- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
válasz BénaNyurga #38250 üzenetére
Pont töröltem mikor válaszoltál.. Akkor nézem a püt
[ Szerkesztve ]
-
STC Speed
őstag
Hali!
Vga- monitor kérdésem lenne!
HD4850-vga-->vga= 1920x1080 felbontással működött
viszont
HD6850 dvi-->vga átalakító-->vga nem működik csak 1600x1200 maxxal,ez miért van? -
FlDutchman
tag
Sziasztok!
Intel C2Q Q9400 (6M cache, 2.66 GHz), Q9450 (12M cache, 2.66 GHz) és Q9550 (12M Cache, 2.83 GHz) közötti különbségre van valakinek tapasztalatból adódó véleménye?
A 6M és 12M cache közötti különbséget milyen tevékenységeknél használhatnám ki leginkább? Videó és 3D renderelésnél, játéknál?Jelenleg a 4GB memória van a gépben, amihez beszerezném a fent említett processzorok egyikét, mind Kingston Hyperx ilyen bontásban: 1 db 2GB-os DDR2-800 és 2 db 1GB-os DDR2-667.
Melyiket ajánlanátok?
Köszi! -
siebener
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Volna egy "kis" problémám.
Használat közben elkezdett "nyekeregni" a vinyó, majd lefagyott a számítógép. Újraindításnál a következők történtek:
Először nem "látta" a vinyót, átnéztem a kábeleket, akkor jó lett.
Aztán mikor el akartam indítani a számítógépet, össze-vissza csíkos volt a képernyő, meg hülye karaktereket írt ki, kép helyett.
Utána elindult, de közölte, hogy valami gond volt indításnál, ezért futtassak valami javítást, ami elindult, de kb. két perc után lefagyott, és utána semmi sem történt.
Újabb újraindításnál a normál indítást választottam, akkor elindult.A gépen Win7 van, 1 GB RAM-mal, amiből valamiért csak 447-et jelez, amit ugye nem értek, mert ha csak ennyi lenne, akkor el sem indult volna a Win7. A számítógép viszont iszonyú lassú, alig bírom működésre bírni.
Van valakinek ötlete...?
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Megszeretném kérdezni hogy tudnátok-e olyasmi programot javasolni mint az AutoCad,vagy valamit ami hozzá hasonló és ingyenes.
Soha többé ...
-
föccer
nagyúr
válasz Elvagyok #38263 üzenetére
Mit szeretnél rajzolni? Gépész, esetleg építész terveket? Vagy csak "rajzolni" kell?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
Reaper04
aktív tag
válasz föccer #38216 üzenetére
Megcsináltam a víruskeresést. Nem talált semmit.
Ami érdekesség., hogy csak videónézés után fordul elő ez a töltés.
Mint ha bent felejtődne a bufferelés+ha tiltom a hálókártyát és újra engedélyezem, azonnal megjavul. De ha megint belépek egy hosszabb videóhoz ,nézem egy darabig és kilépek. Úgy marad. Tényleg mintha töltene tovább...
Mitől lehet ez?
-
tomi5244
őstag
Sorry Törlöm!
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
Sziasztok!Olyan problémám lenne hogy egy bizonyos idő eltelte után (kb. 15 perc) a Sajátgép egész egyszerűen nem akar betöltődni.Nem látja a meghajtóimat amik egyébként tökéletesen működnek,csak tölt és tölt.Ha mondjuk elindítok egy AIDA64-et akkor egészen addig betölt a program amíg a "RAID eszközök keresése" feliratig el nem jut,ott szintén csak megáll.Illetve a gép nem akar kikapcsolni,ott is elmegy a Kijelentkezés feliratig és ott megáll a tudomány.Ha elindítok egy Daemon Toolst akkor egy pillanatig mutatja hogy tölt.a program nem jön be de a futó alkalmazások között már szerepel.Ilyenkor a Vezérlőpultot is ha megnyitom csak egy üres fehér képernyő fogad,az opciók nem látszódnak.Esetleg van valakinek ötlete mi okozhatja ezt?
[ Szerkesztve ]
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
brd
nagyúr
Valami háttértárolóval kapcsolatos probléma, háttértároló-vezérlő driver, hibás HDD/SSD/ODD (utóbbiban nehezen olvasható lemez), vagy valamelyik egységnek a kábele, esetleg tápellátása. Az AIDA64-es jelenség miatt nem valószínű, de esetleg lehet vírus/spyware is.
The only real valuable thing is intuition.
-
Satyricon
addikt
Üdv
Mit lehet tenni, ha az LG IPS237L monitoromon 1600x1024-es felbontásban az i és l betűk összemosódnak?
Szerk.:Másik felbontást nem akarok, mert kisebbek lesznek a betűk. Vagy nagyobak, amik szintén zavarnának
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
tikshow
addikt
válasz Satyricon #38276 üzenetére
Vagy használj akkor 1600*900-as felbontást, mert úgy legalább megtartja a 16:9-es képarányt és nem torzít emiatt. Vagy vidd fel 1920*1080-ra és menj a Vezérlőpultba -> Személyre Szabás -> Megjelenítés -> Egyéni szövegméret beállítása -> Növeld amíg nem jó. Böngészőbe pedig CTRL + egérgörgetés a nagyítás, de ha jól tudom akkor böngészőben is növeli a szövegnek a méretét.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz tikshow #38277 üzenetére
Igen a ctrl+egérgörgetést ismerem, de ha jól emlékszem, akkor azt minden gépindításnél meg kell csinálni. Na mindjárt kipróbálom, amit írtál, köszi!
Marad az 1600x900-as. XP alatt sajna nem lehet a betűket úgy állítani, ahogy nekem jó. Vagy kicsi, vagy nagy. sajna a vga nem engedélyezi az 1600x1200-as felbontást, pedig nekem az van megszokva!
Köszi még1szer
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Két dologban kellene nekem egy kis információ, igazából mindkettő offtopic, vagy legalábbis offpH. Az első dolog, amit tudni szeretnék, hogy ha valaki rak egy Fundamentás lakástakarékot, és a szerződött 4 éve lejár, de még nem akarja felhasználni az összeget, akkor milyen lehetőségei vannak? Ha nem lesz egyszerre felhasználva, akkor mennyi időn belül kell felhasználni?
A másik dolog szintén hasonló jellegű kérdés, miszerint ha adott egy ingatlan, ami valakinek a nevén van és ő szeretné, hogy a gyerekének a nevén legyen az a továbbiakban, akkor erre milyen lehetőségei vannak? Elajándékozás, öröklés, eladás, ilyesmi. Melyik esetben mi alapján kell fizetni az államnak és mennyit? Hogyan van ennek a technikai háttere?
Ha valaki tudna ebben segíteni, azt szívesen venném.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
brd
nagyúr
válasz FlDutchman #38261 üzenetére
Nem tudom, milyen áron tudnád ezeket beszerezni, ill. milyen gépet fejlesztenél, de szerintem C2Q-ra az ára (és talán nem mellékes, hogy a fogyasztása) miatt nem igazán érdemes fejleszteni, inkább i5, vagy i7 javasolt helyette. Egyébként a nagyobb cache-t ott tudnád leginkább kihasználni, ahol viszonylag kis adatokkal, de bonyolult műveletekkel kell a CPU-nak dolgoznia, ilyen tipikusan a tömörítés, és a játékok (fizika, AI miatt) és kisebb mértékben a renderelés (ez a sok adat miatt lóg át a következő mondatban tárgyaltakba, azaz stream-jellegű lesz, de ha a RAM-ot tuningolod, vagy ha egyszerűbb scene-t számoltatsz, nagyobb lesz a különbség). A stream-jellegű számolásra (video/audiokonvertálás) viszont elhanyagolható hatása van (1% körüli a különbség max.), mert ott hiába a nagyobb cache, a feldolgozandó adat rengeteg (a cache-hez képest), és a jóval lassabb RAM-ból jön (sőt, a HDD-ről, de annyira még nem gyorsak a CPU-k, hogy a HDD számottevően lassítson, bár ahogy fejlődik a VGA kis egységeit kihasználó programok minősége, úgy jön egyre közelebb ez a határ). Az érdekes terület még a virtualizáció lehet, amikor ott több gép fut egyszerre, számottevő CPU-használattal, csodát tud tenni a nagyobb cache (és a minél több mag, minél gyorsabb háttértároló, etc. ).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
mcwizard
tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Röviden vázolom a porblémát: Router cserére szorult egyik ismerősöm. Csere után hálózat volt, de a modem nem osztott ki IP-t az új routernek. Ezután elvittük hozzám hátha ott jó lesz. Fél nap ráment, de kiderült, hogy a routerben beállítot WAN MAC címmel volt a baj. Ha a régi router MAC címét adtam az újnak akkor kapott IP-t és fasza volt minden.
A problémám viszont, hogy ismerősömnél egyik ottlakó sem tudja a régi router felhasználónevét és jelszavát és így nem tudom a MACcímet kideríteni. Próbálkoztam az "arp" parancsokkal de az csak a LAN MAC címet dobja ki és azzal nem működik. Resetelni nem merem a routert mert elveszne a MAC cím.
Minden esetben TP-link routerről van szó és kábelnetről. (nem tudom, leírhatom-e, hogy Vidanet szolgáltatja a netet győri régióban)
Tehát a kérdés: hogyan tudom a WAN MAC címet kideríteni a routerbe való bejelentkezés nélkül?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! -
FlDutchman
tag
Jol osszefoglaltad, van most mar elkepzelesem hogyan tovabb. Az i5, i7 procikkal semmi bajom nem lenne, csakhat ott foglalatot kell valtani, uj alaplapot, akkor mar teljesen uj ram, tap. Tehat plusz koltseg. Egy core 2 duo 2,13GHz-hez kepest viszont remenyeim szerint igy is boven sokat ugranek elore. A beszer ar 20 es 40 ezer kozott van itt hardverapron, a 6M cach elobbihez, a 12M az utobbihoz kozel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FlDutchman #38284 üzenetére
Az kidobott pénz lenne szerintem. Add el a mostani cuccot, amíg egyáltalán el lehet, tedd hozzá a 40 ezer forintodat, és lesz egy modern, akár még évekig garanciális, keveset fogyasztó géped, a tervezettnél nagyobb teljesítménnyel. Szerintem...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
leslieke
Jómunkásember
Üdv!
Fundamenta: ha nem akarja felhasználni, akkor lehet tovább is fizetni, csak módosítani kell a szerződést.. Ha kiveszi, akkor el kell vele számolnia, haveromék erre 1,5 évet kaptak, de nem tudom mennyi volt náluk a futamidő.
Ingatlan: ajándékozás a legjobb, ez esetben nem kell semmit fizetni az állam felé, csak az ügyvédi költség van.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
G@ß!
őstag
Erre valaki?
-
Fecogame
veterán
Nálatok működik most a Youtube?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. lehet hogy a kérdés kicsit mulatságosan hangzik majd, de valahogy lehetséges a merevlemez CACHE méretét növelni? jelenleg csak 8mb os van és tetves lassú, marha sokszor 99% os a lemezhasználat néha percekbe telik mig egy FullHD mkv-t letudok darabosodás nélkül játszani.. Annyit kell tudni a lemezről hogy párszor már volt adatátviteli gond egy szar szalagkábel miatt illetve már átment rajta egy HDD regenerátor mert volt rajta 1db hibás szektor amit visszafejtett.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Lehetséges valahogy egy hálózatban lévő gépek között megosztani egy webkamera képét? Mármint... egy géphez csatlakozik USB-vel egy Logitech webkamera, de egy másik, vele hálózatba között gépen szeretném látni a képet, amit ad, lehetséges ez valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest