- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
-
shootme2
aktív tag
válasz zolee5016 #38354 üzenetére
A HW compare texture fillrate, pixel fillrate, memory bandwith-el számol ami önmagában kevés az összehasonlításhoz a game debate pedig csak órajeleket hasonlít össze ami pláne kevés. Játékteszteket kell nézni a techpowerup az alapján készíti az összehasonlítást ami valóban pontos képet ad.
[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
válasz shootme2 #38355 üzenetére
Játékteszteket kell nézni aham...lehet csak azokban folyton a legújabb gémek szerepelnek..amik egy patch-el,meg egy újabb driverrel már más képet adnak egyből...arról nem is beszélve,nemcsak HC gamerek vannak.....(az is sokszor előfordul,hogy a új driver(bár leírás szerint támogatja a régebbi gpu-t inkább bekavar neki semmint segíti) a speckó ,kimondottan egy típusra szánt driverekre ez méginkább igaz lehet)
Amúgy ..egy játék miből áll...pl amiket játszom,azok egy teszteben sem szerepelnek.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
shootme2
aktív tag
válasz zolee5016 #38356 üzenetére
Ha megnézed a tesztet amit linkeltem régebbi játékok is vannak benne és azért elég ritka hogy egy driver-től vagy patch-től komolyabb gyorsulás legyen arról nem is beszélve hogy több játék alapján átlagot vonnak tehát attól hogy 1 játék gyorsul 10%-ot még végeredményben nem lesz 10%-al jobb. Az meg hogy az általad játszott játék nincs benne az lényegtelen (kicsit azért érdekes lenne a világ összes játékát letesztelni minden egyes kártyán) az eredmények alapján a teljesítmény sorrend felállítható. Azt azért Te is beláthatod hogy órajelek alapján (game debate) erősorrendet felállítani nem túl reális dolog és HW compare texture fillrate összehasonlítása sem az igazi csak ez alapján egy 8800gtx erősebb mint egy gtx470 ami ugye a valóságban nem állja meg a helyét.
[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
válasz shootme2 #38357 üzenetére
honnan tudod gddr5 memóval szerelt 8800gtx gpu 320 bit-en mire lenne képes? lehet simán megverné a 470-et..... a gpu lehet hogy gyorsabb de a memó kisebb,és ddr3,nameg éhesebb,és melegebb is
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
válasz zolee5016 #38358 üzenetére
Az meg hogy az általad játszott játék nincs benne az lényegtelen (kicsit azért érdekes lenne a világ összes játékát letesztelni minden egyes kártyán) Ez így van..de nekem egy crájzisz 48.rész tesztje vagy a BF 22 semmit se mond...ezt értettem ezen pont alatt... ( de az hogy egy 7970 pl ETS 2 alatt mit művel,sajnos ez sincsen benne)
[ Szerkesztve ]
-
shootme2
aktív tag
válasz zolee5016 #38358 üzenetére
A 8800GTX DDR5-ös? Nem. Erősebb mint a 470? Nem. Akkor miről beszélünk? Egyébként a 470-ben 3x annyi számolóegység van így a DDR5-el felvértezett 8800 is valószínű alulmaradna. A fogyasztásnak, hőtermelésnek pedig semmi köze a teljesítményhez de gondolom ezt nem is azért írtad. De részemről ezt az "ügyet" lezártam. Hw compare number 1.
[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
heló
laptopban dolgozik, vélemény!
játékra mennyire alkalmas?? (haver gépe neki kellene az infó)
AMD Radeon HD 8330köszi
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
pcgamer01
senior tag
Helló!
Olyanba tudnátok segíteni hogy letöltöttem/telepítettem az Ati tray tools-t de índításkor hibaüzi fogad:"Can not initialize ATIPDLXX library!Exiting now..."
mi a hiba?Samsung Galaxy S10+
-
sider24
tag
Helló. Szerintetek egy AMD Athlon 64 x2 4200+ os cpuval +2gb ddr2, 800mhz memóriával és egy hd7770-nel nagy cpu limitem lenne? ja és 1440x900 felbontásban.
[ Szerkesztve ]
-
LyonnaisFan1
őstag
ŰDV! Talán jó helyre írtam.
Vettem egy Gigabyte HD6450 videókártyát. Nem a legjobb, de egynek nem rossz (sógor)
Ma azt tapasztaltam a bekötés után, hogy bekapcsoláskor a bios speaker egy hosszút sípol.
És nem tudom egyszerűen miért.Lehetséges az, hogy a 350Wos FSP tápegység kevés a meghajtásához?
Amit azért kétlek, mert egy eléggé Low End kategóriás kártya.Vagy a kártya **** esetleg?
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
-
shootme2
aktív tag
válasz sider24 #38366 üzenetére
Ahhoz a vga-hoz egy négymagos proci illene és manapság már 4gb ram is elkél.
LyonnaisFan1:Milyen alaplapod van? Régebbi chipsetek nem szeretik az új radeonokat.
Whysperer: nem várható nagy gyorsulás max ha a mantle-el kezdenek valamit de az a 7xxx szériát is érinti. De nem is egy kategória a két kártya így szépen teljesít a 270x.
[ Szerkesztve ]
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz shootme2 #38371 üzenetére
ASROCK A75M (Micro ATX, FM1)
Kb egy hónapos. Mint mellette más komponens is
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
shootme2
aktív tag
válasz LyonnaisFan1 #38372 üzenetére
A tápnak elégnek kell lennie. BIOS frissítés, BIOS-ban apu-ba épített vga letiltása(ha van benne), érintkezés ellenőrzés, vga másik gépen kipróbálása a következő lépések.
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A véleményeteket kérném a következő esettel kapcsolatban.
Karácsonyra megleptem magamat egy MSI R9 270x Hawk videókártyával. (Gépem: i5-3470, 8GB RAM, AsRock B75M-DGS) Beszereltem, feltettem a drivereket, semmi gond nem volt. Örültem, hogy a Metro: Last Light gyönyörűen futott.
Ma éppen a Shadow Warriorral játszottam, és a következő történt. A játék szépen ment, viszont hülyén kódolhatták, mert a "micro-stuttering" nagyon látszott. Kivettem hát a V-syncet, az FPS felment 120-ra, a stuttering viszont maradt.
Sebaj, gondoltam, már játszottam vele egy kicsit, de egyszer csak jött egy BSOD. Egy atikmpag.sys fájlra panaszkodott. Gép újraindul, post, viszont a windows logó után fekete kép fogad.
Lehet, hogy a játéktól meghülyült a Catalyst?
Nosza, akkor csökkentett mód, törlöm a drivert, utána rendesen elindul a windows. Új drivert rárakom, telepítés végeztével kér egy újraindítást, majd...ismét fekete képernyő. Egy-két újraindítás után már csak nem is posztol, legalábbis a monitor egy kikapcsolt állapotot jelez.
Vélemények?
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz shootme2 #38373 üzenetére
Köszi!
Ezeket akkor el fogom követni, csak már nem ma
Ezzel a döggel ma eleget harcoltam, kell egy kis "fegyverszünet"As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
törölt tag
Üdv.
Érdekelne, hogy DX9 után a lényeges látványbeli különbséget a DX10, 10.1 vagy a DX11 az ami behozta? Vagy mind a három egyformán dobott a grafikán folyamatosan? -
robogos10
senior tag
helló
mit lehet az ellen tenni ha nem támogatja az alaplapom a vga-t?
alaplap hd 5850sff
vga 9800gx2
más gépben tökéletes nálam nem jó valamiért op rendszer win 8.1 64bit
5letek? -
Constant
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy hibás Gigabyte gtx460 1Gb gddr5 oc vga, aminek az előéleréről nem tudok semmit, csak hozzám került!
Nos kártya betol a gépbe, bekapcs, megy, betölt a win felismeri, reset, tölt a win és amikor összeáll a 4szín betöltéskor, utána kifagy, és elkezd süvíteni a venti!
Gép kikapcs, bekapcs, belépek bios-ba várok,működik...
Reset
Indul belép winbe, megy 2percet, kép fekete lett, egyben el is kezdett süvíteni a ventijeismét!Jó kivesz, 4X-es slotba betol, indít, megy megint kezdődik elölről...
Oké, marad 4x-esbe, 16x-os betolok egy Giga gtx550Ti karit SLI híd nélkül, gép indít, monitor csati az 550-be van, bejön a win, Gpu-z látja, aida-everest nem, eltelik 5perc elkezd süvíteni, gpu-z be ismét belépek, kiírja gtx460 de a "tudása" unknow...
És így tovább, itt szenvedek már vele 2órája, meg olvasgatok, de nem találok megoldást!
Valakinek lenne esetleg valami tippje?
i5 4440, Msi b85-g43 gaming,4x2Gb ddr3 1333mhz, Chieftec modu 600w
Ja és még annyi, hogy beledobtam egy üres vinyót a gépbe, gondoltam win... Ahha, miután formáztam a hdd-t, rámegyek a telepítésre és ismét felpörög a venti, kép meg sehol... Össze vissza megy...
-
-
robogos10
senior tag
válasz hellboy0415 #38385 üzenetére
értem
jelenleg 1 hd 6450 van benne másik táppal is próbáltam a 9800gx2 t de nem kezeli a drivert sztm csak ati-t fog kezelni
igen tudom kellene másik lap de egyenlőre nem engedi a keret -
-
robogos10
senior tag
válasz hellboy0415 #38387 üzenetére
iegn a 9800 az játékra kellene nagyon olcsón vettem 6k ér tegnap előtt és nem tudom használni most még a hd 6450-t használom de ez gyenge nagyon
de a hd kártyát meg az alaplapomat házzal táppal odaadnám 1 am2+ os lapért[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
válasz robogos10 #38388 üzenetére
Miért nem állsz át intelékhez? Neked egy e8400 is elég lenne. 2x3000ghz veszel egy lapot és a ramokat rá pakolod procit bel tápot neki és gyííí Nekem volt ilyen és igencsak bitang proci volt asus p5q deluxe lapban ment 8 giga ram mellett Gigabyte gtx 285 karival.
Samsung S20 ULTRA
-
robogos10
senior tag
válasz hellboy0415 #38389 üzenetére
cserére ha akadna az jó lenne
nincs intel procid és hozzá alaplapod? -
sider24
tag
Sziasztok. Volna nekem egy problémám, Integrált Videó kártyát használok (Ati Readon X1200) fel telepítem az alaplapi drivert, újra indítom, de mikor be kapcsol, akkor nem áll át a felbontás, illetve nem lehet fel húzni (1440x900) felbontásra, ugyan is annyit tud a monitorom, helyette a maximális felbontása (1600x1200), meg nagyon homályos a képernyő, nem olyan szép éles mint amikor (1440x900-ban volt) Pedig már fel raktam az alaplapi drivert, ki próbáltam azt is hogy le töltöttem az ati x1200-as drivert Ati Honlapján, de azzal is ugyan ezt csinálja.
Mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
Lacka89
aktív tag
Sziasztok tudnátok konkrét linket adni ati 8750m 1gb-os videókari driverhez? Amit az Ati honlapjáról töltök le az ezt írja "AMD catalyst mobility nem tölthető le mert a számítógép nem rendelkezik kompatibilis hardverrel/szoftverrel. a grafikus adapter verziója nincs támogatva" Előre is köszi
-
grkk
csendes tag
Hali, olyan problémám lenne ,hogy van egy Ilyen kártyám. és Innen leszedtem a Win7 64 bit -hez a drivert, de nem teszi fel az illesztőprogramot,csak az apróságokat. Mi lehet a probléma?
Brucki "GRK" Gergely
-
grkk
csendes tag
Képek a hibajelenségről
Brucki "GRK" Gergely
-
Nimdhar
csendes tag
Sziasztok!
Gondolom baromságot fogok kérdezni, de ha nem kérdezek még ennél is hülyébb maradok.
Ha a VGA PCIE 3.0 és a lapon csak 2.0 van, azt tudom, hogy visszafele kompatibilis, de ez mennyivel fogja visszavetni a kártya teljesítményét?
Konkrétan:
ASRock B85M vs. H81M-HDS a két lap és GIGABYTE R7 260X 2GB GDDR5 a kártya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest