- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztlaci
aktív tag
SOS
Asus 5770 drivere nem támogatja a monitorom 1152x870 natív felbontását, mivel tudom rá megtanítani? Samsung 95+ CRT (nem röhögni)
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Sztlaci
aktív tag
válasz Dictator^ #8553 üzenetére
Annyi lenne, nem jól emlékeztem, de a hozzá adott cd levő driver nem támogatta.
A 10.3-at feltéve, és külön támogatott felbontásként hozzá lehetett adni, így most majdnem jó.
A 3d mark futtatásakor viszont mintha nagyított lenne a kép, és ebből adódóan a sebességi adatok nem látszanak a képen, pedig az írja 1280*1024-es akar fut.Ati az csak Ati mikor tanulnak meg olyan drivert írni, mint az Nvidiások.
-
törölt tag
válasz Sztlaci #8554 üzenetére
A 3DMark alapesetben 1280x1024-ben fut, de ha a monitorod ezt nem tudja megjeleníteni, akkor a teljes kép nem is fog látszani, és ez nem az ATI/AMD hibája.
A régi ócska CRT monitoromon én is szívesen használtam volna HD felbontást, de ha a monitor nem képes rá, akkor hiába akarok én bármit is.[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
válasz #93794560 #8555 üzenetére
De tudja, csak az Ati panelnél a natív 1152*864-es felbontást maximumként tudtam megadni.
És ezt nem engedte felülírni. Utána megadtam a 1600*1200-as felbontás 75 Hz mellett, ekkor meg nem engedte a frekvenciát kisebb felbontáson sem 75 Hz fölé állítani
Most megadtam a 1600*1200 * 85 Hz-et és (igaz ezen a felbontáson a 75 hertzet nem bírja monitor, de ezt a felbontást nem használtam, csak egyszer kipróbáltam. Aprók a betűk.
Most viszont engedi 85 Hz-en az összes használatos felbontást, és így a.3dmark is lefutott rendes felbontással.
Szerencsére megtanulta 1152*864 felbontást. Úgyhogy csak ATI driver butaság. 12780 pötty szerintem lehetne több is, de régi az XP és előtte Nvidia driver volt, amit viszont még nem tudtam legyalulni. Hülye az írta először, hogy nincs jogosultságom, azóta meg nem reagál az eltávolítás gombra. Nem történik semmi, csökkentett üzemmódban sem. idétlen szoftver fejlesztők.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sztlaci #8556 üzenetére
Ez így oké, csak korábban azt írtad, hogy a monitorod natív felbontása 1152x864. Ebből arra lehetett következtetni, hogy ennyi a legnagyobb felbontása.
Nekem eddig egyetlenegy Catalyst driverrel nem volt problémám. Az viszont tény, hogy ha a régi nvidia driver rajta maradt, az okozhat efféle összeakadást.[ Szerkesztve ]
-
palazzo
csendes tag
hali!
Sztetek az normalis ha tobb ora Bad Company 2 jatek utan azt mutatja az Msi afterburner progi hogy 90 fok fole ment neha mindket gpu viszont a ventillatorok maximum 32%ra porogtek fel?
Max grafikai beallitasok mellett 5870 crossfireben.10.3 legujabb verzioja van fent.Thx az otleteket.
-
Colos1
őstag
válasz palazzo #8559 üzenetére
Én most váltottam pár napja ATI-ra (5850), de nekem is feltűnt, hogy 78 foknál csak 32%. Pedig megnéztem a BIOS -t a Radeon BIOS Editorban, és 78 foknál már kb. 54%-on kellene pörögnie...Én - mivel nem értek a Radeonokhoz (még) - nem tudom, hogy ez normális-e.
Kipróbáltam - hátha hülyeségeket írnak a monitorozó progik, Everestnél nem ritka - manuálisan felpörgettem 56%-ra. A hang alapján egyértelműen kijelenthető, hogy tényleg 30% körül volt..Everest és GPU-Z szerint is.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Nagynozi
aktív tag
Nekem is 5850es van (sapphire), és Fur Mark alatt 100% terhelésen maximálisan 33%ig pörgeti fel a ventilátort. Ami egy 10 perces terhelés után, természetesen csakis Fur Mark alatt, 100 fok körüli hőmérsékletet produkál. De nálam, ha 50%ra teszem a ventifordulatot, akkor egyértelműen magasabb fordulaton megy a venti, tehát hátul sokkal több levegő távozik a házból és hangosabb is a kártya.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Valaki légyszi nézze meg, hogy a Windows7 eseménynaplójában, az alkalmazás és szolgáltatás naplóknál, a Microsoft/Windows/Diagnostic-Performance műveleteiben van-e ugyanilyen hibaüzenete Ez nálam a képen látható dátumnál kezdődik, és a mai napig folyamatosan ismétlődik, néha óránként, néha 2-3 óránként. Megjegyzem, a Windowst tavaly augusztusban telepítettem, és legalább egy hónapja nem játszottam a géppel, gyakorlatilag csak netezésre használom mostanában.
Okozhatja ezt a Catalist? Mert a hibaüzenetek kezdete nagyon úgy fest, mintha valamelyik Januárban kijött Catalist telepítésekor kezdődött volna. -
belaazallat
addikt
Nekem videómemória túlterheléses üzenetem volt, de mióta kártyát cseréltem nincs ilyen üzenet. X300--> 5770
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Robi BALBOA
őstag
Valakinek van tapasztalata a 10.4-es/10.5-ös driverrel kapcsolatban, főleg a 10.3-ashoz viszonyítva?
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Dictator^
veterán
válasz Robi BALBOA #8565 üzenetére
van 10.4-es driver már ?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Robi BALBOA
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Robi BALBOA #8565 üzenetére
Az RC1 10.5-öt felraktam, de nekem nem volt stabil, viszont kb. 10%-kal gyorsabb volta DX11-es játékokban, mint a 10.3a. Többet nem tudok, mert visszaraktam a 10.3b-t.
Majd ha jön egy preview verzió megnézem.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Robi BALBOA
őstag
Köszönöm!
Akkor itt is lesz egy jóféle kis gyorsulás!
Én is megvárom a preview verziót.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
rumkola
veterán
-
palazzo
csendes tag
Az is fura kicsit, hogy az egyik gpu 157mhz-en megy siman a desktop feluleten bongeszesnel a masik pedig 850mhz-en.
Lehet a 10.3b bugos kisse? -
Clemi
veterán
A priviből idézek, hátha más is beszáll a probléma megvitatásába:
nekem vistam van és ezt írja ki: http://www.kefinet.info/kepek/egyeb/wtf.jpg
amúgy HD 5770 10.2 cata. megfigyeltem, ha játszok egy filmet és húzom az ablakot, akkor szaggat az ablak a másik, meg youtube 720-1080p filmeknél 100% terheltség megy a procira... neked vannak ilyenek?Hali
Nekem HD4870, és ha HD film nézés közben húzom az ablakot (csak lekicsinyítve lehet, mivel alapból ugye betölti a monitort egy 1080p-s film) akkor a film nem szaggat, csak az elmozdulás darabos, ami szerintem természetes. A Youtube 1080p-s film nézése közben az operában nekem max 50-50%-on terhelte a két magot.
A hibaüzenet nekem is hasonló, illetve volt, mivel tegnap visszatettem a 9.9-es catalistot és azóta csak egy lassulás bejegyzést ejtett a seven az eseménynaplóba, azt is alvó állapotból ébredéskor, és a CPU túlzott foglaltságára hivatkozva. Egyébként tényleg lassan adta be a képet indítás után.[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz Nagynozi #8562 üzenetére
Köszi, megnyugtattál...Attól tartottam, hogy ez hiba.
Furmark alatt én is próbáltam, de csak 74 fokig jutottam, aztán kilőtte valami a gépet (Ez viszont hiba, csak még nem tudom, mi okozta. Valszeg nem bírta a tápom)
Amúgy én megnéztem azt is, hogy 100%-on fújja-e ki hátul a levegőt
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Sztlaci
aktív tag
Hali!
ASUS 9600GT, cseréltem ASUS 5770-re de valami elkesítő.
A Projecttorque a 9600Gt.vel hasított, az 5770-el játszhatatlan, folyamatosan akad.
Valakinek tapasztalat? Mi lehet az oka? 1152*876 CRT monitor.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Clemi
veterán
Elkiabáltam!
Tegnap visszatettem a 9.9-es Catalist-ot, és ezután tegnap egész a gép kikapcsolásáig, majd ma délelőtt nem történt sebességcsökkenésről naplóbejegyzés, de ma délután megint kezdte, és óránként naplózta. Végképp nem értem miért, ráadásul nem is használtam a gépet, mikor az első naplóbejegyzés született.
-
addikt
Megnéztem én is, nekem csak az 500-as van, ami látom nálad is:
"Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért.
Helyzet: A videomemória erőforrásai túlterheltek, és ez akadozást okoz. A futó programok és megnyitott ablakok számának csökkentése esetleg segíthet a probléma megoldásában."Ez legsűrűbben naponta 2x fordul elő, de legtöbb esetben csak naponta 1x vagy 2-3naponta 1x. Olyan 501es hogy a grafikus alrendszer erőforrásai túlterheltek nálam nincs egy se.
Ill a szűrővel most találtam egy 501-est is de más a szöveg:
"Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért.
Ok: A CPU erőforrásai túlterheltek.
Diagnózis: A Asztalablak-kezelő válaszsebességének hirtelen csökkenése figyelhető meg."
Ebből csak 1 db van.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne: 10.2-ről érdemes frissíteni valamelyik 10.3-as verzióra? Leginkább GTA 4 szempontból érdekelne Köszi előre is.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Zoli-206
senior tag
Szerintem érdemes. Lassabb nem lett tőle a GTA4 , pontos mérést nem végeztem 10.2-vel, így hülyeséget nem akarok neked írni, de mintha picit gyorsabb lenne a 10.3-al. Egyéb játékoknál valamennyit gyorsult a 10.2-höz képest. Pl. World in Conflict-ban 1680*1050-ben max. grafikán az eddigi max 96 FPS helyett 107 lett. (ez viszont pontos mérés). Az átlag FPS 54-ről 58-ra emelkedett. Gondolom gyorsulhatott más is, pl Dirt 2 stb.... Egyéb játékot nem igazán mértem, jól megy minden
[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
ATI 5770-es kártyával a Projecttorque akadozik, és sz@r a kép, de a Test Drive is problémás úgy 10 másodpercenként megakad, és gyorsabb képmozgásnál vízszintesen becsíkozódik (törik a kép, mintha két félből rakná össze) . Új telepítésű XP-vel is.
WIN 7 alatt nem akad, de ott meg nem lehet beállítani a monitor natív felbontását, mert nincs a kiválaszthatók között. A legmagasabb 4:3-as felbontás az 1024*768, a fölött, csak lapostetű felbontásokat ismer. A WIN 7-es ATI driver alatt nincs kényszerített kiválasztási lehetőség, mint XP alatt. Valaki - Ötlet, vagy próbáljam meg visszacserélni, a jól bevált megbízható NVIDIA 9600GT-re? Azok még tudnak szoftver írni, nem úgy mint a ez a gagyi ATI-sok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sztlaci #8581 üzenetére
Nem hinném, hogy ez a driver problémája, mert nekem Win7 alatt a 10.3-as Catalyst teljesen jól megy, és a monitorom (1680x1050) minden felbontását jól kezeli, és nem akad, nem töredezik a kép, nem fagy, nincs újraindulás sem, igaz a VGA egy Radeon HD4670. Érdekes, hogy az utóbbi időben a Radeon HD5XXX sorozat kártyáival fordulnak elő különféle hibák. A fórum leírásai alapján a HD4XXX-nél jóval kevesebb a gond.
A kép széttöredezése a Vsync bekapcsolásával orvosolható, ha ez a képtöredezés az eltérő VGA-monitor szinkronizációból adódik.[ Szerkesztve ]
-
terence1
csendes tag
Sziasztok!
Következő a problémám: Az amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, majd sikeresen helyreállt. Ezt a hibaüzit kapom teljes képernyős alkalmazások futtatásakor. Win 7-et használok. Vga msi hd4870 1Gb 10.3-as driver-al. A képernyő kifagy kb. két percre, majd mintha misem történt volna működik rendesen.
Feladatkezelőben a hibakód 4101.
Érdekes,hogy csak egyszer csinálja, amikor a gépet bekapcsolom és játszok kb 5-10 perc után jelentkezik. Utána egész nap nem.
Az összes driver-el ugyanaz.segítsetek!
-
arabus
addikt
Proba mindenki.
http://strags.com/d/ATI-8.740.0.0000-XP-2003-Vista-2008-7-x86-AMD64.rar
uj béta +ogl4Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
törölt tag
válasz Sztlaci #8589 üzenetére
A Vsync-et általában a játékok grafikai beállítómenüjében lehet találni, Vertical syncronisation, vagy magyarul függőleges szinkronizálás néven. De ha ilyen nincs, akkor driverszinten lehet erőltetni Control Centerből, de ilyenkor minden programban használja. Megnyitod a Catalyst Control Centert. Oldalt megnyitod a 3D ágat. Kiválasztod az All Settings pontot. A panel jobb oldalán gördíteni kell lefelé a görgetősávon majdnem a panel aljáig. Itt megtalálod a "Wait for vertical refresh" opciót. A csúszkát oda állítod, ahová akarod. Ha teljesen felhúzod, akkor a szinkronizáció minden alkalmazás számára engedélyezve lesz, de nem mindig jó, mert csak akkor célszerű használni, ha a VGA alaphelyzetben gyorsabban rakja ki a képet, mint a monitor. Ekkor a vsync leszabályozza a játék sebességét a monitor képfrissítésére, és nem törik szét a kép. Ha a játék lassabb, mint a monitor, akkor a vsync lassít.
-
Sztlaci
aktív tag
válasz #93794560 #8590 üzenetére
Ok köszi, majd keresem, de du. próbáltam a munkahelyemen (munkaidő után) még 3 gépben, és nem a hozzá tartozó DVI-VGA átalakítót csomagoltam be ez meg jóindulattal nem megy bele, jól méretezett Kínai szabvány, gyilkolni meg az estleges gariztatás miatt nem akarom.
Majd csak holnap tudom újra kipróbálni, de köszi az infókat![ Szerkesztve ]
-
robert02@12
csendes tag
sziasztok akármelyik ati drivert teszem fel sokszor befagy a kép és azt írja ki mindig hogy az amd képernyőkímélő egy pillanatra leállt és újra müködik tanácstalan vagyok tegnap raktam be egy 4670-es kártyát
Tud valaki segíteni?A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.
-
robert02@12
csendes tag
ja bocsi a képernyöillesztö nem reagál
A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.
-
Colos1
őstag
válasz robert02@12 #8592 üzenetére
Ilyent nekem is produkált, miután betettem az új VGA-t. Volt egyéb hiba is, beleírogatott az eseménynaplóba valami teljesítményszámláló magyarázószöveg hibákat, meg a teljesítményszámláló nem is működött rendesen.
Frissítettem a Win7 telepítést, azóta nem fordult elő. Ha win7 -ed van, javaslom próbáld ki Te is.
(#8586) terence1: Ez neked is szól, bár Te nem írtad, hogy most cseréltél volna VGA-t.
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
-
Zolás
addikt
Sajna csak az 5xxx szériát javitja a régebbiekhez majd a jövö héten (vagy később )
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Colos1
őstag
válasz robert02@12 #8598 üzenetére
Szia!
Azt elfelejtettem... ...
De elvileg a frissítés megkezdése előtti kompatibilitás ellenőrzéskor a Win7 megjegyzi, hogy a display drivert, meg a CCC -t szedd le...Elnézést, ez kiment a fejemből...
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest