- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
A Suzuki motorikusan jó is, ezért az autószerelőket lehet kérdezgetni...
A fék az más téma, hogy életveszély volt 1-2 régi szériánál.
Karosszéria lakatos ismerősöket is interjúvold meg, mert rohadni azt tudnak Exsógor meg melós volt a gyárban, és mesélte, hogy volt olyan széria, aminek a szalagon gumialapáccsal tették helyre az ajtaját, mert már nem passzolt.
Tudom, hogy off, és nem vagyok semmilyen autó ellenese, csak gondoltam rendbe kéne tenni a tényeket.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
anonymus89
addikt
válasz wolfman #53297 üzenetére
FDM-mel jön full sávszélességgel. (nekem 3,1MB/s)
Próbáld meg hátha jó lesz, remélem segítettem.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Van egy régi laptopom Windows 7 operációs rendszerrel, és egy linuxot is fel szeretnék rakni mellé, és azt szeretném kérdezni, hogy tudom megcsinálni, hogy a bootolásnál ugyanúgy a windows 7 jöjjön be azonnal, kérdés nélkül, viszont ha megnyomok egy előre beállított billentyűt, akkor a linuxszal bootol. Ugyanis egy laptop van a családban, a win7 kicsit nagyon lassú, de azt használják, és nem örülnének annak, hogy bootolásnál feljön egy ablak. Ha nem voltam érthető szóljatok rám, és köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Rivaul
addikt
Azért nem tudná mert 4 csavart 4 lukba nem tud belerakni Picit tájékozódj mielőtt megkérdőjelezed a másikat. 2 napja ezen megy a huza-vona hogy mi biztatjuk a kolléga meg csak EZT mondja.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
kispx
addikt
válasz jonnyjoker01 #53303 üzenetére
sudo nano /etc/default/grub
GRUB_DEFAULT=0 sorban a számot megváltoztatod a Win sorszámára.Majd sudo update-grub2 parancsot kiadod.
Ez az Ubuntunál és a származékainál működik.
-
kispx
addikt
válasz jonnyjoker01 #53307 üzenetére
Igen. Live módnak hívják. De perzisztens módba fel is rakhatod.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz jonnyjoker01 #53307 üzenetére
Természetesen, mint ahogy ugyanezt meg tudod csinálni DVD-vel is, ahogy én már annyiszor, amikor valamiért kellett a Linux, pl. partícionálni vagy adatot lementeni.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
draff
aktív tag
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
Rendszermérnök felvételhez kellene pár tesztkérdést összedobnom. Alkalmazás virtualizáció, Citrix xen server/desktop, grafikus szerverek témakör. Általános és pár specifikusabb kérdés is jöhet hardware témakörbe (Alaplap, ram, CPU, VGA). 10 kérdés kb. elég lenne. Ötletek? Köszönöm szépen -
őstag
Sziasztok!
A milyen okostelefont... topikban is feltettem, már korábban is, de úgy látszik senki nem ért hozzá. Hátha itt akad 1-2 ember.
A Sony Xperia v lt25i telóról szeretnék véleményt kérni, aki esetleg tud/hallott már róla.
Esetleg hasonló kinézetű (leginkább a méreteire nézve) olcsóbb variáns akad a piacon?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz razorbenke92 #53315 üzenetére
Mobilaréna teszt itt: [link]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Vakegérke
félisten
Az a bibi, hogy fórumtársunk tényleg nem ért a géphez, de még a csavarok betekeréséhez sem. Rá mernéd bízni, hogy a te gépedben kicserélje a procihűtőt?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
gamer187
tag
Leformázott pendrive-ra van valami esély hogy vissza nyerjem az adatokat? Program vagy valami? Nagyon fontos lenne.
-
dtraveller
csendes tag
Adott egy néhány napos Samsung ATIV Book 2 windows 8 operációs rendszerrel amire felkerült egy F-secure védelmi szoftver, ezen a gépen kellene egy rendszer visszaállítást végezni, de csak a samsung lógóig jutok.
Valakinek van valamilyen ötlete hogyan kellene előcsalogatni a rendszer visszaállítást? (lemez nincs, csak minimális papír volt hozzá)
-
rover45
őstag
úgy döntöttem leszámolok a CD korszakkal
szeretném egy pendrive-ra feltenni az összes telepítő CD-met, XP, W7, W8.
létezik olyan progi, amivel megtudom azt oldani, hogy egy pendriveon legyen fent mindegyik és bootoláskor választhassam ki melyiket akarom telepíteni? -
őstag
-
rover45
őstag
válasz razorbenke92 #53322 üzenetére
A Jóisten fizesse meg
-
MaxxDamage
félisten
LAN internet (PIII) esetén kellene kis help !
Most telefonról vagyok, LAN -kábelen keresztül internetet nem mostanába konfigoltam / épitettem ki. Szeretnék segítséget kérni, mert ADSL WiFi / LAN Routerre rákötöttem a PC-t , csatlakozott és IP-t is kapott de chrome megnyitása esetén azt írja, hogy "ez a weboldal nem érhető el"am. WinXP Prof. ENG (USA) OP-System van a gépen - SP3 !
Segítséget előre köszönöm !
(csak nethez férjek ozzá a P3-al!)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
sznyunyi
tag
Sziasztok fórumlakók!
Melyik vga muzsikál szerintetek jobban? Intel 4500M HD vagy Nvidia ION?
Előbbi egy HP 2730p-ben teljesít szolgálatot up to 384mb-al, utóbbiról azt sem tudom alapból hány mega vagy mi fene eszi...., de egy Asus 1201n laposban van. És akkor már azt is felteszem kérdésnek, hogy hogy is van ez az ION dolog? Hány mb, vagy processzorba "épített" (APU) vagy mi?Amire kéne: net, youtube videók akár magas felbontáson, filmezés (leginkább avi, de olykor magas felbontású filmek...) max párszor vmi régebbi játék, de az már nagyon ritka.
Köszönettel: Zoli
[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum!
-
törölt tag
Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Holnap vennék egy új telót Galaxy S Andvance.És azt szeretném kérdezni,hogy ezeknek az akksiját is kell-e formázni az első töltésnél?pl kell-e 16 órát tölteni mint annó?Vagy már ezeknél nem kell?pl ha én holnap megveszem és az akksi 20%-on van és le is merül akkor tegyem föl töltőre és amikor feltölti pl 1,5 óra alatt akkor le is vehetem a hálózatról?
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami programot ami megmondja egy sd káryáról, hogy sd/sdhc?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
gamer187
tag
lehet nagyon láma kérdés lesz DE mit jelent az oldalon az "up" hozzászólás?
-
Simivok
senior tag
válasz anonymus89 #53328 üzenetére
Ha jól tudom a 2GB-nál nagyobb kártyákat hívják SDHC-nak.
Legalábbis ez alapján.Galaxy S23 256GB Cream
-
föccer
nagyúr
válasz gamer187 #53329 üzenetére
kb annyi az értelme,hogy felhozni valami régebbi témát, hozzászólást. Figyelem felkétlésre szokták beírni, vagy általános szimpátiát kifejezni fele.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
rover45
őstag
válasz sznyunyi #53325 üzenetére
Nekem egy 1215N Asusom van ION2vel, kereken 3 éve vettem. Soha semmilyen gondom nem volt sem a videókkal, sem a játékokkal. bár alapból úgy használtam, h az integrált Intel GMA3150 ki volt kapcsolva és csak az NVIDIA Ion-t ment. Állandó jelleggel egy full hd monitorra volt kötve. Csak jókat tudnék mondani róla.
[ Szerkesztve ]
-
Tenager18
senior tag
Üdv!
Sokat keresgettem a témában, de mindenhol eltérő válaszokat találtam. A kérdésem : Milyen büntetésre számíthat az a személy, aki jogosítvány nélkül vezet autót, és valamilyen módon elcsípik ? Helyszini bírság ? Ha igen, mennyit kell fizetni ?
Köszi előre is
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Tenager18 #53335 üzenetére
Mennyi a bírság a jogsi nélküli vezetésért?
Ha nem változott azóta.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
őstag
válasz Tenager18 #53335 üzenetére
Elvileg 45 000 Forint helyszínen, de bőven függ ismeretségtől. Kistérségben élek, több emberről tudok a környéken, aki ejnyebejnyével megúszta, és volt közöttük aki ittasan, sőt drog befolyása alatt volt.
Szerk: Mást néztem...
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz Tenager18 #53337 üzenetére
Annak idején 2 üveg sör után jogsi nélkül 1,5év eltiltás és 65k bírságot fizettem. Megérdemeltem s megtanultam hogy többet soha. Inkább ne érdekeljen mit kaphatsz érte... Hetente szigorodnak a szabályok s nem éri meg játszani.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Phvhun
őstag
Van valami külföldi aktuálpolitikai topik ph-n ahol pl szíriát és hasonlókat lehet megtárgyalni?
-
fastleslie
senior tag
válasz sznyunyi #53325 üzenetére
Szerintem az ION jobb. A 4500 sem rossz, mindent tud, de a legtöbb 3D-s alkalmazáshoz erőtlen.
Sok esetben a hozzá társított Atom proci miatt is korlátozott a teljesítménye.
Én viszont most inkább egy AMD-s integrált (APU) megoldásra szavaznék, már a C sorozat is elég jó, de az A4 meg már...
ui.: Ja! és az sem mindegy, hogy 4500-as milyen: GU, GM, G, GZ. Sorrendben itt a legelső a leggyengébb, csak 133 MHz-en jár (harmatos) a G és a GZ már 400 MHz-es, de mindegyik csupán 4 pixel pipelines[ Szerkesztve ]
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok,
az mp3-as cd-met nem játssza le a kocsi, pedig eddig működött. Tegnap kiírtam a Nero 12-vel berakom és csak egy egész fájlt játszik, hang nincs. Visszatettem az előzőt tökéletes. Biztos valami beállítási probléma lehet. Tudnátok tippeket adni? Előre is köszi.
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok,sajna kis segitségre lenne szükségem.
Van egy asrock 880g extreme 3 alaplapom,amin nincs IDE csatlakozó,viszont nekem lenne elfekvőben két db IDE vinyóm is, amiket ilyen adapterrel csatlakoztatnék a géphez.
Ez megy bele egy sata átalakítóba.
Az egyik egy ideig működött is,aztán mikor a másikat is be akartam üzemelni,akkor addig vacakoltam a jumpereléssel,míg most már a korábban működőre is azt írja ki,hogy a windows nem ismeri fel az ATA akármit
Most már azt sem látom.
A gépben lévő másik két jól működő vinyó: [link]
Hogy kéne jumperelnem az IDE-ket,hogy lássa őket a gép?Ha valaki tudja a választ kérem,hogy egyszerűen fogalmazzon,nem vágom annyira a témát
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Vasinger!
nagyúr
Ha egy procinak letörik egy lába, vagy megsérül, attól még eljuthat a BIOS-ig vagy már odáig se kéne. Bootolni már nem bootol.
-
Rivaul
addikt
Tegnap szervizeltem egy gépet amire win 7 került. Valami asus barbone jószág volt. minden simán ment de a hangkártya beüzemelhetetlen win7 alatt. Bár milyen próbálkozás azonnali BS-hez vezetett. Az egész net tele van vele hogy megoldhatatlan így 3 óra után feladtam
A kérdés lényegesebb része: Mivel nincs hely a gépben így usb-s hangkártyára gondoltam bele. Csak youtube nézés a max amire kell hang. Egy ilyen megfelelne a célnak? Még nem használtam ilyesmit de most rákényszerültem.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
kjani18
őstag
válasz -HajTömeg- #53345 üzenetére
"Hogy kéne jumperelnem az IDE-ket,hogy lássa őket a gép?"
Az egyiket master, a másikat slave módba.[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Spigen Caseology Athlex Active Orange tok Google Pixel 7 Pro telefonhoz
- Lenovo Ideapad Flex 5 akkumulátor, használt, 80%-os állapotú!
- 2db 12TB Seagate Exos X16 ST12000NM002G SAS - foxpost az árban
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Független Iphone Xs Max 64GB 85% Akku Hibátlan Működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest