Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz Satyricon #23148 üzenetére

    Vedd ki a mérő lapokat és a lehető legkevesebb hűtő pasztát tedd a hűtő bordák alá. Volt nekem is olyan pc házam, amin lett volna hőmérséklet mérés, de pont akis réz lapocskák idegesítettek...a hűtő pasztából a rézlapok miatt több van, mint azok nélkül és annak rosszabb a hatásfoka, mint az alunak, vagy réznek.
    Szóval rézmérő kütyüt ki, újra pasztázni és felrakáskor erősen (persze ésszel:) ) nyomva mozgasd meg a hűtőket jobbra-balra mozgatva kis mozdulatokkal, így lesz közvetlen kontakt pl a hűtő borda és a cpu között, ami jobb hőátadást biztosít. Ideális esetben a paszta csak a pár tized miliméteres hézagokat tölti ki.
    Az alaplapod érzékelője még mindettől ugyan ilyen marad, de a hűtésed javul.
    A ház szellőztetése biztosított? Nézd meg levett nyitott házzal a hőfokokat, ha úgy javul a helyzet, akkor fáradj át a léghűtés topicba, ott adnak tanácsokat, hogy hova-milyen ventilátort tegyél.
    Lompos48: Mennyivel egyszerűbben mondtad el :C :R
    A rézlapok is hőérzékelők, vagy a pc háznak a szerves részei (nem drótok, lapok), és digitális kijelzőn látja a hőfokokat, vezérelheti a hűtő ventiket, stb, vagy egy ugyan ilyen tudású külön kütyü.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák