- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz wiggen123 #1450 üzenetére
''Azzal meg mit érek el ha átnevezek valami exe fájlt? Esetleg a program védelmi rendszere beindúl és le se fut...''
Nem akadékoskodni, csinálni
Az exe az indító file általában. Elindítva a benne található dolgok mint utasítások jutnak el a processzor felé, az az maga a program. Eddig úgy olvastam hogy az optimalizáció az inditó fájl nevéhez kötött, tehát ha annak a neve megváltozik, a driver nem észleli, azaz nem optimalizál.
Amit te említessz mint problémát nekem olybá tűnik, mintha az anisotropic filtering nem lenne bekapcsolva. Az felel a textúrák éles megjelenítéséért. Alapból tényleg szakaszosan mos. Esetleg csinálhatnál egy screenshotot hogy mire gondolsz konkrétan, de az aniso legyen bekapcsolva, és mondjuk 8x -os értéken. -
wiggen123
senior tag
Knight Online a játék neve, nem egy ismert játék, erre konkrétan nem optimalizálnak, meg inkább fpseket optimalizálnak nem rpgt.
8x anizot bekapcsoltam:
[link]
2 lépéssel előrébb:
[link]
De lehet ez a játék hibája, mert World of Warcraft is hasonló felépítésű és ott nincs ilyen hiba
[Szerkesztve]Sometimes you win, sometimes you learn.
-
wiggen123
senior tag
Na ebből a szerkesztésből is dupla post lett
[Szerkesztve]Sometimes you win, sometimes you learn.
-
cousin333
addikt
válasz wiggen123 #1452 üzenetére
Melyik Catalystot használod? Nem biztos, hogy az optimalizáció okozza, ráadásul a legújabb verziókban ki lehet kapcsolni (Catalyst A.I. a becsületes neve). Lehet, hogy valamilyen játékbeli, vagy driver bug. Megnézném a Catalyst change log-ot, de valamiért éppen most nem jön be nekem az az oldal .
"We spared no expense"
-
wiggen123
senior tag
Felraktam a legújabb drivert meg az ATI Tray Tools-t, kikapcsoltam a Catalyst A.I.-t, kipróbáltam egyéb beállításokat is változtatni, de semmi nem használt. Ezek után nagy a valószinűsége, hogy a játék a ludas...
Köszönöm a segítséget mindenkinek.Sometimes you win, sometimes you learn.
-
chungee
addikt
Üdv Népek!
Segícséggel fordulok hozzátok. ATI 9200 típusú vidikártyához, be tudnátok linkelni drivert? Ezerhálám. -
MODERÁTOR
sráccok! komoly kérdés. melyik a jobb az omega vagy a catalyst? melyik mellet mi szól?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Savage5
senior tag
A Catalyst a hivatalos, azzal kevesebb probléma szokott lenni. Az Omega a nem hivatalos (buherált), de az is Catalyst alapokra épül, csak át van moddolva. Van akinél az utóbbi jön be, meg van vele elégedve, jobb kép, több pont benchekben, stb., de nálam pl. meg se nyikkan a VGA az Omegával, amikor meg sikerült elindítani, akkor is 256 színnel volt kép .
...
-
gege71.hu
addikt
Tegnap teljesen megmakkant a rendszerem. Csak megnyugtatásul kérek véleményeket, hogy a Windóz újrahúzása segíteni fog.
na szóval már jó ideje fenn van a winxp(kb január), azúta már teleraktam mindenfajta progival, szal kissé véres a torka, de azért még nagyjából elfutkorászott.
Tegnap játszottam vmi stratégiai szarral (A.D 1503), megfigyeltem, hogy játék közben van, hogy 1-2 mp-re teljesen elsötétül a kép. Aztán ki is lépett először menüjébe majd desktopra.
Hagytam a francba. Beizzítanám a Half-life2 episode 2?-t..Lassan eljut a menüjéig. Előző játékbetöltés indít...KVA lassan tölti be. Első kép a pályán..mint 1 képkocka...hang akadozik...lassan elindul, de szaggat mint a rohadás. Nna gondoltam driver megmakkant. Catalist uninstall 6.5 felrak, ugyanez..sőt a hl2 van hogy el se indul ill ha elindul, not responding.
Ugyanígy a többi 3d game FOS lett. FEAR..elindul, de tök fekete kép fogad játékbetöltésre, csak a célkereszt látszik.
COD2 el sem indul..vmi 2d text font betöltést hiányol.
Splinter cell chaos theory: A menüjében az egérkurzor(nyíl) egy sötét négyzet, pályabetöltéskor lefagy.
2 napja még semmi problema nem volt, futott minden gamme ahogy kell. A COD2 hiba időnklént előfordult régeben is, de egy logoff-logon a rendszerből észhez térítette. Tegnap már wez sem segített neki. El sem indul a nyavalyás.
Amúgy az egész rendszer teljesen ellomhult, belasssult. Gyanakodtam vinyókra vagy memóra...Letesztelgettem mind. Normál étékeket mutat a vinyóteszt is, a memó tesztek is jók. CPU teszteket is letoltam, teljesen jó értékekkel megy.
Az az érzésem, hogy a catalyst és ezzel karöltve a windóz teljesen BEHÁNYT.
Amire még gyanakszom, hogy a vga memó makkant meg. Azt mivel tudom letesztelni?
Egyáltalán hga a vga gáz hardveresen az okozhat e ilyen hibajelenségeket?
Garis a vga, szal akkor megy vissza cserébe. Hútés amúgy mindenen zsír. VGA-n vf900-as Zalman, a többi cuccon is igényes léghútés. Házszellőzés is OK. Néztem a hőfokokat, abbsz normál minden.
Konfig adataimnál.
kösz a tippeket előre is
gege -
válasz gege71.hu #1465 üzenetére
VGA hiba nem lehet, akkor artifaktok jelennének meg a képernyőn. Ez valami súlyosabbnak tűnik. Lehet hogy a táp és/vagy alaplap haldoklik, esetleg ha szerencséd van csak a windows lett tele vírus/féreg/kémprogrammal.
Van tűzfal és vírusírtó a gépeden?Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz gege71.hu #1467 üzenetére
Végül is egy próbát megér:
Driver Cleaner-el lepucolsz mindent, ami ATI, majd Catalyst újratelepítés.
Csak még annyit tennék hozzá, hogy nekem a 2 és fél éves windowsom sem csinált ilyeneket, pedig rengeteg driverújratelepítés volt közben, több videokártya, proci, sőt még alaplap is volt cserélve ezen idő alatt (windows újratelepítés nékül!).
[Szerkesztve]Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
gege71.hu
addikt
Amugy a fura, hogy csak ezeknél a 3d játékoknál baszakszik.
Minden más progi jól fut. Az, hogy lomhább lenne a rendszer inkább csak szubjektív ''mintha érzés''. Tehát: komolyabb vidotömörítés, winrar tömörítés, prime95, ilyesmik nem okoznak semmi fennakadást, rendellenes viselkegést...ezért lenne fura ha alaplaphiba lenne...Persze ettől még nem kizárt -
blueMerle
veterán
Valaki segítsen kérem!
Van nekem egy MSI Radeon 9600-TI128 graf.kártyám, melynek a driverét akartam volna frissíteni, Le is szedtem, minden oké, hanem az új nem megy fel, valami INF Error, Video driver not found-ot ír ki a telepítő. Driver Cleaner megvolt. .Net fent van. Minden ok, minden jó. MOST AKKOR MIT TEGYEK??? -
blueMerle
veterán
Egy up! mer nagyon nagyon fontos lenne, így nem tudok dolgozni!!!
-
mikk2000
őstag
válasz blueMerle #1471 üzenetére
.net csak a catalyst control center-hez, azaz vezérlő felülethez kell. Szerintem próbáld csak magát a drivert feltenni,
Driver cleaner-t előírás szerint használtad? Tehát csökkentett mód, cab cleaner is stb? Előtte ugye uninstalláltad a drivert és a catalyst control center-t?
Alaplapi chipset driver fenn van?
Próbáld a legújabb drivert feltenni, ha nem megy akkor azt amivel legutóbb ment, ha az sem, akkor az MSI-től letöltött drivert.
Ha van fenn valami videó kártya program (ati tray tools, ati tool, riva tuner stb) uninstalláld.
Több ötletem hirtelen nincs. -
blueMerle
veterán
válasz mikk2000 #1473 üzenetére
Mindent jól csináltam, ez egy teljesen szüz Xp, most raktam fel, semmi driver nem volt. DriverCleanert is csak azért nyomtam hátha...de az se. Semmi.
Alaplapit felraktam, utána pedig nem akar felmenni a leújabb catalyst, pedig nekem fontos lenne jelenleg, nagyon is.
Szerintem evvel az MSi akrival lesz a gond -
gege71.hu
addikt
válasz blueMerle #1476 üzenetére
9600-os radeonhoz szvsz felesleges ezt a csiricsáré dot-netes szart felrakni.
Amikot 9800pro-m volt arra is csak a 2004 leguccsó driverét tettem fel. Afelett semmi értelme nem volt.
Mihez használod(azt írtad melózni kell) amire bármiféle olyan fícsör kéne amit nem tud már a 4.9-es catalyst?
9800-hoz(sem) nagyon újítottak már semmit sem 2004 vége után, pláne 9600-hoz.
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
válasz blueMerle #1476 üzenetére
Olyan hogy MSI driver, nincs Az =ATI driver+MSI saját cuccai, extra megoldások a kártyán ilyesmi. Próbáld meg az MSI-től letölteni a legújabb drivert, ha naprakészek, lehet hogy az végülis friss ATI driver. Ha az és felmegy, akkor nincs gondod (ráadásul a kártya minden képessége ki van használva).
-
válasz gege71.hu #1477 üzenetére
Pedig a 2005 decemberi driver minden kártya opengl teljesítményét jelentősen javítja - így a 9x00-ás sorozatét is -, mert akkoriban optimalizálta az ATI az opengl drivereit.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Dolby
senior tag
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy ha a képernyőm vált 2D-3D között, akkor a fényerő és gamma beállításokat elfelejti. Gyakorlatilag hiába állítok 3D-s alkalmazásra nagyobb gammát, mert nem alkalmazza 3Dben emiatt, és ha kijövök játékból akkor be kell mennem a színbeállításokhoz, h előhozza a megfelelő fényerőt. Nem kell semmit állítani, a beállítást megjegyzi, de addig nem alkalmazza amíg nem megyek be a színbeállításokhoz.
Remélem értelmesen le tudtam vmennyire írni.
Ez miért lehet? Pls help- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
MODERÁTOR
sráccok! 6.5 catalyst és control panel az utolsó megy együt? valaki linkelné az uccsó control panelt?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
W.a.T.T.O.
csendes tag
Sziasztok! Remélem tud nekem valaki segíteni! Nekem 9600 XT-m van, a bajom a következő:
nem tudom a drivert(semmilyet) telepíteni egy hibaüzenettel leáll a fájl kicsomagolását követően.
A kártya jó, ki van próbálva. Ja másik radeon kártyát sem tudok telepíteni. A hibaüzenet a következő: Error number: 0x80040707 ennyi. remélem tud valaki valami okosat mielőtt legyalulom az egészet.
KösziA kormánynál vagyok vezető beosztásban! /every day a Sofőröm/ Inkább kérdezek ha nem tudom, az nem szégyen.
-
mikk2000
őstag
válasz W.a.T.T.O. #1486 üzenetére
uninstall ati driverek, majd driver cleaner (ati, majd cab cleaner) a help-jében megadott módon (csökkentett mód stb). Alaplapi driverek ügye fenn vannak.
-
rocket
nagyúr
Szia!
Ez windowsos install error.
Megoldasok:
Windows up to date legyen, tehat az updatek legyen fent rajta.
[link]
[link]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
cromex
aktív tag
már megörülök ettöl a control centertöl, harmadjára rakom fel a legujabbat, de nembirom müködésre birni, cli.exe hibával nem indul el!
vki tud segiteni mit csináljak, minden esetben driver cleaner volt, ati uninstall... .net 2-es van fent azt még nemprobáltam uninstallálni, mondjuk azt nemtudom jó e hozzá... -
windows management instrumentation service fut? services.msc-t indítva tudod megnézni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Jozsika
csendes tag
Segitsen Valaki!!! ATI Radeon x700 pro videokarim van, ma délután valami hülyeségtöl vezérelve letöltöttem rá a legujab omega drivert. Azota akármit csinálok a 6.5ös Ati Catalist Control Center nem indul el, azt irja ki hogy a program beállitásainak megváltoztatása le van tiltva, forduljak a rendszergazdához (az én vagyok a gépen). Letöröltem mindent az ATI uninstallerel és ujra raktam, de a hiba megmaradt! Segitsetek mi ez!!! KÖSZI! Azt hogy tudom megnézni hogy milyen driverek vannek fent a gépen?
-
Jozsika
csendes tag
Vagy x700pro hoz milyen drivert ajánlotok?
Mivel még kezdö vagyok leirná valaki a DriverCleaner progit hogy tudom használni? -
rocket
nagyúr
Catalyst 6.6 press beta:
[link]
''In order to provide you with the ability to test the world’s fastest processor with world’s best dual graphics solution, ATI is making two special drivers available for press only. The first driver enables two ATI graphics cards to be installed and run in CrossFire mode on the Intel® 975X Express chipset with an Intel® Core™ 2 Duo processor or Intel® Core™ 2 Extreme Processor. All performance improvements found in this production candidate driver will be made available to the public the first week of June in Catalyst release version 6.6. We ask that you please test with the publicly available Catalyst 6.6 driver or the press version to ensure the best quality benchmarking experience possible, and deliver results that reflect what the public can expect.
The second driver unlocks the best image quality possible in a game today, delivering simultaneous HDR and AA in Oblivion like the now famous “Chuck” patch. While the driver is not officially supported, we’re making it available to press to demonstrate the astounding gaming possible on Intel® Core™ Duo processors using CrossFire graphics.''
Junius elso heteben mar nem fog megjelenni a 6.6 driver az biztos mint ahogy irjak
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Jozsika
csendes tag
Ezt minden gond nélkül feltelepithetem a 6.5 re?
-
rocket
nagyúr
-
csucsu_17
aktív tag
Sziasztok!
Örök problémám h nem merem letörölni a catalystet mert félek h kék halál lesz belőle, mint volt szerecnsém hozzá egyszer.
Szóval az eltávolitási mód az sikeres amit a omegadriver txt fájljában ir?
Full Uninstall Instructions (Method #2):
1. Uninstall ''ATI Display Drivers (Omega x.xx.xx)'' and ''RadLinker'' from Windows Control Pane|Add/Remove Programs.
2. Restart the PC in SAFE MODE. (Keep pressing F8 before the Windows boot screen appears)
3. Run Driver Cleaner Omega Edition and click start to remove the remaining files and registry entries.
4. Run ''Uninstall Omega Drivers Setup Files'' from the Start Menu.
5. Restart and just install any driver you want.
Done!
Ez igy működik tökéletesen?
ja és 8500-as Radeont támogatja a 6.3???''Üdvözlet a győzőnek''
-
csucsu_17
aktív tag
Up
''Üdvözlet a győzőnek''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.