az említett konfig bőven 100W alatt maradna, kb. 60-70W... Oda meg inkább valami kisebb teljesítményű táp kell, hogy normális szinten maradjon a hatásfoka, mert ugye 20%-os terhelés alatt drasztikusan csökken a hatásfok, általában 10%-os terhelésen 70-75%-os egy Bronze-os táp hatásfoka. Egy adott konfighoz az a táp ideális, amit 20 és 80% között tudsz leterhelni, mert akkor mindig megfelelő lesz a hatásfoka.
Ha max. 18-at szánsz rá, akkor a 380-as Seasonic tökéletes választás lenne. Én biztos azt venném, sőt van is rá esély, hogy megveszem, de mivel jön a karácsony, ezért most erre nincs keret.
A VX450 sima 80+-os, nem Bronze, kb. 85%-on van a csúcs hatásfoka 230V-on, természetesen 40-60%-os terhelés közben.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
BalaNce87
addikt
Hú, sok nagyon érdekes dolgot írsz amiket eddig nem is tudtam. Köszi
Viszont attól tartok, hogyha majd játszok hosszabb ideig, akkor a melegedés miatt meg fog indulni a tápnak is a hangja. Főleg ha 380-as tápot használok és a konfig megeszi mondjuk a 250et, akkor már biztos hangosodik.
És akkor a régi konfigomba a vx450 az mennyire sok? Lehet kivenném azt onnan és vennék egy kisebbet a régibe. Három év alatt semmi baja nem volt...
FSP-ről mi a véleményed amúgy? -
vzsryl
nagyúr
válasz BalaNce87 #1553 üzenetére
Hangosodik, de ez két dolog miatt nem kéne fejfájást okozzon.
-Nem fog annyira hangosodni, hogy elnyomja a terhelés alatt hangoskodó ventilátorokat a házban, pl VGA, CPU hűtés stb...
-Ha hangoskodni kezd, az jót jelent, mert valóban megpróbálja lehűteni az alkatrészeket. A Corsair VX450 módosított ventilátor vezérléssel rendelkezik a Seasonic SS-400ET és S12II 430W-hoz képest, ezért felsó-tápos házakban, nagyobb terhelés hatására hajlamos a túlmelegedésre. A Seasonic saját tápjaival más a helyzet, biztonságosabb a vezérlésük.Az FSP-k jó tápok, de mostanában csak a legolcsóbb árszegmensben tudnak labdába rúgni, a többi tápjuknál általában van jobb vétel. De ettől függetlenül van néhány jó vétel a drágábbak közül is. Pl a Bluestorm PRO vagy Bronze egész pofásak, de el kell ismerni, hogy egy Seasonic vagy Enermax jobb minőségű alkatrészeket használ.
-
P.Dude
őstag
Heló!
A Corsair PSU-650TX tápegység mennyire tűrné el az asrock g31m-s alaplapot?
Zoll
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Kompatibilis vele, ha erre gondolsz.
(#1556) BalaNce87: Ezt a másik topicba folytassuk.
De mindenesetre ide is leírom, hátha azt nem olvasná valaki, és nem tudná mi a helyzet a GX550-el. Szóval, a GX550 egy hulladék.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Duck001
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy nem tudom eldönteni mekkora tápot vegyek valamikor most akarok beruházni egy 6970 vagy egy 5970-be és nem tudom hogy elég lenne-e neki a HX650 vagy inkább egy TX750?
A gépben 4gb ram phenomII 955BE 1db hdd meg 1 dvd iró+ 3 200mm-es venti+ 2db 140mm-es!
Valaki segitsen légyszives?
Előrre is köszönöm! -
hegeanabol
aktív tag
Sziasztok .
van egy corsair 520 HX moduláris tápom eladó ha valakit esetleg érdekelne priviben keressen
vélemény a tápról nektek ? nekem 2 db Ultra SLI ment vele gond nélkül és hangja sincsen neki.
Emailban keressetek ezek után akinek még van nálam dolga. Köszönöm. hegeanabol@freemail.hu
-
bakerman89
tag
Sziasztok
Nekem CX 400-som van közzel egy éve semmi baja halk és amire nekem kell a arra tökéletes
De viszont modulárisban elgondolkotam már
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy hol tudnám megnézni S/N alapján, hogy meddig garis a TX650W tápom? A gyártói honlapon nem találtam ilyen infót, de lehet hogy nem voltam elég alapos.
Köszi előre is!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
MMIX
addikt
Helló!
Itt magyarázzák, hogyan kell kiolvasni egy VX550W esetében, hátha TX650W-nál is működik. De ez csak a gyártás ideje. A garit meg a vásárlástól számolják. Manufacturing date for VX550 -
Byga007
aktív tag
Sziasztok
Ma megjött a Corsair tápom. Egész jónak tűnik észre se veszi a gépemet mondjuk ha meglesz a gtx 460-am akkor más lesz a helyzet de nagyon frankó kis táp.
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
-
bálint0520
tag
válasz Byga007 #1571 üzenetére
Sziasztok
Az lenne egy kérdésem hogy melyik tápot lenne érdemes venne 2 db 6970 és egy i7 950 mellé lenne.A proci 4 GHZ ig lessz huzva .És az egész gép rá lesz kötve vízhütőre.És nem tudom melyik birná el a rendszert egy HX 750 vagy TX 850.
Elöre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
CyDoN
senior tag
válasz bálint0520 #1572 üzenetére
Szia,
Én személy szerint inkább TX950-et tennék a rendszernek(_._)
-
vzsryl
nagyúr
válasz bálint0520 #1572 üzenetére
Szia!
Az egész rendszer teljes terhelésen (stressztesztekkel) kb. 800-850W-ot fogyasztana. Tehát a 850-esre szükség van. A 950-es nem muszáj, mert gondolom inkább játékra használod, és ott már 700W-nál nem nagyon fog többet zabálni.
(#1574) plaszy: Az már felesleges pénzkidobás. Az AX1200 kb. dupla annyiba kerül, mint a másik 3 említett táp.
[ Szerkesztve ]
-
GuMipOkE
senior tag
Egy gyors kérdésem lenne:
A mostanság kapható TX650-ben biztos hogy Seasonic belső van, vagy előfordul CWT belsős?Előre is köszi!
-
MMIX
addikt
Helló!
Címke feliratok:
1. CMPSU-650TX Seasonic 80+
2. CMPSU-650TX-C CWT nincs 80+ még (kép itt a topicban visszább)
3. CMPSU-650TXV2 Seasonic 80+ BronzAz új 80+ TXV2-ről ezt a tippet találtam: Seasonic SS-xxxAT bél, (SS-650AT, SS-750AT, SS-850AT) állítólag. Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Hát, én személy szerint a CWT-t szeretem a legjobban. A VX550W mindent visz. 3db Cypress GPU + 1055T-vel elbírt Vantage alatt.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
vzsryl
nagyúr
válasz MaTpr0F #1584 üzenetére
Üdv!
Igazság szerint ez már túllépi a táp határait, de minden bizonnyal el fogja bírni. Viszont én maximum teszt erejéig javaslom ezt a kombinációt, mert nem tesz jót a táp élettartamának. Ha hosszabb távon tervezed, akkor TX850, vagy HX850 elkél, esetleg TX950.
Phenom II 965 ~130W
GTX480SLI ~600W
És ez még csak a 12V-os ág, amibe még 1-2 kisebb fogyasztó is belecsúszik.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
04ahgy
nagyúr
Nos, a helyzet az, hogy két (viszonylag és részben) új sorozata van a Corsair-nek. CX és AX.
Az adatlapot és a sorozat tagjait nézve az AX nem kérdéses, viszont a CX annál inkább.
Gyanúsan olcsó. A CX400 kivételével a többi a korábbiaknál erősebb 3,3 és 5V-on. A VX550W például paramétereiben állva hagyja a CX600-at...Nektek az új üdvöskékről mi a véleményetek? Továbbra is nyugodt szívvel ajánlhatók, vagy azért nem árt az óvatosság.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
MMIX
addikt
Helló!
Az új CX-ek közül csak a 430W-os belseje és felépítése ismert, az 500W és 600W semmi infó, csak a Samxon főkondi ismert. Valószínű, hogy azok is CWT DSAII.CX 430 szétszedve
- Cheap Chinese Samxon capacitors (és kis kapacitású főkondi)
- Rectifying Bridge is only 3.5A és nincs hűtőbordázva (a CX400 8A)
- Nincs PFC dioda
- poor soldering quality (szegényes forrasztás minőség)
- Single Layer PCB
- Sleeve Bearing fan.(csúszócsapányas venti)Fórum vélemények:
CX430 Build quality analysis from RealhardTechX
Corsair, I am disappoint (300W =/= 430W)A Corsair nem küldi ki a tesztoldalaknak tesztelésre az új CX-eket.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
"Nos, a helyzet az, hogy két (viszonylag és részben) új sorozata van a Corsair-nek. CX és AX."
Ezt még ki kell egészíteni a GS szériával is. Ez is nagyjából egy időben jelent meg az új CX-ekkel és AX-ekkel.
-
kungzi
veterán
sziasztok
konfigom:
- phenom II x2@x4 B50
- 4GB DDR3 1333Mhz ram
- HD5770 1GB videókari
- 1TB+320GB winyó (+1TB tervbe van véve)ehhez én egy corsair VX450-et néztem ki. elbírja ezt a konfigot? előre is köszönöm
szép napot
-
Dassler
őstag
Sziasztok!
HX620-as tulajok közül valaki megmondaná, hogy a moduláris kábelek miylen kiosztásban vannak pntosan? Neten 2 verziót találok, a fő különbség, hogy a sata csatik 3 vezetéken 3-3-2 ill 4 vezetéken 2-2-2-2 arányban oszlanak szét.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
nyunyu
félisten
válasz Dassler #1593 üzenetére
En ~3 eves HX520-amhoz mellekelt SATA kabeleken 2-2 csati van.
Anno a HX620 az erosebb belen kivul csak annyiban tert el az enyemtol, hogy ketto helyett negy 2xSATA tapkabelt adtak hozza.
Aztan lehet, hogy a kesobbi szeriakon ez valtozott.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Dassler
őstag
Értem. Azért kérdezem, mert nekem 4+3 lenne az ideális (4 vinyó egyben ill. 2 ODD + egy SSD egy kupacban), de így nem tudom, hogy mi merre. Egy 600W körüli táp elég lenne.
A másik gépemben is egy Corsair táp van és maradnék a márkánál.
Esetleg gondolkoztam 750-esben, mert a Corsairtól azt írták, hogy egy tetszőleges kábelt postáznak ingyen, h megmondom, miylen kell ahhoz meg ugye 3db 4 csatis Sata madzag van. Visznot a kraft az sok.[ Szerkesztve ]
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
nyunyu
félisten
az a vga nagyon maxon járatva is csak 150w. Tehát még játékok alatt is éppen,hogy leterheled kb 200wattal mert akkor még kevesebbet is eszik a vga mintha furmarkot nyomatnál rá ami 100%-on hajtja.
Nalam a komplett gep fogyasztasa 270W, ha fut az Orthos+Furmark.
(Athlon II X3@Phenom II X4 alulfeszelve alap orajelen+GTX460 768MB alap orajelen...)Levonva a tap 85% hatasfokat, ez durvan 230W terheles, ebbol levonva a ket vinyot+vizpumpat, kb. 210W jon ki proci+videokalyha fogyasztasnak, azt a VX450 felgozzel elviszi.
Tuninggal nyilvan mas lenne a helyzet, de egyelore meg nem birtam raberhelni a regi GPU-X-et a GTX460-ra, mert elmereteztem az egyedileg gyartatott lefogatot
-
nyunyu
félisten
válasz Dassler #1595 üzenetére
Mire kell a 2 ODD?
En 2 eve kihajitottam a gepembol az ezereves Toshiba DVD olvasot, azota csak az 1-2 evvel fiatalabb Pioneer DVR108 van a gepemben.
Most a DVD iro a gepem legoregebb alkatresze.Elmult 1 evben talan ha 10 lemez jart benne.
(Masodik legoregebb az 5 eves haz, harmadik a tap, de az is csak azert harmadik, mert nyaron lecsereltem a 4.5 eves billzetemet egy ugyanolyanra. )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest