Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Nem tudom pontosan mikor került fel ez az opció erre a CCC fülre, de én most a 14.7RC-nél vettem először észre:

    Aki RGB helyett YCC-t küld ki és/vagy használja a kalibrációs LUT-ot, annak érdemes lehet ezt átbillenteni 10-ről 12 bitre (már persze ha bírja a másik eszköz és a kábel).
    Eddig 10 bit volt az alapértelmezett, mikor DeepColor képest megjelenítőt érzékelt (jó néhány éve szinte minden HDMI-s eszköz ilyen), nem lehetett átállítani 8-ra vagy 12-re, mint most (ami annyiból fura, hogy a DeepColor szabvány szerint ami tud 10-et, az mindig tud 12-t is, csak a 16 az opcionális, közte pedig nincs más).

    Ez nálam a HDMI kimenet, nem tudom, hogy DisplayPort is ugyan így konfigurálható lett-e.

    Érdekes, hogy még RGB-vel is működik a 12 bites állás, pedig az 1080p60 12 bittel az (ha nem számoltam el valamikor régen) papíron már picit túlkarcol a névleges HDMI 1.4a sávszélen (a TV-m csak YCC-nél írja ki,, hogy milyet kap, így lehet, hogy ténylegesen 10 bit marad, mikor RGB-vel állítom itt 12-re).

    Már csak a játékfejlesztőket kéne rávenni, hogy támogassák a 10 bites (vagy akár 16, ha már a hardware tud 12-re is vágni/kerekíteni/ditherelni, nem csak 10-re) fullscreen módot. :U

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák