- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Házimozi haladó szinten
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Canon MILC: EOS R és M topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gigabyte alaplap topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
addikt
válasz pcgamer01 #39707 üzenetére
A HD 7770 (aka. R7 250X - teljesen ugyanaz a kettő, utóbbinak nagyobb a TDP kerete, így elméletileg jobban tuningolható - minden szituációban jobb mint a GTX 650.
A HD7770 vs R7 250X-ből is a 7770 jön ki nyerőnek, mivel több ezerrel olcsóbb és identikus teljesítménnyel.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
mumtaz
senior tag
válasz nonsen5e #39667 üzenetére
De ennek a GPU-nak 900MHz a gyári értéke. Ha gyári tuning lenne, akkor megérteném, de nem az.
A neten lenne hozzá tuning BIOS 940MHz-el, de a 900MHz lenne a normális. Ennél a kártyánál eddig 880MHz volt, amit sikerült elérnem úgy, hogy még ne dobálja a hibát. A gyári értékeken furcsa az OCCT eredmény, hogy majdnem szabályos időközönként jön elő a hiba. Ha a GPU lenne instabil, akkor szerintem nem lenne annyira szabályos. De ezt látszik megcáfolni, hogy downclock viszont stabillá teszi.
A túlmelegedést is elvetettem, mert 880MHz-en is felmegy 100 fok fölé, míg 900MHz-en a fagyások pillanatában 100 fok alatt maradt és soha nem lépte át. -
kona005
senior tag
válasz mumtaz #39712 üzenetére
Sziasztok!
Az a helyzet hogy rossz bios-t tettem fel XFX HD7870-re. 3mat csipod es nem indul el nincs kep. Megvan az eredeti bios de mivel semmi kep igy nem tudom hogy lehetne visszarakni... Ha rakotom integraltal ugy jo lenne? Csak mar nem merem megprobalni nehogy azt is elba...am.
Elore is koszi
-
asvald
senior tag
Hy!
Bízom abban , hogy valaki aki ért hozzá megtudja -nekem mondani azt , hogy BGA elengedett- a hd5970 kártyán vagy szimpla gpu hiba
driver feltelepítve ,újraindítás, majd winlogó után elfeketedik a kép ,de a monitor a jelet veszi ,(HDD itt meg is áll , tehát nem dolgozik tovább) ezt követően rezet , csökkentett módba elindul, letiltom az egyik magot (azaz a 2gpu-t)
Utána újraindítás és a letiltott maggal elindul a gép 3d alkalmazások is mennek ,dirt3 , bf3, furmark, stbEzek előtt egyszer kétszer kockás volt a kép, és eldobta az illesztőt (ezt is csak párszor )
ui a fenti hibajelenség majdnemhogy pasztázás után jött 3-4óra elteltével ,de előtte is 116os kék halál, 3d alkalmazások megfagytak egy idő után ,pl gta4ben ilyen hosszú háromszögesen villogások is voltak, majd gépfagyás ..
Ha esetleg valakinek nem érthető az azért van mert kutyafuttában írtam .
Előre is köszönöm
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
asvald
senior tag
válasz kona005 #39713 üzenetére
Ha cf -es vagy van pci foglalat a lapodon akkor egy másik vga-val ,atiwinflashel/parancssorral visszatudod rakni a biost
Elméletben így működikUI: Meg kell próbálni alaplapi vga-val , lehet azzal is menne , elrontani jobban nem tudod , mert atiwinflashben
kiválasztod a hd7870-et[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
válasz kona005 #39713 üzenetére
Régebben olvastam egy cikket egy olyanról, hogy ATI kártyáknál ha a BIOS chip 1-es és 8-as pin-jét összeforrasztod akkor bebootol vele a gép, és ismeretlen BIOS-ú kártyának érzékeli a Win, parancssoros csökkentett mód és újraflashelheted.
EDIT 1: Szeretem a könyvjelzőimet [link]
EDIT 2: Előbb inkább asvald módszerét próbáld.
[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
válasz asvald #39715 üzenetére
Van masik PCI a lapomon de azt viszont nem ertem hogy akkor az integraltal miert nem lehet? Forrasztgatni nem akarok semmikép!
Vagy egy ugyan ilyen kartya kellene? Nem csak azert kene a masik kartya hogy legyen valamin kep?Gertruis ugy lesz es koszi neked is
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz nonsen5e #39716 üzenetére
nekem is volt hasonló problémám 6950el , szerencsére ott a bios kapcsoló megmentett, mert mikor a program gombra rákattintottam, előtte átkapcsoltam a kettes állásba ,és azt a biost flashelte amit elrontott
Szerk pontosan azért kell a másik , hogy ne vakon csináld
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz kona005 #39719 üzenetére
ha a képen a megjelölt helyen szerepel a kártyád akkor szerintem nyert ügyed van , de ha nem akkor parancssorba tudod megcsinálna , de ezt már sajna nem tudom , hogyan kell a kapcsolókat állítani
Az a baj ,hogy autodidakta-módon tanulom meg Én is ezeket ,és ezért nem vagyok nagyon képbe , ha komolyabb a baj ,de ha egyszer megmutatja valaki onnét kezdve megjegyzem
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz kona005 #39721 üzenetére
na ,ez az amit én se tudok. De itt egy képekkel illusztrál mód amit a kolléga is ajánlott
-
asvald
senior tag
válasz kona005 #39726 üzenetére
Igen! az is egy megoldás lehet , legfeljebb visszaállítod majd a dolgaid
Így próbáld meg : áramtalanítod, kiveszed az elemet -,vársz vele 5percet közben párszor a bekapcsológombot megnyomod , vagy a jumpert átrakod az alaplapon. Majd kiveszed a hd7870et- elindítod a gépet az integráltal
Ha minden, jó akkor vissza a kártya ,és integrálton hagyod a monitort . Ha ez nem jön be akkor tanácstalan vagyok[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
válasz kona005 #39728 üzenetére
A jumper az egy manuális kapcsoló, általában a cmos elem mellett található. Egy ilyen összekötő műanyag darabka. 3 pin van ott, ez kettőt köt össze. Kiszeded, beteszed úgy, hogy a második kettőt kösse össze, vársz pár másodpercet majd visszateszed. Ezzel meg is van a cmos reset.
-
kona005
senior tag
válasz nonsen5e #39730 üzenetére
Kivettem az elemet most van kep de a win boot logonal kekhalal es ujraindul. Most csinalja 10 perce ezt a javitott modot vagy mit, meg hsgyom egy kicsit ha nem lesz jo akkor reset vissza a kartya es megprobalom visszarakblni ra az eredeti biost elvileg ezzel a sorral ki tudom valasztani hogy a masodlagos videora nyomja:
atiflash -i 1, mert ha 0 irok akkor rakja az elsodlegesre az en esetemben az integraltra.
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Milyen okai lehetnek annak hogy a gép játék közben megfagy a kép hol 1-2mp-re hol többre,de van hogy beakadozik az elején aztán megy faszául egyszer csak kifagy fekete kép,és majd csak ctrl+alt+delete kombival jön vissza a kép.
Ezt okozhatja kevés ram?Samsung Galaxy S10+
-
EasyLife
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam haveromtól egy Radeon hd4890-es kártyát, ami sikeresen beázott. Mondta hogy nem működik szerinte, de azért próbáljam ki. Na be is tettem ahogy kell, elindul majd képernyőn felirat csatlakoztassam a tápkábeleket és közben folyamatosan csipog. természetesen csatlakoztatva van minden ami kell 9800GX2-esem volt előtte. Igaz -e hogy csak valami biztosíték ment ki benne ami cserélhető vagy esetleg más? Mindenesetre biztató hogy egyáltalán ad képet még ha egy hiba üzenet is.
-
asvald
senior tag
válasz kona005 #39749 üzenetére
Remélem összejön , már csak azért is gondoltam Én is erre az integrált dologra , mert mikor flasheltem a radeont akkor a program felismerte az alaplapi vga-m is
EasyLife: ha szerencséd van akkor valami forraszpont eloxidált ,vagy egy-két kondenzátor /ellenállás mehetett tönkre a vrm-nél , rosszabb esetben a nyák rétegződésnél ,
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest