Új hozzászólás Aktív témák
-
SipiBcs
őstag
Valakinél eladósorban van-e socket 775 DDR3 alaplap?
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
SipiBcs
őstag
Végül is szeretem, ha trollkodtok!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
sanzi89
addikt
Hátha tudtok valami okosat mondani ebben a kérdésben.
A lényeg, hogy vettem egy Arctic Z2 Pro monitor állványt, amelyben beépített, külső tápegységgel ellátott USB HUB-ja van. A problémám vele a következő:
- A tápja 5V 2A. Terheletlenül 5.2V-ot mértem rajta. Ez rendben van? Megnéztem pl a telefontöltőm pontosan 5V, a gép USB portján is pontosan 5V van.
- Bedugtam a tápját a HUB-ba, majd a HUB USB kábelét a gép hátuljába. A gép azonnal kikapcsolt, és egészen addig nem volt hajlandó bekapcsolni, amíg a HUB USB kábelét ki nem húztam a gépből. Ez már nem normális.
- Bedugtam a tápját a HUB-ba, majd megmértem a HUB USB csatlakozóját - képen kék csatlakozó - nem az USB HUB USB portjait, ahova pl. az egeret is dugom, és itt is mértem 5.2V-ot! Én úgy gondolom logikusnak, hogy ez így nagyon nem ok! Itt nem szabadna visszamenni a gépbe az 5V-nak. Jól gondolom, hogy így szar az USB HUB része a monitor állványnak?
Az csak hab a tortán, hogy a szintén vadi újonnan vásárolt alaplap ezen trükk óta kb 3 óránként Kernel Power hibaüzenettel újraindul..."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
doberman
senior tag
válasz sanzi89 #33558 üzenetére
még mielőtt pálcát törnénk a hub felett, jelzem van olyan sőt nekem is van olyan hub ami un. usb táp vissza táplálásra alkalmas. Ez alatt azt értem, hogy pl Raspberry pi zero -mnak van micro usb tápcsatlakozója de el lehet látni táppal az usb csatlakozón keresztül is 5 Volttal. A zéro-ra - mivel egy usb-je van - 10-ből 9-en aktív usb hubot kötnek ami visszatáplálja az eszközt...
az az 5,2 volt határeset.. gyorsan mértem egyet 5,15 volt, és működik. Az a 2 A pedig kevés egy 8 portos hubnak..ja most jutott az eszembe: valaki írta, hogy más okból kifolyólag de preparált egy "host-kábelt": egyszerűen elvágta a kábelben futó tápvezetékeket. az usb kommunikációhoz elég a két "középső" ér. a két "szélső" a + és a - nem vesz részt a kommunikációban... - egy 300 forintos kábel beáldozásával rögtön tudsz tesztelni.
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
sanzi89
addikt
válasz doberman #33559 üzenetére
Hát, nem tudom. Nincs kedvem tönkretenni egy másik alaplapot, vagy akármit. Én úgy gondolom, hogy nem normális az, ha visszaküldi a gépnek az 5V-ot, plána nem 5.2-őt.
Azóta annyi történt, hogy már a BIOS-ban is újraindult a gép. Ekkor megnéztem a tápot (PicoPSU) egy másik géppel, hogy jó-e, de nem volt baja. Visszaraktam az eredeti konfigot, de már el se indult. Ventilátor elindult, de kép és boot folyamat nincs. Szétszedtem a gépet - és itt elkövettem egy hibát -, visszavittem a boltba. Megnézték, és bevonták a termék garanciajegyét, mert a CPU foglalatban elvolt hajolva egy-két láb - amikor szétszedtem azt a fekete műanyag szir-szart rosszul raktam vissza elsőre, és az görbítette el, de nem vettem észre - így nem foglalkoznak vele tovább. A CPU-t meg RAM-ot visszaadtam, hogy elállok a vásárlástól 14 napon belül, annak az árát visszaadták.
Így most van egy szar 20k-s lapom. Nincs kedvem szétbarmolni a régi konfigot is, USB kábelt buherálni meg plána nem akarok. Most ezer dolgom van, de pár hét múlva visszaviszem garanciáztatni ezt a monitor állványt is, hogy kenjék a hajukra.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
doberman
senior tag
válasz sanzi89 #33560 üzenetére
hát én nem ismerem az idevágó passzusokat, de egy dologban biztos vagyok: a vásárlással azt a papírt is megvásároltad, a te tulajdonod... ha ők ennek ellenére visszatartották akkor ők ezt eltulajdonították tőled. ha ráfirkálnak akkor megrongálták... (kaptál-e róla elismervényt, hogy elvették a garipapírt? lehet, hogy visszamennék érte - márcsak azért is, hogy érezzék a törődést...)
meglehetne tudni, hogy melyik kereskedelmi egység ez???
ja: milyen tipusú alaplap?[ Szerkesztve ]
8lnu
-
sanzi89
addikt
válasz doberman #33561 üzenetére
Asrock H110M-ITX a linkelt boltból.
Visszaadtak mindent, de a rendszerükben rögzítették, hogy mi történt. Én is azt mondtam a mukinak, hogy ezen ne múljon, visszagörbítgetem én a lábakat és holnap visszahozom, de mondta, hogy ne fáradjak ilyennel. Akkor kellett volna visszagörbíteni, mielőtt bevittem volna, csak nem vettem észre...
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
doberman
senior tag
válasz sanzi89 #33562 üzenetére
aha...
hát jó lett volna azokat a görbe lábakat szépen visszaegyengetni... (az a helyzet , hogy ilyen esetben a legapróbb más jellegű - akár esztétikai - hiba már feljogosítja őket a garancia megtagadására. sőt sok helyen keresnek egy karcot, egy apró sérülést.)
bár hasonló esetről hallottam: helyre lett állítva a lehajlott alkatrész, és a eu-s disztriben keresztül kicserélték.
úgymond kikerülve a kiskert. mondjuk sok email-ba és posta költségbe került Hollandiába. - ha visszaviszek alaplapot soha nem teszem vissza a proci foglalat védő lapocskát, de mellé teszem...sajnos így jártál.
8lnu
-
sanzi89
addikt
válasz doberman #33563 üzenetére
Sajnos igen...
Másik topikban írták, hogy mégis szar a HUB, ami a hibát okozta. A host felé nem szabadna megjelennie az 5V-nak. Egyébként én is így tartom logikusnak.Bár azt még érdekesnek tartom, hogy visszakapta az 5V-ot az alaplap, és ettől teljesen meghalt. Akkor minek van ez csillivilli technológia, amit az Asrock oldala ír?
"Full Spike Protection
Some sensitive digital components on the motherboard are vulnerable to power surges, the excessive current may cause your system to malfunction immediately. ASRock Full Spike Protection includes various technologies to prevent your motherboard’s components from being damaged by these unexpected voltage spikes.""Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
tááo
aktív tag
Ez egy egész érdekes oldal. Jó volt megnézni, hogy nézett ki pl. a Penza lakótelep (ami akkor Felsőkörös sor volt) 1960-ban meg még toronyház sem volt meg rendőrség sem. Viszont egy másik fotón a Dugovics laktanyát alaposan eltüntették.
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Dani_kp
addikt
Nincs valakinek elfekvőben egy kő egyszerű atx-es álló gépháza? Esztétikailag nem érdekel, ha van rajta karc...stb. Sör/csoki árban, ha lehet .
https://ingatlan.com/33821564
-
tááo
aktív tag
válasz Devid_81 #33567 üzenetére
Hááát az túlzás, hogy hasít egy darabig be sem tudtam lépni utána meg fagyogatott de most egy kicsit hosszabban időztem az oldalon. Láttam a kisvasutat az Andrássy (akkor még Tanácsköztársaság ) úton 1963 május 3.-án. Nem nagy dolog csak érdekesnek találtam. Az Osztrák-Magyar határon egy pár képen látszik a nyomsáv meg "mafi" is.
Sok időt ellehet b@tyni a nézelődéssel. Már akit érdekel az ilyesmi."Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Devid_81
félisten
Nalam geprol vmi iszonyat lassu.
Szo szerint ott kellett hagyjam a bongeszoben percekre az oldalt majd vegul bejottek a kis kepet szamlalo ikonszeru dolgok.
Ha veletlenul zoomolni kell ujabb sok percig nem jon elo semmi csak a terkep maga.
Odaig sikerult eljussak, hogy Szabadkigyosrol vegul lattam egy "muhold" fotot...bar akkoriban az inkabb repulorol volt fenykepezve
Mindegy majd kuzdok meg vele, a kisvasutat nagyon megneznem
Arrol csak hallottam gyermekkent...[ Szerkesztve ]
...
-
Digger
senior tag
A kisvasutat ugyan nem láttam a saját szememmel, viszont a Bartókon végigfutó, majd a Körös csatorna partján az István malomig menő normál nyomtávút azt igen! A Bánszki utcánál levő ferde hídon ment át a Körös csatornán. Általános iskolásként sokat jártam arrafelé, edzésre a körösparti rendőrség épületébe.
Aztán pár éve tudtam meg, hogy az az AVH épülete volt anno! Sok embert kínoztak ott meg a pincében![ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Mindenki nyujtott ma mar?
...
-
Devid_81
félisten
-
mezis
félisten
-
Pacák
senior tag
Pimp my ride!
Nuclear launch detected
-
Devid_81
félisten
...
-
Dani_kp
addikt
Tudom volt már itt kérdés, de újra feltenném...win7-ről van értelme váltani bármelyik "újabb" verzióra?
Igazából elégedett vagyok a 7-tel is, illetve semmi, olyat nem használok, ami indokolná akár a 10 előnyét (dx12?).
Én játszok néha a League of Legends-el (gyerek mellett havonta 1x ), többnyire csak film/sorozatot nézünk rajta, office 2010 van még fent tesóm és anyukám miatt és ennyi.szerk.: remélem nem gond, hogy szakmai jellegű lett a hozzászólásom .
[ Szerkesztve ]
-
oil
tag
Üdv!
Nézzetek be, talán lát benne valaki fantáziát! -
Dani_kp
addikt
Az adatkapomon lévő. Ha nem gond nem írom le, telefonról vagyok .
mezis: holnap kaptok e-linket .
-
Dani_kp
addikt
-
Morris
veterán
Csöcs!
Urak, szeretnék egy 2.1-es rendszert a tévéhez. Nem kell 5.1.
Van most egy neo sw g25 cucc a számítógéphez és e helyett szeretnék valami komolyabbat.
A jelenlegi felállás: 2 hangfal + erősítő + mélynyomó.
No ez jó is, viszont egy kicsivel jobb kéne. Használnám a tévéhez is, így ha dizájnos az még jobb.
Segítsetek plíz.
Nem muszáj hogy gyári szett legyen. Külön külön is megvehetem. Csak sajnos nem értek hozzá annyira. Ami tuti, hogy durvább mély kellene. Jó ez is, sőt, de azért na...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest