Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
Itthon.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
CJ4567
nagyúr
Legújabb 1060 vs 470 vs 480 tesztben az összes játék AMD-t kedveli.
No Sana No Life
-
Beretvás
veterán
Valami nem jo.... Kicseréltem a lapot erre hol betölt a win hol nem. Ha biosban állitok kb bármit akkor nem indul. Faszkivan. Ijet nem láttam még....reszet után van bioszom is de utána már nem tölt a win be.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Beretvás #103253 üzenetére
Win10.., mehet neki a friss telepítés.
(#103250) stratova:
De amit említesz/linkelsz az nem is rossz, ebben a történetben ami nálam szól annyi volt a probléma, a legfőbb probléma hogy egy elég rövid szakasz/dallam/téma ismétlődik, egészen amíg meg nem őrülsz.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
törölt tag
válasz Jakuskacsa #103215 üzenetére
tutttttam hogy kiforgassátok! ilyen getzhííí topikkó ez D na de mobilról nem könnyű á, írni
-
Beretvás
veterán
Ezt magyarázza meg valaki. Áttettem a vga a 2. Slotba és ott megy a gép.... Wtf??????
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Televan74 #103261 üzenetére
jó reggelt, nem rosszak a Hölgyek, amiket Apám linkelt, azok is kellemesek, nem olyan nagybőgő alkatúak
az ilyen tomporokkal nincsen baj, bár ezek nekem olyan messzi vannak mint dinónak az eperfa"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz hackeeeee #103263 üzenetére
Jó reggelt... most próbálok segíteni keresztapámnak, meglátjuk... Keresztapám, milyen bios van fent, mármint tudom, hogy a legújabb, de mi a ver. száma?
u.i. csinosak a hölgyek ma reggel
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
Ma reggeli kvízkérdés főleg gyors netesekhez: Adott egy 240Mbsp -os upc-s vonal, ami annyit is tud mint ahogy adják.. Terhelheti a cpu-t a torrent annyira, hogy akár 10-20% on is megy a cpu ilyenkor, vagy most már tényleg kéne egy reinstall a gépemnek? Épp most töltök egy 100Gb-os file-t ami csutkán jön, és ennyire nyüstöli a cpu-t. Ez normális?
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #103264 üzenetére
Igy most neg nem mondom
-
Whysperer
addikt
Reggelt.
Amúgy valaki elmagyarázná nekem,hogy a képeken a SApphire RX 470 8Gb iylen 3-4 Fpssel van elmaradva a ASUS RX 480-tól. Mért is ne RX 470 8gb-t vegyen az ember 480 helyett?[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Habugi
addikt
válasz Whysperer #103270 üzenetére
Mert sehova nem vezet a gondolatmenet..
470-nél találsz lényegesen olcsóbb használt kártyát ami 3-4FPS-el lassabb csak, annál is találsz olcsóbban ami csak 3-4FPS-el lassabb stbstb és ezt így le lehet ugye redukálni 10FPS/diavetítés-ig is.
Olyan VGA-t is vehetsz ami az elpusztult 7870XT-nél csak 3-4FPS-el lassabb , lényegesen olcsóbban, csak a 4K WOW becsípődésnek ez a fajta irányvonal, miszert csak ennyi/annyi FPS nem igazán kedvez..
Jön egy motor/graf update patch, ami az átlag 40FPS-edet 4K-ban leredukálja, majd akkor érezni fogod miért volt jóbb döntés a 480.(#103269) Razer6666:
Mesélj hogyan alakult hajnalban a Saber kontra Win10 ketrecharc?
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
DiszNóÓl
senior tag
Reggelt, mondjuk én most fekszek le
HATER
-
Beretvás
veterán
válasz Habugi #103271 üzenetére
hát ott tartok hogy 8x os sínben megy a cucc csak.. ami épp nem is volna baj, ugyis elenyészö. de és itt a lényeg, hogy 1,416 voltot adok a procinak és eléggé melegszik.. na most 2 dolog áll fent. vagy az msi mért alá ez meg rendesen és kb 80 fokon hajtottam egész nyáron a cuccot vagy ez mér kegyetlen fölé.. nem tudom mert 1,472 is hajtottam az msi al 30+ fokban is.. nem panaszkodott..
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Beretvás #103273 üzenetére
Mivel méred? Mérjél hw monitorral, én azzal teszem és teljesen korrekten mér. Valamint van a saber biosban egy fül ahol tudod állítani a wrm "fürgeségét, pontosságát" ha az túl agresszívra van rakva, akkor elég szépen elmelegíti fölöslegesen a cpu-t. Én már jártam így vele...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jakuskacsa #103268 üzenetére
Ó, hát az FX-et még jobban tekerte, sőt, ha ezt a netet bekötöttem direkbe, akkor nem is ment maxon, csak úgy 250-300Mbps körül, és közel 100% volt a CPU terhelés.
Véleményem szubjektív...
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #103274 üzenetére
az azthiszem alapon van. ám aidával is meg hw val is nézem.
-
MiklosSaS
nagyúr
Reggelt.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Beretvás #103276 üzenetére
aidaval ne mérd, mert az pontatlan a sabereknél... ugrálnak néha olyanokat a hőfokok, hogy olyanra a fizika sem képes...
fuck... már megint elfelejtettem a szerkesztésre nyomni...
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #103279 üzenetére
de érdekes hogy msi ban 1,472 voltal toltam vaze... itt meg elforr 70 fele pakage 1,416 volton... .ez mi?
mondjuk prime alatt.. -
Jakuskacsa
senior tag
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #103281 üzenetére
De annyit? Mondjuk nem vigasztal. Mert azért vettem hogy majd kissebb fesszel hüvösenn lesz ennek meg az ellenkezöje megy
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Beretvás #103282 üzenetére
Jó lesz az, de a saber lapban van annyi finomhangolás, hogy még én sem tudok mindent róla, pedig már 2 éve megvan. Sokat kell próbálkozni, előbb utóbb jön egy jó beállítás. Aztán azt gyorsan írd le, mert pár hónap alatt elfelejted mint én Azótta sem merek hozzányúlni, csak a feszültséghez meg a szorzó/fsb kombóhoz...
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jakuskacsa #103281 üzenetére
Ó, hát Nálam annó 1,4V felett volt mancika, és elvitte a SA.
Elvileg ha jól emlékszem 0,125V-t kapott, vagyis ez 1,425V volt, plusz very high LLC, és így kapott 1,45V körül.
De lehet, hogy már hablaty jobban emlékszik erre, mint Én.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz hackeeeee #103284 üzenetére
Na meg most az is kérdés, hogy aidában melyik hőfokot nézi? Mert ott van egy kalkulált meg van egy ami a tényleges... nálam is menne a 8350 es szerintem még 5Ghz-t is, de nem bírom hűteni. Mondjuk látszik rajta, hogy egy jól eltalált jószág, mert a default feszültsége 4Ghz-n 1,288v. 4,5 ig alig kell emelni rajta 1,356- on hibátlanul futkos. aztán 4,7 hez már kell a 1,38-1,392, itt még épp határeset a hűtő, ibt alatt a 7. 8. körben már eléri a 70 fokot néha. 4,8 on is tökéletes, 1,416 volton, de egy kör ibt, és már 75 fok... itt a vége az alphen-nek...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jakuskacsa #103286 üzenetére
Hát, ha a "socket" 70-80 fok ibt mellett, akkor az mondhatni normális.
IBT-s HWInfo-s hőfokok kellenének, az sok mindent elárulna.
Véleményem szubjektív...
-
Televan74
nagyúr
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #103288 üzenetére
Összefosta magát a win közben valami virustol
-
Habugi
addikt
válasz Televan74 #103289 üzenetére
Biztos van az automatikus venti vezérlésnek varázsa, én valahogy 6-7 éve nem tudok ráérezni.
Kizárt dolognak tartom hogy X-Y gyártó mérnökei/programozói jobban ismerik a házam helyét a szobában, szellőzését és saját zaj érzékenységemet mint jómagam.
Az automatikus ventivezérlés igénytelenség, _szerintem_, utolsó utáni szempont sem és/vagy a hozzánemértés kelléke, ami lehet tudatos/választott vagy..Aki nem érez késztetést arra, hogy saját ízlése/hűtése és a változó körülményeinek megfelelően belőjön egy 100K-s VGA-nak olyan ventivezérlést ami jó a kártyának és neki is, az szerintem inkább keressen más hobbyt magának mert ezt rosszul csinálja.
Mindezt nem personále neked, csak egy gondolatmenet azért, mert aranyos gerjesztett hiszti lett belőle, miből nem lesz manapság ugye..
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Habugi #103292 üzenetére
Arról nem is beszélve, ki mit szeret látni a monitorozó ablakban. Van, akit a 100 fok sem zavar, van akinek 70-től már égnek áll a szőr a hátán. Nyilván a kettő között zajszintben is óriási lesz a difi azonos kártyánál...
(#103294) CJ4567: Erről mindig az jut eszembe, a Windforce3-as 290-esem 100%-on sem volt olyan hangos, mint egy referencia 50%-on.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Beretvás #103282 üzenetére
Nem keseriteni szeretnélek de vajon mancikánsk nem ártott meg a sok évi 5 GHz-es bench?
Amikor egy processzor degradálódik akkor elkezd melegedni és/vagy kéri a magasabb feszt. Addig mig alap órajelhez is baromi nagy fesz kell.
-
CJ4567
nagyúr
Ebből még ilyen is volt Nekem mezei egy ventillátoros Sapphire van, még nem is Vapor-X, mégis halk. 100 fokot nem tudom hogy tudják elfogadni, én ennél az öreg 6770-nél kicsit rossz szemmel néztem a 70 fokra, aztán megnyugodtam hogy nyár van, és 70 fok 108W TDP-vel nem vészes.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MiklosSaS #103297 üzenetére
2 azonos lapban sem megy egy proci ugyan úgy..
Nem véletlen baszogatom Hablatyot már egy ideje, hogy odaadnám neki Mancika Inteles reinkarnációját tesztre, de azt mondta, hogy nem adná vissza..
Nálam pl. Mancika alacsonyabb fesszel ment azonos órajelen, mint hablatynál, és a 2 lap között lényegében az LLC volt a különbség.
Én még úgy vettem ki a lapból, hogy az említett feszen ment, minden probléma nélkül.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #103299 üzenetére
Persze, ez termeszetes. Visszont amikor a meloba beuzemeltem az FX-8350@4.8 GHz - 1.45 V, masfel evig gond nelkul ment, megfelelo lapban es megfelelo hutessel. Tavaly behivtak hogy valami nem kerek mert allandoan ujraindul, lefagy....lejebb vettem az orajelet. Aztan nemreg ugyanugy lejebb ment..most mar 4.5 GHz@1.4 V az amin stabil, es vagy 5-6 fokal melegebb hasonlo korulmenyek kozott. Magyaran haldoklik, nem haragszom ra, tette a dolgat...de az utanpotlas az mar Xeon lesz.
Pedig en abban a hitben eltem hogy az FX joval szivosabb mint az Incel Core processzorjai. Lehet a sok evi kemeny munka arthatott meg neki...
@GazMaszk: ha neked sok a 70 fok akkor neked meg nem volt 478-as Prescottod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest