- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok,
Lenne valakinek ideje és türelme elmagyarázni, hogy a bfgminer-t pontosan hogyan kell beállítani?
Slushpool hoz regisztráltam.Belépett a program stb... de nem látnám, hogy bányászik. De viszont ha egy guiminer-t indítok el ugyanazokkal a beállításokkal azt látom.
Válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
brd
nagyúr
válasz MasterHUn #12952 üzenetére
Hát, először tisztázni kellene, hogy mivel akarsz bányászni. Ha ASIC-od van (valami külön doboz, amiben egy spec. HW van, akkor erről van szó), akkor a bfgminer a barátod, viszont akkor írd le, mi történik, esetleg készíts képernyőképet! Vagy, ha GPU-val próbálkozol (és én ezt gyanítom, egy ASIC-ot csak nem akaszt le senki a szögről véletlen, manapság az értelmes felhasználásra alkalmasnak elég húzós ára van átlagfizuhoz képest), akkor ugyan a guiminer lenne a haver, de a BTC-t felejtsd el vele, ill. fáradj át kérlek az altcoin topicba, mert BTC-t sehogyan sem érdemes GPU-val bányászni (talán úgy még esetleg, ha milliós BTC árfolyamra számítasz, de akkor is inkább a GPU árából vegyél BTC-t).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
YASKATIR
senior tag
válasz szlpeter #12954 üzenetére
Igen jol, Euro. Nem is BTC valtotol fogad tranzakciot, hanem az altaluk hasznalt banktol, ami jelen esetben a Fidor bank volt. Egyebkent nulla buznyak fee-t fizettem a fogadasert, most kuldtem vissza a penzt gdax-re, es ezert is zero buznyak volt a fee (euro sepa mindket esetben).
-
YASKATIR
senior tag
Amint latom a kraken nem csak szerintem szar, itt pl $60k-t tuntettek el.
-
titán
válasz YASKATIR #12956 üzenetére
Nem tüntették el. Pontatlanul kitöltött adatok esetén a Swift rendszerben kb másfél-két hét alatt vagy utat talál a címzetthez (egy csomó költség mellett), vagy visszamegy a feladóhoz (szintúgy csomó költség mellett).
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék bitcoint venni még egy picit kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mikor vegyem:
- január közepén február elején amikor a karácsonyi őrület lecseng, és várható egy nagyobb korrigáció
- december 11 után amikor pletyka bitcoin future miatt picit korrigálni fog a piac.
- minél hamarabb, és a várható esések előtt adjam el, számolva a kockázattal, hogy váltó le lesz halva és megszívom.Köszönöm,
-
KilgoreTrout
senior tag
Jól értem hogy a decemberi CME bitcoin future lényegében sima margin trading, amit könnyű jegyezni hagyományos tőzsdéken is?
Valóban gazdát cserélnek majd BTC-k, tehát a cég megveszi az eladott future contract-ok szerinti bitcoin mennyiséget vagy ez az egész csak virtuális?
A fő kérdésem, hogy ez növeli a btc iránti keresletet (mivel hagyományos tőzsdéken is hozzáférhető) vagy pont csökkenti, mivel ezáltal úgy lehet a btc-vel spekulálni, hogy nem szükséges azt birtokolni?
[ Szerkesztve ]
-
jubilleum
senior tag
válasz KilgoreTrout #12962 üzenetére
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz jubilleum #12963 üzenetére
Köszi,
Tehát akkor röviden összefoglalva: nincs köze a bitcoinhoz, bitcoin nem is cserél gazdát egyáltalán.
Jól értem, hogy akkor ez egy sima fogadás ("fogadjuk 100 dollárban, h 1 hónap múlva 10000 USD alatt lesz a BTC árfolyam"), ami maximum annyiban befolyásolhatja az árat, hogy a nagybefektetők esetleg megpróbálják majd manipulálni a BTC-t, hogy nagyot szakítsanak a futures contract-okon?
Miért annyira nagy szám akkor? Miért kellett ehhez mindenféle engedély?
Azért a "szép"-et erős eufemizmusnak érzem.
Sose értettem mi visz rá valakit, hogy egy 11 perces videó első 7 percét egy teljesen irreleváns blogposzt nyökögős összefoglalásával töltse...[ Szerkesztve ]
-
jubilleum
senior tag
válasz KilgoreTrout #12964 üzenetére
Azért lesz érdekes ez szerintem mert eddig mindenkinek az volt az érdeke, hogy minél több legyen a bitcoin, viszont most már azon is lehet profitálni ha esik.
-
bobalazs
nagyúr
válasz gipszklipsz #12958 üzenetére
binance withdraw fee: Transaction Fee: 0.00050000btc
-
Papirember
csendes újonc
Sziasztok!
Sikerült mar valakinek kizarnia magat Kraken-rol? Tegnap rosszalkodott az oldal,hibakat dobott ki mikor betöltött,majd parszor probaltam belepni,vegül kiirta hogy ,,kraken account temporarily disabled". Mit lehet most tenni? Irtam a supportnak,de egyelore meg semmi. -
jubilleum
senior tag
válasz KilgoreTrout #12968 üzenetére
Azt hiszem igen, de:
"Az CME Group által jegyzett Bitcoin futures a szintén a csoport által jegyzett CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR) alapján kalkulálódik. A futures contract értéke fixen 5 bitcoin, a kontraktusjegyzési időszak munkanapokon lehetséges csak. A kontraktusokat kétféle periódussal lehet megvásárolni: Negyedéves (márciusi kezdéssel) és havonta kiadott jegyzéssel. A kontraktus összesen maximum +/- 20%-os árfolyam fluktuációt engedélyez a kibocsátáskori BRR árfolyamhoz képest. A 20%-os meghaladó árfolyamingadozás esetén felfüggesztésre kerül a kontraktus. Ez utóbbi nyilván azért egy fontos kivétel, mivel a futures-ökkel nem csak longolni, de shortolni is lehet." -
devast
addikt
válasz KilgoreTrout #12968 üzenetére
Hogyne lehetne, bitfinex-en btc-k tízezrei vannak folyamatosan kölcsönadva short pozícióban...
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz jubilleum #12969 üzenetére
Nem teljesen világos, hogy ez miért de.
Ezt én úgy értelmezem, hogy ha egy hónap/negyed év alatt több, mint 20%-ot mozog az árfolyam (ami az eddigiek alapján 100%), akkor felbontják a szerződést, ergo olyan, mintha meg se vette volna a befektető. Nyilván ennek így nem lenne sok értelme, szóval valami nagyon nem tiszta.
devast: ezt jubileum kommentjére válaszul írtam:
"Azért lesz érdekes ez szerintem mert eddig mindenkinek az volt az érdeke, hogy minél több legyen a bitcoin, viszont most már azon is lehet profitálni ha esik."
Tehát akkor miért érdekes a futures? Eddig is lehetett profitálni az esésből.
[ Szerkesztve ]
-
P3Dr0
senior tag
bobalazs : Nekem BTC walletem van es csak BTC johet szoba.
Zenger, gipszklipsz : Koszi a tippet, megfogom nezni!
-
jubilleum
senior tag
válasz KilgoreTrout #12971 üzenetére
Igen, akkor nekem volt hiányos a tudásom.
Akkor másik ami miatt fontos lehet, hogy ez az első eset hogy egy intézményi befektető aki eddig hagyományos "dolgokkal" kereskedett nyit a bitcoin világába, és így olyan embereket is bevonz magával akik eddig nem fordította figyelmet a btc felé. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz devast #12974 üzenetére
MIért ne mehetnének? Nem pont erre van OTC trading?
A GBTC létezik már évek óta, ETF-ek is vannak, ott az Iconomi, ezek mind "hagyományos" termékek, amik a kripto valutákból származnak, ráadásul ezek mögött valóban ott a bitcoin.
Szóval még mindig nem világos miben más ez a derivatíva, aminek annyi köze van a bitcoinhoz, mint egy random fogadóirodának - ahol fogadhatsz a választások eredményére - a politikához.
-
Andreas2
tag
Sziasztok!
Nem nagyon foglalkoztam még a bitcoin-nal, de most kaptam egy minimális mennyiségű bitcoin-t (13 mBTC) amit szeretnék forintra váltani. Próbáltam utána olvasni az átváltásnak. Egyik lehetőség az ATM Anker Pub-ban ami 5%-os költséggel jár. Telepítettem egy tárcát (Blockchain) a mobilomra, követve a leírást kiderült hogy kb. 38-56 dollár tranzakciós díj (regular/priority) még levonódik, gondolom ez az 5%-on felül. Így kb. az összeg 2/3-hoz jutok hozzá.Vagy a localbitcoins.com-on választhatok egy szimpatikus ismeretlent, aki számlára utal. Gondolom itt is lesz tranzakciós díj?
Az ilyen egyszeri tranzakcióhoz mi a legegyszerűbb módszer? Köszönöm.
-
devast
addikt
válasz KilgoreTrout #12975 üzenetére
Van OTC de csak úgy nem mozgathatsz ám dollármilliókat országhatárokon keresztül... egyrészt. Másrészt meg szerintem az is meg van nekik szabva, hogy milyen intézményekhez vihetik a pénzüket...
-
Papirember
csendes újonc
válasz Papirember #12967 üzenetére
Senkinek semmi ötlete?
-
xtro
aktív tag
Üdv!
Coinbasenek a visszaigazoltatása ( személyi feltöltése) csak nekem nem sikerül?
Már vagy 3x próbálkoztam az összesre azt mondta olvashatatlan pedig igenis jó minőségű a kép az előnézetben tisztán olvasható minden. Ez a telefonos appról történt.
Gépről ha próbálom akkor meg nem küldi el a telefonra a kódot amivel fotózni tudok . (webkamerám nincs külön).
Még próbáltam egy olyat hogy telefonról webböngészőből és akkor ott érzékelte az előlapit mint "webkamera" de azok a képek tényleg nem voltak legjobb minőségűek,megértem ha visszadobja. Próbáljam meg átrakni a telefonos "webkamerát " az előlapira? Segíthet?
Valakinek valami hasonló esete volt? Hogy oldotta meg? Én nézek el valamit nagyon.A válaszokat előre is köszönöm
-
Verticoin
junior tag
válasz jubilleum #12961 üzenetére
É tűkön ülve várom a korrekciót. állítólag december közepén lesz egy nagyobb. Statisztikailag is itt az ideje már, mert ősz óta nem volt nagyobb korrekció. A segwit2x break miatti igaz 30%-os volt, de gyorsan helyrejött, és az belső probléma miatt volt. A mostani 22% pedig bakfitty.
Februárra is jósolnak egyesek egy erősebb korrekciót.
Én a helyedben tettre készen figyelném most az árfolyamot. A saját helyemben is ezt teszem. -
törölt tag
válasz Verticoin #12982 üzenetére
Nem mernék rá fogadni, hogy lesz ilyesmi... A BTC-BCH "háború" miatt is "csak" 30% visszaesés volt, pedig aztán akkor voltak pillanatok, amikor úgy tűnt hogy tényleg vége a játéknak. Ha nem jön egy legalább ilyen komoly esemény, akkor miért is kezdenének pánikeladásba az emberek? Már elég sokan megtanulták, hogy ilyen esetekben nem kell megijedni, csak HODL, mert úgyis jön utána az újabb ATH. Szerintem előbb lesz meg a 20k, mint hogy újra beessen 10k alá. Mondjuk nem kizárt, hogy mégis lesz egy nagyobb esés, de azt ennél jóval nagyobb árfolyamnál tudnám elképzelni. Ettől függetlenül érdemes figyelni - ha valakinek sikerül mostanában mondjuk 10.5k körül beszállni, az már elég barátinak mondható jelenleg.
-
YASKATIR
senior tag
-
mepet
addikt
A Bittrex hallatott magáról. Kezdődik a mentegetőzés.
"
Dear emailcímOver the past couple of months, Bittrex has been in the process of improving its identity verification procedures. There are a number of reasons to improve our processes, including that improved identity procedures help protect Bittrex users from theft and fraud, and prevent abuse of the Bittrex platform. In addition, Bittrex must comply with the Bank Secrecy Act, U.S. economic sanctions laws, and other legal and regulatory requirements. Bittrex takes these compliance obligations seriously. We are committed to making sure our services are not used to launder money, support terrorism, commit fraud or other illegal activities.
We understand that our verification process can be frustrating or a hassle. We have heard your complaints and are working promptly to address each individual support ticket in our system. But, we cannot do this without the help of our customers. We have provided below a list of common mistakes or issues that arise during our improved identity verification process that tends to increase the delay in completing the process successfully:
Creating multiple accounts associated with a single individual or entity: Unless you have received prior approval from Bittrex, our system will disable all additional accounts associated with a single individual or entity. This issue needs to be resolved manually by our support staff. Given the necessity of manual intervention and the number of tickets we have received lately, there have been significant delays in resolving these issues. Please do not create multiple accounts.
Name mismatch: If your government issued ID has a different name than the one you provided to Bittrex, your account will not be able to withdraw funds until we resolve the name mismatch. This issue needs to be resolved manually by our support staff. Given the necessity of manual intervention and the number of tickets we have received lately, there have been significant delays in resolving these issues.
Unreadable IDs: If your ID is not readable or otherwise unable to be verified as a legitimately issued government ID, we will not allow you to proceed with our improved identity verification process. Please ensure that the picture of your government issued ID is clear.
Non-Latin characters on the Government IDs: There are some countries where government IDs do not support the Latin character set. For these IDs, there are additional steps that Bittrex will need to take to verify the information on the ID, often including manual intervention. Given the number of tickets we have received lately, there have been significant delays in resolving these issues. Using international passports generally makes the process move more smoothly as these passports support Latin characters.
Opening multiple support tickets: We have noticed that users are opening multiple tickets with regards to the same issue. While we understand that the delay can be frustrating, please do not open multiple tickets for the same issue as this will cause your support request to be delayed.Although this is not an exhaustive list, we wanted to provide some context for the delay in responding to individual support tickets. We trust that you understand Bittrex is committed to following the law and ensuring that it has a robust compliance program. We ask for your patience and cooperation throughout this process.
The Bittrex Team"
A kiemelt rész alapján szerintetek érdemes elvennem az utolsó szabadságomat a családomtól és odaadni a kormányhivatalnak és csináltatni útlevelet, majd azt is elküldeni nekik?
-
titán
-
butch3r
senior tag
A kiemelt rész alapján szerintetek érdemes elvennem az utolsó szabadságomat a családomtól és odaadni a kormányhivatalnak és csináltatni útlevelet, majd azt is elküldeni nekik?
jelentkezz be online valamelyik hivatalba (kis jános altábornagy utcait ajánlom, szép tiszta és általában kevesen vannak, időpont nélkül is hamar sorra kerülsz de időpontot foglalva nem kockáztatsz) és akkor nem veszel el a családodtól egy napot, max pár órát.
hihetetlen de ez a szolgáltatás (időpont foglalás) jól működik, tiszta nyugat európa -
mepet
addikt
válasz schawo #12988 üzenetére
Akiknek letiltották az accountot, azoknak (kb. mindenkinek) nem az a hiba, előzmények: letiltották többünknél a withdrawot Name Mismatch kamu szöveggel. Tele van vele az internet. a Bittrex azt kommunikálta a twitteren (ilyen körítéssel, hogy ne higyjétek el, amivel tele van az internet, hogy letiltogatjuk az usereinket, pedig de. Állítólag az usereik 0.01%-át érinti verifikációs probléma, de ezt ők sem hiszik el, akkor mégis mitől "dugult be" a support, és miért van tele ezzel az internet?
-
titán
Ja, name mismatch?
Sorrend, meg ékezet.
Egy bank minden egyes számlanyitást kézzel ellenőriz. Egy olyan számlanyitás, ahol nem vagy személyesen jelen egy banknál általában 1-6 hónap, míg végigmegy (már amelyik banknál egyáltalán lehet ilyet, ez < 20 bank az egész világon), pedig sokkal kevesebb számlanyitásuk van. Gondolom a felügyelet a fejükre vert, most meg szívják azt, hogy ennyi ellenőrizetlen ügyfelet vettek fel. Te meg szívsz, hogy felvettek ügyfélnek, és bentragadt a pénzed. De addig nem lesz semmi, amíg végig nem mész a kézi compliance folyamaton. Ez bármennyi idő lehet, és annak a többszöröse is. Ez a folyamat hamarosan az összes ismert váltót utol fogja érni, az összes jogszabályellenes ügyfélkezelési politikát folytat.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
atee_13
őstag
Sziasztok!
Korábbról van btc-m Multibit tárcában. Próbáltam átutalni HD tárcába amíg csak a próba ment 0,0001 addig nem volt gond, viszont mikor az összeset akartam utalni nem érkezett meg. Nincs valami "tárcakonvertáló" multibitből HD-ba?
És egy másik kérdés. Van mostanában olyan coin amibe mér érdemes pénzt tenni? Pl jó a technológia mögötte, de még friss és nem rohant el az árfolyama?
-
atee_13
őstag
válasz vismaior04 #12997 üzenetére
nem teljeset küldtem, hanem valami 0,0001 (pontosan nem emlékszem már) kevesebbet, hogy "fussa az utalást", napokig nem érkezett meg azután egy itteni fórumtárs segített visszaállítani a tárcába. Kevés lett volna az összeg amit rajta hagytam?
-
butch3r
senior tag
cex.io-n elérhető mastercardra történő withdraw. lehet máshol is nem tudom.
próbálta már ezt valaki? miért jobb ez a withdraw mint mondjuk sepa? jobb egyáltalán? aszolút nem világos ez, valaki világosítson fel pls.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest