Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
"Windows 7 beta and RC versions are not supported
ATI WDM Integrated Driver (?)
Catalyst Control Center (?) (English Language Only)"Most látom hát sajnos az eredetivel sem jó!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Acta@
csendes tag
Eddig még nem nagyon volt olyan game, amit egyből tudtam volna játszani, ne kellett volna új driverre vagy fixre várni. Már fél éve nem készül rendes driver a radeonhoz.
Én ezt másképp látom. Általában a játék készítői szúrnak el valamit, amit aztán nem a készítők javítják ki patch-el, hanem az ati driveresen... Muszáj nekik mert különben megy a sírás, hogy xar a driver, meg nincs support. (Bár így is)
-
Sárpac
nagyúr
És nv-vel miért nem volt ilyen gondom csak szökő évente egyszer?
Én meg úgy látom, hogy az ati lusta újraírni a drivert inkább foltozgatja pedig alapvetően szar!
10.5 talán áttörés lesz kíváncsi vagyok nagyon a májust még esélynek megkapja egyébként részemről viszlát ati!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Acta@
csendes tag
Az NV-nek még mindig a piac jelentős részét birtokolja, nagyobb a támogatottsága de pl Metro2033 kontra Fermi...?
Egyébként nem állítom, hogy az ati annyira jó drivereket gyárt, a régebbi szériákra magasról tesznek, (na 10.3 pont kivétel), meg bizonyos hibák amiket egyszer már kijavítottak (legalábbis névleg) a köv. driverben megint az "ismert hibajelenségek" címszó alatt van. De ettől függetlenül a játékok készítői a határidők miatt rendszeresen félkész programokat adnak ki (különben nem léteznének patch-ek) és szerintem ez is hozzájárul ahhoz, hogy a frissen kidobott játékokban ilyen hibák vannak.szerk.: 10.5-ben én is reménykedek, a bétája már egy ideje kint van, úgy tűnik erre nem csak a szokásos 1 hónap fejlesztési időt szánják rá...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Vannak hibák az NV driverben is, hiszen ha nem lenne nem jönne frissítés. A cikkünkben is problémás a Crysis, mert nem kapcsol fel maxra a grafika hiába állítjuk be. Ott a Metro 2033 textúrahibája is, ami a fejlesztők sara. Ugyanúgy vannak problémák mindkét oldalon, csak más játékokkal.
(#8710) Ottoka: Jelentkeznek, csak nincs NV kártyád, így nem veszed észre.
Crysis Warhead:
GTX 480 - HD 5870
Metro 2033:
GTX 480 - HD 5870Problémák mindkét oldalon vannak dögivel.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Acta@
csendes tag
Lehet hogy csak szerencsés vagyok, de nekem a BC2-ben sikerült először reprodukálnom a milliónyi Catalyst hiba egyikét: fekete kockák, de azt is csak edgedetect-es élsimítás kényszerítése mellett.
Egyébként mondom hogy az nv támogatottsága még mindig jobb szerintem, és mivel a két gyártó kártyái más-más eljárásokat használnak, nyilván valamilyen mértékben a fejlesztőknek is támogatni kell az adott hardvert. Nem véletlen voltak/vannak atira, vagy nv-re optimalizált játékok.
De mint látod a Fermis driverek még szintén gyengélkednek. -
Zoli-206
senior tag
Szerencsére a Guitar Hero World Tourban nincsenek catalyst okozta hibák
-
Ottoka
őstag
Valóban egy-egy ilyen nagyobb termék frissítés után az nv karik is sokat gyorsultak az újabb és újabb driverekkel. De nem voltak ezek a hibák, amik elveszik a kedvét az embernek a játéktól. Ma pl vettem 9k-ért egy játékot, és a játékra szánt időmet azzal töltöm el, hogy fórumba írkálok, megoldást keresek, drivereket tesztek le fel, ccc-t állítgatok. Na ilyen azért nem volt míg nv-s karim volt. És főleg az bosszant, ha valaki azt mondja ezzzel semmi gáz, kapcsold ki ezt vagy azt, pedig pl tudja hogy azzal felére esik a kari teljesítménye. Ez nem személyes, csak ez volt ami legutóbb megütötte a szemem.
Mezőhegyes
-
Sárpac
nagyúr
Kártékony fájl!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az A4-es kívül nem hiszem, hogy lesz új verzió. Ha januárban megcsinálták a tape out-ot, akkor szeptemberre elkészülhet a B rev, de semmi sem garantálja, hogy az megoldja a gyártási gondokat. Szerintem az NV dual GF104-ben gondolkodik. Az egyszerűen kivitelezhető. Legalábbis én ebben a helyzetben ezt tenném, persze nem ismerem a tényleges adatokat, így csak a találgatásokra alapozok.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Sárpac
nagyúr
Ez nem igaz driver felmegy CCC nem akar " Telepítő csomag hiba" ilyen üzenettel száll el!
-
SzlobiG
félisten
Nem teljesen ide tartozik, de a HD hang kimenetnél a támogatott formátumoknál a csatornák maximális száma 2, nem 8-nak kéne lenni a 7.1 miatt? Így hogy viszi át az 5.1-es jelet Hdmi-n?
-
atesss
addikt
Hát jelenleg az AMD "Graphics Drivers & Software" termékválasztós letöltési oldala [link] meg hibával elszáll .
Elvileg ez a link közvetlenül a hiábás oldalra dob (a Linuxos driverek kiválasztása pl. megy, meg az XP-seké is): [link]
Compilation Error
Description: An error occurred during the compilation of a resource required to service this request. Please review the following specific error details and modify your source code appropriately.
Compiler Error Message: CS0433: The type 'ASP.vista32_optional' exists in both 'c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files\us-en\b17c1bf6\2b32ab6\App_Web_r17v46fs.dll' and 'c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files\us-en\b17c1bf6\2b32ab6\App_Web_v30-ch_z.dll'
Win 7 x86 + IE8.
Firefox-al még nem tudtam próbálni, mert még nincs fent, nemrég lett telepítve a rendszer.Persze a game.amd.com oldalon keresztül megtalálható, csak azért ez egy elég komoly hiba.
MOD:
Jobban átolvasva a hibaüzenetet, lehet nálam van inkább a gond ?
Csak akkor meg miért megy az XP-s, meg a Vista-s driver kiválasztása ?
Vagy az IE8-al ? No mindj. felrakom a Firefoxot.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
De fasza, hogy 3 napi adatforgalmam árán letöltöttem a 10.4-et! A tököm tele van már ezzel a szar driver-ömlesztéssel, miközben az egyik bugosabb, mint a másik. Tegnap a 10.3b nálam is bedobta a fekete logon screen-t, szerencsére leirtva megint jó lett.
Ha most az nV is szar drivert gyárt (bár jóval ritkábban), akkor máris elfogadható az AMD bughalmaza? De nem komálom ezt a hozzáállást...Acta@: Sajnos az EdgeDetect élsimítás a legtöbb újabb játék esetén ezt produkálja. Nyilván valahogy rá kell venni a fogyasztókat a szar újabb eljárások használatára (ezt régebben kitárgyaltuk), ezt meg úgy a legegyszerűbb elérni, ha a régebbi, bármilyen jó dolgok már nem működnek. Így szűnik meg a régebbi játékok támogatása, és ezért nem teszek XP-re a 8.650-esnél újabb drivert. W7-re sem kéne HD4870-hez, de néhány újabb gama meg nem megy vele, illetve hibás.
Sárpac: Mióta mondom már ezt! Vajon az ATT miért tudja uazt, ill. még többet, mint a CCC, 1%-nyi helyfoglalással?
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Most olvasom, hogy az AMD szerint milyen pöpec fejlesztéseket tettek az AVIVO kódolóba. Valaki megnézné nekem, hogy lehet-e már bármekkora felbontást és bármilyen kép/hang minőséget állítani, valamint levágni az alsó/felső fekete csíkokat? Csak mert ezt az ATT évek óta tudja. Nem szeretnék belecseszni a rendszerembe egy CCC telepítéssel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #8726 üzenetére
A külső segédprogramok nyilván bezavarhatnak a működésbe. Az AMD csak a saját cuccát teszteli, az ATT-t nem. Ez fontos szempont, ha a bugokról beszélünk. Az NV-nél is így van. A Rivatuner szokott szívatni.
Az Edge Detect a Deferred Rendering-es játékok esetén produkál hibát. Nem kompatibilis a két eljárás. A probléma, hogy az alkalmazásprofilok globálisan tudják engedélyezni az AA-t, így a filterbeállítások közül vagy mind mehet, vagy egyik sem. Ez később változni fog, és a problémás játékokban csak a Box filter lesz engedélyezve.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Hát az a legszebb, amikor a problémát úgy oldják meg, hogy letiltják azokat a jobb eljárásokat! (Att-szal persze meg lehet nézni a dolgot akkor is, hogy hol csal a kedves AMD. ) Kezdem azt érezni, hogy az AMD programozói a józsefvárosi piacon szereztek diplomát, vagy max. pókeren.
Azt meg nem tudom, mikor érted már meg végre, hogy semmi nem zavarja a CCC működését, ha nincs fenn. És a legfontosabb, hogy az ATT nem bugzik, maximum kihozza a CCC +99%-nyi trükkjei (ált. minőségi csalás) által gondosan elfedett driver-hibákat (ezt hívják foltozásnak egyesek), mert ugye a meghajtónak fent kell lennie. És továbbra is külön-külön (tiszta rendszerre telepítgetve szoktam tesztelni vagy ezt, vagy azt, nem pucolgatni, hogy ott maradjon valami a CCC-ből), ergo nem zavar bele az egyik a másikba, szóval ne magyarázd bele ezt folyton.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #8729 üzenetére
Van rá megoldás. A fejlesztők hozzájuthatnak a DirectCompute 5.0-ban írt AA algoritmushoz, amit beépíthetnek a programjukba. Ez az algoritmus az AVP-ben benne van, és jól működik. Mást nem lehet tenni, mert a két eljárás nem kompatibilis, ezt az API szintjén lehet megoldani, a fejlesztőknek a DirectX 10.1/11 kínálja a megoldást.
Az ATT és a CCC ugyanarra a feladatra van, de a CCC-vel tesztelve van a driver működése, míg az ATT-vel nem. Világos, hogy a driver+ATT páros működési hibákat is rejthet. Persze aki akarja telepítheti, csak el kell fogadnia, hogy a két rendszert két külön csapat fejleszti, és a kompatibilitás nem garantált.
Az ATT fejlesztője sem vállal felelősséget, így az ATT-t saját felelősségedre kell telepíteni. Ha gond van, mindenki mossa kezeit.[ Szerkesztve ]
-
RpPRO
őstag
Kb 5 eve csak ATT-t teszek fel + drivert. Masfel eve felraktam a CCC-t, h lassuk, milyen profi most. Katasztrofa. Teljes eroforraspazarlas, nem is atlathato annyira, mint ATT. Hamar uninstall. 2720kb-ot eszik most ATT win7 alatt.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
BeLucZ
addikt
10.4 gyorsít valamit a vantage-n?lehet a 10.3-at kellett volna inkább felraknom, mert mintha a 10.4 visszalépés lenne teljesitmény szempontból 10.3 hoz képest!
-
veterán
Azt azért nem ártana figyelembe venni az ATT-s népnek, hogy a CCC fejlesztőit nem fogja érdekelni, hogy az ATT-vel mennyire megy valami. Ez olyan, mint amikor a WHQL minősítésen kérik számon, hogy a driver bugos. Két teljesen más dologról beszélhetünk. A CCC-t tesztelik valamilyen metódus szerint és ha azon átmegy, kiadják. Ebben 100%-os eséllyel nincs benne semmilyen 3rd party.
A bugokról meg annyit: lejárt lemez, lerágott csont vagy még sorolhatnám a közhelyeket. Persze, talán nem kellene havonta kiadni egy verziót vagy lehetne várni, amíg egy X számmal csökken a bugok száma, de az nV és az ATI más utat járnak, ebből adódik a különbség.
Ez a cirkulált sírás és ATT magasztalás totál felesleges már... Nem kell CCC-t használni, ha nem tetszik, ennyi.
-
siriq
őstag
A memoria pazarlasan en is elcsodalkoztam. Ezt mar jeleztem is. Nv-nel nalam nem volt ilyen. Lassan is indult a rendszerem tole. Nincs CCC, bootrace-el 45 mp a desktop-ig.
stevve: ugy ahogy mondod. Problema megoldva. Nalam nincs CCC.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
veterán
-
veterán
-
jgrg
tag
Szia
Nekem rendszeresen fagy (mondjuk napi egyszer). ami van, hogy étnyleg lefagy a BC2 és kilép, de van hogy csak annyi történik, hogy minden fekete lesz és nem látsz semmit (kivéve minimap, kék barátjelzők), de megy a progi. Ilyenkor néha segít, ha átállítom a felbontást, majd nem okézom le, hanem vissztérek. De nem mindig.
Az biztos, hogy NVidiával sose szoptam ennyit, de amúgy jó a kártya.
Nálam gond lehet még a WinXp....
Ja Powerview Ati 5770G
Don't fight a battle if you don't gain anything by winning. - George S. Patton
-
Steelmanus
addikt
Gondolom hogy a .Net 2.0 es vele a CCC utalat XP alatt letezik mert W7 alatt ugyis ott van a .Net akkor miert olyan fajdalmas a CCC hasznalat? Azt sem ertem hogy miert kell szapulni a CCC-t hiszen letilthato hogy ne fusson en is mindig felteszem beallitom a drivert azutan letiltom hogy ne induljon atomatikusan, ennyi. A memoriafogyasztasa pedig W7 alatt elenyeszo ha kell valamiert RunTime ujrainditasa-val elinditom. A MOM.exe CCC.exe egyutt eszik cc 5Mb-ot. Mi ezzel a baj?
-
Viktor77
titán
A CCC nálam 9.7mb-ot XP alatt. Szörnyű. Veszek is még 2 giga ramot, hogy elférjen benne.
Az ATT tudja már a GPU Scaling-et? Legutóbb mikor próbáltam nem igazán akarta. Pedig nincs vadonatúj kártyám, és a CCC tökéletesen tudja.
A sírást meg nem igazán értem. Havonta kb. egyszer kell a CCC-hez nyúlni, amikor felteszem és beállítom. Mi a jó halált lehet benne napi szinten matatni?
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
jgrg
tag
Tudom. Kapják be, sokkal jobb mint a Vista, és nem sokkal rosszabb mint a Win7. Ez persze a felhasználó oldala, biztos rendszergazdaként nem így van.... Viszotn kevesebb erőforrást igényel, és már fent van a gépen és megy.
De én is tervezem az áttérést, csak OS-ben csak jogtisztát vagyok hajlandó felrakni, úgyhogy még húzodik.
GDon't fight a battle if you don't gain anything by winning. - George S. Patton
-
jgrg
tag
Szia
Hát akkor csináljanak egy olyen OS-t, ami gyorsan bootol, kevés erőforrást fogyaszt, stabil - megjegyzem az Xp nagyon stabil, és oylan funkciókat tud, amiket használnok. Mert csak mert fancy 3d a háttér én magamtól nem váltanék...
GDon't fight a battle if you don't gain anything by winning. - George S. Patton
-
scope2007
addikt
válasz Viktor77 #8742 üzenetére
nálam kemény 4.7mbot eszik a ccc 10.3as van fent
19870820: szerintem ezzel pont fordítva vannak sokan.. legalábbis én tuti közéjük tartozom
xp-t használok még, winvistát próbáltam nagy lom az egész, win7et próbáltam még az rc-t, az bejött, csak még nem volt időm/kedvem feltenni a win7et újra[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
katt777
félisten
CCC-vel tesztelve van????
ATT-nak nincs különösebb komp. hibája, ha jól állítja be az ember, akár mind2 fent lehet a gépen, csak hát az egyik átvezérli a másikat, ha nem figyelünk oda.
ATT+driver kombóval tizedannyi rendellenességet sem tapasztaltam soha, mint CCC+driverrel.
Ja, a CCC-ért sem vállal senki nagyon felelősséget, ahogy én nézem, különben már rég kirúgták volna az egész bagázst.Megnéztem egyébként a 10.4-et, ez az első meghajtó a 9.9 óta, amelyik képes azt legyorsulni DX9-ben, és DX10-ben is jók az első benyomásaim sebesség terén, persze az már más kérdés, hogy melyik játék hogyan bugzik majd.
RpPRO: +1 bölcs ember.
BeLucZ:
i920 2.8 HD4870 750/900 C10.3b : 10421 9173 17609
i920 2.8 HD4870 750/900 C10.4: 10616 9369 17667
A többinél is gyorsabb, és 3D06-ban is. Csalás (CCC) mentesen, csak driverből.stevve: Engem sem érdekel, hogy a CCC fejlesztői milyen szart adnak ki a kezükből, vagy hogy a használói mennyit szívnak vele, úgyhogy sztem nyugodtan élhetünk is egymás mellett. Ha a CCC olyan jó lenne, bizonyára azt dicsérné mindenki, és az ATT-t szidná, ha meg az olyan ócska. De nem így van.
Weaver: Elég sok minden használja a .Net-et, ebben stevve-nek adok igazat. Mi több, az ATT pöpec videó kódolója sem működne nélküle!
Steelmanus: A CCC utálat a program ismeretéből, gyakorlati tapasztalatokból fakad. Én is be tudom állítani magamnak, de már csak azért sem érdekel, mert ATT-szal 1000X annyi finombeállítással tudok olyan képminőséget és extrát kicsalni a VGA-mból, amilyet CCC-sek nem igazán.
Viktor77: Bizonyára elkerülte a figyelmedet (hát, ha esetleg olvasnád a topicot), hogy mostanában még hivatalosan is havonta több Catalyst is kijön.
jgrg: Ja, hát ha akarták volna, XP alá is meg lehetett volna csinálni DX9+ verziókat, de akkor meg hogyan szednének megint be egy rakat pénzt végeredményben ua. OS fejlesztgetett verziójáért?
-
Steelmanus
addikt
válasz katt777 #8748 üzenetére
En nem is vitakoznek veled, mert mar nagyon regen meg a W7 elott az XP-n parszor kiprobaltam de az regen volt ezt elismerem. Biztos hogy kb 1,-1,5 ev ota sokat fejlodott es mivel Te ebben jartasabb vagy igazat adok neked. Felkeltetted az erdeklodesemet lehet ujra kiprobalom XP alatt, de ujabban mar W7-zek es az XP-t mar csak a regebbi gepek javitasara hasznalom de mint mondtam adok egy eselyt az ATT-nek.
-
Löncsi
őstag
válasz katt777 #8748 üzenetére
"Engem sem érdekel, hogy a CCC fejlesztői milyen szart adnak ki a kezükből, vagy hogy a használói mennyit szívnak vele"
Amióta HD4850-esem van, nálam sose volt gond (apróságokat leszámítva), ráadásul annak idején olyan hamar jutottam a kártyához, hogy hivatalos driver-e még nem is volt.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Drón topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Automata kávégépek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest