- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulaszu
senior tag
válasz kenny123 #22400 üzenetére
Tehát crossover kábeled van, és azzal kötötted össze a két gépet közvetlenül.
Mindkét gépen fix IP-címet állítottál be, amelynél ugyanaz az alhálózati maszk és az alapértelmezett átjáró.
Ha az első két pont úgy van, akkor gépnév vagy IP-cím alapján látnod kellene a másik gép megosztásait, pld. így \\192.168.1.100\megosztás_neveAz FTP portja 21, de ahhoz nem értek egyáltalán.
gyulaszu
-
spista222
addikt
kábel van?
Cross kábel lenne a legjobb de szokott menni sima kábellel is ha a hálókártya támogatja.
Ami fontos hogy mind a két gépen meg kell adnod magadnak az IP címet(192.168.1.XXX) és alhálózati maszkot(255.255.255.0) mert ha más tartományon belül van akkor nem látja egymást a két gép.
(Nem vagyok ebben biztos de ajánlatos az egyik gépnek megadni alapértelmezett átjáróként a másik gépet).
Ha lenne routered akkor az automatikusan kiadná az IP-címeket és nem kellene állítgatnod semmit.Ezek után egyszerűen az egyik gépen megosztod amit akarsz és a másik gépen számítógép-> hálózat és elvileg ott megtalálod az első gépet és a rajta megosztott fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
b4sxe
aktív tag
Meddig lehet jelentkezni nappali tagozatos iskolákba? Vagy már csak jövőre?
Elesni nem szégyen, de a földön maradni gyalázat!
-
kmisi99
addikt
Heló! Lenne egy furcsa anomália a gépemmel. A gond az az, hogy móta megvan azóta rengetegszer csak úgy csontra fagy a gép ha:
-pl hátranyúlok egy pendrive ot vagy egy jack kábelt bedugni a gépbe
-ha picit is meglököm a gépet miközben megy, most pl porszívózásnál kicsit hozzálöktem a porszívót illetve kiporszívóztam kívülről a porszűrőket. A gépház meg se mozdult, de a gép már csontra volt fagyva mikor bekapcsoltam a monitort.Szerintetek ez miért lehet? Akkor van ez ha vagy hátul piszkálok valami csatlakozót vagy ha picit is meglökődik a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
válasz kmisi99 #22405 üzenetére
Valami kontakt gáz. Szedd szét atomjaira, ellenőrizd, hogy az alaplap hátulja nem érintkezik a házzal valahol, vagy eltartóval ahol nem kéne. Tedd be újra a procit, memóriát, hdd-t stb. Közben csekkold le nincs-e púpos kondi, vagy karcolás a lapon. HDD-t állapota hibátlan?
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
kmisi99
addikt
válasz Realradical #22406 üzenetére
Már volt így atomjaira szedve de most hogy így elgondolkozom a rohadék xonar d1 hangkártya a hibás mert most sincs hang. Ki kell kapcsolni a gépet és meg kell mozgatni. És azért van az hogy a legkisebb mozdulatnál megszűnik a kontakt és befagy a gép.
-
kmisi99
addikt
válasz Realradical #22408 üzenetére
Azt hiszem másikba még rosszabb volt ott alapból nem volt jó. Takarítást még nem próbáltam de mindjárt meg is nézem. Végül is menni megy csak ha meglököm a gépet vissza kell nyomkodni.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz kmisi99 #22409 üzenetére
Én egy olyat próbálnék ki a te helyedben amit egyszer kényszerből kellett csinálnom a gépházam átalakítása miatt. Kiszedtem az összes alkatrészt, és az alaplapot a szivacsra tettem rá, amit adtak a dobozában. Aztán az asztalon felállítottam a gépet mint itt a ph-n láttam teszteléskor
aztán ha így is megvan a jelenség, akkor kizárhatod a gépházat.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Két vinyóm is megpusztult az utóbbi időben,egy WD 320 Gigás és egy Seagate 200 Gigás is.Mindkettőt háttértárolónak használtam.Kérdés:Ajánlatos-e USB-t használnom vagy használhatom a Második Hard Disc helyet is?Előre is megköszönöm a segítséget.Laci.
Soha többé ...
-
nyunyu
félisten
A madzag, ami kell adott.
Biztos?
Hasonlitsd ossze a ket veget a kabelnek, egyik vegenek narancssargaval, masiknak zolddel kell kezdodnie.Ha mindket vege egyforma (narancs-narancs/zold-zold), akkor egyenes a kabel, ami neked pont nem jo.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Elvagyok
senior tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #22412 üzenetére
Szia.A WD. vinyó kb. Két éves volt,a Seagate-et kb. Fél éve vettem innen a HA.-ról.A Sentinel százalékok elég rohamosan mennek lefele,a WD, már be sem jelentkezik,utóljára 54 százalék volt,a Seagate 74 százalékos volt.A táp egy 500Wattos,nevét már nem tudom táp melyet nem tartok hibásnak.Lehet hogy szerelési gond illetve öregedés volt az oka hogy megnyakkantak?Laci.
Soha többé ...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Elvagyok #22417 üzenetére
Attól hogy nem tartod hibásnak, a vinyó igencsak érzékeny a nem megfelelő feszültségre. Eyy rossz táppal(ilyen no name fosok) hamar ki lehet nyírni őket. Persze nem árt a hőmérsékletre sem figyelni, mert könnyen megzápulnak.
Szerelési gond... hát rosszul szerintem össze se lehet rakni. Bedugod a két csatit, táp meg adatkábel osz kész.
Öregedés? Van olyan vinyóm ami már 6 éve megy baj nélkül..."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Budinszki
tag
Sziasztok .
Ujra szeretném rakni a windowst a gépemen .
Meglehet azt úgy oldani hogy a 2 osztott vinyómrol telepítsem fel ( tehát az hejetesítené a cd-t) ? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
-
Budinszki
tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #22421 üzenetére
Helló .
Köszi a választ , ' vinyóm van ami 2 van osztva .
Sehogyse lehet megoldani? -
Elvagyok
senior tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #22418 üzenetére
Ezt elfogadom hogy vannak vinyók amik Hat éve futnak,Nekem is van WD 40 Gigás vinyóm ami kb. Tíz éve megy a gépben baj nélkül.Tehát?Laci
Soha többé ...
-
Kiss70
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni.
Intel 82092AA PCI-PCMCIA Bridge driver
Ehhez keresek drivert de nem találok.
Csak ilyen telepítőset.
Segítenék egy ismerősnek de elakadtam. -
Kiss70
tag
válasz fracture333 #22426 üzenetére
Ehhez a kártyához kéne xp driver.
De nem találok sehol sem :S -
Gebriel
veterán
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy, a notebook-ból, ki lett, húzva csak "úgy" egy külső vinyó.
Azóta a külső vinyot se a gépe se a média lejátszó(WD) nem látja.Mit lehet tenni
Köszi előre is.Vinyón a led világit.
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Elvagyok #22424 üzenetére
Infó. Erre enynit tudok mondani. Nekem is volt olyan vinyóm ami potnosan 3 év gari után megdöglött. Olyan is ami már évek óta baj nélkül megy.
Gebriel
egy másik gép látja? esetleg formázni ha nagy a gond. nekem win7-xp vel volt ilyen, az a fájlrendszer miatt volt.
garis még? mert ha nem akkor kiszedni a házból és sima vinyóként a gépre dugni hogy úgy mit produkál.[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #22429 üzenetére
Nem tudom másik gépen megnézni, de se a noti se a médialejátszó nem látja.
Ha nem lenne garis akkor sem szedném szét, mert nem értek hozzá.
Nem igazán lenne jó a formázás mert vannak rajta fontos dolgok.Meg dolgozik is a vinyó. Érezni....
[ Szerkesztve ]
-
Budinszki
tag
Megint itt vagyok
Win 7 et szeretnék iso-vá konvertálni ? Xp van a gépemen 32 bites .... -
Gebriel
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #22435 üzenetére
De ha médialejátszó sem látja akkor szvsz másik gép sem.
Mi lehet a baja? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Gebriel #22436 üzenetére
Ilyenkor valami kínja van. Találkoztam ilyennel az enyémmel. Egyszerűen nem látta a gép. Aztán valahogy összehoztam, de akkor nem látta a tartalmát. Formázni kellett...
Ez egy nagyon jó kérdés.
Annyit még tudsz tenni hogy vannak ilyen recovery progik. Aztán visszaállítani a cuccost.
[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #22437 üzenetére
Hol találok ilyen programot?
WD vinyó egyébként.
Kábel probléma nem lehet egyébként? Vagy akkor nem is világítana rajta a led?Dell XPS
Ha szét szedném mit érnék vele?[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Gebriel #22439 üzenetére
Ha garis akkor garanciavesztést. Ha nem, talán tapasztalatot. Szétszeded sem fogsz látni szerintem semmi különbséget.
Milyen program ami...
itt a srácok tudnak ajánlani neked ingyenes és nem ingyenes progit is. Sajna amit én használtam nem tudom a nevét, de ingyenes volt azt tudom. Megosztó oldalakon is keresgélhetsz."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Kiss70
tag
válasz fracture333 #22430 üzenetére
köszönöm meg találtam már.
-
Gebriel
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #22440 üzenetére
Ok...de nagyon nem örülök ennek...
-
Dell XPS
veterán
válasz Gebriel #22439 üzenetére
Félreértettél, én is ugyanarra a megoldásra gondoltam,(megkésve írtam) mint Ł-IceRocK-Ł az az megnézni egy külső házban, vagy egy asztali gépben. Bár az hogy a WD sem látja, az érdekessé teszi a problémát. Azért én megpróbáltam volna, nyilván nem tudom mi áll rendelkezésedre.
Üdv, Dell XPS
-
Elvagyok
senior tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #22429 üzenetére
Azért köszönöm,megpróbálom USB-n keresztül az ezek utáni inyókat működtetni.Laci
Soha többé ...
-
fracture333
aktív tag
más. sokszor látom hogy valakinek 15 hirdetése van és valahogy egyszerre UP-olja őket, azt hogy lehet? - erre tudja valaki a választ
KEEP UP MOTHAFUCKA!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Philips LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest