- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz plaschil #37297 üzenetére
Az igazi megoldás az lenne, ha lementenéd az egészet, és csinálnál a HDSentinellel pár írás-olvasás tesztet (csak a regisztrált verzió tudja). Annyi párat, hogy ne legyen az ábrán hibás sector, ill. ne növekedjen egy-egy tesztkör között se a pending, se a reallocated a SMART-ban.
Azok maradnak ki, amelyek reallocatednek vannak jelölve a SMARTban (ezek a már lecserélt sectorok), a pending az nem, ott a következő, oda vonatkozó műveletkor derül ki, hogy mi a helyzet vele (ezért kellene a teljes felületet érintő írás-olvasás teszt). Utólag csak azt lehet megnézni (eseménynapló, Wininit forrású bejegyzés), ha az újrainduláskor futott le, vagy ha nem parancssorból indítottad.
De ha hibás blokkot talált, azt meg tudod nézni, mert azt bejegyzi a filerendszerbe, csak add ki a chkdsk c: parancsot, és nézd az összegzést a végén.agressiv: Nem feltétlen, sok HDD ad ilyet, amikor pending sectorok vannak rajta.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
agressiv
addikt
Nem tudja olvasni a lemezt, ezzel semmit sem lehet kezdeni, nem az a két hibás szektor okozza a gondot. Fizikailag hibás a lemez és az is ott van, hogy pontosan mi is döglött meg és nem téved.
A hibás szektorok tartalmát nem az oprendszer, hanem a vinyó helyezi át.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #37296 üzenetére
Miaz hogy előfordul, és hogy olykor??? EZ vagy működnie kell vagy nem, nincs ilyen 50% os néha néhaság. Nem értem, ha nem tudod pontosan a választ akkor kár reagálni a postomra. ÉN arra tippelek hogy megint 1.4 est vettem de most PC hez valot ugyan de a monitor viszont csak 1.3 as HDMI bemenettel rendelkezik, hiába tudja a VGA az 1.4 est. Sztem az lesz hogy veszek egy olyan kábelt amire rá van irva hogy 1.3 HDMI.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
plaschil
aktív tag
válasz agressiv #37300 üzenetére
Acer-nél még garis, ők cserélték ki erre. Új korában is csinált kékhalálokat vinyó miatt, azt nem én intéztem, (akkor még nem én voltam a tulaj) akkor került bele ez a vinyó. Lehet, hogy nem a vinyók voltak rosszak hanem valami kinyírja őket? Alaplap, vagy valami elektronika? Ezt nem lehet felülvizsgáltatni gariban? Elég bosszantó néha.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
agressiv
addikt
válasz BogyóBP #37303 üzenetére
Hogy a viharba ne volna ilyesmi. ha gigabyte kártyád van, az eleve garancia az inkompatibilitásra. A HDMI kábel verziója nem fog ezen változtatni, csak fel van készítve az újabb a nagyobb frekvenciákra. Cserélj drivert stb. Használj DVI kábelt, az a legértelmesebb szabvány az összes közül.
plaschil
Egyszerűen ez előfordul főleg notinál és főleg seagate vinyóval, újan is bad sectorosok olykor...
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #37305 üzenetére
Miért a gigabyte annyira tré cuccokat gyárt?? Nem hinném. Mondjuk az érdekes az hogy Sapphire kártyám van. 6870 es. Hát kitudja majd holnap meglátom mit tehetek még.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Erről a lapról valami vélemény? gigabyte-ga-970a-d3 vagy egy olcsobb 760 as chipsetes bulldozeres procis lap is jó volna pl ASUS? mekkora illetve mi a különbség a két chipset között? mérhető valami drasztikus sebességbeli különbség?
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #37308 üzenetére
Mire alapozod a válaszodat? Tesom is azt mondja hogy ASUS-t vegyek, a monitorom az pl asus és rohadt jó.
Mondjuk ez a belépő szériás Asus alaplap is jó lehet? Ez mondjuk mennyire tré?[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #37310 üzenetére
Ebbe a ASUS M5A97 LE R2.0 lapba nincs is core unlock funkció? LOL. ÉS elkérnek érte 20k-t. Nem semmi.
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Outlook fiókom, azon belül két alias email címem.
A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e alias email címekből "fő" email címet csinálni?
Amivel külön be tudok jelentkezni, és külön tudok arról az email címről küldeni emaileket. Mert a mobilos email alkalmazásban nem állítható külön a küldő címe, csak a fő outlook fiókom címéről tudok küldeni emailt. És ez rendkívül zavaró, mert munkára, iskolára és egyéb dolgokra külön email címet tartok fenn és nem mindig tudok gépközelben kerülni és a fontos emaileket a telefonról szeretném elküldeni, arról az email címről amire ugye kaptam.Erre tudtok vmilyen megoldást?
Előre is köszönöm!
-
seederking
őstag
Sziasztok
Mennyire mérvadó az ha a hdsentinel "horribilis" 2000 pár százas indulásról ad információt?
Vennék egy hdd-t és ezt az infót kaptam 100/100-as kondi mellett.
Egyébként mennyire gáz ha egy 1Tb-os hdd 7200rpm-es de csak 16mb cach-es?
Lassú lesz nagyon? -
agressiv
addikt
-
BogyóBP
addikt
válasz seederking #37317 üzenetére
Úgy érti hogy "nevermind (azaz mind1 nem számít)", bár sztem bár ez csak az én véleményem, egy 1TB os winyonak azért legyen 32mb cache je. Nekem pl most egy 250GB os winyom van 8mb cache el és bas..ott lassú..szóval minimum 16mb vagy a fölé legyen benne mert igy gyorsabban tud a HDD cache elni ha pl a memoria már kezd megtelni, rendszerműveleteknél is nagyon számit ez.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz #48613632 #37319 üzenetére
Igen pontosan erről beszéltem én is.
-
spista222
addikt
Erről kinek mi a véleménye?
-
Rivaul
addikt
válasz spista222 #37321 üzenetére
Ilyen esetben az átvételtől 3 napig azonnal cserélik ha beviszed a legközelebbi hasonló boltba mint ahonnan vetted. Ha ilyen csak messze van azért volt a posta akkor hívd fel őket s közlik a teendőt.
Eternitys
Ez teljesen normális. Ha van a bolyban akinek nagy a feltöltése alapból hozzá csatlakoznak. Ez gyakran megesik sajna.[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
spista222
addikt
válasz tikshow #37322 üzenetére
& Rivaul használt kártyáról van szó, de még van 1,5év garancia.
Szerinted lehet hogy az eladó így használta?
Mert ha benne van a gépben akkor a gravitáció miatt nem okozhat zárlatot.
Ha tudnám hogy nem lesz olyan baja amit csak garanciális cserével lehet orvosolni akkor újraragasztanám.
Még nem volt fent akitől vettem így még nem érkezett semmilyen válasz részéről.2. kérdés tudtok a Sapphire Ultimate HD7750 1GB VGA-nak valamilyen típushibájáról amin csak garanciális csere segíthet(elvileg a referencia 7750 paneljére épül csak nagyobb hűtést kapott)?
Ha jól tudom a 7870-el elég sok gond van remélem ezzel a kis 7750-el nincs.[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz spista222 #37325 üzenetére
Használhatta így. Elvileg nem lesz tőle semmi baja hogy ott nincs borda, bár az ördög nem alszik de engem nem érdekelne.Amúgy kenj egy kis pasztát fogpiszkálóra vagy tűre s ha tudod told be alá. Soha senki nem fog ránézni arra milyen ragasztó van alatta ha egyéb hibával kell gariztatnod.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
tikshow
addikt
válasz spista222 #37325 üzenetére
Ha apróról vetted és van rá garancia máshová akkor ne az eladót cseszegesd ezzel. Az is lehet, hogy a postán leejtették és addig is csak a szent lélek tartotta a helyén. Inkább küld vissza oda garanciába ahová való, megcsinálják majd, vagy kicserélik.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Rivaul #37326 üzenetére
Azért nem olyan könnyű oda beférni bár lehet hogy ez lesz, én kétoldalú ragasztóval oldottam volna meg a visszaragasztását de ahhoz meg kell tisztítani a felületet rendesen különben idővel lepattoghat.
tikshow Még nem cseszegettem senkit
Én is gondolom hogy rosszul rakhatták fel már a gyárban de ha senki sem tud szériahibáról akkor nem várnák hónapokat egy kis bordáért amikor a kártya egyébként teljesen rendben van.Azóta már kipróbáltam jól teszi dolgát ezt a kis szépséghibát leszámítva.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz spista222 #37328 üzenetére
Attól függ mennyi gari van rá, ha pl már csak 3-4 hó akkor futtasd 2 napot, játsz stb s ha nem hibázik a kártya akkor ragaszd meg belátásod szerint. A 2 oldalú meg hővezető legyen különben semmit nem érsz el vele pluszba
-
spista222
addikt
válasz Rivaul #37329 üzenetére
Kétoldalas ragsztó volt a bordán és visszaragadt a fetekre
azért kap majd egy kis ragasztót ha a gyári már nem akarná tartani azért valami tartson
1,5 év garancia van még rá.Rivaul Igen hővezető a kétoldatú ragasztó itt vettem még régen előrelátás miatt GAP-PAD-ek mellett hogy biztos kelleni fog.
[ Szerkesztve ]
-
nova001
senior tag
hello
most olvasgattam ezekről az APU AMD technikárol, cpu+gpu egybe, tök jó, kérdésem akkor :
veszek egy fm2 foglalatú alaplapot amin van a videokártya csatlakozo és rakok bele egy amd Quad Core A10-5700 procit...ebbe van egy 7660D gpu...ettöl még rakhatok bele pci expressbe másik video kártyát ?? tudom hogy hülye kérdés de nekem nem tiszta -
tikshow
addikt
válasz nova001 #37331 üzenetére
Igen rakhatsz mellé HD6670-et és akkor a CPU-ba integrált GPU együtt fog dolgozni vele, ez csak HD6670 és HD6570 esetén van így. Ha már 7es szériás kártyát akarsz venni, akkor akkor felejtsd el az APU-t, AMD vonalon FM2 platformon ott az X4 750K, abba ugyanolyan CPU van, mint az 5800K-ba, csak mivel nincsen benne GPU ezért az ár annak a töredéke.
-
Eternitys
aktív tag
válasz Rivaul #37323 üzenetére
ok, köszi. hát ott vannak egy páran akiknek nagyobb (mármint a feltöltése)
brd: már lejött 100%-ra és sajnos az átlag még mindíg annyi, de Rivaul már megindokolta miért. csak érdekelt mi lehet az oka. amúgy arányt javítanok éppen azért volt fontos és ennek jó volt a seed /peer aránya.
-
nagyúr
Használja vki a SUPER nevű progit? Átalakítottam AVI-ból DVD-be egy filmet, de 3GB-sra csinálta az egyik file-t, amit meg nem tudok kiírni, mert 2GB-nál nagyobb. Nem lehet valahol a progiban beállítani, hogy darabolja?
-
NasCa
tag
Sziasztok. Nemrég tönkrement ASRock M2NPV-MX-es alaplapom helyett vettem egy MSI-K9MMV alaplapot ATI Radeon 9600-as videókártyával, AMD Sempron 3000+-os processzorral. A gépben 2GB RAM van, a régi processzorom pedig egy AMD X2 3600+-os. Több kérdésem is lenne.
1. A X2-es processzor elvileg jó, de amikor beteszem az "új" alaplapba, akkor a képernyőt teleszemeteli és nem is tölt a gép, ez azért van, mert régebbi a BIOS és emiatt még nem ismeri ezt a procit? Ha BIOS frissítés kell neki, azt hogy lehet a legegyszerűbben megoldani?
2. A Sempron-al "tökéletesen" működik a gép, leszámítva azt, hogy ha be van dugva egy USB-s egér, akkor nem hajlandó bebootolni (ha kihúzom és a windows elindulása után visszadugom az egeret akkor megy). Ez mitől lehet?
3. Én leginkább netezésre/szövegszerkesztésre/zeneírásra használom a gépet, most egy Win7 van rajta, de pl. egy googlemaps már "megakasztja" a grafikuskártyát, pedig a legutolsó megjelent driver van fenn. Hagyjam a win7 experience-t és térjek-e vissza inkább XP-re? A win7-et mondjuk jobban szeressem.Köszönöm a válaszokat.
-
spista222
addikt
1. frissítsd a BIOS-t és ha utána nem csinálja akkor az volt a gond.
2. Kapcsold ki a BIOS-ban az USB Legacy Support-ot akkor nem fog sokáig várni indításkor.(Ha USB-s billentyűzeted van akkor ne mert akkor nem tudod használni Win-en kívül.)
3. Térj vissza XP-re annak a kártyának már sok a Win7.nova001 Persze bármilyen kártyát rakhatsz bele, de max 6670-el lesz CF-ed.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz KaiotEch #37338 üzenetére
Próbáld ki, szerintem elégedett leszel vele.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Rivaul
addikt
-
kjani18
őstag
Csaó
Két rövid kérdés:- Ha a gépem több USB csatijába több WiFi adaptert dugok, fel tudok -e valahogy csatlakozni egy időben több WiFi hálózatra?
- Printer server USB kimenetére csak printert, vagy mást is lehet kötni? Létezik -e USB <-> Ethernet átalakító?Köszi
Szerk Ez már 3 kérdés volt
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest