- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
Sziasztok,most vettem par oraja egy gepet amiben radeon hd 5850 van,phenom 2 4x3,4ghz
A vga felmegy 90fokig fel ora jatekkal siman.Dirt 3 es far cry 3 alatt is azt a hibat produkalta hogy leesett az fps 10re de hiaba leptem ki a jatekbol tovabbra is porgette valami a vgat 80-90%on amit csak ugy tudtam megszuntetni ha kijelentkeztem es kilotte az eppen futo folyamatokat.Semmi oc nincs es win 8 64biten fut.
Valami tenyleg beakad vagy haldoklik a vga?aki tud valami okosat az segithet az elozo tulaj allitasa szerint 80fok fole nem melegedett...Szerk:uresjaratban is jelentkezik ez a problema hirtelen 90%os terhelest kap a vga es minden elkezd laggolni.csak a restart vagy kijelentkezes segit
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
mihione
őstag
válasz norbert1998 #49352 üzenetére
Nem volt meg semmi,de kozben utananeztem googlen es elvilrg valami virus csinalja ami beleeszi magat az svchost.exe-be,remelem tenyleg csak ennyi a gond.
A melegedes viszont akkor is gaz mert ahogy olvasgattam terheles alatt olyan 70-75 fok fole nem kene mennie a kartyanak,bar a legaramlas eleg tragya ebben a hazban mivel egy db venti nem dolgozik azert hogy a hazban cserelodjon a levego es a vizhutes is beszivva at a radiatoron felmelegitve behuzza. a levegot.Maga a doboz eleg nyitott egyebkent de gondolom nem artana minimum 2 venti ami atmozgatja a levegot rajta.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
hegegabi80
addikt
Hali!
A kérdésem a következő:
Az adatlapomon látható a konfigom, amivel jelenleg teljesen meg vagyok elégedve.
Viszont lassan cserére érett a monitorom. Lehet csak egy 19" FHD monitorra telik egyenlőre, vagy használtan esetleg 22". Nem akarok én hiper szuper moncsit, hiszen a mostanival is jól elvagyok, csak lehet majd kell máshová, ezért vennék.Nos a konfigom játékok terén el fog boldogulni ilyen monitorral? Nem vagyok nagy gamer, nem is kell fullon lennie mindennek heti egy-két alkalom max, a többi dolog biztos okés (film, net, office).
Vagy egy kicsit erősebb vga kell hozzá, esetleg proci is, vagy ha ezt a vga-t is húzom egy kicsit, akkor elegendő lesz?
-
MK VII
veterán
válasz hegegabi80 #49354 üzenetére
Ha nem játszol fullHD-ban akkor minden rendben lesz, bár kétlem, hogy kisebb felbontáson is élvezhetően fut mondjuk egy komolyabb játék.. Ha fullHD-ban szeretnél játszani ahhoz viszont komplett számítógép cserére lesz szükséged. fullHD felbontáshoz kelleni fog a minimum 2gb 256bit-es VGA illetve egy i3-as, de inkább i5-ös processzor. AMD oldalon pedig egy x4 860K vagy egy fx 6300, de méginkább egy fx-8320-8350.
A jelenlegi géped irodai felhasználásokra tökéletes illetve netezni, filmezni,de nem kimondottan játékos gép. Nem is nagyon tudnál ezen a gépen olyan mértékben "tuningolni" amivel kielégítő szintet érnél el komolyabb játékokban. Szóval gyűjtögetni kell és váltani,mert eljárt a géped felett az idő.(#49351) mihione
Ha még nem volt újrapasztázva akkor tedd meg vagy kérj segítséget,mert nekem is volt 5850-em és mikor újrapasztáztam kb vésővel kellett lekaparni az odakövült pasztát aminek úgy már semmi hővezető képessége nincs. Én a helyedben ezzel a procedúrával kezdeném az egészet. MX-4-el megkened és szerintem helyreáll a hőfokod.
Illetve amit a kolléga mondott,hogy valszeg szoftveres bug. Egy rendszer újrahúzást is próbálj meg![ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
sziasztok
az asztalimat laptopra cserélném, viszont nem vagyok képben hogy a notik dedikált vga-ja milyen erős, nem tudnátok nekem egy linket dobni ahol összehasonlítja az asztali vga-t a mobillal?
köszi előre isIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
hegegabi80
addikt
válasz MK VII #49355 üzenetére
Köszi az infót!
Az i3-as proci még bele is fér, i5 jelenleg biztos nem, hiszen nem játszok annyit, hogy megtérüljön számomra.
De lehet első körben veszek egy erősebb vga-t és aztán meglátjuk mi lesz.Milyen vga-t ajánlotok? lehet mind a két oldalról, de inkább amd, és ne kazán legyen, meg lezabálja a fejemet.
-
MK VII
veterán
válasz hegegabi80 #49358 üzenetére
Első körben vehetsz jobb VGA-t,de minek... Az a G840 nem nagyon fog kihajtani erősebb VGA-t ( talán még a 7770-et )szóval én inkább alaplap+processzor párossal kezdeném a költekezést és abba rakod a jelenlegi VGA-d.
-
MK VII
veterán
válasz hegegabi80 #49360 üzenetére
Igen igen.. Igazad van. Persze alaplapot nem kell váltanod, ebbe is tudsz tenni egy i3-at.
Egy 3240-es i3-al szerintem már jó vagy. 20-23 közt lehet már kapni itt Hardver Aprón pl. Bár egy i5 2300-at meg már 26-27-ért kapsz. Ezeknél gyengébbet nem nagyon éri meg venni. -
hegegabi80
addikt
válasz MK VII #49361 üzenetére
Először i3-2120,2130 körül nézelődtem, de inkább már akkor 3230,3240. Ha i5, akkor már lehet érdemesebb 3330, 34xx, 35xx körül nézelődni, azaz 3. generációs proci ha jól tudom.
Viszont ezekhez már frissítenem is kell a biost.
Akkor az i3 hoz elég lenne még a 7750vga?
Az i5 höz melyik vga lenni pariba?[ Szerkesztve ]
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Tudja itt valaki,hogy egy ati radeon hd 5970-hez mekkora táp kell,egy AMD Phenom II X4 840 proc 4gb Ram 120Gb SSd,ASUS M4A89GTD Pro/USB 3,egy db új 550 Watt CoolerMaster G550M,van benne!(Win7 Ultimate 64-bit)
Egy munkatársamé,és azt mondja,hogy eddig stabilan működött,mind addig amíg tápot nem cseréltek benne egy PC szervizbe,most állandóan újraindul,a windows asztal egy pillanatra bevillan,majd újraindul a gép,újra és újra!
Én a tápra gyanakszom,de nem kerestem pontos leírást a VGA tápellátásához sem,a kártya méreteit alapján szerintem ennek a rendszernek ez az 550-es kevés lehet!Ötletek...
[ Szerkesztve ]
Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
Shokkolo
addikt
válasz Tibroo #49365 üzenetére
meredek esetben akár 450W fölé is kúszhat a fogyazstása a GPUnak, de boot közben nem hiszem h. annyira meg lenne terhelve.
be kéne tudjon bootolni a gép.
esetleg ideiglenesen egy tesztre nem tudtok beletenni egy másik tápot?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Tibroo
aktív tag
válasz Balathruin #49366 üzenetére
Most utána néztem,a gyártó és az AMD honlapján,mivel a srác nem tudja milyen volt benne előtte,felsorol 3 márkát,1,:Antec,2,e Quiet,3,orsair AX650M,vagy a nagyobb testvére szerény 1200W-al,
Mind 650W feletti!
Visszaküldtem a srácot a boltba,hogy cseréltesse ki,min.650W-osra,vagy nagyobbra!
Köszi az infótMindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
Shokkolo
addikt
válasz Tibroo #49368 üzenetére
ha már cserélik teszteljék már le, mert azért ha a kártya be tud majd 500-at zabálni, akkor egy "max" 600w is szegényes lesz.
nagyon határon lenne terhelve még ha menne is. nem tartom egészségesnek üvegen járatni a tápokat sem"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Tibroo
aktív tag
válasz Shokkolo #49367 üzenetére
Be bootolni be bootolt,csak utána,indult újra és újra!
Szerintem ebbe a gépbe nagyobb volt!
Az a baj,hogy nem hozzám jött korábban,így már nem tudom mekkora volt benne?
Megvárom míg visszajön,vajon mit intézett. kösziMindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
Shokkolo
addikt
válasz Tibroo #49370 üzenetére
a magánvéleményem h. 700-as lenne legkissebb, amit raknék (természetesen valami normális egyágasból).
vagy ha többágas, akkor nagyon odafigyelnék a beépítésre, mert azért elég kevés tud leadni majd fél kW -ot a nem 1 ágasok közzül."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
MK VII
veterán
válasz Tibroo #49368 üzenetére
Nem feltétlenül fontos a túl nagy teljesítményű táp hozzá.. Az a legfontosabb,hogy egy ilyen VGA-s rendszerhez még véletlenül se osztott ágas táp kerüljön.
Szerintem egy nem osztott 12v-os ággal rendelkező 600-650w-ot táp ki fogja szolgálni azt a kártyát bőven!!
Az még fontos,hogy spórolni a tápon nem szabad főleg egy ilyen éhes "jószág" mellett. Szóval meg kell keresni az ár/érték arányban a legjobbat és aszerint kell választani.[ Szerkesztve ]
-
Tibroo
aktív tag
válasz Shokkolo #49371 üzenetére
Köszi,látom jól tájékozott vagy,tudnál esetleg ajánlani,egy kettőt ebben a kategóriában?
Azt miből állapítom meg,hogy melyik 1,és melyik 2 ágas?A kábelkiosztásból,pl:a tápból 1 kábelen van 2dbVGA ág,vagy külön külön van 2db?Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
Shokkolo
addikt
válasz Tibroo #49373 üzenetére
a tudásom erősen csak felszines nekem is
csak sajnos én is futottam már bele hasonlóba, azóta a táp az, amin nem spórolok.ha bekérdezel a megfelelő topikba szerimtem jobban jársz.
jó ideje nem követem figyelemmel a tápok világát[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Tibroo
aktív tag
válasz MK VII #49372 üzenetére
Persze,teljesen igazad van! Én is ezt szoktam mondani,nem kell mindenből a legdrágább,a kihasználtság a fontos,és ennek függvényében kell mérlegelni a vásárlást is!
"Az a legfontosabb,hogy egy ilyen VGA-s rendszerhez még véletlenül se osztott ágas táp kerüljön.Szerintem egy nem osztott 12v-os ággal rendelkező..."Ezt úgy kell értenem,hogy a tápból 2 db különálló ág jöjjön a VGa-ba?
Szerintem is egy 650-700W-os már bírni fogja!Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
Balathruin
veterán
válasz Tibroo #49375 üzenetére
Egy ág, több ág témánál az van, hogy a 12V több részre van felosztva, 12V1, 12V2... 2 ág legtöbbször nem jó, mert mind2 gyenge (14-18A). 4 ág már nem problémás, ha kettő csak a PCI-e kábeleknek van. A kiosztás matricán fel van tüntetve (ritkán helytelenül).
[ Szerkesztve ]
-
Tibroo
aktív tag
-
RPZ
tag
Ismét megjöttem a hibás 7870-el kapcsolatban. Szakértői véleményt kérnék! Nem tudom felfogni, hogy mi lehet a baja!
Annyit csináltam, hogy kikapcsoltam az ULPS-t, meg a biosban a cool 'n' quiet-et, hátha csoda történik. Ezután 24 (HUSZONNÉGY) órán át teszteltem! Már éppen ki akartam kapcsolni, hogy ezekszerint minden szép és jó, amikor beadta a kulcsot!
[link]12 órán át loopoltam a 3dmark skydive tesztjét, meg sem kottyant neki, kb. 10 órányit használtam mindenféle programot futtatva, netezve, 2 órát meg ment youtube ill egy mkv file egyszerre. Hogy bírhat ki ennyit mindenféle hiba nélkül, aztán egyszerre csak k.o.? Ilyen a mesében sincs. A vége felé mondjuk pár percenként voltak akadások a gép működésében.
Az előző kártya mellett nem volt semmi ilyen bajom a géppel.
Másik gépben nincs értelme tesztelni, mert úgyis ebben a gépben kellene működnie.Pedig már beleéltem magam, egy jó kis 9800gtx+-t váltott volna . /Vicces lenne gtx980-ra cserélni a 9800gtx-et, de az kb 300k-ból jönne ki, szóval az nem játszik./
[link]
[link]
[link]
A 7870-nek kb. 6-szoros a számítási teljesítménye . De szép lett volna, ha minden klappol! Így sajnos vissza kell vinnem . -
RPZ
tag
válasz Balathruin #49379 üzenetére
Igen, de az alá alaplapot, procit, ramot, meg minden egyebet is tenni kell (a mostani gépet akkor megtartanám talonban.). Ha már intelre váltanék, nem szarakodnék, és i7-es rendszert építenék a teljes időtállóság kedvéért. Így a 300k éppencsak betakarná.
Ezzel a kb. 30k-s vga upgraddel viszont még mindig ütőképes masinát lehetne varázsolni ebből az öregecske cuccból.[ Szerkesztve ]
-
RPZ
tag
válasz Balathruin #49381 üzenetére
Azt hittem evidens .
-
Balathruin
veterán
-
norbert1998
nagyúr
válasz Balathruin #49383 üzenetére
LOL
-
orc88
őstag
Kb 1 hete írtam legutóbb, sikerült megcsinálni a 7870-et. Alaplapot kellet cserélni, a régivel nem volt kompatibilis, egyáltalán nem akart bootolni. Pár kérdés: Alapjáraton ~35, Játék közben ~55-65 fok jó? Alapjáratot kicsit sokallom előzőhöz képest Illetve kb. mennyi oc-t bír? Gép specifikáció: i5 3570, 550W Chieftec, 8gb ram, powercolor hd7870
[ Szerkesztve ]
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
orc88
őstag
-
aram01
nagyúr
-
Borisz76
veterán
válasz aram01 #49388 üzenetére
Egy példa arra, hogy van olyan noti amiben erős a cpu és erős a gpu is.
Csak hát messze felette van az általad írt 150.000 Ft-tól !
A 980M jelenleg a legerősebb a piacon.
A notik közül pedig ez az egyik legolcsóbb ami ezzel van szerelve.De egy 860M-es GPU val szerelt már egészen használható !
Például ez. De ez is még mindíg a duplája az általad megjelölt összegnek ![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
aram01
nagyúr
félre értetek, 150k-t szánok a szekérre, és ha lenne egy táblázat amin megtudnám nézni hogy milyen "erős" a vga az asztalihoz képest akkor tudnám hogy mi újság, remélem értitek. Játékra ps4 vagy one lesz még megálmodom.
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Borisz76
veterán
válasz aram01 #49392 üzenetére
Ezen az oldalon lehet összehasonlítani a VGA-k fogyasztását, teljesítményét.
Itt kell keresgélni majd jobb szélen "Compare"-re katt és frissül.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
aram01
nagyúr
válasz norbert1998 #49395 üzenetére
persze, de legalább lesz támpontom
Apollo_21:
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
zsinor008
tag
Sziasztok.
Nem rég érkezett meg az MSI GTX 960-am az lenne a kérdésem hogy az ezen van-e led és ha van akkor automatikusan világít vagy be kell állítani, ha be kell akkor hol lehet ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs